icon

Ako zvládnuť konflikt so svokrou kvôli krstu?

18. feb 2026

Ahojte,

poprosim o realne skusenosti tych, ktori neveriaci ale rodina (svokra alebo mama) su veriaci a tlacia na krst vnucat.

Ja som KONECNE tehotna 🙂 po navstevach CAR sa tesime na malicku, mala by byt zdrava, vsetko ide super. Napriek tomu ma pravidelne prepadavaju obavy ohladom svorky - ja aj muz sme neveriaci, dieta by sme teda nedavali krstit (byt neveriacia a davat krstit dieta podla mna je mimo a citila by som sa pritom zle). ale svokra je extremna krestanka, s niecim takym nepocita a je extremne nasilna ohladom svojej viery (muzovi, kt nechodi do kostola 3x dodna cez vianoce vola kedy je omsa a ze ma ist a podobne).... do mna nerype tak neriesim. az doteraz. je to u nej az na takej urovni, ze schopna nas kvoli tomu zatratit a ukoncit kontakty. strasne sa toho desim, nechcela by som aby take nieco nastalo s muzovou rodinou. on pripusta moznost dat dieta kvoli kludu v rodine pokrstit (aj ked sam sa oznacuje za neveriaceho a jediny dovod je svokra). mne je to prosti srsti dat ako dvaja neveriaci krstit dieta ale nechcem rozhadat rodinu.

Ako ste take nieco rieisli? stali ste si za svojim a rodina to potom zakceptovala? alebo ste potlacili svoje nazory a urobili im po voli? necitili ste sa potom udupadne ohladom vlastneho presvedcenia?

som z toho popravde dost nestastna, take krasne novinky do zivota a toto ma tazi

este dodam, ze sme davno dospeli, ziadny 20tnici

Strana
z7
anonym_228402
27. feb 2026
@katrinka8

@anonym_228402 - a presne pre toto toto všetko vzniká, že si každý farár robí podľa seba....farár nemôže odmietnuť pokrstiť žiadne dieťa.

@katrinka8 aj farári sa riadia zákonmi. Cirkevné právo si ešte asi nepočula že?

Strana
z7