Ako zvládnuť napäté oslavy so svokrovcami?
Ahojte, prosím o rady a názory žien, ktoré majú zákerné svokry..a takisto zmanipulovaných svokrov.
Ako mám zvládnuť oslavu so svokrovcami? Stále majú blbé poznámky aj na dieťa aj na mňa celkovo..ich "záujem" o vnúča je len hrany pred svojím synom, nechcú ho stále ho len ponižujú a dieťaťu je z nich úplne zle - proste to vycíti, že ho nechcú.
Muž je v tomto slaboch, stačí keď jeho mama hodi na neho vycitavy pohľad a niečo mu povie, on hneď nakakane v gatiach a spovedá sa jej a ospravedlňuje za všetko...
@anonym_autor doteraz si nenapisala nič konkrétne, preto som mozno tak reagovala. A keď niečo také povie tak tvoj muži stojí ako taký panáčik a je ticho?
@aurora33 lebo kto zažil manipulatívnu svokru tak vie pochopiť.. áno, väčšinou stojí a snaží sa to zahrať do outu.. az raz na ňu vyletel nech neporovnava nášho syna so sestrinym lebo je medzi nimi 2 ročný rozdiel tak sa urazila, že čo zle robí a čo je precitliveny na svoje dieťa. Tak robiť z nášho dieťaťa debilka lebo ten o 2 roky starší vie toho viac tak je cez čiaru aspoň u mňa..
@anonym_autor To sa vyriesi, az ona umrie, dovtedy nic. Ja som si tiez vsimla toxicke vztahy v muzovej rodine. Snazila som sa separovat ho od rodiny, dopadlo to presne tak, ze jeho rodina zacala proti mne este viac brojit a nakoniec aj samotny muz otocil proti mne, ze som ja manipulator, ze sa ho snazim odlucit od rodiny, lebo toto nasiel na internete ako jednu z hlavnych charakteristik manipulatorov. To som uz pochopila, ze toto nema vyznam. Prestala som sa snazit, nech si to muz riesi ako chce, nech to vplyva nanho ako chce. Je to jeho problem. On to musi sam pochopit, neda sa to inak. Straz si len dieta, za to si zodpovedna, ale muzovi sa viac do toho nestaraj.
@anonym_e339e9 asi tak..
Ja som sa ho nesnažila práveže separovať lebo viem že mu je to ľúto a vidí že je jeho dieťa inak bráne ale nechce si to vôbec priznať..tak som ho takto nechala nech mu skáče mama aj sestra po hlave ale môjmu dieťaťu nebudú
@anonym_1f315a jeho matka ho tak zmanipulovala, že sa radšej zastal svojej sestry ako vlastného dieťaťa, len aby jeho mamka mala dušu na pokoji aby sa nehádali.
Ja som už z nej zúfalá a cítim že na tej oslave to všetko praskne lebo takto sa nedá fungovať..
@anonym_autor neviem či mate babatko alebo uz staršie....mojim detom uz oslavy nerobim....maju oslavu s kamarátmi a s detmi ktore si pozvu... Niejedy na obdobie narodenin (nie len ich) booknem letenky...a ideme vyletovat... Rodicov a svokrovcov volam len strazit dom ked sme neni doma. Prve neorganizovanie oslavy som pretrpela....potom uz pochopili. Takym to ludom nevysvetlis, to je hlavou proti muru. Musis sa inak zariadit. Treba to naaranžovat že mate ine priority, nie že to robite koli nim.
@anonym_e339e9 asi tak..
Ja som sa ho nesnažila práveže separovať lebo viem že mu je to ľúto a vidí že je jeho dieťa inak bráne ale nechce si to vôbec priznať..tak som ho takto nechala nech mu skáče mama aj sestra po hlave ale môjmu dieťaťu nebudú
@anonym_autor svokru som mala asi ako ty...aj ked uz medzi nami nie je....čo stretnutie, to "perla" ...akoze vzdy mi vedela dvihnut tlak. Ja som si v určitom veku povedala, život je kratky a vzacny. Nebudem sa stretavat s ludmi s ktorými si nerozumiem. Škodi to zdraviu. A to pochopi človek az ked mu to zdravie da najavo. Takze, len same pekne veci. Nezakazujem nikomu nic, ale ja som dospela capa, nebude ma nikto nutit, len pretoze sa to patri. Inak ta obdivujem. Predomnou by raz povedala, bola by som zo slušnosti ticho. Dostala by druhu šancu. Druhy krat by som ju tak zotrela, že by bud na oslavu uz neprišla alebo by ma uz nepozvala. Slušne bez nadavok by zistila že som pre nu moc silny super aby sa do mna puštala. Tak ak chces radu. Bud mama levica. Bud dieta ochran a nechod tam, alebo ak naozaj ubližuje tvojmu dietatu tak ju tam obrazne "zožer zaživa".
Muž by mal začať s psychoterapiou a ty sa prestaň tej ježibaby báť. Joj ja by som jej taku hanbu pred ostatnými urobila ,keby sa zle správala k môjmu dieťaťu, ze by odtiaľ kanálom odchádzala.Ved tam máš svoju rodinu, tak sa s nou ani nebav , dieťa ak k nej nechce ist tak nepôjde, strc ho mame ,otcovi ktorí sa s nim radi pohraju. Ved uz na poslednej oslave ,ked sa jej nič nepáčilo, si mala s usmevom podakovat ze to vydrzala , a uistiť ju ze nabudúce ju uz nebudeš volať.
@minenkaa ja jej ho už ani nedávam.. proste mi ho vytrhne, aj nasilu aj keď nie že nechce byť pri nej tak mi začne vykrikovať, že to preto lebo nechodíme na návštevu a nepozná ju 🤦
@anonym_autor Tvoja svokra je tupelo...ale chcela by som vedieť, ako tvoja švagriná robí tvojmu dieťaťu "vedome zle" ?
@anonym_autor ja svokra zatiaľ nie som a keď k tomu raz príde, dúfam, že nedostaneme za nevestu takúto hysterku ako ty.
@janka1011 tak pevne verím, ze sa vyvarujes otrasnému správaniu a nebudeš mať nevestu hysterku 😉
@anonym_autor svokru som mala asi ako ty...aj ked uz medzi nami nie je....čo stretnutie, to "perla" ...akoze vzdy mi vedela dvihnut tlak. Ja som si v určitom veku povedala, život je kratky a vzacny. Nebudem sa stretavat s ludmi s ktorými si nerozumiem. Škodi to zdraviu. A to pochopi človek az ked mu to zdravie da najavo. Takze, len same pekne veci. Nezakazujem nikomu nic, ale ja som dospela capa, nebude ma nikto nutit, len pretoze sa to patri. Inak ta obdivujem. Predomnou by raz povedala, bola by som zo slušnosti ticho. Dostala by druhu šancu. Druhy krat by som ju tak zotrela, že by bud na oslavu uz neprišla alebo by ma uz nepozvala. Slušne bez nadavok by zistila že som pre nu moc silny super aby sa do mna puštala. Tak ak chces radu. Bud mama levica. Bud dieta ochran a nechod tam, alebo ak naozaj ubližuje tvojmu dietatu tak ju tam obrazne "zožer zaživa".
@anonym_8f1ea7 však..ja som tých šancí nadávala už dosť,.veľa veci na mňa som jej prekusla a bola ticho kvôli mužovi.. snažila som sa to nebrať osobne aby bol kľud v rodine.. ale už ak to zachádza aj na dieťa tak veruze, to nenechám..
Muž by mal začať s psychoterapiou a ty sa prestaň tej ježibaby báť. Joj ja by som jej taku hanbu pred ostatnými urobila ,keby sa zle správala k môjmu dieťaťu, ze by odtiaľ kanálom odchádzala.Ved tam máš svoju rodinu, tak sa s nou ani nebav , dieťa ak k nej nechce ist tak nepôjde, strc ho mame ,otcovi ktorí sa s nim radi pohraju. Ved uz na poslednej oslave ,ked sa jej nič nepáčilo, si mala s usmevom podakovat ze to vydrzala , a uistiť ju ze nabudúce ju uz nebudeš volať.
@sidicek však to aj tak robím, keď nemusím sa nebavím ale dieťa nasilu ťahá kade tade a najlepšie niekde kde nie je nikto aby ho nepočuli plakať tak jasné že s ňou nechce ísť a ani k nej.. a tu začína výstup c.2 lebo ja jej nechcem dať dieťa a ono ju nemá rado a bla bla..
No na poslednej oslave síce nedala ani 1 cent (akoze to neriešim, nie som chvalabohu závislá od toho) ale zato všetko dirigovala čo sa má kedy robiť a čo mám hosťom podávať a na koniec si pozhrabovala všetko čo ostalo na stole.. takže páčiť sa jej nepáčilo ale tak aspoň odišla domov nabalena 🤦
@anonym_autor Tvoja svokra je tupelo...ale chcela by som vedieť, ako tvoja švagriná robí tvojmu dieťaťu "vedome zle" ?
@anonym_bdda87 a švagriná je celá svokra, nainfikovaná.. je na mňa nasratá, že muž býva s nami a nie s nimi doma, keďže sa čerstvo mladá rozviedla a treba jej pomôcť so synom a nebude poznať strýka 💁 a môjmu malému sa hnusne vyskiera (malý sa toho boji) ťahá ho za uši, stipe ho a stekli napríklad..nehovorím že to je neviem čo zle, ale pokiaľ vidím že dieťa to nechce, plače pri tom tak asi sa snažím zmeniť niečo a správať sa k nemu pekne.. ja som sa vždy k jej dieťaťu správala milo a pekne a čo nechcel som mu nasilu nikdy nerobila
@sidicek však to aj tak robím, keď nemusím sa nebavím ale dieťa nasilu ťahá kade tade a najlepšie niekde kde nie je nikto aby ho nepočuli plakať tak jasné že s ňou nechce ísť a ani k nej.. a tu začína výstup c.2 lebo ja jej nechcem dať dieťa a ono ju nemá rado a bla bla..
No na poslednej oslave síce nedala ani 1 cent (akoze to neriešim, nie som chvalabohu závislá od toho) ale zato všetko dirigovala čo sa má kedy robiť a čo mám hosťom podávať a na koniec si pozhrabovala všetko čo ostalo na stole.. takže páčiť sa jej nepáčilo ale tak aspoň odišla domov nabalena 🤦
@anonym_autor ved na jej vystup tiež nahlas povedz niečo v štýle: Babka ale za vzťah s vnukom ste zodpovedná len vy , možno keď ho prestanete za všetko kritizovať, karhat a porovnávať s raz tak starým bratrancom ,tak sa vás aj prestane báť a odmietať vas.Do tej doby s nim nebudete sama odchadzat, ked to ako vidíte nechce a plače. A to si do igelitky nabalila chlebíky a koláče? Ci si priniesla dózy na to? No , je to blázon, ries hlavne muza ,nech sa necíti povinný skákať ako ona píska.Ozaj ten psycholog.

@anonym_autor ked som bola v 8 mesiaci tehotenstvách druhým bábätkom ma mama skritizovala (velmi škaredo) okrem iného ze nevarim dobre svojej 1,5 ročnej dcére a ze jej robim zdravotne problémy. Odkedy sa narodila kritizovala vsetko od strihania nechtov po cvičenie na fyzioterapii ci vyber topánok 🙂 Radim ti nestretavat sa s ľuďmi, ktorí ti neprinášajú pokoj. Ak babka útočí na teba alebo dieta nema zmysel sa stretávať. Mužovi oznam ze ich vidiet u vas nechces a muž nech sa zobudi tiez
@anonym_dbb35b úprimne ďakujem, za tvoj názor, vidno že má rozumieš. No veď práve, že ja som sa snažila byť dost ústretová ale donekonečna sa nedá a ja sa musím zastať svojho dieťaťa aj hoc pred vlastnou rodinou