icon

Ako zvládnuť odlúčenie rodiny a konflikty so švagrinou?

15. feb 2025

Čaute, píšem už sem, lebo som zúfalá. Manžel pracuje v Belgicku, boli sme tam za čas celá rodina, ale ja som sa vrátila, keďže otec má vážne zdravotné problémy a nemá sa kto o neho postarať, žije už sám.
Máme dieťa, ktoré chodí do ZŠ tam, je prvák. Švagriná vyšla pomôcť s malým, ale keďže sa vkuse háda s druhom, mňa to už ubíja a bránia mu, aby bol aj s naším dieťaťom /krstný otec/.
Chcú od seba, švagriná by však rada zostala s nami. Ja netuším dokedy budem v SR. Je mi to také, zhodneme sa, ale zase nechcem sa miešať a vkuse ma manžel trápi s tým, povedz si názor. Keď si ho poviem, budem za zlú, keďže dávam za pravdu švagrininmu manželovi.
Ako to celé riešiť? Ubíja ma byť v SR a oni vonku.

Strana
z3
colsami
15. feb 2025

Nejak zmatocne napisany prispevok.
"Vysla pomoct s malym" - to ako co znamena?
Kto brani jej druhovi? Ked "mu brania".
Za aku pravdu davas svagrinmu manzelovi?
Svagrina chce zostat s vami - to je akoze co, byvate v jednom dome ci co?

Skus este raz, nejak zrozumitelne popisat vasu rodinnu situaciu, lebo z tohto sa nikto nevysomari.

cacianka
15. feb 2025

Bla bla text. Raz druh raz manžel raz krstný 🤷🤦

autor
15. feb 2025

@colsami švagriná je v Belgicku od decembra, ako som sa ja vrátila. Samozrejme žije u nás. Je to sestra môjho manžela.
Sú v štádiu, že sa chce s manželom rozísť a rada by zostala u nás. Jej manžel je doma v ZA, ale keď chcel ísť pozrieť krstné dieťa, švagriná nesúhlasila. Bol ochotný ísť do BG.

fkata
15. feb 2025

Predsa, nie švagriná bude rozhodovať, kto sa s týka mojím dieťaťom.

lenuska9999
15. feb 2025

Nemôžeš otca previesť do Belgicka ? Neviem si predstaviť odísť takto ďaleko od vlastného dieťaťa. A tvoj manžel ma pravdu, mala by si si povedať svoje, nezavdacis sa každému. Určite by som nedovolila, aby sa švagriná s jej manželom naťahovali cez moje dieťa. Ty si rodič a ty rozhoduješ o tom, s kým sa bude dieťa stretávať. K tomu, že sa chce švagriná nasťahovať k vám , sa nevyjadrujem. To musíš vedieť ty, či chceš. Ja by som napr nechcela

maca1984
15. feb 2025

Rodičmi ste vy, švagriná je u vás doma.
Ona môže tak akurát šúchať nohami a nie rozhodovať o tom kto ku vám príde.

januska12323
15. feb 2025

Počkaj takže ty si nevieš povedať kto sa bude stretávať s tvojim dieťaťom aby si nebola za zlú? Švagrinú pošli domov, ty sa tiež vráť aj s otcom ak sa dá a ži ako chceš. Alebo povedz otcovi dieťaťa čo sa ti nepáči a nech to zariadi, okolo 7 ročného zas netreba až tak obskakovať aby tam musela byť.

letfenixa
15. feb 2025

Tvoj 7-ročný syn žije stovky km od teba už niekoľko mesiacov?

ukgirls
15. feb 2025

najdite lacny podnajom a predhod to svahrinej ako hotovu vec- bud chod tam do podnajmu alebo sa vrat na sk - sorry ale my potrebujeme a chceme zit ako rodina a dve zeny v jednej domacnosti nerobia dobrotu ... plus nemozes rozhodovat kto k nam pride alebo nepride na navstevu ..ak ti tvoj skoro ex prekaza chod ty na sk pocas doby co on bude u nas .. easy

fkata
15. feb 2025

@lenuska9999 ja by som tiež nepovedala. Je to jeho sestra, nech povie on, potom bude ona za zlú.

autor
15. feb 2025

@lenuska9999 nemôžem. Ja mu v zahraničí nedokážem hradiť onko liečbu.
Dieťa si vziať do SR nemôžem, je školopovinny a ani trvalý pobyt tu nemá, po slovensky sa ledva dohovorí.

autor
15. feb 2025

@letfenixa áno, ako inak by som to mala riešiť?

ivik4
15. feb 2025

Naozaj si prispevok napisala tak ze nema hlavu ani pätu. Z toho co chapem v prvom rade by si mala byt ty ako matka s dietatom a ona zit tu , nie s Vami pre boha. Ci zle chapem 🤣
A otca by som prestahovala tam k Vam do zahranicia a nie ze ty mimo dietata

fkata
15. feb 2025

Takto, nepoznám aké sú podmienky v školstve v danej krajine, ale začala by som asi tam, že by som si zistila možnosti individuálneho štúdia, hoci u prváka to ťažko prejde a vzala si dieťa do SR.
Keď bude švagriná dlho u vás, budeš mať problém a mega, keď bude ona vplývať na dieťa a vychovávať podľa seba.
Povedz manželovi, že proste situáciu so sestrou si musí riešiť on a nech pomôže aj Tebe s otcom.
To je jasné, že je liečba v zahraničí nákladná a peniaze nikto netlačí.

fkata
15. feb 2025

@ivik4 píše, že je nastavený na onkologickú liečbu, neverím tomu, že ju v zahraničí utiahne.

ivik4
15. feb 2025

@fkata uz vidim

cacianka
15. feb 2025

@fkata keby riadne a prehľadne napísala úvodný text, nepísali by sme od veci, ako ona

fkata
15. feb 2025

@cacianka s tým súhlasím.

deti95060810
15. feb 2025

no len si švagrinú dajte na krk a dobré vzťahy v tom momente skončia...

liz_lemon
15. feb 2025

dieta 2 Slovakov sa ledva dohovori po slovensky?

galb
15. feb 2025

@liz_lemon nie sú prvá, ani posledná rodina. My žijeme tiež v zahraničí, manžel po slovensky nevie - nie je z SK a moje deti aj rozumejú, ale neprehovoria, ani za svet.

galb
15. feb 2025

Asi by som sa vymenila z manželom. Nech pomôže aj on s Tvojim otcom.

liz_lemon
15. feb 2025

@galb ale oni su 2 Slovaci, to sa nerozpravaju po slovensky ani doma?

autor
15. feb 2025

@liz_lemon moc nie. Vie veľmi málo po slovensky, nenarodilo sa ani v SR.

liz_lemon
15. feb 2025

a to sa doma bavite v inom jazyku?

sasa1310
15. feb 2025

ja nechápem. Teraz bude otec potrebovať tvoju pomoc napr. viac ako rok, tak čo urobíš? Ja si myslím, že švagriná je váš najmenší problém.

jaskolka
15. feb 2025

Ja nechápem vôbec,o čo tu ide. Píšeš strašne "hala bala"a nezrozumiteľne. Prečo vlastne švagriná vôbec šla tam pomáhať? To sa nevie muž postarať o syna? Ty zase sú tu na Slovensku,lebo pomáhas otcovi,a keď teda to bude trvať dlho,tak čo? Budeš celé roky tu a muž so synom tam?
A čo maju rodinné problémy švagrinej s vami? Keď ona sa chce rozchádzať,nech sa rozíde a zariadi sa sama,čo vy s tým? Či ona chce bývať tam namiesto teba a ty ostávas na Slovensku kvôli otcovi?
Podľa mňa treba riešit situáciu s otcom a nie švagrinú,lebo sama píšeš,že ta to ubíja byť tu a oni tam.

lienka.7
15. feb 2025

@autorka napis to prosím ta po slovensky, nech tomu normalny človek aj rozumie co chceš vlastne povedať 🤦‍♀️

autor
15. feb 2025

@jaskolka manžel pracuje na smeny, tak bola to z jej strany pomoc.
Nebude to trvať roky, je v poslednom štádiu choroby, má metastázy na kostiach.

autor
15. feb 2025

@liz_lemon áno

Strana
z3