Ako zvládnuť nervózneho manžela na materskej?
Zienky, mame doma takú zvláštnu situáciu.. Ja som už na konci tehotenstva, boli má cely človek, snažím sa zvladat čo to ešte dá okolo domácnosti a povinnosti ale nejde to už moc.. Do toho mame 2 ročne dievčatko, veľmi zive, divoké.. Mamzel išiel na materskú ale je nervózny ako pes, za všetko hundre.. Síce velkomozne ide spat s malou, aby som sa ja vyspala ale bez problémov mi ju rano pusti do izby (napr o 6:30) a ja musím už robiť všetko okolo (ranne cikanie, prezliekanie atd).. nehovoriac o tom, že rano je najhoršie, kým sa ako tak rozhybem…za všetko je nervózny, že je pes dnu a sú chlpy, že zemiaky sú škaredé a treba ich vykrajavat, no proste všetko.. minule mi zadrel, že on je unavený a ide si cez deň pospať, že ja mám mat na starosti dcéru aj obed uvariť 🙈 ako poslala som ho kade tade, tak nervozita zase tu.. No čo mi najviac vadí, že dcéru nonstop len pred tv dáva, lebo má od nej pokoj samozrejme… Nemám proti telke nič, ale na pár minút denne, nie tam odparkovať dieťa a cau, ja si na instagrame kukam videá 🤦🏻♀️ a čo má maximálne zlosti, že začal malú bit.. nechce spat, sup po riti, nechce sedieť, sup po riti, minule som pozerala cez kameru ako ju uspáva a robila mu zle, tak sa ohnal a buchol ju niekde po rukách :/ Samozrejme sa voči tomu hneď ohradim, tak potom sa urazí a o malú sa prestane starať.. :/ Od kedy je doma, mala je zlostnik, predtým to bolo tulive dievčatko, čo stále sa len mojkat chcelo a teraz aj nás už bije (sak jasne, veď to doma vidí)… A to sa ešte obávam ako to bude, keď príde druhé a celkovo bude nervóznejšia nálada… Čo mám muzovi povedať? Články a knihy o výchove total ignorancia :/
@scila ale autorka ho nenutila ostat na materskej, on si chcel oddychnut od prace…myslel si, ze ide na polrocnu dofcu😂
@hederamonstera už som si to prečítala a zmazala som koment 🙈.
A teraz citam, že to je chlap na materskej len 5 dní. No je ti smutne.
On je unavený z internetu, nie z malej. Ak si ty na materskej, on nech ide do práce. Zisti v jeho práci u kolegov, nadriadeného, či im nechýba, aký on dal dôvod, že bude na materskej.
Tebe by bolo lepšie ak by si s dcérkou bola doma a on nech pracuje.
S dieťaťom sa musí i zahrať, ísť von, ako písali vyššie. Nie doma a pozerať televízor. Ona sa potrebuje vonku vyšantiť, aby sa jej lepšie spalo aj muž bude kľudnejší
No ved si isiel oddychnut 😀 sranda, chudak absolutne nevedel do coho sa ruti 😅
Som za aby sa obaja rodicia podielali na vychove a starostlivosti o dieta. Ale to co robi on, nie je ani vychovne a uz vobec to neznie starostlivo 😬 moj muz by len raz udrel dieta. A konci. To mame vykomunikovane uz 😁Suhlasim s nazorom, ze materska nie je prenho a mal by to zabalit. Este aj ked financne vam to horsie vychadza.
Nevie vam prist vypomoct na mesiac nejaka dobra babka ci dedko?
@sova7 vďaka. Konečne to niekto napísal.
Každopádne ja byt aj v 41tt si toto nenechám robiť s 2r. dietatom, iba tak cez moju mŕtvolu. Môže si aj svoj nadštandardný príjem strčiť niekde.
Ak by som bola v dobrej nálade, možno by dostal ultimátum + podmienku psychoterapie alebo by rovno tiahol niekam pripadne ja by som isla v zaujme toho staršieho dietata.
"10000x len on stále, že mala neposlucha (no má 2 roky a nie je to vychovaný pes 🤷🏽♀️), že je doma bordel (rozumej kopa hračiek), že sa v noci nevie vyspat, lebo keď spi pri malej tak sa odkopava a mlieko ešte sem tam pyta atd… lenže to sú veci čo bežná mama na materskej má denne, 300x zdvihne vec zo zeme, 300x upozorni dieťa a o vysavani ani nevravím… asi mal úplne iné predstavy.. že bude “len doma” alebo co"
@autorka tak mas odpoved. Ano, mal ine predstavy. Treba mu povedat, ze toto je ta materska, na ktoru on dobrovolne chcel ist 😊
Aj my sme boli s muzom spolocne na materskej, za co som mu strasne vdacna,lebo nie kazdy ma pohodove tehotenstvo, takze 2 deti s mojimi zdravotnymi problemami by som nedala. Bol to super polrok (az na koronu). Problem vsak nastal pri jeho 2.materskej,tesil sa ako si uzije s 2,5rocnym dietatom.Az na to,ze mladsia je strasne urevany nervak,co sa vtedy za doobedie hodil aj 4x o zem 🙈 muz po tyzdni total na nervy, doma bordel. Po mesiaci som bola v stave,ze do konca jeho materskej som rozvedena (a to sa o deti vie postarat tip top).Museli sme sa porozpravat,ze ja jednoducho chodim okolo 17tej domov, ze cez den musi robit veci ako ja na materskej,ze to nebudem robit ja po praci vsetko namiesto venovania sa detom(samozrejme predtým bolo plno hadok,lebo bol nervozny a ja tiez).Po case sa to vsak utriaslo.Chlapom treba veci pre deti chystat (moj po 6,5roku nevie kde maju veci,lebo sa to proste nechce naucit 😂 Stale sa pyta,co im ma obliect,aj ked baby to zvladaju aj same), takze aj ty ho ukoluj. Tu ma mala oblecenie, toto bude jest, nauc ho vas rezim. Ak bol vkuse v praci nema ani sajn,kedy mala je,kedy spi,kedy chodíte von a kam.Daj mu cas,kym sa zohraju.Ale nedovol mu bit ju, vypomsti sa mu to,bude sa ho bat, vypestuje v nej odpor,bude este horsia, moze ublizovat babatku.Po narodeni surodenca bude potrebovat strasne vela lasky a pochopenia,aby si zvykla (aj to najlepsie dieta bojuje o pozornost po prichode surodenca).Drzim palce!
@nikushka8 presne toto! Po narodeni surodenca bude starsia potrebovat vela vela vela lasky a pochopenia…..inak znenavidi babatko, bude ziarlit, robit jemu aj im zle…achjaj
@sova7 Nuž, zhrnula som si to najlepšie.
@ace123 ty si to napísala v dobrom, a aj chápem, aj by to zrejme pomohlo, ale to je presne typ chlapa, ktorý by to zobral ako fajn, príležitosť pre mňa si oddýchnuť, zatiaľ nech iní makajú... Mňa by hanba fackovala, keby sme boli dvaja doma na jedno dieťa na rodicaku a ešte by som zavolala mamu či svokru na výpomoc 🫣 to by som uz skôr hnala palicou muža späť do práce. Neviem si ani predstaviť formuláciu tej otázky smerom k starým rodičom, môj otec by nám asi aj povedal svoj názor.. ešte chápem, keď ona už bude rodiť a po pôrode, kým bude v pôrodnici, ale teraz, či aj potom, tak toto skôr nie.
Zlý výber partnera, mrzí ma to.
@oblecenie99 ano ale nevieme ci jej partner je niekto kto sa vie zmenit alebo nie. Bit 2 rocne dieta mi pride scestne a vedie to k problemom so spravanim a agresivite. Zial moj znamy tiez daval synovi po riti tusim aj facku a v zivote by som to na neho nepovedala ale syn adhd a velmi zivy, proste to nezvladal. Niekedy to napatie v rodine vie ten stary rodic odbremenit. Muz znie velmi frustrovany a mozno by bolo lepsie keby sa vratil do roboty. Ludia maju vacsinou idylicku predstavu ake to je mat dieta ale povahu na to nemaju hlavne kym nechodi do skolky, skoly
Problém je, že stále existuje veľa ľudí, ktorí si myslia, že ženy na materskej si válaju šunky. Že majú pohodu a oddychujú. A nielen na materskej, ale celkovo matky (väčšinou, nezovseobecnujem). Keď príde na lámanie chleba, je to celkom preplesk. Najmä pre otcov, ktorí neboli “nútení” alebo prirodzene neinklinovali k tomu, aby boli otcom. Proste žena doma, o všetko sa postará, on je ten pan, co donesie peniaze. Vybavené. Lenze realita je iná a toto si treba s manzelom vysvetlit. Sadnúť si spolu, ale nie v bojovej nálade, proste dat si taký feedback na uplynulý tyzden, že takto teda nie, takto to nemôže ísť. Nastaviť si nejake pravidla - predsa len inak funguješ, ked si sama, inak ked ste spolu, inak tesne pred pôrodom a inak po porode. A ak to nepochopí, nech ide skratka do prace. Ak to pochopi, pomoze to vam všetkým. Len teda čím skôr si to ujasnite, tým lepsie. Mat tri deti, novorodenca, batoľa v obdobi vzdoru a dospelaka, ktorý sa správa ako malé nasrate decko - na to doplatis len ty sama.
Ináč ja ti napíšem na rovinu - keď som bola sama s deťmi a muž bol v robote, všetko klapalo, všetko malo systém 😃 keď bol doma, to bol cisty chaos 🙈nechapem, prečo to tak je, ale fakt 😁
Pošli ho do práce. Viac toho zvládneš s kľudným dieťaťom. Žena toho zvládne veľa, no musí sa obetovať na niekoľko rokov. Ja som pri 3 deťoch (každé nastúpilo do DJ ako 5 mesačné) chodila do práce, starala o domácnosť sama (manžel námestník gen. riaditeľa) chodil domov iba spávať. Ja som zkrátila nočný spánok na max. 3 hod. a to od 2.00 do 5.00,. V noci upratovala, žehlila...., aby ráno bol byt v sterilnom stave, na čo som si potrpela, pre seba cca 15 rokov som nevenovala ani minútu. A to som mala deti so 6 - ročným rozdielom, aby som mohla do 6 rokov dať každému maximum starostlivosti. Všetko sa to dalo. Sú dospelé, úspešné, nikdy s nimi neboli problémy. Ale nikdy nepočuli v detstve žiadnu hádku, nekričalo sa ani na ne, pretože akékoľvek napätie v rodine na psychiku malých detí vplýva zle a môže to mať v budúcnosti najmä v puberte vážne následky. Ak si sa rozhodla mať v tak krátkom intervale druhé dieťa, to znamená, že 2 deti hravo zvládneš. Načo potom išiel manžel na materskú? Ja som sa desila toho, že v byte mi 2 malé deti urobia neporiadok, ktorý nestihnem okamžite upratať. Radšej som počkala 6 rokov.
1. Chlap si myslel, ze su na md oddychne hold nestalo sa. Je nevyspatý, možno aj hladný, frustrovaný pripadne sa bojí čo pide a dieťaťom č2- je nervózny. Toto je velmi zle kombo pre chlapa.
2. Dieťa č1 ma zrazu doma obcoch rodičov tzn. Mysli si, ze dostane viac pozornosti a teda ju aj vyžaduje. To, ale neprichadza pretoze rodičia su nervózni. + otec začína používať fyzické tresty + dieťa má pred sebou obrazovku viac ako je potrebné. A ak príde do toho dieťa na ktore nie je pripravená a bude tam pozornosti ešte menej....
3. Matka nervózna z celej situácie + kôpka hormónov kvoli tehotenstvu a pôrodu.
Chce to okamžitý a pokojný rozhovor s manzelom s nastavením hraníc. S tým, ze nech povie co očakával a zároveň co očakáva dalej a to isté aj ty. Treba mu vysvetliť ze nocne vstavanie, ranne vstavanie, robit si spolu raňajky bez telky, robit všetko spolu s dietatom, rozhádzané hračky, dlhé prechádzky upistane deti to všetko je súčasť materskej a rodicovstva. Buď to prijme ako fakt alebo nech sa vráti späť do roboty.
Chce to nejako utriast este pred pôrodom, lebo potom to bude o mnoho tazsie.
@kaca222 žiaľ, na to že chlap nie je vhodný na rolu otca, sa niekedy príde až vtedy, keď už sú deti na svete
Môj názor je ze vy obidvaja samu neviete čo chcete a všetku vasuu zlosť si odnáša malinka, chceli by ste byť obidvaja na materskej ale surovo dieťa vám prekáža,Koľko žien je v takej situácii ze ma doma aj 3deti a tehotná so 4tym a manžel pracuje od vidím do nevidím alebo v zahraničí, ved keď ste sa rozhodli ze budete mat deti asi ste vedeli do čoho idete,tak treba sa aj postarať nie jedno čaká na materskú a druhy na rodicovsku
@mejzik juj, koľko zloby ide z tvojho príspevku... Skus sa trochu odosobnit a zistíš, ze len vyuzili zakonnu možnosť (keďže spĺňali podmienky a odvádzali odvody), kedy so starším dieťatkom do veku 3 rokov môže ísť na materskú aj muž, keďže žena tesne pred pôrodom uz nastúpila na materskú dovolenku s mladsim dieťatkom.
Zistili (alebo teda ona zistila), ze to nefunguje, ze muž na tuto úlohu nie je stavaný a rieši, čo ďalej...
Nechápem tieto zbytočne útočné komentáre s cieľom zhodiť, uraziť alebo ponizit autorku, najmä keď je tesne pred pôrodom? Urobilo ti to dobre? Cítiš sa lepšie?
Celkom som nepochopila "teraz aj nas bije"akozs koho nas?aj teba? Toto co pises je totalne vsetko cele zle.nahravas len jemu.panko si ide na matersku a vy minate uspory aby on mohol byt doma.ked sa uspory minu bude este horsie. Ty aj varis?kedviem ze idem na deuhy den prec tak navarim minimalne aspon pre dieta. On nech si je co chce.aj si roznyslala co bude jest dieta v ten den?myslim ze nie ked jej dal slimaka z obchodu.mate to cele nezorganizovane bez systemu.toto aky je sa urcite nedeje len teraz.musela si vediet aky je.vyriest toto bude velmi tazke pokial si to on neuvedomi co robi.co aj pochybujem ze sa tak stane.aj doms nieco robi? Upratuje alebo co? Lebo ked si zvykne doma nic nerobit aj ta materska raz skonci.raz pises ze zarabal nadstandartne ale potom ze matersku moc velku nema.preco je doma ked peniaze zrejme potrebujete a v praci by zarobil viac?
@malinovka333 "teraz už aj nás bije" - tým zrejme myslela, že malá ich bije. Otec ju začal cápať, doteraz ju nikto netrestal bitkou, tak sa bráni.
A chlap si zmyslel, že je unavený z práce, potrebuje reset a oddýchnuť si, zo zákona má nárok na materskú, tak si postavil hlavu, že to využije, keď žena ide na materskú s druhým bábom.
Hold, chlap si myslel, že materská je ničnerobenie. Ako tu písala jedna baba, mali by si sadnúť a v kľude mu vysvetliť režim aký má malá, kedy spí, papá, čo jej treba uvariť, kde má veci, naúkolovať ho, čo má vlastné robiť na materskej. Celý deň býval v robote a teraz chce naskočiť na dva roky rozbehnutý vlak.
No tiež si myslím, ako tu už niekto podotkol, že on nie je otec na materskú a mal by ísť naspäť do práce, lebo do mesiaca sa jeden z druhého zbláznia...
@malinovka333 treba citat pomemsie a premyslat, ver, ze su ludia rozni, u nas je nonstop navarene, no ked detom nestihne dat jest...vsak si nepytali...nase su uz starsie, prosto oni su ako z Marsu..to darmo aj nachystas nevidel, nevsimol...zabudol...len predychat
..
Materska nieje pre každého muža.. proste oni si to nevedia predstaviť pokiaľ to nezaziju..ja by som nevydržala doma s mužom tolko🤣 nech ide radšej do práce a vy si nájdete potom s detmi systém..a on bude možno kľudnejší, ale neviem keď príde do prostredia kde bude male mozno uplakabe babatko a možno ziarlive dieťatko... držím palce , nech to obaja zvládnete ❤️
Ale on s nou travit cas nechce
Bije ju
Odstrkuje ju a navyse ju krmi blbostami a potom je nervozny lebo ona ma vela energie on len chcel byt doma s full servisom a mat pokoj
Vyspavat do 9 a nestarat sa
Cas s dietatom ako to ty obhajujes vyzera inak
Ja keď citam niektoré komentare…..no ja som si vybrala mega chlapa ❤️. Keď som bola tehotná druhýkrát, tak som bola v nemocnici často a dlho. Manžel bol doma sám s dvojročným synom a domov som sa vrátila, dieťatko spokojné, navarené, stále mi posielal fotky ako boli tam a tam. Proste neexistovalo že presedeli pri telke cele dni a jedli somariny.
Po pôrode zase kvôli komplikáciám sme ešte dva tyzdne museli ostať a manžel doteraz spomina ako sa síce o nás bál, ale zároveň to bolo super, lebo oni ako chlapi si jednoducho žili taký svoj chlapsky život ❤️ a zase keď sme sa vrátili z nemocnice, čakal nás upratany dom, bolo navarené a bolo to krasne. Vlastne pri týchto príspevkoch lubim svojho muža ešte viac. Neviem si predstaviť riešiť také veci že chlap sa doma ani nepohne, nepomôže, že bije deti, lebo nemá na ne nervy. Tak do šlaka na čo si ich robí?
Máte zive malé dieťa a Vy si urobíte ďalšie. 😳 Manžel je neschopný, zle sa správa k dcérke, aj k Tebe, nechce sa mu do roboty chodiť... A, šups, druhé malé dieťa. 🤦 Budeš to mať veľmi ťažké. 😔 Najviac mi je dcérky luto. 😔

@tiika tu suhlasim,komunikovat,dohoda,napomocnost,ste na to dvaja,nie ty a on,ale SPOLU na deti