icon

Ako zvládnuť neustále rady od svokrovcov?

Včera o 05:14

Dobré ráno, aké máte vzťahy so svokrovcami? Je normálne, že aj keď máme skoro 50 rokov,stále majú pocit ,že potrebujeme so všetkým poradiť? Podotknem, že nebývame s nimi, ani sme nikdy nič od nich nedostali,skôr opačne, či to bolo staré auto,alebo hocičo vždy sa im posunulo. Priznám sa,že už tam ani nechodím a vyhýbam sa stretnutiam,ale ked majú možnosť vždy sa musia vyjadriť, že "ja si myslím, že takto by to bolo lepšie " a pod. Ked treba niečo urobiť, tak sa im samozrejme pomôže, svokor príde či mi treba pomôcť, poviem ze nie,ale on presný opak a začne mi pomáhať.
Či to už len ja zveličujem a mám na nich averziu a vidím všetko len to zlé??

anonym_0952fa
Včera o 05:24

Ak ty máš okolo 50, tak oni sú pred 80tkou. To sú ľudia, ktorí sa už nezmenia a netreba si z takých poznámok robiť veľkú hlavu

anonym_f7a747
Včera o 05:28

Im sa pomáha a svokor chce tiež pomôcť,tak začne pomáhať
Ja to nevidim tak negatívne
A ze povedia svoj pohľad a názor ako by to bolo podľa nich lepšie? tiež na tom nevidim ziadnu tragédiu
Veď nieste cudzí ľudia aby ste bali sa niečo si povedať

janinah
Včera o 05:30

Zveličuješ a maš averziu. Postav sa ty na ich miesto. Chces sa cítiť este trochu uzitocná,chces s niekym blizkym prehodit par viet. Asi tazko to bude debata o jadrovej fyzike alebo najnovsom divadelnom predstaveni. Tak sa vyjadruju k veciam,ktore su dookola...ja si myslim,ze ten kvet na okne netreba polievat tak casto,ze zahradu uz treba pokosiť...A svokrova pomoc je aká? Pozameta dvor ci take nieco. Do hrncov na peci sa ti asi nepchá. Takze reci,rady si vypočuj a potom urob podla seba. A bud rada,ze este trochu s niecim pomozu a nemusis ich ty obskakovat a plienky im menit. Lebo aj to moze prisť.Trochu tolerancie,ochoty a miloty...nežiješ na pustom ostrove.

minenkaa
Včera o 05:36

Aj si myslím,že zvelicujes
Veď povedia len svoj názor ,prečo ich nezapojiš,keď chcú pomáhať ,daj im robotu ktorú zvládnu

aurelia2000
Včera o 05:38

Ak v 50 riešiš takýto "problém" so svokrovcami, tak chyba je v tebe. Už by si ozaj mala byť nad to všetko povznesena, sú to starí ľudia, demencia začína, ja som mala ozaj dobrú svokru, ale aké urážky vedela vychrlit, keď jej nezaberali lieky, to bol iný výprask. Napriek tomu som ju doopatrovala a do poslednej chvíle som bola pri nej.
Veď nech sa vyjadrujú ku všetkému, a čo? O čom sa inak budete rozprávať? O holuboch na streche? Aj tak si spravíš po svojom, tak čo ťa trápi, že vyjadrili svoj názor? Nebuď precitlivena, užívaj si, že sú ešte sebestační 😊 ešte prídu oveľa väčšie problémy....
A áno, využi ich energiu a daj im robiť, čo zvládnu, ušetris svoju energiu 😉

anonym_87a90a
Včera o 05:50

My bayvame so svokrovcami v jedenej dedine a vídam ich iba na oslavách. Nikdy nič nekomentujú, neradia, nemajú zbytočne reči. 😉 samozrejme ani vnúčatá nestrážia.

anonym_0ae176
Včera o 05:52

Nie, naopak, uz velmi davno sme to my, ktorych oni ziadaju o radu a bez nasho nazoru vlastne nic dolezite nespravia. Lebo vedia a vidia, ze svet je uplne inde ako za ich mladsich cias a oni uz nestihaju

anonym_c0efd9
Včera o 06:01

@anonym_autor svokor bol vzdy ten co poucal a vsetko vedel lepsie. Ked som bolamladsia mi to vadilo. Nakoniec sme sa dohodli s muzom, ze su veci co sa mu nehovoria a bol pokoj. Ked ochorel, tak uz to nebol on a aj to poucanie chybalo aj mojim detom. Uz tu rok nie je a aj by som si pokecala. Netreba to prehanat, nezmenis to. Prisposob sa, bude sj hordie-ine veci.

anonym_b10af7
Včera o 06:01

@anonym_autor to je povaha, moja mama je taká istá, vždy taká bola, teraz má 85, je to stále horšie. Ona vie najlepšie, ako treba všetko robiť. Snaží sa mi radiť pri varení, v práci v záhrade, zavárani.... Tiež ma to štve. Niekedy sa jej pytam, či ma zle vychovala, že si myslí, že som totálne nemožná

anonym_4e0a4f
Včera o 06:55

Mám tiež 50, svokor má 77, svokra už nežije. Ale kým žila a bolo jedno či mala 55 či 65 tak sa montovala do všetkého a vsetkých, mala očakávania, hlavne finančné ale aj casové na nás aj napriek vzdialenosti. To čo opisuješ je slabučký odvar svokry.

anonym_c54154
Včera o 07:23

Nasi svokrovci sa na nas doslova vysrali...boli to jehovisti,nikdy nam s nicim nepomohli, nase deti v zivote nevideli, manzela vydedili...takto by sa ti viac pacilo?

anonym_5b6426
Včera o 07:28

Na to že máš 50 by si mohla trošku veci brať už s nadhľadom nie? Mám takmer o polovicu menej a so svokrovcov si ťažkú hlavu nerobím, áno chcú pomôcť - nájdem niečo, pri čom môžu a zároveň sa ja nezblaznim, chcú poradiť - vypočujem si, občas je to v konečnom dôsledku dobrá rada a keď nie, tak o tom aspoň môžeme diskutovať - ale to treba tiež vedieť,… dúfam, že nikdy nebudem mať takú nevestu ako si ty 🙂.

anonym_11fdc9
Včera o 08:17

U nás to je zase tak že moja mama sa stará do všetkého. Chce radiť, atd. Budúca svokra je taká že si povie svoj názor ale povie však urobte ako vy chcete alebo ma nejaké kus reči ale stíchne a ďalej sa to nerieši. Občas stačí aj pohľad snúbenca a prejde na inú tému 🙈svokor budúci on je tiež taký že ma veľa krát reči, preto sa mu polovicu veci ani nehovorí a je ho lepšie. Ono no vždy si myslím že to tak bolo. Za mňa je fajn ignorovať nech si povedia a ty sa len priblblo usmeješ a dobre. Keď samozrejme to je veľmi neznesiteľne áno v tedy sa treba ozvať nenechať si skákať po hlave ale slušne

anonym_c15856
Včera o 09:22

@anonym_autor mas averziu sú také rodiny, ktoré riešia každý prd a do všetkých a všetkého sa starajú.Ako budú starší bude to ešte horšie.

anonym_fdb3d4
Včera o 09:57

My tiež permanentne počúvame rady, a prečo ste toto nespravili takto, a toto si daj sem, a prečo idete na dovolenku tam nie hentám a pod 😂 neriešim, jedným uchom dnu, druhým von 😉

anonym_a8710a
Včera o 20:43
@anonym_87a90a

My bayvame so svokrovcami v jedenej dedine a vídam ich iba na oslavách. Nikdy nič nekomentujú, neradia, nemajú zbytočne reči. 😉 samozrejme ani vnúčatá nestrážia.

@anonym_87a90a Aký chlad z toho hodnotenia ide. Úplne ako o cudzích ľuďoch.