Ako zvládnuť napäté oslavy so svokrovcami?
Ahojte, prosím o rady a názory žien, ktoré majú zákerné svokry..a takisto zmanipulovaných svokrov.
Ako mám zvládnuť oslavu so svokrovcami? Stále majú blbé poznámky aj na dieťa aj na mňa celkovo..ich "záujem" o vnúča je len hrany pred svojím synom, nechcú ho stále ho len ponižujú a dieťaťu je z nich úplne zle - proste to vycíti, že ho nechcú.
Muž je v tomto slaboch, stačí keď jeho mama hodi na neho vycitavy pohľad a niečo mu povie, on hneď nakakane v gatiach a spovedá sa jej a ospravedlňuje za všetko...
@anonym_autor s muzom nic nespravis, s tym nepocitaj. A rodinne zalezitosti , oslavy, by som riesila ako pises, v pritomnosti aj dalsich osob z tvojej rodiny, aby mala aspon trocha dovod sa krotit. A tvoji rodicia jej nic nepovedia, ked to prehana?
@anonym_e339e9 to máš pravdu..nespravím, on sa nezastane ani sám seba ale nechá si srat na hlavu a ešte aj pekne poďakuje..
Nechceli sa miešať ani robiť zlo ale už keď môj otec ako chlap si všimne že sa zle správajú k malému tak si myslím že to nie je moja hystéria.. povedali až na oslave 1. Narodenín, keď na mňa na celú sálu vybehla že zle obliekam dieta a zle mu dávam jesť - podotýkam, dieťa chvalabohu zdravé, krásne, veľké.. len ma potrebovala zhodiť tak vtedy sa má moji rodičia zastali že to aký má dôvod také veci rozprávať..
@anonym_autor vidíš,že nebude ina ,zbyticne chces niečo čo nikdy nebude
@minenkaa však.. asi máš pravdu.. len neviem ako takto ďalej lebo viem že muža to trápi..
@anonym_1f315a ja som jej zas všetko pochválila, že je šikovná a ako to pripravila a za nič som nebola dobrá..a zas ju zhadzovať pred jej hosťami, tak mám trocha viac charakteru aj keď som mladšia
@anonym_autor keby si mala viac charakteru tak tu na 4 stranách neriešiš zákernú bosorku
@anonym_autor keby si mala viac charakteru tak tu na 4 stranách neriešiš zákernú bosorku
@anonym_f8c279 máš pocit že si sa v tých 4 stranách našla ?
@anonym_autor ale prečo čo ďalej,nerieš ju a žite si sami pre seba,zrušiť všetko
@minenkaa veď inak by sme si žili na pokoji..len vidím že muž je ako vymenený keď mu zavolá a aj ho trápi, ze nevychadzame
@anonym_f8c279 máš pocit že si sa v tých 4 stranách našla ?
@anonym_autor 🤦🏻♀️samozrejme, všetci naokolo teba,na koni sú vadné bosorky len ty si dokonalý anjelik so svatoziarou, ktorý tu len prska okolo seba
@anonym_3a62d2 ja som sa snažila 8 rokov sa jej nejako zapáčiť. Xxxx krát som tam bola pomáhať, robiť keď bola po operácii, či darčeky kúpiť..nikdy! Nikdy! Nič odomna nebolo dobré..a keď sa narodil môj syn, ani on nie je dobrý, nepozerá na ňu, ocakavala ze na polroka jej bude volať s pozdravom babi babi.. a proste veľa veci. Zato dcerin syn, je hotové zlatíčko, nič dokonalejšie sa nenarodilo..
Ak zazijes takéto rozdiely u svojich detí, potom mi niečo na to môžeš písať.. a ak prehrejem túto "vojnu" budis... Ale svoje dieťa si ponižovať nenechám... KTO sa ho má zastať v tejto dobe ak nie vlastny rodič ? Ak mu teraz ukážem,že je normálne že mu vlastná rodina serie na hlavu a je to tolerované tak ako sa bude mať v dospelosti? Bude mu môcť srat na hlavu hocikto ?? Predstav si to na svojom dieťati
@anonym_autor ak je to tak, začni hľadať chyby v sebe
Autorka, ak je iba polovica pravda co si tu napisala, tak ta lutujem. Ale zmenit to moze iba Tvoj muz a Ty. Ty sa musis ukludnit aby ta nerozhadzala kazda blbost, a musis sa naucit komunikovat so svokrou. Moj svokor nebol zly, len zo zaciatku bol najmudrejsi na svete. Tak som si nacvicila par viet. Napr hmm, radila som sa s pediatrickou, myslite ze to viete lepsie ako ona co ma 20 rocnu prax s detskymi chorobami? Alebo, aj moja mama vychovala deti a na rozdiel od vas 3 tak asi ma viac skusenosti, alebo mrzi ma ze sa vam to nepaci, ale uz je to tak a menit to nebudem. A ak ju chces dostat do uzkych, hlavne ak rype na verejnosti napr na oslave, tak, mama, ved ste mi povedali, ze to nam urobit takto. A svato svate tvrdit ze to tak bolo. Vy ste to mysleli inak, prepacte ale musite hovorit zrozumitelnejsie, teda asi sme sa nepochopili. A najlepsie tak aby to poculi aj ini. Je to cira manipukacia, ale vzmes jej vietor z plachiet.
@minenkaa veď inak by sme si žili na pokoji..len vidím že muž je ako vymenený keď mu zavolá a aj ho trápi, ze nevychadzame
@anonym_autor tiez sa prikláňam k tomu že ty si hysterka. A nie, nie som svokra. Ale jednoducho neverim že dieťa sa povracia z obyčajného videohovoru. Podla mňa dieťa z teba cíti že ty si aj kvôli videohovoru nervózna a povracia sa zo stresu. Z teba. Takže rieš seba.
@anonym_autor tiez sa prikláňam k tomu že ty si hysterka. A nie, nie som svokra. Ale jednoducho neverim že dieťa sa povracia z obyčajného videohovoru. Podla mňa dieťa z teba cíti že ty si aj kvôli videohovoru nervózna a povracia sa zo stresu. Z teba. Takže rieš seba.
@aurora33 tak keby sa dalo, kľudne ti požičiam tu moju skvelú svokru 🙂 a nie, nieje to len z videohovoru, samo dieťa k nej nechce vôbec ísť a plače pri nej.. k iným cudzím ľuďom čo vidí oveľa menej ide bez problémov alebo pri nich aspoň neplače.
Už nebudem seba riešiť, 8 rokov som dúfala, že sa to zmení a bude ma konečne akceptovať ako zenu svojho syna, ale po narodení dieťaťa je ešte horšia, neznáša ma lebo som jej "ukradla" syna a teraz sa nestará o svojich súrodencov ale venuje sa, čuduj svete svojej vlastnej rodine ktorú si vytvoril.
Ja budem raz tiež svokra ak sa dožijem, ale ak uvidím, že je môj syn šťastny a spokojný, tak nepôjdem proti jeho vlastnej rodine ktorú si vytvoril.. toto nie je láska čo ona robí.. ale áno, poväčšine sú zle nevesty a sväté svokry..
@aurora33 a ešte k tomu videohovoru.. ja napríklad nie som doma, alebo varím a muz ostane s dieťaťom sám a volá, neviem o Tom že volá, ale na to dieťa to sadne a začne samo od seba zvraciat - nie zo mňa, keďže som pri volaní ani nebola ani som nevedela, že sa volá
@anonym_7f336a áno presne..tu o tej napataj matke som už čítala 🙂 zvláštne, že keď stará mama sa pár dní o dieťa nezaujíma, je mu dobre..až keď zavolá 💁 a áno, sama ľutujem svojho muža, že je takto v strede..
@anonym_autor tak ja neviem, preco si sa vydala za muza, ktoreho vychovala takato zena, najstrasnejsia na svete? Ak je taka hrozna, tak sa musela prejavit aj predtym uz. Mna moja svokra velmi nemusela, ked sme s muzom spolu len chodili, ale casom sme si nasli k sebe cestu, ale sme normalni ludia, ktori sa snazia vychadzat spolu. Kazdopadne, urcite existuju osoby, ktore robia rozdiely medzi detmi a nechcu to vidiet. Tak ked svokra povie, ze ma nufak, tak co odpoviete? Sklopite usi? Ja by som jej povedala, ze taky isty, ako Vas syn, ved je jeho, ako sa na neho podoba. Ak by sa urazila, tak jej narovinu povedat, ze nufak ma pes a nie clovek.
Autorka, ak je iba polovica pravda co si tu napisala, tak ta lutujem. Ale zmenit to moze iba Tvoj muz a Ty. Ty sa musis ukludnit aby ta nerozhadzala kazda blbost, a musis sa naucit komunikovat so svokrou. Moj svokor nebol zly, len zo zaciatku bol najmudrejsi na svete. Tak som si nacvicila par viet. Napr hmm, radila som sa s pediatrickou, myslite ze to viete lepsie ako ona co ma 20 rocnu prax s detskymi chorobami? Alebo, aj moja mama vychovala deti a na rozdiel od vas 3 tak asi ma viac skusenosti, alebo mrzi ma ze sa vam to nepaci, ale uz je to tak a menit to nebudem. A ak ju chces dostat do uzkych, hlavne ak rype na verejnosti napr na oslave, tak, mama, ved ste mi povedali, ze to nam urobit takto. A svato svate tvrdit ze to tak bolo. Vy ste to mysleli inak, prepacte ale musite hovorit zrozumitelnejsie, teda asi sme sa nepochopili. A najlepsie tak aby to poculi aj ini. Je to cira manipukacia, ale vzmes jej vietor z plachiet.
@som_realistka veď ja sa nerozhadzem už ani z volania ani zo stretnutia, beriem to jedným uchom dnu a druhým von.. tiež som skúšala všelijaké vety na ňu či jej odpovedať milo, či chápavo či ako a nič nepomohlo, je protivnejsia a horšia ku mne a čo je horšie, ku vlastnému vnukovi
@aurora33 a ešte k tomu videohovoru.. ja napríklad nie som doma, alebo varím a muz ostane s dieťaťom sám a volá, neviem o Tom že volá, ale na to dieťa to sadne a začne samo od seba zvraciat - nie zo mňa, keďže som pri volaní ani nebola ani som nevedela, že sa volá
@anonym_autor ak veris, ze to ma "z oci", tak pekne krasne, riesienie je jedno, ZIT SVIATOSTNYM ZIVOTOM, chodit na spoved, na svate prijimanie, modlit sa a nie kupat v cistci. Diabol sa vyhana cnostnym zivotom, nie carami! A este laskou, odpustenim a zehnanim, nie nadavanim na svokru. Ano, existuju zli ludia, co zamerne skodia, ale ich zbranami nad nimi nevyhras. Ine Ti nepomoze.
@anonym_autor tak ja neviem, preco si sa vydala za muza, ktoreho vychovala takato zena, najstrasnejsia na svete? Ak je taka hrozna, tak sa musela prejavit aj predtym uz. Mna moja svokra velmi nemusela, ked sme s muzom spolu len chodili, ale casom sme si nasli k sebe cestu, ale sme normalni ludia, ktori sa snazia vychadzat spolu. Kazdopadne, urcite existuju osoby, ktore robia rozdiely medzi detmi a nechcu to vidiet. Tak ked svokra povie, ze ma nufak, tak co odpoviete? Sklopite usi? Ja by som jej povedala, ze taky isty, ako Vas syn, ved je jeho, ako sa na neho podoba. Ak by sa urazila, tak jej narovinu povedat, ze nufak ma pes a nie clovek.
@anonym_c1e827 ja som vedela, že ma nechce od začiatku.. ale tak predsa nebudem kvôli svokre zahadzovat celý vzťah keď sme sa lubili a ako som písala vyššie, jej syn je na tom lepšie ako keď býval u nej, po všetkých stránkach a myslela som, že si tiež nájdeme časom k sebe cestu..aj sa to zlepšilo ale využila to na dirigovanie a manipulovanie čo a ako máme robiť a čo má robiť kedy jej syn.. a keď sme to stopli, tak začala byť ešte horšia a po narodení syna sa to ešte zhoršilo.. proste nechce mňa a ani vnuka, lebo sme jej ukradli syna
@aurora33 tak keby sa dalo, kľudne ti požičiam tu moju skvelú svokru 🙂 a nie, nieje to len z videohovoru, samo dieťa k nej nechce vôbec ísť a plače pri nej.. k iným cudzím ľuďom čo vidí oveľa menej ide bez problémov alebo pri nich aspoň neplače.
Už nebudem seba riešiť, 8 rokov som dúfala, že sa to zmení a bude ma konečne akceptovať ako zenu svojho syna, ale po narodení dieťaťa je ešte horšia, neznáša ma lebo som jej "ukradla" syna a teraz sa nestará o svojich súrodencov ale venuje sa, čuduj svete svojej vlastnej rodine ktorú si vytvoril.
Ja budem raz tiež svokra ak sa dožijem, ale ak uvidím, že je môj syn šťastny a spokojný, tak nepôjdem proti jeho vlastnej rodine ktorú si vytvoril.. toto nie je láska čo ona robí.. ale áno, poväčšine sú zle nevesty a sväté svokry..
@anonym_autor tak si treba poriešiť muža- ťuťka. Myslíš že je naozaj šťastný ak je stále medzi dvomi mlynským kameňmi? Doma mu nadáva žena na matku a po telefóne zase matka na ženu. Je toto šťastie? Podla mňa nie.
@anonym_98114b to aj robím.. seba už tak neriesim ak niečo na mňa povie, beriem to jedným uchom dnu a druhým von.. ale nemiestne narážky na moje dieťa, ktoré im nikdy nijako neublížilo tak toto už je cez čiaru. A dovoľuje si na moje dieťa aj jeho sestra a ak sa na to muž ozval, tak hovorím že dostal zdrba od svojej mami, že ako sa to chová k sestre že má aj súrodencov a má s nimi držať a nie len rodínu - nás.. a on, sa tupelo ospravedlňoval sestre, že na ňu vyskočil..totálne potopil svojho syna, ktorému jeho sestra robila vedome zle. A odvtedy som úplne prerušila kontakt, nepíšem, nevolam a nenavstevujem, ale nechodíme my tak príde svokra...
@anonym_autor sama dobre vieš, že máš problém s mužom a nie s jeho rodinou
@anonym_autor tak si treba poriešiť muža- ťuťka. Myslíš že je naozaj šťastný ak je stále medzi dvomi mlynským kameňmi? Doma mu nadáva žena na matku a po telefóne zase matka na ženu. Je toto šťastie? Podla mňa nie.
@aurora33 no veď ja viem, že nie..preto som sa snažila stále najst cestu a kompromis ako s ňou vychádzať.. ale to sa už nedá, keď všetko len ofrfle a už začala verejné ponižovať aj moje dieťa.. tak myslím že pohár trpezlivosti pretiekol, ja mužovi nebránim sa stýkať so svojou rodinou, ale nenechám môjmu dieťaťu ubližovať
@aurora33 no veď ja viem, že nie..preto som sa snažila stále najst cestu a kompromis ako s ňou vychádzať.. ale to sa už nedá, keď všetko len ofrfle a už začala verejné ponižovať aj moje dieťa.. tak myslím že pohár trpezlivosti pretiekol, ja mužovi nebránim sa stýkať so svojou rodinou, ale nenechám môjmu dieťaťu ubližovať
@anonym_autor ako verejne ponižuje vaše dieťa?
Autorka, nejdem tvrdit, ze tvoja svokra bosorka nie je ale tvrdenie, ze maly vracia zo svokry je podla mna nezmysel. Skor to bude tebou, dieta dokaze z matky vycitit vsetky emocie a ak je tvoj syn hypersenzitivny moze vycitit z teba ten stres, hnev (vsetko co citis ked so svokrou volate) a z toho sa ti maly moze povracat. Skor si myslim, ze je to tym ako svokrou.
@anonym_autor fú, ty si teda dobra furia. A s tým vracaním no to si zabila🤦🏻♀️. Aj svojho muža zrejme manipulujes a huckas proti svojej matke, a on je nervózny z teba, nie zo svojej matky. Ach, teba mat tak za nevestu....... Bože chráň
@anonym_autor fú, ty si teda dobra furia. A s tým vracaním no to si zabila🤦🏻♀️. Aj svojho muža zrejme manipulujes a huckas proti svojej matke, a on je nervózny z teba, nie zo svojej matky. Ach, teba mat tak za nevestu....... Bože chráň
@bielasovicka aj čítaš ? Ja nikoho nemanipulujem a už vôbec nezakazujem svojmu mužovi jeho rodinu. Ak si ďalšia svokricka,.ktorá sa našla v mojich slovách, tak už teraz ľutujem tvoju nevestu 🙂
@bielasovicka aj čítaš ? Ja nikoho nemanipulujem a už vôbec nezakazujem svojmu mužovi jeho rodinu. Ak si ďalšia svokricka,.ktorá sa našla v mojich slovách, tak už teraz ľutujem tvoju nevestu 🙂
@anonym_autor vies napisat aj niečo iné, či každá, ktorá ti nastaví zrkadlo musí byť automaticky ,,svokrička”? Pytala som sa ťa ako konkrétne tvoja svokra verejne ponižuje vaše dieťa a ešte si neodpovedala. Stavím sa, ale, že kebyže svokra nevolá, nepríde na návštevu tak by bola zlá hnusná jezibaba, ktorá sa absolútne nezaujíma o svoje vnúča. Vsak?
@anonym_autor čomu nerozumieš? Nemajú ta radi. A to musíš ty vedieť prečo. Porozmýšľaj nad sebou. Ja z teba cítim veľmi veľa negatívnej energie.
@anonym_e339e9 to máš pravdu..nespravím, on sa nezastane ani sám seba ale nechá si srat na hlavu a ešte aj pekne poďakuje..
Nechceli sa miešať ani robiť zlo ale už keď môj otec ako chlap si všimne že sa zle správajú k malému tak si myslím že to nie je moja hystéria.. povedali až na oslave 1. Narodenín, keď na mňa na celú sálu vybehla že zle obliekam dieta a zle mu dávam jesť - podotýkam, dieťa chvalabohu zdravé, krásne, veľké.. len ma potrebovala zhodiť tak vtedy sa má moji rodičia zastali že to aký má dôvod také veci rozprávať..
@anonym_autor ked som bola v 8 mesiaci tehotenstvách druhým bábätkom ma mama skritizovala (velmi škaredo) okrem iného ze nevarim dobre svojej 1,5 ročnej dcére a ze jej robim zdravotne problémy. Odkedy sa narodila kritizovala vsetko od strihania nechtov po cvičenie na fyzioterapii ci vyber topánok 🙂 Radim ti nestretavat sa s ľuďmi, ktorí ti neprinášajú pokoj. Ak babka útočí na teba alebo dieta nema zmysel sa stretávať. Mužovi oznam ze ich vidiet u vas nechces a muž nech sa zobudi tiez
@anonym_autor vies napisat aj niečo iné, či každá, ktorá ti nastaví zrkadlo musí byť automaticky ,,svokrička”? Pytala som sa ťa ako konkrétne tvoja svokra verejne ponižuje vaše dieťa a ešte si neodpovedala. Stavím sa, ale, že kebyže svokra nevolá, nepríde na návštevu tak by bola zlá hnusná jezibaba, ktorá sa absolútne nezaujíma o svoje vnúča. Vsak?
@aurora33 no tak mi to príde, lebo buď nevieš pochopiť situáciu alebo reagujes veľmi precitlivene az urazene..
No napríklad takými rečami, po máme máš také usiska, nufak ti narástol.. ukáž zubiska, ci ich už nemáš krivé,.to čo máš na sebe, ty nie si šikovný ako nás Maťko, ty nevieš toto ty nevieš tamto... A to bolo aj na oslave pred pre ňu cudzími ľuďmi a bolo im to nanajvýš nepríjemné, chodili za mnou a pýtali sa ma, či to je isto jeho babka...
@aurora33 no tak mi to príde, lebo buď nevieš pochopiť situáciu alebo reagujes veľmi precitlivene az urazene..
No napríklad takými rečami, po máme máš také usiska, nufak ti narástol.. ukáž zubiska, ci ich už nemáš krivé,.to čo máš na sebe, ty nie si šikovný ako nás Maťko, ty nevieš toto ty nevieš tamto... A to bolo aj na oslave pred pre ňu cudzími ľuďmi a bolo im to nanajvýš nepríjemné, chodili za mnou a pýtali sa ma, či to je isto jeho babka...
@anonym_autor doteraz si nenapisala nič konkrétne, preto som mozno tak reagovala. A keď niečo také povie tak tvoj muži stojí ako taký panáčik a je ticho?
@anonym_autor To sa vyriesi, az ona umrie, dovtedy nic. Ja som si tiez vsimla toxicke vztahy v muzovej rodine. Snazila som sa separovat ho od rodiny, dopadlo to presne tak, ze jeho rodina zacala proti mne este viac brojit a nakoniec aj samotny muz otocil proti mne, ze som ja manipulator, ze sa ho snazim odlucit od rodiny, lebo toto nasiel na internete ako jednu z hlavnych charakteristik manipulatorov. To som uz pochopila, ze toto nema vyznam. Prestala som sa snazit, nech si to muz riesi ako chce, nech to vplyva nanho ako chce. Je to jeho problem. On to musi sam pochopit, neda sa to inak. Straz si len dieta, za to si zodpovedna, ale muzovi sa viac do toho nestaraj.

@minenkaa nebojujem 🙂 stačí len kus normálneho správania a nie ponižovania aj pred ostatnými ľuďmi a komentovať všetko len nie pomôcť..
@anonym_autor vidíš,že nebude ina ,zbyticne chces niečo čo nikdy nebude