icon

Ako zvládnuť hlučných susedov pri rekonštrukcii bytu?

degaulleswife
3. máj 2025

Ahojte, potrebujem poradiť. Bývame v bytovke a do vedľajšieho vchodu sa nasťahovali noví susedia ktorí si prerábajú byt. Zbierali podpisy na povolenie, kedy mala prerábka trvať dva týždne. Už to bolo na neznesenie kedy ste sa ani po nočných nemohli celý deň vyspať. No teraz si napísali na vchodový papier že si to predlžujú ešte o dva mesiace ? 😂 Dcéra sa nemôže učiť na prijímačky, my po nočných ani spánok a doslova každý sa na nich sťažuje. Každý boží deň len niekoľko vŕtačiek, cez týždeň od ôsmej do osmenástej a dnes v sobotu - od deviatej uvidíme do kedy. Čo sa s tým dá urobiť prosím vás, keby to aspoň obmedzia na hodinku-dve denne ale tu sa nedá žiť takto. To sa mám vyhýbať vlastnému bytu ?

Strana
z2
kavasmliekom
3. máj 2025

@degaulleswife nespravíš s tým nič, ak majú povolenie. Jedine sa s nimi dohodnúť, že aspoň do tej 16tej nech si robia, a víkendy nech nerušia.

eeffka
3. máj 2025

@degaulleswife viem ze je to otravne ale 2m isto nebudu vkuse vrtat, po nocnej si nepomozes, robiq cez den a to je ok, maximalne mozes sa ist opytat aky maju harmonogram a dcera nech sa ide ucit napr do kniznice

gelifil
3. máj 2025

nic...preto treba byvat v dome

jankalukasova
3. máj 2025

Hodinku dve denne? To Ti aký majster príde robiť na hodinku dve? Veď to budú robiť dva roky. 🙈

luccija
3. máj 2025

@degaulleswife tak to je tak, keď v dome je 50 bytov a každý prerába.Oni nemôžu za to, že pracujete nočné, ale verím, že to je nepríjemné.Nic nespravis, keď dodržiavajú nočný klud

sofia1979
3. máj 2025

@degaulleswife spýtam sa tak a vy ste neprerabali

biba_18
3. máj 2025
@jankalukasova

Hodinku dve denne? To Ti aký majster príde robiť na hodinku dve? Veď to budú robiť dva roky. 🙈

@jankalukasova ak to robia svojpomocne 🤷‍♀️

jankalukasova
3. máj 2025
@biba_18

@jankalukasova ak to robia svojpomocne 🤷‍♀️

@biba_18 takt to budú robiť svojpomocne dva roky 🤣

biba_18
3. máj 2025
@jankalukasova

@biba_18 takt to budú robiť svojpomocne dva roky 🤣

@jankalukasova aj to je možné. problém je že prerábku ktorá je ohlásená dorobia - a potom môžu pokračovať s vecami ktoré ani ohlasovať netreba - a sú rovnako hlučné… napr. linka, vstavané skrine, okná, dvere, podlahy, kachličky, obrazy, police… toto všetko vie narobiť pekný hluk…

zobaka
3. máj 2025

lutujem ta, kkti nad nami prerabali 2 roky, tak "prerobil" ze nedal izolaciu, je to na zblaznenie, niekedy mam uz zo zufalstva rake stavy, ze berem kufor a uz sa nevratim, vecne upozornovanie, doma stale klepka, poznam babu co to nedala a odstahovala sa, mala nonstom migreny az musela odist, zial pravda je taka ze jedine dom bytocka je casto "trest bozi"

viera
3. máj 2025

NIC sa NEDA S TYM SPRAVIT.Kokos toto tiez nepochopim🙄...... Rusenie nocneho kludu je od 22-6hod rannej podla zakona...A robia od 8-18h...V normalnom case.Prerabaju asi komplet cely byt🙄..Tak asi tam po špičkách nebudú chodiť, lebo ty CHCEŠ, alebo Vasi susedia😂, najviac ma pobavilo ze nech pracuju hodinku dve....😂Ty vole...

jankalukasova
3. máj 2025
@biba_18

@jankalukasova aj to je možné. problém je že prerábku ktorá je ohlásená dorobia - a potom môžu pokračovať s vecami ktoré ani ohlasovať netreba - a sú rovnako hlučné… napr. linka, vstavané skrine, okná, dvere, podlahy, kachličky, obrazy, police… toto všetko vie narobiť pekný hluk…

@biba_18 to nie je problém. To je fakt a bežná prax bývania v byte.

jankalukasova
3. máj 2025
@biba_18

@biba_18 a vieš. Muž keď si prerábal byť, tak prišla jedna suseda, že jej dieťa spí od 12:00 do 14:30 a či by mohli byť tichšie. Hmm, ok. Veď o 12:00 aj tak idú na obed, potom urobia nejaké prípravné práce. Ale za hodinu zvonila iná, že jej dieťa spí od 9:00 do 11:00 a potom od 14:00 do 16:00. Ďalší sused, že robí nočné. Tak kedy sme vlastne mali robiť? Nikdy. Vyhovel sme nakoniec len tej jednej, ktorej dieťa spalo od 12:00 lebo vtedy chodili obedovať.
Žiaľ. A všetci samozrejme byty po prerabke ale my sme mali byť ticho.

deedol
3. máj 2025

aj my sme minuly rok prerabali 3 tyzdne, tiez v podstate komplet byt. odkladali sme to par rokov, ale uz naozaj bolo treba. co sme mali robit? niektore prace su proste hlucne. nasi majstri robievali od rana do cca 16, potom sa snazili uz nie, ale nie vzdy to vyslo (napr. zistili problem s vodou, elektrinou, tak museli makat dlhsie, aby neboli potom dalsie dni v sklze). nikdy nepracovali v case nocneho kludu a len raz sa stalo, ze chceli nieco dokoncit a boli do osmej, ale nebola to hlucna praca typu vrtanie. cez vikendy nerobili. je to vzdy na dohode majitelov s firmou, my sme mali nastastie odporucanie na normalnych majstrov. ale potom som sa pytala susedy nado mnou, ci to bolo strasne, a vravela niektore dni naozaj hej. (my sme zatial byvali inde, takze vlastne nevieme.) pred par rokmi prerabali susedia pod nami, tam to robil chlapik svojpomocne niekolko mesiacov uplne v divnych casoch (vrtal napr. medzi 20 a 21 hod., ked sme uspavali dieta), ale povedala som si, ze to vydrzime, lebo byvame v byte a mam proste pochopenie aj pre toto.

zuzanockamt
3. máj 2025

@degaulleswife Ty by si si to ako zariadila, keby si mala prerábať? Hrozné, akí sú ľudia netolerantní. Prerobiť ten byt musia. Kedy to asi majú robiť?

bielasovicka
3. máj 2025

@degaulleswife to ešte nič, u nás jedna prerába už 3 roky. A ešte tu stále nebyva. My ostatní si nevieme predstaviť co toľko prerába2 izbový byt 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️. Ale teda už aspoň nerobí žiadny hluk ako na začiatku.

diewcatqoo
3. máj 2025

Nad nas sa minuly rok v juni pristahovali novi susedia a zacali kompletnu rekonstrukciu. Ja som bola vtedy v 9. mesiaci tehotenstva. V juli sa nam narodilo babatko. Kazdy jeden den s novorodencom sme pocuvali vrtacky od rana od 8 do vecera do 18, kazdy den, aj cez vikend. A prerabka sa tak natiahla, ze rekonstruovali nakoniec do februara. Este aj na stedry den, pocas dna bol klud, tak reku aspon cez sviatky si dali pokoj. A akurat ked sme zasadli k veceri a ozvala sa vrtacka. Skoro ma drblo na mieste.

modrahruska
3. máj 2025

V domovom poriadku byvaju napisane hodiny, kedy sa mozu robit hlucne prace. Ak ich dodrziavaju, nepomozes si, ak nie, mozes sa stazovat, ale tiez si asi velmi nepomozes. A inak poznamka o tom, ze treba byvat v rodinnom dome ako tu niekto pisal 😁😁 byvali sme 10 rokov v rodinnom dome a hluk zo zahrad bol teda este horsi ako susedia v starom panelaku…

biba_18
3. máj 2025
@jankalukasova

@biba_18 to nie je problém. To je fakt a bežná prax bývania v byte.

@jankalukasova problém to je pre autorku, nie pre mňa

fairyy
3. máj 2025
@modrahruska

V domovom poriadku byvaju napisane hodiny, kedy sa mozu robit hlucne prace. Ak ich dodrziavaju, nepomozes si, ak nie, mozes sa stazovat, ale tiez si asi velmi nepomozes. A inak poznamka o tom, ze treba byvat v rodinnom dome ako tu niekto pisal 😁😁 byvali sme 10 rokov v rodinnom dome a hluk zo zahrad bol teda este horsi ako susedia v starom panelaku…

@modrahruska presne ja som byvala v dome aj v panelaku a teraz opat v dome...najviac hluku je v dome zo zahrad a este ked ma clovek suseda co kuri drevom 😅... a najlepsi susedia v dome su co idu kosit travnik a pustia si radio tak aby ho cez kosacku poculi 🫨😀👌ked chce mat clovek total ticho musi ist na samotu doslova nic sa neda robit

marca12
3. máj 2025

Ja si myslim,ze tie 4 mesiace sa to da vydrzat. Ty by si ako prerabala byt? Je to otravne na nervy,ale bohuzial. Vedla nas stavaju domy,kazdy den hluk,prach,o ceste,ktoru znicili domiesavace ani nevravim a co mam robit? Musim strpiet. My sme takisto pri stavbe obtazovali susedov.

gelifil
3. máj 2025

za mna hluk kosacky a vrtacka do panela je neporovnatelna...hlavne nikto nekosi 8-10 hodin vkuse

modrahruska
3. máj 2025
@gelifil

za mna hluk kosacky a vrtacka do panela je neporovnatelna...hlavne nikto nekosi 8-10 hodin vkuse

@gelifil to zdaleka nie je len kosacka, ved aj v domoch sa preraba, bura, vrta…a potom su tu tiez deti, taka suseda s 8 detmi na zahrade, tak to je kriku ako za cely panelak 😁 a to mas pokojne aj cely den. Nemusis natrafit zrovna na toto, ale ked ano tak mas po chlebe to mi ver 😂

sara07
3. máj 2025
@gelifil

@gelifil taká cinkulárka vie ist aj cely den to mi ver , to je masaker

sara07
3. máj 2025

nenarobíš nič , len sa spytat či by to nemohli urobit rychlejšie alebo ak sa daju zlučit prerabanie čo sa dá aby to bolo rychlejšie
najhoršie čo môže byt je že si to niekto prerába pol roka si to odtrpíš a potom sa prestahuje a ten další to zase na novo preraba pol roka
viem ako ti je pod nami hviezda si prerabala byt a teda mala potrebu si davat sadrokarton na stropy na steny všade a to bolo masaker vrtačky 5 naraz tyžden
my sme chodievali jedavat vonku pred blok a spavat k znamym s malym ked pršalo to cez den proste nešlo

nikpa
3. máj 2025

@degaulleswife akože hodinu-dve denne majú prerábať? 😄 Neblázni. Bývaš v baraku, platí tu nočný kľud, nič viac. To ze ty si po nočnej a dieťa sa potrebuje učiť, nikoho nezaujíma 🤷
Treba len vydržať.
Nám zatepľovali barak keď som prišla z pôrodnice. A trvalo to niekoľko mesiacov, od rána od 8.30 do 18.hod cez týždeň a každú sobotu doobeda. Okrem hluku, prach a bordel, že ani vetrať sa nedalo. S malým som chodila rodičom alebo von do parku keď mal spať. Tiež sa mi to nepáčilo a prežili sme.

liusa82
3. máj 2025

no veru môžu aj dva roky.Môj kamoš tiež takto svojpomocne čo to kedy prišli počas víkendu s kamarátmi porobiť.Ako kto mal čas.Takže bohovská radosť bola v bytovke.Sám to spomínal že už jemu samému to liezlo na city takto tam trhane chodiť x rokov a furt to nie a nie dokončiť

janetinka27
3. máj 2025

@degaulleswife tak zas u nas susedia prerabali byt niekolko mesiacov.a my sme tiez cca 2 mesiace. Na nocnu nechodime,ale bola som pn po operacii a buchali, rezali a vrtali cele dni. My sme tiez mali v byte cestarsku frezu a miesacku. Ale inak to nejde.

gelifil
3. máj 2025
@modrahruska

@gelifil to zdaleka nie je len kosacka, ved aj v domoch sa preraba, bura, vrta…a potom su tu tiez deti, taka suseda s 8 detmi na zahrade, tak to je kriku ako za cely panelak 😁 a to mas pokojne aj cely den. Nemusis natrafit zrovna na toto, ale ked ano tak mas po chlebe to mi ver 😂

@modrahruska 8 deti???😲

alenka58
3. máj 2025
@gelifil

@gelifil no u nás stále niekto kosí dohromady je to aj toľko hodín, susedovi šteká pes vkuse, naproti susedia celý víkend v hojnej spoločnosti dlho do noci sú hlasní, oproti domu mám v byte úplný kľud

Strana
z2