icon

Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?

18. máj 2024

Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.

Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..

jeennyv
20. máj 2024

Tipujem schizofreniu, ma ju znama, mala ju aj jej mama…spustacom mohla byt nejaka situacia, ste uz spolu par rokov, stale bol taky? Bud to riesit alebo zbohom znama uz zobrala na muza noz atd v amoku atd…chodi si aj polezat na psychiatriu na liecbu..tam nie je o com

xsuzannex
20. máj 2024

@karolinakr akoze podla mna je, lebo to neexistuje ze po svete chodi clovek co si az takto extremne nevazi sameho seba.. a plytva energiou na niekoho kto ju ma za kus h*vna..

koniarova
20. máj 2024

Autorka. Ty si na hlavu. Prepáč, málokedy sa takto vyjadrujem. Ale ozaj ti hrabe v bedni. 🤦🤦🤦

denithestrange1993
20. máj 2024

Viesco uz nam tu ani nepis,ver si comu chces,nechaj sa uchlacholit recami aki su inu muzi este horsi. Tocis tu o bezpodmienecnej laske, ale lasku k sebe nemas ani za mak.

autor
20. máj 2024

@denithestrange1993 áno nemám seba lásku. To mi povedala aj psychologicka presne. Že musím pracovať na tomto

autor
20. máj 2024

Milujem ho a seba som dala na posledné miesto. Niekedy to ženy robia.

autor
20. máj 2024

@xsuzannex hej som preňho kus hovna.. asi tak. A len toľko.nic viac. Dnes mi povedal že som pekná v tvári ale že som strašne pribrala. A že mi to viac už nepristane.ze nie som už pekná. Čo sa týka tela. Pribrala som, ak by z neho a zo stresov ktoré mi robí a z toho že mám nepravidelný spánok pri ňom.

bessie12
20. máj 2024

prepac, ale ty si strateny pripad. Nevies a ani nechces pochopit, ze ine riesenie v tomto pripade ako rozvod a odchod od neho nie je. Jedneho dna ta prizabije alebo rovno zabije a potom bude uz velmi neskoro.

autor
20. máj 2024

@jeennyv jeho rodičia nemali duševnú chorobu pokiaľ viem. Ale už tu nie sú. Súrodenci normálny tiež. Neviem. Neviem či stále bol taký . Mohol to hrať že nie je a bol neviem vôbec. Možno len predstieral aby si ma získal ktovie. Ale nebol až taký agresívny. Zlom neviem prečo nastal? Neviem fakt. A ani si to nepamätám. Ono to skôr išlo postupne plynule bez zlomu. Nebol taký nejaký prelom že by som si pamätala že aha túto prvýkrát niečo rozbil a dal mi facku. To nie. Neviem nejak postupne to šlo. Najprv výbuchy zlosti ignorácia potom rozbitie niečoho potom nadávanie na mňa nadávky urážky, a pod. A potom fyzické atáky atak. Rád to vygradovalo tým že ma chytil pod krk a tak.

koniarova
20. máj 2024

Veď zamakaj autorka na sebe. Musíš byť tip top, lebo ťa vymení za štíhlejšiu, mladšiu a krajšiu. 👍

lubkovaandrejka
20. máj 2024

Autorka, malokedy sa mi to stava, ale cim viac tvojich odpovedi citam, tym ma obaja viac vytacate.... obaja potrebujete pomoc. A urgentne.

autor
20. máj 2024

@karolinakr nie. nie som troll. Prečo by som bola. Maniak nie som a ani sadista. Som asi codipendency spolu závislá podľa toho čo čítam na nete hysterická porucha a pod. Stockholmsky syndróm apod

koniarova
20. máj 2024

Vypínam upozornenia, lebo ma vystre.🤦

denithestrange1993
20. máj 2024

Tak ho len dalej miluj kym ta psychicky,emocionalne,ekonomicky a fyzicky celkom neznici. Ked ti nevadi,ze nie si milovana tak tvoja vec,neviem co od nas chces viac pocut...

autor
20. máj 2024

@denithestrange1993 tu nejde o to, ci som milovana alebo nie, ja sa citim smutna pri nom a v strese aj, v strachu co zas bude.

autor
20. máj 2024

@koniarova ublizilo mi co mi povedal, pretoze doteraz som si myslela, ze som prenho najkrajsia, aspon tak to bvzdy prezentoval

denithestrange1993
20. máj 2024

Byt v strese v domacom prostredi,to je snom kazdej zeny. Predstav si,ze existuju vztahy a manzelstva kde si ta dotycny vazi,miluje ta a neublizuje ti na dennom poriadku.

emka530
Odpoveď bola odstránená
aurora33
21. máj 2024

Autorka, namiesto čítania diagnóz po internete sa zbaľ a zmizni od neho preč.

lienka.7
21. máj 2024

Autorka, sorry za uprimnost, ale na hlavu ste obaja. Navyse tvoj muz v pozícii agresora a ty v pozícii dokonalej obete🤦‍♀️ neviem, čo si mala v rodine, či ťa nenaučili trosku sebelasky a sebeucty. A pudu sebazáchovy.

zuzkazuzkazuzicka
21. máj 2024

Ahoj, necitala som iné komentáre. Tvoj muž nie je psychicky zdravý. Názov diagnózy nie je podstatný. To čo robi, nie je v poriadku. Potrebuje liečbu a pravidelnú systematickú psychoterapiu a hlavne musí mať snahu na sebe pracovať a aj tak je šanca na zmenu mala. A takisto psychoterapiu potrebujes ty - si s nim roky a takéto spravanie akceptujes, stalo sa to normou vášho spolužitia, nevieš stanoviť hranice - preco je to tak? Nie, nie je to z lásky… Ako to bolo v tvojej primárnej rodine? Naozaj je toto spôsob života a fungovania, ktorý ti vyhovuje? Vieš si predstavit, že by toto mali zažívať tvoje deti? Tu agresivitu, nepredvídateľnosť? S príchodom deti sa negatívne vlastnosti človeka vždy zhoršia… je toto, čo v živote chceš?

fairyy
21. máj 2024

@zuzkazuzkazuzicka takto pekne sa tu uz snazilo vela zien... autorka ti len odpise, ze on k psychiatrovi nepojde a ona potrebuje zistit jeho diagnozu... nechce pochopit, ze jej to bude na nic, lebo aj keby nazov mala, nie je psychiater a nevie mu predpisat ani lieky a ani ho liecit, a teda ze sa to nemusi ani podarit to uz vobec nevyzera, ze chce autorka prijat

yoxinka
21. máj 2024

@zuzkazuzkazuzicka
No, keby si čítala komentáre, vedela by si, že tu žiadna rada nepomôže, ale chlap je na totálku mimo a autorka je tiež mimo. Skúšalo to tu veľa žien a všetko to je len hrach na stenu. Autorka si stále dookola točí svoje haluze, ako ona potrebuje zistiť, čo mu je a ako ho ona miluje ako prvý deň (toto je moje obľúbené - chápeš, miluje ho ako prvý deň, krásne, však? 🤦‍♀️) a že on na žiadne vyšetrenie nepôjde a blablablabla stáááále dookola. Každá normálna rada sa po nej zvezie ako blesk po hromozvode a zase si ide svoje blablablabla dookola. Strata času s ňou.

autor
21. máj 2024

@bessie12 nie zjavne ;(((

autor
21. máj 2024

Ok nechajte to tak už tu .je to jedno

aurora33
21. máj 2024

Proste si sa tu prišla len vypísať a budeš trpieť ďalej. Veľa stastia.

aandrea9
21. máj 2024

Čomu ty chceš prísť na kĺb prosím ťa???? V prvom rade by on sám mal riešiť sám seba a najlepšie so psychiatrom. Ty môžeš prísť na x kĺbov a bude ti to vieš čo platné ak on povie, ze "nema problema". Prinajlepšom ťa psychicky zničí a ty budeš stále hľadať kĺb.

autor
21. máj 2024

@aandrea9 nic asi sa marne snazim riesit situaciu, hoci citim ze je uz neriesitelna..chytam sa slamky, ze ked pridem jeho chorobe na klb, tak sa nieco zmeni, zlepsi sa, budem mozno bviac o tom vediet a pod. a nieco sa stane pozitivnejse.

macik166
21. máj 2024

Tvoj muž potrebuje odbornú pomoc. Neviem, či nerozumieš alebo nechceš rozumieť.

autor
21. máj 2024

@macik166 hej,viem, alebo potrebuje chodit na terapie a vela vela na sebe pracovat, dostat to pod kontrolu a pod. chapem to, ale on s a v tom vyziva, rad sa vytaca a rad je ked sopti, jemu taky zivot sa zda ze vyhovuje, inak samozrejme vzdy moze predsa sa stopnut