icon

Ako zvládnuť odlúčenie rodiny a konflikty so švagrinou?

15. feb 2025

Čaute, píšem už sem, lebo som zúfalá. Manžel pracuje v Belgicku, boli sme tam za čas celá rodina, ale ja som sa vrátila, keďže otec má vážne zdravotné problémy a nemá sa kto o neho postarať, žije už sám.
Máme dieťa, ktoré chodí do ZŠ tam, je prvák. Švagriná vyšla pomôcť s malým, ale keďže sa vkuse háda s druhom, mňa to už ubíja a bránia mu, aby bol aj s naším dieťaťom /krstný otec/.
Chcú od seba, švagriná by však rada zostala s nami. Ja netuším dokedy budem v SR. Je mi to také, zhodneme sa, ale zase nechcem sa miešať a vkuse ma manžel trápi s tým, povedz si názor. Keď si ho poviem, budem za zlú, keďže dávam za pravdu švagrininmu manželovi.
Ako to celé riešiť? Ubíja ma byť v SR a oni vonku.

Strana
z3
vroni
16. feb 2025

@ahhola, áno, to 17 ročné dievča zo Spišskej starej vsi, ktoré zabil slovenský magor je síce tiež mŕtve ale určite spokojne, že ju nezabil nejaký inoverec 🤮🤮🤮
A k autorke: nie je mi dostatočne jasne, prečo opatrovať otca musí dcera s malým dietatom, ktorá býva na opačnom konci Európy a nemôže sa postarať syn, ktorý býva očividne za rohom.

letfenixa
16. feb 2025

@vroni to o bratovi kde pisala? To mi uniklo.

vroni
16. feb 2025

@letfenixa, sa mi zdá, že v diskusii to kdesi spomenula. Ale pripúšťam, že som si mohla popliest brata so švagrom.

autor
16. feb 2025

Samozrejme, že sme sa videli od decembra. Boli sme spolu cez Vianoce, párkrát koniec týždňa a voláme sa denne aj viackrát.
Zo ZŠ mi individuálne nepovolia. Šikanovaný nie je, darí sa, aj je spokojný v ZŠ.
Okrem ZŠ chodí na tréningy, takže vlastne by sa mu úplne nabúral režim.

sidicek
16. feb 2025

To na Slovensku nemáte iného príbuzného,co by aspoň občas dozrel otca ,aby si mohla ísť za synom? Si jedináčik? Ak áno tak len vydržať tých pár mesiacov ,pripadne nejaké ldch hospic na čas.

tykat
16. feb 2025

To chce hlavne klud.
Ty si s otcom, staraj sa o neho, potrebuje ta.
Syn je na tom ako? Zvlada to bez teba? Je v pohode? Chape preco si musela prist na slovensko a nie si s nim?
Muz to doma so synom zvlada? Svagrina naozaj pomoze alebo to brala ako unik od manzela? Mozno aj navzdy?
Jej manzel chcel ist pozriet tvojho syna kvoli tvojmu synovi alebo to bral ako prilezitost dostat sa hlavne k manzelke?
Svagrovci nech si riesia svoje problemy mimo vas a nezatahuju vas do toho. Mate dost svojich starosti.
Co sa tyka otca...skusila by som vybavit si opatrovatelku,napr.1tyzden do mesiaca aby si mohla pravidelne ist za synom.

autor
16. feb 2025

@sidicek blízku rodinu nie. Mamina zomrela, som sama, nemám súrodencov.

autor
16. feb 2025

@tykat Synovi bolo vysvetlená situácia. Na svoj vek je rozumný, pochopil situáciu, pýta sa na deda. Voláme si viackrát denne, ak sa dá stretávame sa.
Manžel pracuje, ale sme v kontakte, situáciu zvláda, ak sa dá, pricestuje aj pomôcť, hlavne keď som potrebovala ísť s otcom do BA.
Švagriná pomáha, so synom chodí na tréningy, nosí ho do ZŠ, pomáha v domácnosti.
Čo sa týka jej manžela, on má nášho syna rád, venoval sa mu vždy, vlastné dieťa nemajú.
Bol kvôli synovi, ale nevylučujem, že aj kvôli švagrinej.

kiks_1
16. feb 2025

7 ročné dieťa už musí určitý čas vydržať bez maminy, hlavne ak ste v kontakte. Nežije v cudzom prostredí, má tam otca, krstnú mamu, ktorá sa o neho stará a takisto sa zžilo s prostredím, chodí do ZŠ. Určite by som ho nebrala na Slovensko, je mu to tu cudzie a zrejme ani nemá k SR vzťah.
Ja som názoru, že máš starostí viac, než dosť, nie ešte riešiť syna a novú ZŠ. Ak dôjde k najhoršiemu, tak by to bolo náročné a som názoru, aby si syn pamätal deda živého. Píšeš, že má metastázy. Je to náročné zvládnuť starať sa o takého človeka.
Mám kamošku, tam neboli takéto problémy, len jej umrel otec, mama nebola a ani nie je ochotná zostať sama, tak sa pri nej striedajú s manželom a aj u syna v zahraničí. Syna do SR do ZŠ nedali, chceli dosiahnuť, aby sa naučil po dánsky, čo sa aj stalo.
Jej syn má 8 rokov, zvykol si na takýto život a vyhovuje im to. Nerieš, čo kecajú iný, riešte si tak, aby bolo o.k. vám.
Prajem veľa síl.

0kristina0
16. feb 2025

Ako sa tvoja svagrina rozprava so synom ked nevie po slovensky? Svagor sa mu venoval, ako ked chlapec nevie po slovensky?

autor
16. feb 2025

@0kristina0 po nemecky. Švagor pracoval roky v AT. On po slovensky pochopí, ale neodpovie.

ku_uk
17. feb 2025

@liz_lemon nevedela som. Diky

ahhola
17. feb 2025

@vroni ano, to su nasi grazli, nebolo nam treba este import od makrely👽

ahhola
17. feb 2025

@sisaka ale prosim ta... V dnesnej dobe domskolakov, alternativ a technickych moznosti,(c19) Sledujem mladu cesku s 3 detmi, ako vdove jej vyplatili slusnu poistku a odvtedy je na cestach ✈️ .. Vobec si nerobila hlavu, ze najstarsi mal byt prvak, bud prelezie a skusky a pojde do II., alebo bude o trok neskor a utecie mu co? Rok na pracaku, vsak kym tito vylezu zo skol, mozno budu spolovice nezamestnanyi, ako mladi spanieli dnes, 50 % nezamestnanost a taki osadnici, v 14.porodi,do 18.ma 3 decka a trapi to niekoho?

sisaka
18. feb 2025

@ahhola podstatné je, čo trápi konkretnu matku, ktorá robí tieto rozhodnutia a v koho záujme tie rozhodnutia robí. Na ničom inom nezáleži.
Chápem, že v dnešnej dobe sa ľudia riadia často tým, čo im radia nejaké nezname ženské na instagrame, či inej socialnej sieti, sú očarení “životom” druhych ľudí, pozlátkom, pod ktoré nevidia… ale sú mnohí, ktorí sa stále riadia sebou, svojimi potrebami, či potrebami vlastných detí.
Nie každý túži kočovať s deťmi po svete a postovať každý prd na Instagrame a naháňať si obdivné likes a zarábať si zverejňovanim súkromia, nie každé dieťa baví neustale sa sťahovať, nemocť naviazať dhotrvajuce vzťahy, kamaratstva, “žiť” pred kamerou. niektoré deti majú radi režim, zabehanú rutinu. Niekto chce pre dieťa stabilitu, dobrú školu, dlhotrvajúce zvazky, lebo vie, že je to pre jej dieťa prospešnejšie.

ahhola
18. feb 2025

@sisaka ano, je tu dieta v Belgicku spravovane svagrinou a otcom, ked je nahodou doma a zotavuje sa z prace. Na Sk je matka s umierajucim otcom, maleho dedom. Ak mu dali mudr. 3 mesiace, bude to skor menej, ako viac.. Dedkovi sa minaju posledne dni a ja byt na mieste tej matky, zoberiem syna k sebe a skolu poriesim potom, nech sa hajlujuci vrahovia Chovanca a genocidnici Conga aj na mihalnice postavia... 🌿

Strana
z3