Ako zvládnuť náročnú situáciu?
Som mama a mám deti s dvoma mužmi.
Prvý ma opustil,nechcel somnou spávať posledné mesiace a samozrejme že mi docvaklo čo by to mohlo byť ale nemala som prístup to zistiť a aj keby to zistím nič by som nezmohla lebo už som bola bez práce. Mali sme odísť do Švajčiarska a spolu zarábať ako sľuboval a dohoda bola že odídem z práce a možme ísť.No ako sa mu povedala že nemám prácu opustil nás. Spadla som na dno psychicky aj finančne. Bola som 4 roky sama dlhy na krku,deti na krku,všetko na krku.
Potom prišiel druhý muž s ktorým bolo všetko krásne a hovoril mi že až si prácu nehľadám až nič nerobím až som len doma pri deťoch aby deti boli správne vychované a aby som sa o jeho financie starala ja,no a všetko šlo super všetko sme mali a potom v jeden deň prišiel až mu pošlem peniaze veľkú sumu a ja že nie že nebudem ohrozovať toľko peňazí našu finančnú rezervu že čo urobím ak sa deťom niečo stane,z čoho zaplatím? A on stále naliehal nechcel vysvetliť prečo,klamal do očí a stále bol nesvoj.Doteraz nič neviem čo sa dialo a zbalil sa a odišiel a nechal nás.
Preto sa pýtam že ako by ste zvládli na mojom mieste takéto situácie ale nie v tom deji príbehu ale po ňom. Čo by ste urobili?
@anonym_autor nejak cítim , že v skutku ste si strojcom...
Ty vieš niečo o Švajčiarsku?Ako by si tam žila, platila kitty, deti chodia na obed zo školy domov, koľko len stojí poistenie, bývanie, vieš ich jazyk a plus ďalšie k tomu? Ja ti tu nebudem nakladať, podľa mňa pochádzaš z nie z ideálnych pomerov. Preto takto bez rozmýšľania a následkov riešiš veci. Ty to asi netušíš, ale zbavila si sa 2 problematických mužov-ten druhý možno gambler alebo závislý na niečom inom. Začni sa starať o seba a svoje deti ty, práca a fakt sa dlhúúú dobu vyprdni na mužov, inak dopadneš zle...
ja ta len pochvalim, ze si tomu druhemu tie prachy nedala. to bolo dobre rozhodnutie. nie celkom rozumiem otazke, ale sla by som dalej, sustredila by som sa na seba, na deti, pracu, byvanie atd. prakticke veci.
@anonym_autor hneď by som si začala hľadať prácu, a sľúbila sama sebe, že nikdy nebudem od chlapa závislá finančne. A miesto dlhov by som si robila rezervu.
No hlavne by si mala dospiet a nevesat sa stale na nejakeho chlapa. Zacni pracovat a nebuduj si vzdusne zamky. Najdi si pracu a pristan v realite. Ziaden princ ti zivot neporiesi
@anonym_autor neviem, koľko detí máš, ale nikdy by som sa nespoliehala na to, že sa o ne postará nejaký cudzí chlap (napr. ten druhý o deti z prvého vzťahu). Ja si neviem predstaviť, ktorý chlap príde s takou požiadavkou smerom k žene. A ak ste neboli manželia, stále to boli len jeho peniaze, ktoré si mu odmietla dať s argumentáciou smerom k deťom. Aj k cudzím deťom. Never sladkým rečičkám ako sa postará. Tvoj osud ti nadelil toľko, tak sa toho chop a začni s tým niečo robiť v prvom rade ty. Nájdi si robotu a nespoliehaj sa na peniaze niekoho iného.
sorry..co su to slovne zvraty až musim....az nehladam...až nic nerobim.
To je po slovensky?
ja ta len pochvalim, ze si tomu druhemu tie prachy nedala. to bolo dobre rozhodnutie. nie celkom rozumiem otazke, ale sla by som dalej, sustredila by som sa na seba, na deti, pracu, byvanie atd. prakticke veci.
@deedol Dala mu peniaze, vzal ich a zmizol. Aspoň ja som to tak pochopila a v konečnom dôsledku tie peniaze aj tak boli jeho, keďže ona napracovala nikde, bola len doma, on živil ju a aj jej deti. Proste niečo sa odohralo, vzal si svoje peniaze a odišiel.
@deedol Dala mu peniaze, vzal ich a zmizol. Aspoň ja som to tak pochopila a v konečnom dôsledku tie peniaze aj tak boli jeho, keďže ona napracovala nikde, bola len doma, on živil ju a aj jej deti. Proste niečo sa odohralo, vzal si svoje peniaze a odišiel.
@earlgrey Mas pravdu, peniaze boli jeho. To, ze s nimi ona pocitala, je jej problem.
Peniaze boli jeho, bol to len priatel a on ich zarobil. Pories si vyzivne a chod do prace. Tu je kazda ina rada zbytocna. Nikdy, nikdy nenechaj svoju financnus stabilitu len v rukach muza. A to co sa tyka dochodku a aj prijmu... zivot je strasne vrtkavy, opustit je jedna vec, ale moze byt aj uraz, aj umrtie a ostanes stat kde? Sama s velkymi zaväzkami...
@anonym_autor vetu "hovoril mi že až si prácu nehľadám až nič nerobím až som len doma pri deťoch" treba písať: hovoril mi aby som si nehľadala prácu, aby som nerobila, aby som bola doma pri deťoch. To "až" vyzerá strašne.
K veci: si ľahko ovplyvniteľná, nemáš zdravý úsudok, lepia sa na teba oblbovači a bájkari a ty si s nimi robíš deti. Kašli na chlapov a postav sa na vlastné nohy a staraj sa hlavne o deti.
No si naivna, tak trosku zacni rozmyslat a uz nikdy, nikdy nenalet chlapovi co sa ti snazi nahovorit, ze nemas pracovat. Alebo odist z prace a ist s nim za nejakou neistou buducnostou. Alebo spravovat jeho peniaze 🤦♀️ ty nezijes v realite? Chapem, ze to bolo pre teba pohodlne, ale nevyplaca sa to. Nehladaj uz aspon chvilu chlapa, venuj sa detom, najdi si dobru pracu…
@anonym_autor vetu "hovoril mi že až si prácu nehľadám až nič nerobím až som len doma pri deťoch" treba písať: hovoril mi aby som si nehľadala prácu, aby som nerobila, aby som bola doma pri deťoch. To "až" vyzerá strašne.
K veci: si ľahko ovplyvniteľná, nemáš zdravý úsudok, lepia sa na teba oblbovači a bájkari a ty si s nimi robíš deti. Kašli na chlapov a postav sa na vlastné nohy a staraj sa hlavne o deti.
@anonym_86f48e no veru, nechcela som byt neuctiva, ale prave to jednoduchsie vyjadrovanie v autorkinom pripade vela vysvetluje…
@anonym_86f48e no veru, nechcela som byt neuctiva, ale prave to jednoduchsie vyjadrovanie v autorkinom pripade vela vysvetluje…
@anonym_7c483c tak snáď sa autorka neurazí a niečo si z tých rád zoberie.
No a už konečne pracuješ, alebo čakáš na princa c. 3? Vieš, lebo keď je niekto na tenko s peniazmi tak sa mu odporúča pracovať.

Koľko máš deti, keď už s prvým si mala viacero ?
Prečo si tak dlho nepracovala, vôbec?
A prečo si si myslela (po tvojej skúsenosti, kde si bola závislá na mužovi), že je dobré nájsť si druhého, ostať žienka domáca a ZNOVA byť závislá na chlapovi?
No čo ti poradiť. Nájsť si prácu, brigádu (podľa veku detí), vyhýbať sa chvíľu chlapom, nerobiť si ďalšie deti, žiadať výživné, a nikdy nemať spoločné prachy s ďalším chlapom, byť na ňom závislá a kus finančnej gramotnosti.
Sorry, inak sa v živote nepohneš.