icon

Ako zvládnuť neempatického manžela a fungovať pre deti?

20. máj 2025

Baby som hotová z toho, ako sa zachoval môj muž. Ja som uspavala staršie dieťa, ktoré nechcelo spat a vystrajalo na posteli, muž v druhej izbe prebaloval mladšie. Čo čert nechcel, starsia spadla z postele na hlavu, ešte si ju obuchala o postieľku, začala silno plakať, tak som ju okamžite zobrala na ruky, išla s ňou do pracovne (na svetlo), mala som ju na rukách kým plakala, že skontrolujem poranenia. Môj muž sa z druhej izby ani nepohol, ani neopýtal čo sa stalo, nič. Mala má hrču na hlave, poškriabané čelo, obity nos, plakala a muž došiel do izby s bodyčkom v ruke a opýtal sa či je toto body dobre malému.. Ja kukam na neho, netuším čo za body v ruke má, starám sa o dcéru tak mu vravím, že neviem, sak v komode v supliku má veci, nech vyberie nejaké body tam. O 10 sekúnd bol spat s celým suplikom vybraným z komody, že ktoré z toho je bodycko?! (lebo to je brutálny problém vybrať a pozrieť či to má krátky či dlhy rukáv, podotýkam, že je doma s malým 2 mesiace a tie veci sú stále na rovnakom mieste). Na dcéru sa vôbec neopýtal, hoc hrča cez celu hlavu.. Keď som ho konfrontovala, či sa neopyta na malú, tak že veď spadla mne, že čo som robila (opat stav nič, iba koho vina)… A nakoniec má ešte obvinil, že maly bol pokakany a bohvie ako dlho, že ako sa o deti starám keď mi jedno padne a druhé má plnú plienku.. Ešte sa rehotal, keď som mu opísala ako mala padla.. Taký prístup nebol prvý krát. Ja už s ním nevladzem, všetko na mojej hlave, on vidí len seba (dieťa nespadlo mne = nemám JA problém), že dieťa možno má, to ho asi netrápi.. Ničí má, všetko dáva za vinu len mne, vo vsetkom hlada seba.. z normálnej ženy je zo mna troska.. dá sa v takom vzťahu nejako fungovať? Odosobniť sa a fungovať len pre deti? rozviesť sa nechcem, lebo by deti mal určite v striedavej starostlivosti a to by bolo len telka, hranolky a hotovo…:/ Žije niektorá tak, že v podstate s mužom riesi len nevyhnutne? Dá sa to aspoň kým deti vyrastú (majú pol roka a 2,5 roka).. Prosím nepíšte mi, načo som si ho brala, či deti mala, to už nezmením :/

Strana
z5
lenkakravcova
21. máj 2025
@sisaka

@lenkakravcova v jednej téme, kde sa bavilo o kadejakych sociálnych dávkach a ja som písala presne o tejto možnosti - že otec na “materskej” a matka doma na rodičovskej si mi napísala, že sa to nedá. Tak ako vidno v tejto téme, tak očividne sa to dá 😀.
A očividne to v niektorých rodinách nie je na prospech nikoho. Nečudujem sa, že majú potom ľudia z toho ponorku, dvaja dospelí zavretí doma s dvomi deťmi, čisté psycho.
Autorka - očividne nie ste schopní sa dohodnúť a normálne fungovať ako team, jeden ma očakávania, druhy ma očakávania, čítať myšlienky toho druhého ste sa nenaučili, akceptovať iný prístup, iný náhľad tiež nie, jeden hysterický, druhý flegmatický, skúste sa dohodnúť na tom, kto ostane doma starať sa o obe deti a kto pôjde do práce a uvidíte, či sa to zlepší

@sisaka nedá sa to kombinovať materskú a rodicak. Jedine že ona nepoberá nič alebo má materskú aj ona, keďže píše, že má polročné dieťa - teda ona má ešte materskú na to mladšie a on tiež má materskú - ale na druhé starsie dieťa. Dve materské sa kombinovať dajú. Rodicak a materská sa kombinovať nedá.

So zvyškom súhlasím 🙂

aurora33
21. máj 2025
@sss777

@aurora33
S tým súhlasím. Len si neviem predstaviť tú situáciu, že dieťa plače od bolesti, v miestnosti stres a muž si nie je schopný poradiť sám a dovlecie celú skriňu.
Ale to som ja. Ja by som ani minútu nezostala v domácnosti, kde je moje dieťa uspavane tak, že ho niekto násilím drží v posteli a ono plače až kým zachrípne.

@sss777 to je jasne, s tým suhlasim. S takým chlapom by som viac ako jedno dieťa nemala.

aurora33
21. máj 2025
@rusalkablack

@aurora33 Ja si myslím, že muž je v poriadku. Skôr autorka je mimo, keď jej pri uspávaní spadne dieťa tak, že má hrču na čele. To ju uspáva tak, že dieťa skáče pol hodinu po posteliach ? A ona sa na ňu díva ?

@rusalkablack tiež si to neviem predstaviť. Mozno čumela do mobilu a zrazu dieťa na zemi a hrča na pol tvare. Ale samozrejme, je to mužova chyba.

sisaka
21. máj 2025
@lenkakravcova

@sisaka nedá sa to kombinovať materskú a rodicak. Jedine že ona nepoberá nič alebo má materskú aj ona, keďže píše, že má polročné dieťa - teda ona má ešte materskú na to mladšie a on tiež má materskú - ale na druhé starsie dieťa. Dve materské sa kombinovať dajú. Rodicak a materská sa kombinovať nedá.

So zvyškom súhlasím 🙂

@lenkakravcova tie technické detaily samozrejme neovládam, preto som sa nechcela s tebou hádať v tej téme, ale očividne je možné aby obidvaja rodičia boli naraz doma na určitej davke súvisiacej so starostlivosťou o deti

okseen
21. máj 2025

Pekný neempsticky typický asperger, logika aspergera : tebe padlo dieťa, neriešim. Sa už smejem, že ženy jak to nedokážu vnímať , že sú to aspergeri

0kristina0
21. máj 2025

Teraz sa hras akoze na chuderku? Kde som ti nieco take pisala?

romiada
21. máj 2025

Máte veľmi ťažké obdobie s dvomi maličkým deťmi. Každý z Vás očakáva pochvalu ,prijatie od toho druhého. On v Tebe možno nevidí Ženu (lebo si predsa doma a aj tak Ti pomáha s detmi), Ty v ňom už možno nevidíš Muža (lebo je doma, namiesto toho aby bol v práci a riadne sa staral o príjem rodiny aby si Ty nemusela zarabat) . Každý chcete "kus životnej role" toho druhého , vymieňate si to a súperíte medzi sebou. Naberá to nedobru dynamiku, pretože ste na seba za to v podstate nahnevaní, miesto toho aby Ste sa ocenili. Takto si zbierate "materiál " na výčitky dokola. Aak to nerozlusknete teraz tak sa Vám to parádne nazbiera. Ty sa v podstate aj bojíš pri ňom si oddýchnuť, a na niektoré (fakt nepotrebne) veci sa vykaslať ked nevladzeš, lebo sa podľa mňa bojíš že by Ťa označil za lenivu- bola si predtým akčná žena. Vám by pomohla terapia ,alebo radikálny rez (jeden z Vás do práce).

goodidea
21. máj 2025

Ale no tak veď ešte nedávno medzi vami musela byť láska ako hrom veď máte dve deti v priebehu 2,5 roka ( keď som dobre porozumel ) narážam na silné intímne chvíle ktoré ste museli k sebe prejavovať ešte nedávno, takže teď se vsichni uklidnime

evansova
22. máj 2025

Ja nerozumiem tomu uspávanky deti. Moje som nikdy neuspavala, okupala, obliekla a uložila do postieľky. Dvere pootvorené, aby som ich počula, len pre istotu.
Denný dieťa skákalo po posteli keď má späť, to si ani neviem predstaviť.
Tým nechcem kritizovať, každý si to zariadi po svojom, ale tá mama musí byť po celom dni unavená a potom takéto stresy...

autor
22. máj 2025
@evansova

Ja nerozumiem tomu uspávanky deti. Moje som nikdy neuspavala, okupala, obliekla a uložila do postieľky. Dvere pootvorené, aby som ich počula, len pre istotu.
Denný dieťa skákalo po posteli keď má späť, to si ani neviem predstaviť.
Tým nechcem kritizovať, každý si to zariadi po svojom, ale tá mama musí byť po celom dni unavená a potom takéto stresy...

@evansova som z toho uspávania uvaneva a veľmi ale dcéra je zlý spac od narodenia.. už ako bábätko musela byt uspávania, raz ruky, raz kociar, kreslo, biely sum.. všetko možné… ona proste odmieta spat, večer už ako tak toleruje, že ideme spat a vymýšľa len mentálne (raz jej treba cikat, potom je smädná, potom mi chce povedať či zažila cez deň atd atd ale aspoň leží), no obedny spánok je des.. syn oproti tomu má len 2 mesiace ale buď zaspi pri dojceni alebo len tak sám v postieľke, úplne iné bábätko.. dcérku sme v jeho veku aj 2-3 hodiny nosili (v podstate do ďalšieho krmenia) v noci lebo len čo ju človek položil tak rev na celu izbu.. tiež by som už brala aby zaspavala sama, či vo svojej izbe ale zatiaľ nereálne 🤷🏽‍♀️

autor
22. máj 2025

preklep, bude mat 6 mesiacov syn

evansova
22. máj 2025

Ach, jaj, máš to ťažké, cítim s tebou, po celom unavnom dní takáto tortura večer...

dunajranger
Autor odpoveď zmazal
dunajranger
22. máj 2025

@sisaka @lenkakravcova ale matka nie je doma na rodičovskej v tomto prípade, ale ona pracuje má home office a ešte doma varí, perie a upratuje a muž nerobí nič je na druhej materskej po sebe a nevie obliecť deti a donesie autorke celú skriňu do druhej izby aby sa opýtal že kde sú bodyčka 😂 a všetci tu na neho píšu že on je chudák a ona je mimo @0kristina0 @aurora33 @rusalkablack

aurora33
22. máj 2025
@dunajranger

@sisaka @lenkakravcova ale matka nie je doma na rodičovskej v tomto prípade, ale ona pracuje má home office a ešte doma varí, perie a upratuje a muž nerobí nič je na druhej materskej po sebe a nevie obliecť deti a donesie autorke celú skriňu do druhej izby aby sa opýtal že kde sú bodyčka 😂 a všetci tu na neho píšu že on je chudák a ona je mimo @0kristina0 @aurora33 @rusalkablack

@dunajranger ja nepíšem že on je chudak. Ja som napísala, že obaja sú mimo. Mozes si to tu aj vyhľadať 🙂

sisaka
22. máj 2025
@dunajranger

@dunajranger pravdepodobne je na rodičovskej, lebo písala, že sa snaží popri rodičovskej robiť, ale že to značne obmedzila a robí pár krat do mesiaca…. Je to ale nepodstatné, my sme sa bavili mimo témy, takže ignoruj

martin96321
27. máj 2025
@lenkakravcova

Príde mi to ako bežná reakcia chlapa na zranenie: kým nie je veľmi viditeľné a krvácajúce, tak je to "len" hrča, dieťa sa naučí.. to isté s tým body - bežná reakcia na oblečenie.
Mne osobne to nepríde ako niečo závažné.
Skôr cítiť z toho čo píšeš to, že to ozaj nezvladas a potrebovala by si asi oddych. Alebo lepší režim k deťom a tým pádom čas aj na oddych.
Skús si to vziať z lepšej stránky: existuje xy žien, kde muž neprebalí dieťa vôbec, takže tvoj sa aspoň v tomto ohľade snaží.

@lenkakravcova Ked je polovicka s dietatom na ihrisku a nedajboze spadne tak uteka s hororovymi predstavami co sa jeh mohlo stat.....robi to 99% zien..... ked su tam oteckovia,tak len pozeraju ci sa dieta dviha zo zeme.......spadlo,nezlomilo si nic,zije.........a ze nevie najst body? No keby tie deti nemali dobludu oblecenia este aj takeho co uz nenosia tak by to bolo lahsie. Naposledy som skoro vyskocil z koze,ked na stvrty pokus som jej obliekol take ktore boli velkostne dobre.......a odpoved bola,ze skoda vyhodit.........a komu ti este oblecie? Kupime psa maleho?

Strana
z5