icon

Ako zvládnuť konflikty so svokrou v podnájme?

mojamija
11. jan 2025

Potrebujem sa asi len vyrozprávať ,lebo riešenie môjho problému nieje . Svokra bývalá sama v podnajme ,nájom neplatila hrozilo,že ju z bytu vyhodia tak sme ten byt kúpili samozrejme zaplatili dlhý na nájme a na elektrine čo narobila . Teraz tam bývame aj snou . Ale ona má neznáša od začiatku vzťahu s jej synom čo je už 18rokov. Mala porážku kedy nevedela ani poriadne chodiť jesť pit starala som sa kŕmila kúpala nosila ná wc . Ale teraz keď jej je lepšie budú to už také 4 roky proste robí mi naprieky . Nechce sa kúpať ,smrdí celý byt. Chodí do našej spálne a hrabe sa mi v zásuvkách vyberá zo zasuviek a číta poštu kradne lieky . Najhoršie je že má nechty otrasné dlh a za nimi hovno áno hovno . A stym potom si naberá jesť a obchytkáva potraviny . Vo svojej izbe curala na koberec . Je aj psychiatrický pacient ale nechodí k lekárke lebo nechce . A je toho veľa kedy mi robí naprieky . A manžel aj keď mu neraz ukážem dôkaz nič ani obraz ani zvuk . Jeho odpoveď on sa nechce hádať lebo potom ona sa bude sťažovať svojmu druhemu synovi čo je alkoholik a ten má nás posiela políciu a sociálku . Lenže ja už to tak dlho nevydržím aby som sa vo vlastnom dome cítila zle . Ja cítim tie jej nenávistné pohľady to zlo ktoré z nej ide . Vkusne má ohovára a vymýšľa si somariny . Ak to niekto prečíta do konca budem rada .

mojamija
autor
11. jan 2025

@ibrunova písala som že je . Ale veď práve preto by ju manžel mal usmerniť a on nič . Nechá ju robiť si čo chce . Keď niečo poviem ja tak som zla.

stellarstar
11. jan 2025

@mojamija tak sa zbal a odíde ty možno sa pán manžel zobudí?

diablikovci
11. jan 2025

Keby môj muz nereagoval tak surovo by som mu dala hovno na tanier! Vycikala sa na koberec volám alkoholikovi nech to príde upratať resp zaplatí tepovaciu firmu! Išla by som k psychiatrovi nech jej dá lieky na ukľudnenie. A zamykala by som spálňu aj tak! Nech si volá socialku koľko krát chce. A svokru by som vozila na návštevu k druhému synovi a nech ju ma a ja idem nakúpiť do obchodu. 🙂

mojamija
autor
11. jan 2025

@stellarstar a kam ? deti tu nenechám áni oni ju neznášajú a dve psi z opatrovateľskej o môzem ísť do prdele akurát . Tu nieje žiadne riešenie len som sa potrebovala vyrozprávať .

0silvia0
11. jan 2025

@mojamija tvojmu muzovi to takto vyhovuje, o matku ma postarane, tak je ticho a neriesi, lebo chce aby to takto fungovalo aj nadalej.
Ty chces, aby ti niekto poradil nejaku zazracnu vec, aby sa tvoja svokra unormalnila a tvoj muz zmenil postoj. Ale na to zazracna rada neexistuje bez toho, aby si urobila razny krok TY. Bezbolestne to nebude. Cize bud sa rozved a odid z toho prostredia, alebo chod do roboty. Len nieco urob, lebo takto budes trpiet dokedy svokra bude zit.

maminkadeticiek
11. jan 2025

Tak ake rady cakas ked to nema riesenie?!Ukonci opatrovatelsky na svokru a zacni normalne pracovat.Nech si opatrovatelsky na mamu vezme muz.
A ak nie si ochotna urobit radikalne rozhodnutie tak trp.

ibrunova
11. jan 2025

Ja som mala doma svokru s Alzheimerom dva a pol roka. Kto nezažil, nevie si to ani predstaviť. Tiež čúrala hocikde, a aj iné chuťovky. Mm ju chcel dať do zariadenia, ale to až neskôr, keď sám pochopil, že je to už neúnosné, ona nechcela, veď ona je v poriadku.. Potom už nevedela ani povedať, aký je deň, nič.. V rámci preventívky u obvodnej ju poslala na psychiatriu, a už potom to šlo, mal výsledok vyšetrenia na papieri.. Ale to si musí on uvedomiť. Ak nemáš kam ísť, tak veľmi ťažko je radiť. Držím ti palce, je to na zbláznenie.
U nás na základe výsledku vyšetrenia určili stupeň odkázanost.. Dali jej najvyšší. Dal na súd žiadosť o zbavenie svojprávnosti, lebo inak by zariadenie nemohol žiadať on. Kým tam šla, už ani nevedela, že je.. Hrozná choroba.

ibrunova
11. jan 2025

Ty zruš opatrovateľský, choď do roboty

pralinka86
11. jan 2025

Je riesenie. Najdi si inu pracu. Ked manzel stale nechape. S babkou to budete mat u len horsie. Prestane fyzicky vladat, neviem ako ju chces ty dvihat. To su zmeny na mozgu, ktory sa zmensuje a svokra pomaly odchadza. Teraz je mozno mozog ako u 5r dietata a bude to klesat. Pre priklad. Plus samozrejme pohyb, koordinacia.
Bude potrebovat celodennu staristlivost, ktoru nebudes vládať poskytnut. Mze to trvat rok dva aj 8. Potrebujes sa zamestnat cim skor, kym nemas 50 a za sebou len opatrovatrovatelstvo v zivotopise. S primom vies riesit aj podnajom s detmi, ked manzel stale nebude rozumiet ze ide o zdravue vas vsetkych.
Niekedy treba urovit zmeny, investovala si do byvania a co. Kolki to urobili tiez, ale zivot sa meni. Nevies co bude neskor.

lenkalienka321
11. jan 2025

@mojamija Plastové okná a peniaze ti nezachránia psychiku. Tvoja svorka je jasný príklad toho, ako sa ľudia chovajú, keď zlý charakter ešte posilní aj mentálna choroba. Vieš si predstaviť, že podobné problémy ( hoci aj nechtiac) budeš ty v budúcnosti spôsobovať svojim deťom? Zlá správa je, že oni už teraz prežívajú traumu. Na tvojom mieste kašľať aj na peniaze, tie vždy boli aj budú. Ale kvalita tvojho života je ako to hovno za nechtami svokry, toto je tvoj problém. A každý problém má riešenie. Skrátka musíš ísť preč, keďže podľa toho čo píšeš, manžela už ani nemiluješ, si s ním iba kôli streche nad hlavou.

kat_
11. jan 2025

manzela postavit pred hotovu vec, oznamit mu, ze si hladas pracu, rusis opatrovatelsky, ty nie si nikoho otrok ani sluzka...
nech sa zobudi, a ked sa nezobudi, hladat podnajom pre seba a deti... nepises o tvojej rodine, nevedia vam docasne pomoct s byvanim?

mandzula
11. jan 2025

@mojamija povedz muzovi, ze s nim koncis, chces rozvod, ze koncis s opatrovatelskym a ides do prace. Docvakne mu, ze okrem toho, ze ta bude musiet vyplatit, zaroven on bude musiet ist opatrovat. Mozno si uvedomi, co by ho cakalo a supne mamu do zariadenia. To vsak, bohuzial, nevyriesi vas vazny vztahovy problem, no da ti to moznost pracovat a mozno casom aj osamostatnit sa.

ukgirls
11. jan 2025

riesenie je vzdy -ist makat a do podnajmu ... pre zdravie deti aj keby si mala 2 prace mat ... plus dostanes aj na ne od muza peniaze a on nech si s mamou robi co chce...ale ty aj tak budes len pisat a stazovat sa,ale nikdy nic nezmenis ..a z deti vyrastu len psychicke trosky kt si nebudu vediet zariadit zivot rovnako ako ich matka -kedze ta im ide vzorom

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dankamg
11. jan 2025

@mojamija Tak ako Ti tu píšu, problém má riešenie, na ktoré však potrebuješ nájsť odvahu a bohužiaľ aj obetovať časť svojho pohodlia. Hľadaj si čo najskôr prácu, k svokre nech chodí zatiaľ opatrovateľka. Mužovi daj ultimátum, že nech problém rieši a matka sa okamžite bude liečiť ináč rozvod, predaj bytu atď. Lenže na takéto kroky treba veľa sily a odvahy alebo sa musí problém až tak vyhrotiť, že už budeš nútená konať.

personality
11. jan 2025

Tú starú treba zabiť!
Prepáč nepomozem Ti, ale tento názov filmu mi hneď napadol. Celkom sa hodí, ale urobiť to asi nebudeš môcť. 😀

stellarstar
11. jan 2025

@mojamija riešenie sa vždy da nájsť, bud tam ostaneš a budeš ďalej takto žiť, alebo sa ešte raz porozprávať s manželíkom aby dal so svojou matkou a bratom poriadok alebo si nájsť byt odísť a podať žiadosť o rozvod

pralinka86
11. jan 2025

A neda mi este, mozno toto mnohych z nas caka... Myslim choroba, je toho vela a bude viac
Ako ktosi vyssie pisal, zmeni to cloveka na nepoznanie
Takze k tejto situácii treba fakt pristupovat, ze ten clovek je chory a neuvedomuje si to a ten clovek odchadza. Takze mysliet dopredu, pripravit sa na to. Ten clovek uz nebude spolupracovať, mozno ak bude svetlejsia chvíľka, ale potrebuje lieky, liecbu

dankamg
11. jan 2025

@1ryba Vieš ono to nie je v realite také jednoduché, že nech berie lieky, hľadajte zariadenie... Pokiaľ je svojprávna a do zariadenia nechce, nikto ju tam nedostane, resp. kedykoľvek môže odtiaľ odísť. Súd jej obmedzí spôsobilosť len na základe lekárskych potvrdení, ktoré psychiater tiež nevydá bez toho, aby ju vyšetril. A okrem toho aj súd v takomto pripade nerozhodne predbežným opatrením, trvá to nejaký čas. Bez jej súhlasu ju môžu hospitalizovať na psychiatrii len ak ohrozuje svoj alebo niekoho život a to tiež môže byť len dočasné riešenie. V tomto štádiu nie je veľa možností, pokiaľ sa jej zdravotný stav nehorší tak, že nebude schopná o sebe rozhodovať.

kikushaa
11. jan 2025

Ak tam ostanes, zblaznis sa a to doslova.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
januska12323
11. jan 2025

@mojamija jak samu, muž sa má starať.

bielasovicka
11. jan 2025

Koľko ma svokra rokov?@mojamija

janinah
11. jan 2025

Osoba je psychicky chorá a vy to nevidíte resp.nechcete riešiť. Ak sa už na psychiatrii lieci kedy bola naposledy na kontrole,na úprave liečby? Lebo nadávať psych.chorym do svíň je silne kafe,ta sviňa ti vychovala muža ...
Všetci zúčastnení sa stretnúť a hľadať riešenie,ideálne si ju striedať,polrok u každého z jej deti...ak nie tak zariadenie pre ľudí v takom stave.samozrejme nájsť také,kde sa postarajú.

aurora33
11. jan 2025

@mojamija fuj, až ma natiahlo, keď som to čítala. Kašlať na opatrovateľský, utekala by som z toho svinčíka aj s deťmi.

kulumulu123
11. jan 2025

@mojamija myslím ze hlavný problém je s tvojim mužom svokra je problém číslo 2. Ak nechceš v tom sychiatrickom ústave skončiť ty aj s deťmi tak to začni riešiť rázne nie hľadaním výhovoriek a, útechy na koňovi. Mužovi by som dala na výber bud pôjde svokra k druhému synovi keď sa o ňu tak trhá, alebo do ústavu ak nie tak by som 1. Prestala sa starať a išla do prace
2. Podala si žiadosť o rozvod
3. Radšej žila s deťmi v garzonke ako sa nechala takto psychicky ničiť, tj nasla si bývanie zbalila deti a isla preč, muž ta vyplatí z 1/2 bytu, ak nemá z čoho byt sa predá a kam sa poberie on s mamičkou by môj problém už nebol. Bud sa k veci postaví tak aby si zachránil rodinu alebo mu očividne ani ty, ani jeho deti za to nestojíte... Ty sa po tomto zistení zariad ako uznáš za vhodne

mandzula
11. jan 2025

@janinah k tomu, ako stale opakujes, ze svokry nam vychovali synov - nie, nevychovali ich pre nas, splnili si svoju tuzbu po materstve a je prirodzene, ze ten ich syn si nasiel zenu. Moja svokra isto nemyslela na to, ze syna vychovala pre mna, rovnako ani moja mama nemyslela na to, ze ma chova pre mojho muza. Svokru mam rada, no fakt necitim ziadnu specialnu vdacnost a keby ma dlhe roky nasierala, netvarila by som sa stastne len preto, ze je svokra. A, mimochodom, autorka pise, ze svokra ju neznasa uz 18 rokov, nie len teraz, ked sa jej zhorsil zdravotny stav, takze tazko cakat, ze bude s laskou pucovat zasikany koberec, to je zlozite aj pri cloveku, s ktorym boli vztahy dobre.
So zvyskom suhlasim, riesit to, kym sa autorka nescvokne. A potom utekat od tak "skvelo" vychovaneho muza, ktory jej na krk zavesil choru mamu a obral ju o prijem.

janinah
11. jan 2025

@kulumulu123 predpokladam.ze to iste by si poradila aj svojej rodine. keby na mieste autorky stal tvoj manzel a na mieste svokry tvoja mama...či?

cimage
11. jan 2025

Najvacsi problem nie je chora svokra, ale tvoj muz. Ked to ma na salame, tak sa na to vykasli aj ty. On nechce aby mamicka odisla, on sa nechce starat a co chce, aby si sa ty znicila? Chod pracovat a nech si hlada opatrovatelku pre mamicku. Svoju izbu by som si kludne zamykala, to ti nikto nemoze vycitat. A co s tym ma policia? Povies ako to je a idu prec. Myslis, ze sa takou kravinou budu zapodievat? Tvoj dalsi problem je, ze to nechces riesit. Len neviem kam to chces az dotiahnut. Je mozne, ze svokre sa bude zhorsovat stav a co potom? Musis mysliet aj na deti.

enmery
11. jan 2025

Tie baby, čo píšete, ako sa to dá riešiť a svokra potrebuje pomoc. Žiadna z vás nenapísala kroky ako. Svokra lekára odmieta, podľa jej muža je zlá manželka a nepodporí ju. Brata ani nekomentujem. Tak sa vyjadrite, ako dostanete takúto osobu k lekárovi, ako do nej napcháte potrebné lieky, keď manžel problém nevidí a za zlú ste vy a ešte si to odseriete na opatrovateľskom plus k tomu 2 malé deti. Mali sme v rodine, rozdiel bol, že všetci držali spolu a chápali, že dotyčná osoba potrebuje odbornú pomoc.