icon

Ako zvládnuť partnera závislého na alkohole?

viktoria1751
20. apr 2025

Ahojte no potrebujem sa vyrozprávať lebo ja mám také nervy a hnevám sa sama na seba že ešte to všetko tolerujem čo tu idem písať... Ja 25 r. Priateľ 26r máme 6 mesiacne bábätko,momentálne som u mojej mamy na sviatky on ostal doma nemusí moju rodinu... Každý deň musí piť aspoň pivo a dneska to až moc prehnal... Opil sa u jedného z dediny už ho dotiahol aj ku nám domov on je agresívny keď pije ešte mi aj posiela videá ako pije ??? Ľúbim ho do obeda mi písal že láska a čo ja viem čo teraz mi nadáva že si môžem ostať u mojej mamy ja by som aj plakala ale moja mama nemusí vedieť aký je on hajzel... Keby som doma tak si zlosť vybija na mne som rada že som domov ešte nešla lebo by som sa asi otočila... Prosím vás ako ho odnaucit aj bez toho piva???????? Vyhrážky že odídem od neho nepomáhajú že mám ísť on keď nepije je dobrý na mňa ale akonáhle si dá je to na hovno

Strana
z2
really8
21. apr 2025

Jaky isiel takz nasiel. Svoj problem s pitim pories.

laila22
21. apr 2025

@enmery niektorých nezastaví ani choroba z alkoholu. Upiju sa k smrti.

andreso28
21. apr 2025

Alkoholikmi sa stávajú psychicky chorí ľudia. A nikto príčetný nemá potrebu byť každý deň v liehu.

dvanastka
21. apr 2025

@viktoria1751 choď od neho preč, pokým je dieťa malé. Píšem ti z vlastnej skúsenosti. Veľmi ublížiš dieťaťu, ak s ním zostaneš.

elenatomasova
21. apr 2025

@viktoria1751 od takého utec preč nič z neho, alkohol je pliaga a mení človeka na netvora...

noema22
21. apr 2025

Napíšem ti to ako dcéra alkoholika.... máš 25...si mladá na to aby si sa " zabila" alkoholikom....alkoholika nezmenis, nenapravis, skôr ťa on stiahne dolu, ako ty jeho hore. Ak s ním zostanes a budeš dúfať, .. vopred ti vravím, daj si dolu ružové okuliare. Alkoholizmus ničí nielen toho kto pije, ale celú rodinu. Vaše dieťa ti určite časom vyhodí na oči, prečo si ho nenechala. Máš svoj život a vlastne už aj život svojho dieťaťa v tvojich rukách, tak ho nepokaz kvoli niekomu, kto si neváži ani sám seba. Samozrejme že to bude ťažké v začiatkoch, odísť a odstrihnúť sa.... ale ver mi, keď zostanes a on si bude pokračovať vo svojom, budeš nešťastná..... odíď dokedy aspoň dieťatko nemá traumu z alkoholika,, lebo život s otcom alkoholikom v ňom traumu zanechá. Aj na mne zanechal... držím palce 😘😘 Matky zvládnu všetko, daj si prosím poradiť,

mississ
21. apr 2025

Musíš myslieť na samostatnosť, finančne.
V prvom rade budú sa ti lepšie podnikať nevyhnutné kroky ktoré budeš musieť zrealizovať, ako : áno situácia isto bude a nastane odchod od neho , keď budeš finančne od neho nezávislá. Svoj účet, svoje úspory, finančne byť schopná si privyrobiť aj počas materskej pri dieťati z domu, a podobne, mať zdravého podnikového ducha, zažila som si nieco podobné , aj s partnerom ktorý pil.
Donútilo ma to úplne sa s deťmi osamostatniť, a hlavne byť finančne nezávisla, popri deťoch robiť, brigady mať podnikového ducha, a potom som si uvedomila za ľudia ktorí pijú , tých ja v živote nepotrebujem , a on to vycítil.

ahhola
21. apr 2025

Mozes ostat u matky, ma na to podmienky❓to ozrate hovado, co tak mega lubis, nech ti vytrieska z tej lahkovaznej palice. Viac nie je co riesit. Alimenty. Sud vymera, pobuda nezaplati. Utiahne mozno svoje neresti a viac nic. ☢️
Nech sa dnes stali 3 veci
-velkonocny pondelok
-umrtie papeza
-posledny chod-Rozchod... Nevychovaj dalsieho alkaca. 🌷🌷🌷

maya_hi
21. apr 2025

@viktoria1751 čím skôr si uvedom, že ak sa on nechce zmeniť, ty ho nezmeníš. Si mladá, prečo chceš stráviť život s niekým komu na tebe nezáleží? Pre koho je alkohol dôležitejší ako ty?! Myslíš že muži, ktorí svoje ženy zbili alebo zabili v opitosti, začínali tak že stiahli 3 vodky za deň? Nie, vždy to začína "len pivo" každý deň, postupne viac pív, niečo k tomu a tak ďalej. Takýto život pre seba chceš? Pre svoje dieťa? Porozprávala by som ti príbeh ak opitý chlap vytiahol dieťa z postieľky a otrieskal ho o stenu. Do konca života postihnuté. A kopec iných. Len ty pekne povedz mame ako si na tom a baľ kufre. Takého chlapa nemáš prečo ľúbiť. Odíď, kým ti to hovorí sám. Kým sa ti nevyhráža, že ťa pripraví o dieťa, že si ťa nájde. Odstrihni sa od neho čím skôr. Toto nie je láska

bendak
21. apr 2025

Opusti ho čím skor. Je to alkoholik. Bude pit viac, pri babatku sa odcudzite este viac. Nezvlada situáciu a vude horsie. Stalo sa mi to isté

margotka17
22. apr 2025

@viktoria1751 veď mamka je tá, ktorá by to mala vedieť. Myslím si, že s tým nič neurobíš. Na alkohol treba pevnú vôľu a odborníka. Vypiť jedno či 2 piva od smädu pri kalani dreva je v pohode, ale len tak sedieť a nalievat sa, to už je zrejmé alkoholizmus. No a smutné je to, že po tebe zjape. Nahrajú ho a keď je triezvy, pusti mu to, nech sa počuje. Neviem dievča zlaté, či jedného dňa nedostaneš u mamky na trvalo.

ahhola
22. apr 2025

@monika988 boze to je strasne, ty si jej dala zivot, vychovala slusneho cloveka a nechate ju takym netvorom stahovat do jeho bažiny... Ja by som ju aj na Mars vystrelila, z jeho dosahu. Jeden taky vykal ti zlikviduje rodinu, ano nie len ju, aj syn by chcel svagra, co neslope ako duha, este aj toho stiahne zk sebou... Az teraz mi docvaklo, ze Karel Nespor neprehana a ma pravdu, s tou nulovou toleranciou. 💥

katica78
23. apr 2025

@viktoria1751 no nebude to lahke,no okamzite prec od takeho muza!!!ak pije a uz teraz robi,rozprava co pisete,bude to iba horsie!!!mate aj babatko a uz teraz sa nevie spravat?coze?ze nemusi vasu rodinu atd?vazne?zeny prosim vas preberte sa uz!!!🙏🙏prosim uz len koli babatku,budte radsej u mami ako u takehoto muza.to budem radsej sama ako toto mat doma.nikdy!!ale kazdeho zivot, manzel a volba.pekny vecer.a iba moj nazor.drzte sa a hadam sa to zmeni.dufam uz len koli vam obom💯🙏

betulinka1
23. apr 2025

@viktoria1751 autorka este zijes? Lebo pri agresívnom alkoholikovi, si dnes tu a zajtra v nemocnici alebo na cintoríne. Pre stastie tvojho dietata, uz sa nikdy k nemu nevrat.

staryjarec
29. apr 2025

Najdôležitejšie je to, že ho ľúbite. A na to pitie si postupne zvyknete. Aj na občasný preplesk, nedostatok peňazí a hanbu. Hlavná je vaša láska,verím, že vám vydrží až do doby, kým vás neprizabije, alebo až sa neprepije k smrti. A tie rady, aby ste ho opustili hoďte za hlavu. Veď vy ho predsa ľúbite.

katica78
3. máj 2025
@staryjarec

Najdôležitejšie je to, že ho ľúbite. A na to pitie si postupne zvyknete. Aj na občasný preplesk, nedostatok peňazí a hanbu. Hlavná je vaša láska,verím, že vám vydrží až do doby, kým vás neprizabije, alebo až sa neprepije k smrti. A tie rady, aby ste ho opustili hoďte za hlavu. Veď vy ho predsa ľúbite.

@staryjarec laska?k takemu muzovi?nikdy!!!praveze naopak to bude, zeny a takyto ,,muz"alkoholik bude len a len horsie,zhnusi sa zenam,lubenie sem a tam,ale zacne to horsie a tam uz ani laska nepomoze,jedine viete ako?nech pije aj zena a to,je uz iny level!!!lubite ho?okeej,pite s nim a je to🙄🤦‍♀️🤦‍♀️,ale ked su aj deti,tak amen a okamzite dpč s muzom,inak ?ach len to nie.majte uz rozum zeny prosiiim🙏nic nieje dolezitejsie ako nase deti,zdravie nas vsetkych ...pekny den

Strana
z2