Ako zvládnuť manžela posadnutého poriadkom?
Ahojte potrebujem radu lebo už nevladzem. Počas dňa som sama s novorodencom a 2 ročným dieťaťom keď je manžel v práci. Každý deň navarím, povysavam, utriem prach, vycistim sprchovy kút, zachod, sporák, linku a každý deň periem.Kazdy deň po obecnom spánku musím ísť s deťmi na pár hodín vonka lebo mi vynadá že len sedím doma.Iba minimálne sa stane že tieto činnosti nie sú hotové a aj to keď idem s deťmi k lekárke alebo na nejakú návštevu počas dňa. Na konci sa som z deti a všetkého totálne vyčerpaná. Keď príde manžel domov dostanem studenú sprchu že je všetko spravené zle, jedlo je zle okorenené, cestovina zle vyvarena atd. V tom začne všetku robotu po mne prerábať a vypočujem si aká som neschopná. Ako by nebolo malo k bábätku vstávam v noci sama a aby som ho nezobudila zvyčajne chodím do obývačky. Už som z teho na prášky a sama seba začínam vidieť ako neschopní ženu i keď zo seba davam každý deň maximum.
Nemyslím si, že ti to pomôže, čo píšu vyššie ženy, čiže rady typu kašľať na to, nechať neporiadok, prať a variť iba na deti a seba, nechať ho s deťmi a zmiznúť si oddýchnuť.. toto nebude typ, ktorý si potom uvedomí, aké to máš náročné a zmení sa, alebo s ním takto pohneš. Nie veru. Plus ty by si to nikdy neurobila, že?
Ale tak keď si spokojná, tak nerieš, a vydrž do "kým nás smrť nerozdelí", alebo "kým si to on nerozmyslí". Bude sa to stupňovať, ale tak... Kým sa postará. Čakaj, že deti to budú kopírovať a z ich strany bude ten prístup k tebe podobný, ale tak, sama píšeš, len blbá povaha. Tak potom no problem.
@oblecenie99 a hlavne je že je dobrý otec a zabezpečí ich. Vlastne to je najviac. 🤷
@oblecenie99 veru máš pravdu. Toto je typ chlapa s ktorým nepohne a nič nenarieši. Lebo ON je v pohode..ON problém nemá. A poradňa, to už vôbec. Tam ho nedostane nikto.
No... keďže autorka prestala reagovať, tak sú len 2 možnosti - buď nestíha upratovať, alebo ju hanba fackuje, že to na čo mala prísť sama jej muselo toľko žien povedať. A ak sa vďaka tomu zobudila, tak to nebolo márne. Ale potom by sa patrilo napísať aspoň " vďaka žienky"🫣
@xenia65 nie len sa venujem deťom a nesedim iba na telefóne 🙂
Aspoň že tak...
@xenia65 samozrejme sú názory žien ktoré som si zobrala k srdcu a som vďačná..a potom sú tu názory primitívne ako tie tvoje ktoré jedným uchom dnu a druhým von. Neviem prečo by ma mala fackovat hanba.. a hlavne za čo ?
A len jedna rada. Nabudúce, keď všetko doupratujes, pozri sa manželovi láskyplne do očí a s úsmevom na perách sa opýtaj, čo ešte môžeš doje.at?
Čo na to hovoria tvoji rodičia? Mne by srdce puklo keby dcéra zostávala žiť s takýmto psychopatom
@lili929 presne, dobra otazka. Lebo ak je od neho uplne zavisla, tak tazko radit.
Moj muz tiez po druhom dietati zacal skusat - tam na pivko s kamaratom, tam na taku akciu a ja ako kaca s detmi vecer sama doma.
Potom som mu jednoducho povedala, ze bud to obmedzi alebo mozeme ist kludne od seba, nech si porozmysla.
A vie, ze by som to urobila, mam totiz kam ist a mam aj svoje peniaze, takze nie som k nemu nijako priputana, takze ai rychlo premyslel.
Ale ak je tuto autorka uplne zavisla na nom a pan manzel si je toho vedomy, nepomoze nic.
este to je len kratko. najstarsie dieta ma 2 roky. predstav si dalsich 18 rokov k tomu sa prida praca a skola deti. este nevies ci deti nebudu mat nejake poruchy ucenia ktorych je teraz neurekom to je este len zabava. do toho kepec inych vyhrotenych chvil. ked nemas oporu v muzovi a ten ta len depta az natolko ze si schopna zalozit temu tak ten zivot budu galeje. nechces si to teraz pripustit. ale je to tak.
toto milujuci muz nerobi. ty potrebujes vo svojom zivote partnera. ja sprchac umyvam raz do tyzdna. prach utieram tak isto. vysavaju roboticke vysavace. v zivote mi muz jedlo neskritizoval. aj ked sa obcas nezadari. skor najdeme spolu iny receot. nieje dokonaly ale ked citam taketo prispevky tak si ho vazim o to viac. toto je tak smutne
ani necitam diskusiu, nozik sa mi vo vrecku otvara, uvedom si, ze SI TYRANA ZENA
Toto, co vsetko robis denne v domacnosti popri 2 detoch (a to je jedno novorodenec), nie je normalne. A nie je normalne ani, ked pride manzel po praci a ta za to zbuzeruje, ze zle spravene.
Zaujimalo by ma preco cistis wc a sprchac kazdy den? A ten prach preco kazdy den utieras?
Nuž svojim spôsobom ste psycho obidvaja, len každý inak
Muž bude mať zrejme nejakú poruchu osobnosti typu narcisticka alebo disocialna, zrejme úplne chorý človek ktorý nema žiadnu empatiu voči nikomu
A ty skôr nejaké traumy z detstva alebo zle rodinne prostredie, ze ta dokázal takto ovládnuť a zblbnut.
Nemusíš tak žiť, nestojí to za to. Skús vyhľadať aspoň online psychológa, porozprávať sa aspoň
Asi čas ho zhukavat, že dôjde domov, hovno robi a že má s tou lenivou riťou pohnut a každý vecer navarit, že ty nemas čas. A ešte by mohol začať viac zarabat, lebo susedovej Marienky muž nosi domov mesačne 6000 eur a chodia si po Maldivách.
Autorka a ktoré názory si si vzala k srdcu?
No prepáč, ale 💩 z toho ze sa vie financne postarat, ked je kkt! A mas milnu predstavu o pojme dobrý otec. Dobrý otec si váži svoju ženu a deti to vidia. Ak mas casom možnosť, odid. Mr perfekt sa nikdy nezmení! Moj bol minule akosi mimo, ja chora spala poobede 4 hodiny. Bol pri detoch a nenechal ich ist ku mne nech spim. Potom mi zahlásil- dnes som ti dal pozor na deti, aby si sa vyspala. No počuť ho cudzi clovek, neveri ze su deti naše- teda nie LEN MOJE s nejakým iným mužom 😂. Normalne som si cvrkla vtedy od smiechu! A keď ma naaaahodou tendenciu perfekcionizmu, nech sa činí! Ale pokial by mal záchvaty ako ten tvoj, tak silno rilno riešim odchod. A ako som zasadne proti od maleho veku deti do jasli, tak by to bola priorita c 1, ja do roboty a klud od debila. Evidentne zarobi dobre, takže vyzivne na teba, deti a ty klud bozi. Aj tak si na všetko už teraz sama, akurát ten klud ti chyba a nervy ti robi.
Tak radšej by som mala prevádzkový neporiadok ,ako muža psychopata.Tal ale každý má na výber.....
@yoxinka Zas nebyt príspevku od xenia65, autorka by nereagovala už vôbec.
@grof_monte_christo
Akože asi áno … ale tak ten jej príspevok bol dôkazom konpletného nepochopenia problému. Ale áno … dobre ju štrajchla a je aj celkom vtipná ako čítam jej ďalšie príspevky.
Takže @xenia65 ospravedlňujem sa za prudkú prvú reakciu na teba 🙏
@yoxinka Nás tu dviha zo stoliciek z nej skvelého muža a otca a ona si len číta diskusiu, počas ktorej sa akože venuje deťom a spätnej väzby sa pri takomto type príspevkov samozrejme nedočkáme. Ibaže by ju tento môj príspevok opäť vyprovokoval k reakcii.
@ivik4 predstáv si moja “krásna” že áno presne v tedy som sa prihlásila 🙂
@grof_monte_christo venuj sa domácnosti a nehoň si ego na koňovi
Hej vsetky Ti to zereme , ako aj to ze mas skveleho manzela a otca pre deti😁
@svetlonos no presne ako píšeš vidí sa on ako ten perfektný a nik na neho nemá
@ivik4 ty si žer čo chceš

Hneď ako prestanes kojit, by som nechala obe deti doma a odišla na 4-5 dní, neboj sa deti nepomru, postará sa, a aj by sa zbadal ...snáď