Ako zvládnuť konflikt s najedovaným manželom?
Poraďte, prosím, lebo som zúfalá. Manžel bol doma, všade upratané, navarené, víno, sviečky – romantika. Prišla som domov z práce a chcel si urobiť pekný večer. Dcérku dal k svokre, lenže ja som o tom nevedela a doviedla som si kamarátku. Iba som sa chcela prezliecť, a mali sme ísť na víno. Bolo to také narýchlo, neplánovane, nemala som čas oznámiť to manželovi. Dnes je od rána naštvaný. Nejaká rada? Nechce sa so mnou baviť.
@deborahzelenkava hlavne ze ty mas furt potrebu mi odpovedať a pritom sama si nechapava. Keď robíš prekvapenie a nedopadne podľa tvojich predstav, tak sa nemôžeš čudovať s oduvat. Ak chceš mať istotu ze dopadne dobre, treba si to zariadiť. V klude si citaj tie dve vety dokym ich nepochopíš 🙂
@abbey1, zda sa ti? No, nemyslím, že máme krehké manzelstvo, ale fakt je, že by mnou asi dosť zatriaslo, keby mi manžel takýmto hrubým spôsobom dal najavo, že jeho priority sú kdesi inde. A nie, nepýtam si povolenie, či niekto môže prísť na navstevu, aj kino, vino a dokonca aj dovolenku dám úplne v pohode aj bez neho (a naopak). Ale toto by som zobrala veľmi zle. Tak "osobne", že iní sú dôležiti, ty si len nábytok v domácnosti, dnes či zajtra, stále tu budeš, sa teraz nezblázni, že dnes má prednosť Fero. Asi by naozaj po takejto skúsenosti nás vzťah zostal hodne krehky. 🤷🏼♀️
@bonboniera Ale ono to nedopadlo zle len tak samé od seba. Toto prekvapenie niekto vedome pokazil. A to je ten rozdiel.
@natalka13 manžel vybavil stráženie ich dcéry u svokry,aby pripravil pekný romantický večer pre dvoch.neviem možno po xy rokoch mohli stráviť večer spolu sami🤔ja sa ani nečudujem, že muž zareagoval tak ako zareagoval.A úprimne sa čudujem,ako niektoré ženy reagujú.... Veď neodchádza na rok preč, áno pravda a ani kamoška nikam neodchádza.Každá máme svoje priority,pre jednu je viac muž a rodina a pre inú kamarátky
Ľudia boží, prečo nekomunikujete! KAŽDÝ má dnes mobil non stop prilepený k ruke a aj tak má problém oznámiť svojim najbližším dôležité informácie, týkajúce sa ich?! Dnes iná diskusia o neohlásených návštevách, veľmi som bola prekvapená, koľko ľudí chodí k niekomu bez ohlásenia. V minulosti, keď nemal každý ani len pevnú linku, ešte ako tak pochopím. Ale dnes? To si nemala za celý deň minútu, aby si mužovi zavolala, alebo napísala, že večer ideš s kamoškou?! Píšeš, že máte dieťa. Čo by si robila, keby si aj manžel dohodol stretko s kamošom a len by čakal, kým prídeš domov, aby vypadol preč? Podľa mňa je naštvaný právom, takéto veci si treba dohodnúť, aj keby ťa nečakal s romantickou večerou.
Cele divne. Ja sa iba spýtam, keďže autorka hovorí, že mala zhon a mužovi nestihla zavolať ze ide s kamoškou, lebo idú na víno, nemusí manželovi aspoň povedať, "hej drahy, dnes strážis dieťa, idem s kamoškou von" ? Co keby ju čakal, že, zlato tu máš malú, idem na pivo?
Veď keby odišiel s kamošom tak by sme ostali u nás, ďalšia vec kamarátka ma veľmi zle obdobie, chcela som jej pomôcť, na manžela som zabudla, je tam toho.
@stanulienkat Nemala dohodnutú schôdzku, ináč by o tom jej muž vedel. A nedal jej vedieť, lebo to malo byť prekvapenie.
Ako sa dá na manžela ,, zabudnúť " 🤔😄
"na manžela som zabudla, je tam toho." To vážne? Je tam toho? Srať na nejakého manžela, veď kamoška má problémy...?! Ja sa mu divím, že ti chystá prekvapko, ty ho máš úplne v paži. Aspoň, že si udržiavaš dobrý vzťah s kamoškou, snáď ťa podrží, keď ťa manžel nechá.
Ked citam aj dalsie tvoje komentare, zda sa mi, ze ty vobec nemas ziadne vycitky voci manzelovi. Len ospravedlnujes sama seba…zabudla som, kamoska ma problemy,.. Neviem aku chces radu. Podla mna je tvoj manzel pravom sklamany a nahnevany, ak mu to vysvetlujes ako nam tu - “zabudla som na teba, je tam toho”
V prvom rade si mala zavolat, ze vecer chces ist s kamoskou. A ked si uz nezavolala, mala si potom zostat doma a kamosku presunut na iny den. Neviem si predstavit ze by nejaka fakt kamoska toto nepochopila.
tak aspon ti to kamoska bude moct vratit, pretoze je dost mozne ze aj ty nakoniec budes mat dost zle obdobie. to ti samozrejme ani v najmensom neprajem ale mas dost zvlastne reakcie ocividne nie len doma ale aj tu.
ale vlastne zase si myslim ze je to viac vymyslene ako realne.
Tak teraz si zabila😆😅ze je tam toho ,to hovorí za vela
no prave ta veta je tam toho evokuje ze je to cele blbost
Ja byť na mieste manžela, šľak by ma trafil. 😅
@autorka mala si normalne zájsť dole za kamoškou, pripadne jej zavolať, ze zial, plány sa ti trosku zmenili a preložíte vašu chlastacku na budúci týždeň. Ty sa divím, ze sa už urazil? Keby to spravil tebe, už by tu bola téma rozvodu kvôli tomu🤦♀️ brw, tej kamoske to nevadilo? Lebo toto vedieť ja, automaticky sama poviem, ze dnes to rusime a uži si 😊
@monika8899 svokra ztrjme nestrazila pubertiacku, takze romantikus vecer sa da urobit aj ked dieta zaspi.
@natalka13 Ty nechápeš? Nejde o nejakú večeru doma, ktorú si môžu urobiť hocikedy. Ide o to, že on to už urobil. Nečakal ženu s tým, že čo keby sme si dnes urobili romantický večer, niečo dobré si uvarili... On už to všetko mal nachystané, navarené, dcérka už bola u babky. Jasné, že si môžu urobiť romantický večer aj inokedy, ale on ho už urobil a všetko nachystal práve vtedy. Lebo predpokladal, že manželka príde normálne domov, ako vždy. Keďže mu nedala vedieť, že plánuje niečo iné.
@pralinka25 presne..nelogicke, vymyslene.
Ani sa mu necudujem. Tiez by ma nastvalo,keby som pripravila veceru a muz sa dovali domov s kamosom a aj ked vidi,co ho doma caka aj tak odide prec. Pokaslala si to. Mala si ostat doma a s kamoskou ist inokedy.
Dcéra má 3,5 roka. Chodí spať neskoršie, asi ma nejake obdobie vzdoru, a svokra je rada, keď ju môže postrážiť. Manželovi som sa ospravedlnila, moja chýba, že reagujem takto urýchlene ale aj jeho celý týždeň o Tom vedel, že chce niečo pripraviť a nepovedal ani slovo.
Ked manzel opusti pre tvoju lahostajnost k nemu tak si povedz "je tam toho".
manžel ťa chcel prekvapiť, prekvapila si ty jeho😉
A čo ste na tom vine rozoberali? No ja by som sa už nesustredila na kamarátku, ale na to čo ma doma čaká a aký je to pruser. Inak ja na tvojom mieste by som sa ospravedlnila kamarátke(radšej nech je zduta ona ako môj muž, ten je u mňa na prvom mieste) a užila by som si to s manželom, lebo to je taky malý zázrak pre väčšinu žien, že manžel zapne všetky závity a spraví takýto večer. Hádam nie je kamarátka až taka aby to nepochopila. Inak prekvapenie je o tom, že druhá strana o tom nevie čiže ti to nemohol povedať 🤣
@0kristina0 to by musel byť dobrý primát, aby ju kvôli tomu opúšťal... zas to netreba hrotiť, že
@tiezjedna a co my vieme ako to medzi nimi je? Mozno to nebolo prvy krat z jej strany. Zeny tu vyplakavaju ako si ich muz nevsima, chyba im objatie dotyky a tuto autorka je uplne v pohode s tym, ze dala kosom muzovi, ktory pre nu pripravil romanticky vecer. A mozno jej to aj vyhovovalo ze ma ist s kamskou na vinou a nemusi byt s muzom. Nie je bezne aby chlap urobil nieco taketo, zrejme mu to vo vztahu chyba.
Bolo to prvý krát, aj to prekvapenie, vždy sa správal ako dospelý chlap ktorý nieje na romantiku. Keď som prišla z práce , tak sedel na gauči na mobile, trošku sme sa porozprávali a ľahli sme si. Takže som urobila chybu ano a ospravedlním sa aj tisíckrát ale keby aspoň trošku bol romantický typ tak tomu uverim.
Autorka, a práve preto si to mala oceniť, že nie je moc na romantiku a pripravil takéto niečo. Z jeho strany to bolo prvý a asi aj poslednýkrát.

@bonboniera Fakt ta nechcem nazvat jednoduchou, takze radsej nechaj tak. A opakujem - prekvapenia sa dopredu neoznamuju, preto sa volaju prekvapenia. Tak sup sup citat vykladovy slovnik a uz neoxiduj, lebo len spamujes temu.👍