Ako zvládnuť osamelosť a smútok na Silvestra?
Ahojte som sama na Silvestra a ja viem ze mnohé si možno poviete ze nejaké papanicko filmy alebo co ale mne je proste smutno. Ako fajn urobila som si aj nejaké jedlo aj som si nakúpila upratala ale je mi proste smutno. Celkovo sa cítim sama ako prst aj počas bežných dní a toto je také vyvrcholenie ze placem celý deň na etapy. Nemám kamošky iba kamošky s rodinami a sú ďaleko. Rodicia majú vlastný program. Neviem program si viem nájsť viem si triediť šuplíky bla bla čokoľvek puzzle skladať ale ten vnútorný pocit zbytočnosti je hnusný..normálne ma napadá ze môj život za nič nestojí. Keby som len mohla si vybrať medzi bytim a nebytim...😪
Aj ja budem sam, v praci,kludne napis.Hlavu hore,vsetko zlé zostane v starom roku a dobré začne v 2025😉.
Prečo nejdeš dakam medzi ľudí?
@katica06 len tak sama medzi neznamych? Ty tak chodis? Ak ano, bavi ta to? Len sa pytam.
Skús si dnes urobiť nejaký plán, že začneš konať veci, aby si sa pohybovala medzi ľuďmi. Získavala nové kontakty. Takto o rok už môžeš oslavovať v niekoho spoločnosti.
Nemozes sa pridat k rodicom?
@madeincssr dá sa.. sú napr rôzne kvízove večery, kde je úplne v pohode prísť sám a zabaviť sa…
@0silvia0 nie..
A áno začnem od nového roka meniť svoj zivot a získavať nové iné aktivity takto v sebalutosti sa žiť nedá a už nevládzem ani
@madeincssr ja chodím niekedy sama do kina a na kultúru. ☺️ A vyslovene to mám rada. Ale tak my matky dokážeme oceniť samotu 🙏😅
Ja som sa pred pár týždňami stretla s kamoškou,ktorú som nevidela 35 rokov...a stale si teraz piseme,j3 akt. v zahranici,ale stretneme sa urcite a nie raz..skus nájsť kontakty z mladosti,teda stredná škola,vysoká....
Nechces sa vymenit somnou? Muz,dve deti,svokrovci,sesternica s dvomi detmi 😁😁 mam ich rada ale hluk riadny. Kludne by som sa zavrela niekde sama 🤣
stoji, zijes , kazde rano je moznost noveho zaciatku.
mnohi z nas prisli tento rok o blizkeho a aj napriek mega spolocnosti, sa citia sami a smutne.
neznamena mat velku rodinu a kopec priatelov okolo seba, na to aby si bola stastna.
novy rok zacina, tak sa tes ze mas nove veci pred sebou. vela ludi je v samote, ale ver ze horsie je, ze vela ludi preziva tento den v smutku :(
Ja som tiež sama a mam uplne rovnaké pocity. Tiež si prajem aby už bolo po všetkom a vrátila sa späť do bežných dní
Nevieš sa opýtať kamarátov či nemajú jedno miesto navyše? Ja som síce s rodinou ale kľudne by som mohla byť sama, mne to nevadí.
inak skoda ze si nenapisala skorej. mozno by si si tu nasla nejaku partacku s ktoru by ste sa mohli zoznamit a stravit silvestra spolu. osamelych ludi je celkom dost
@pralinka25 este sa to da (v regione) stihnut 😉.
@madeincssr ty sa ešte nikdy nezoznoval s cudzími ľuďmi? A prvý deň do práce si nešiel lebo samí cudzí ľudia? Ja som tak stretla mm.
Keď autorka nemá kamošky tak je najvyšší čas začať sa zoznamovať, pravda ak nechce zostať naveky sama.
A ja ti v dobrom zavidim. My budeme mat maraton navstev a ja by som tak velmi chcela byt zakryta v perine pri telke.Zazila som Silvestre aj osamote,ale ja som asi nejaky odlud,lebo som si to vzdy uzivala. Nebyvalo mi smutno.
Ja tiez uz aj na vianoce aj silvestra som bola sama aj ked nie tento rok svet sa nezruti z toho a taketo veci treba riesit skor dohodnut sa s partiou na spolocnom programe alebo pozriet kde v okoli je nieco zaujimave. Dnes je uz neskoro smutit za tym ze si sama.
Kedysi dávno som si zapísala vetu: "Samota je nádherný stav, keď vieš, že prejde."
Možno preto si taká smutná, lebo ti chýba takáto perspektíva, že tá samota je len dočasná.
Iste, v takéto dni je ten pocit osamenia vypuklejší. Dolieha až na dreň. Strávila som nejedny Vianoce úplne bez spoločnosti a presne viem, aký je to pocit.
Skús si to inak zarámcovať: samota je naozaj pekná, máš príležitosť ponoriť sa k svojim najhlbším pocitom, ktoré sú vo všedné dni prehlušené šumom povinností a stresu. A zároveň je iba v tvojich rukách, ako sa budú vyvíjať tvoje ďalšie dni.
V tom je krása života - áno, ovplyvňuje nás Vyššia moc (nech ju nazývame akokoľvek), ale mnohé dokážeme ovplyvniť. Ak túžiš po spoločnosti a blízkosti, treba pre to niečo urobiť. Zároveň treba mať na pamäti, že samotná prítomnosť iných ľudí nemusí prinášať radosť. Tú by si mala nachádzať aj v sebe.
Prosím, netrúchli, hlavu hore. Posielam virtuálne objatie.
Zbytočne to riešiš. Silvester je totalne zbytočný deň s celým tým humbuchom okolo neho. Ja napríklad osobne idem spať a nech je vonku aj koniec sveta, netrápi ma to. Plakať nad životom? Na co. Kamošky nemám a ani nechcem mať, z rodiny, kde som vyrastala ma vyhodili, ludom, ktorým som verila ma zradili no a co? Ideme ďalej 🙂
Ja budem tiež sama,ale ja sa na to teším. Muž ide s deťmi do ich dediny na Silvestrovsku zábavu, syn siel na chatu. Ja idem hrať s ľud. hudbou do Jasnej hosťom,ale potom už budem doma sama. Dám si vaňu,masku na tvar,pohár sampáňa a potom sa zahrabem do perin a pozriem si nejaký dobrý film.
tiež by som si najradšej ľahla a spala... celý deň krúžim okolo sporáka, už je všetko navarené, napečené , všetko narichtované a mne sa chce spať...
Neexistuje nejaka zoznamka na taketo ucely? Nemyslim, ze muz hlada zenu a opacne, ale ze sa viac osamelych ludi stretne niekde a mozu spolu stravit taketo sviatky. Kazdy z nich sa citi osamelo, nehladaju partnerov, len niekoho na zabavenie. Urcite sa najde oblast, ktora by ich spajala, mozno z toho vznikne aj priatelstvo.
Aj ja budem sama. Volali ma kamoška, susedia, syn, ale ja proste nechcem ísť nikam, chcem zostať doma, sama. Bude to 1.krat co som sama na Silvestra, a bola som sama aj na vianoce. Vôbec mi to nevadí, na oslavu chuť nemám, (nedávno mi umrel muž), pozriem si tv, aj chlebíčky som si spravila. Asi si aj poplacem, ale čo už...... Nebuď smutná, život je krutý, nič s tým nespravíme ❤️
Chod si zabehať... Alebo sa aspoň prejst
@madeincssr ja som tak chodila. Vsade sama. Do kina, cestovať, na koncerty. Vzdy som spoznala mnostvo ludi 🙂
Ale veď nie si sama. Máš tu minimálne nás - komunitu okolo Modrého Koníka. Mnohí nebudú mať veľmi čo robiť, tak pokecajú ☺️ Chápem, že samota je zlá, ale oveľa horšie je byť medzi ľuďmi a cítiť sa sám. Páči sa mi tvoj plán začať niečo budúci rok robiť. Presne tak, pri aktivitách vonku máš najväčšiu šancu, že niekoho nájdeš, kto je rovnako naladený ako ty. A je celkom pravdepodobné, že na Silvestra 2026 budeš spomínať na tento deň iba ako na trochu smutnejšiu epizódku v tvojom živote. Ale opakujem, nie si sama. Stačí sa len obzrieť okolo 😉
@valeriana79 ❤️

Hlavu hore, zažila som taký nejeden Silvester 😁 Vždy som si pozrela film/seriál, našla si niečo doma čo ma baví a nebol na to čas, učila sa na skúšky či dokonca jeden rok som písala bakalárku 😁 A to som nebola žiaden premotivovaný študent, skôr naopak 🤭