Ako zvládnuť neprijatie rodiny partnera len preto, že nemám titul?
Mozno to len prehanam, ale odkedy som spoznala rodinu mojho priateľa, citim z ich strany taky zvláštny odstup. Som z rodiny, kde sme nikdy neriešili tituly. Rodičia vysokú skolu nemaju a cely zivot sa im darí, nikdy sme nepocítili, ze mame malo. Brat aj sestra vysokú školu maju, ale ja som proste po strednej nemala tu potrebu. Pracujem v štátnej sprave a nemyslím si, ze to, ze vysokú školu nemam, je nejaky problem. Vzdy som mala pracu a nemala som problem zamestnat sa. Mala som dva vazne vzťahy, obaja partneri vysokú školu mali, ale kedze vzdy jeden alebo druhy rodič ten titul nemal, tak som nikdy necítila z ich strany neprijatie. Az doteraz. Teraz mam tretí vztah, partnera som spoznala v praci, ma vojenskú akadémiu, takze ma aj vyššiu hodnosť. Jeho bratia maju obaja technickú vysokú školu, takisto aj ich manželky maju vysokú školu. Jeho otec je taktiez technicky inžinier a jeho mama ma ekonomickú vysokú školu. Chcem povedať, ze moj partner v zivote neriesil, ci mam titul alebo nie. Je to úžasný muz a nemenila by som. Ale od jeho rodičov cítim, ze im záleží na tom, aby ich syn mal manželku, co ma titul :D su z okolia BB a tam mi pride, ze si tam extra zakladajú na takych nepodstatnych veciach. Partner slúži v meste, odkial pochadzam, takze sa s nimi moc nestretavame. Ale odkedy tam mame ist, vzdy mam z toho stres a je mi to neprijemne. Uz viackrát mali take poznámky o vysokej skole, ako keby to nevedeli prekusnut. Viackrát spomínajú tituly, pýtali sa aj na rodičov,co robia, kde robia :D pritom je to taka rodina zo strednej vrstvy, žiadni milionári. Finančne su podľa mna na takej urovni, ako su aj nasi. Mam 30 rokov a uz by som sa rada posunula dalej, ale bojím sa, ze ma nikdy neprijmu. Mam to riesit alebo sa vykašľať na nich, ked moj partner ma miluje, mame krásny vzťah a on sam nema s nimi taky vzťah, ako so mnou. Sam mi povedal, ze mal tvrdú výchovu a len ja jediná viem o nom veci, co nevedia o nom a i bratia, ani rodičia. Bratia žijú v cechach a celkovo tie rodinne vzťahy su skor take chladnejsie

Svoje predosle prispevky mazem, lebo sa tu ozvali zeny s titulmi, ktore pohrdaju ludmi bez titulu.
@anonym_2b37b2 je to chrapunske vyvysovanie že majú tituly a zhadzovanie tých ktorí nemajú.
A že si ma urobiť vs aby mala titul ?! Prečo ? Pre svokru, svokra, pretože sú malomestiaci ? To ju šťastnou neurobí, a keď sú oni vymlete hlavy, aj tak si niečo nájdu, čo sa im na nej páčiť nebude a ten dešpekt tam bude stále, ešte aj k vnúčatám.