icon

Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?

18. máj 2024

Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.

Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..

macik166
21. máj 2024

Odid od neho.

aurora33
21. máj 2024

@aandrea9 ona už je psychicky v keli. Ináč by sa vykašľala na takého magora.

jeennyv
21. máj 2024

@autorka..a ty s takym ostavas ? To potom ani ty nie si ok, kde mas pud sebazachovy, vlastnu hodnotu a rozum…ked budes hitom hlavnych sprav bude neskoro…

autor
21. máj 2024

@aurora33 asi mi uz znicil psychiku na totalku, ako tak vidim

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
21. máj 2024

Tebe netreba nič študovať. Ty po jednom amoku keď vychladne mu oznamis, nech sa objednáva k psychiatrovi... alebo normálne počas amoku volám.112, že ma.ohrozuje, má amoky atď..
Nebude sa.liecit a zodpovedne s výsledkami, tak zbohom. Ty nie si na to aby si ho vychovávala, má to.byt tvoj partner. Nenic si život.

cacianka
21. máj 2024

On nepotrebuje terapie - ty potrebuješ odísť

denithestrange1993
21. máj 2024

Nemas v rukach jeho zivot,ten moze zmenit len on ,keby sa velmi velmi snazil. Ty si paňou svojho vlastneho života,ktory moze byt pekny a zmysluplny ,ale bohuzial nie s nim (kedze liecenie odmieta).

karolinakr
21. máj 2024

@cacianka možno na konci sa zhodneme, že autorka potrebuje terapiu 🙂

zuzkazuzkazuzicka
21. máj 2024

@fairyy
@yoxinka tak potom škoda písať, komu niet rady, tomu niet pomoci …

aandrea9
21. máj 2024

Nič sa nezmení....veď píšeš, že sa v tom vyžíva. Hoď spiatočku lebo za chvíľu ta pred potopením nezachráni ani tá slamka.

autor
21. máj 2024

@aandrea9 no akoby nie že výživa ale je mu jedno. Či ublíži mne či komu čo povie. Nerieši. Sebec jeden. Ale tie záchvaty nie sú normálne. Niekedy ho boli strane srdce keď je strašné zurivý
dnes sme mali výstup zas az taký že sa bil do hlavy päsťami.
A zúril úplne zúrivo zas rozprával a roztrhal si na sebe novu košeľu a sycal na mňa nadávky

autor
21. máj 2024

@aandrea9 on sa v tom jede a zúrivosti výživa. Myslí si že je chlap vtedy asi alebo čo. Niečo si dokazuje. Keby predsá chcel tak skludni hormón

maty112
21. máj 2024

mozem ti nieco poradit? postav sa ku zrkadlu a povedz si - toto chcem? toto som ja?... ten chlap - tvoj MANZEL, je takyto agresivny,"zivocisny", nasilny...toto je tvoj zmysel manzelstva, hladat pricinu a on si ide svoje? cakat na zazrak z caju z medovky ze ho ukludni? si uvedom ze tvoji rodicia ta nevychovali PRE niekoho...ty niesi zachranna sluzba..ze skusas a cakas co bude... sa spamataj a uvedom si seba samu... ty si sa narodila, teba vychovali aby si bola boxerske vreco a pani vychovavatelka niekomu? clovek cloveku...

rozculena
21. máj 2024

načo sem píšete,to nemá absolútny zmysel.....veď ona sa úplne vyžíva v opise toho,ako zúri a ako to podrobne opisuje.

cervenaruza123
21. máj 2024

Ahoj autorka. Ja mam k tomuto len jednu poznamku, tvoj manzel je ocividne tazko chory, pravdepodobne za tie zachvaty zurivosti ani nemoze, mozno je to psychicke (a na to neprides cez diskusiu, keby to bolo take lahke, neexistovali by psychiatri), mozno ma iny problem (moze mat nador na mozgu aj taky dlhy cas a neprejavilo by sa to este inak). Ak ho naozaj lubis, tak musis trvat na tom, aby to riesil. Toto nie su srandy, to su tazke choroby. Jeden znamy zacal byt agresivny, zistili mu len nejaku zacinajucu chorobu, este nie poriadne rozvinutu, nasadili mu lieky a bol v pohode a ani sa to choroba nerozvijala nejak rychlo. Tym, ze to neriesite, neohrozujes len seba, ale aj jeho. Ked nechce ist k psychiatrovi, donut ho ist aspon k obvodnemu lekarovi alebo akemukolvek inemu, nech mu aspon zakladne vysetrenia urobia. Nech aspon nejaki lekar ho vidi. A ty sa s tym lekarom aj sukromne porozpravaj.

alienkami
21. máj 2024

Aký je rozdiel či ťa zabije psychopat, schizofrenik, sadista alebo chlap, čo mal v detstve smolu na blbú výchovu? Pre teba žiadny - pre neho v tom, či si to odsedí v liečebni alebo v base.
Ak chceš žiť, nie len prežívať v strachu či tento deň nie je tvoj posledný, tak od neho odíď! Odsťahuj sa - ideálne aby nevedel, kde si - a začni chodiť na terapie. Ale nie ku kamoške. K nestrannému psychiatrovi alebo KLINICKÉMU psychológovi. A pokiaľ sa manžel nezačne seriózne liečiť, tak rozvod.
(kamošku psychologičku popros nech ťa prefacká aby si sa zobudila)

autor
22. máj 2024

@rozculena nie nevyzivam sa na to si akp prisla? ja sa snazim prist na problem. mozno niekto tu poradi ppomoze, mozno tui je niekto psychiater, alebo klinicky psycholog, co ja viem.

autor
22. máj 2024

topiaci sa aj slamky chytá

autor
22. máj 2024

@alienkami ja sa zas tak az nebojim s nim zit, ja viem, ze by mi vazne neublizil, ja sa bojim len vtedy, ked je ten amok a je zurivy a vsetko trepe o zem, a boxuje steny, prevrhava stoly, a jedlo a pod. a ked na mna zdviha ruku. toto je katastrofa, vtedy sa bojim naozaj, niekedy ze mi ublizi, ale ja ho uz vtedy neprovokujem a nic radsej nevravim len ho prosim aby prestal, ze to nie je normalne, ja sa s nim uz vtedy nehadam. neprilievam olej do ohna, snazim sa ho utisit, kedysi som aj ja kricala a tiez som sa hadala, teraz uz nie, lebo viem, ze je to bezpredmetne, a mozem si len poskodit. uz teraz mu vravim ujludni sa, sadni si , daj si vodu, a otvorim okno, alebo sa snazim ukludnit situaciu a idem prec od neho na par minut, on pride k sebe, uz ho neprovokujem vobec a nehadam sa, potom o pol hodinu je oka a porozpravame sa vzdy o tom, potom niekedy slzy mu idu, je ale psycho, kedze mi spravi modriny, co ma drsne chyta a ja mam jemnu kozu, a je mu to jedno. nasilny je, to kazdopadne

autor
22. máj 2024

@maty112 no neni to zmysel manzelstva, ale my sme si vzdy rozumeli, mali sme sa radi, velmi milovali, bola medzi nami zivocicsna vasen a chemia, neskutocna, necitila som to k ziadnemu inemu chlapovi nikdy v zivote, uplne uplne ma zmenil, stale sa chvejem vzrusenim,ked sa co i len ku mne prituli, nemozem za to, citim to tak. v nasom najkrajsom obdobi sme spolu mavali sex aj trikrat do dńa a aj to nam bolo malo. stale sme chceli. Zili sme fakt krasnym intimnym manzelskym zivotom. Ale hrabe mu, a tym padom vsetko nici.

autor
22. máj 2024

@cervenaruza123 ale jeho nedonutim ist nikamk lekarovi, to je ten problem asi najvacsi, z toho celeho, nepomahaju mu ine veci na ukludnenie, ani moja pritomnost, niekedy myi dokonca hovori, ze ma neznasa, a ze zivot so mnou sa neda vydrzať. Potom zas mi povie, ze ma miluje.

autor
22. máj 2024

on si ma potom po tych amokoch proste udobruje velmi tazko to vysvetlovat

crazy_cat_lady
22. máj 2024

zbytocne tu pisete/radite autorke, ta si ide aj tak svoje a hra sa na panenku mariu a snazi sa zachranit svojho partnera, pricom jediny clovek, ktoreho by mala zachranit, je ona sama

xsuzannex
22. máj 2024

Presne. Otvor okno pri tom jeho vystupe.. snad sa v okoli najde niekto pricetny co zavola 158

rozculena
22. máj 2024

vyžívaš sa v tom,lebo to tu dopodrobna opisuješ stále dookola to isté.
A teraz tú o červenej čiapočke

larinka552
22. máj 2024

Ze topiaci sa slamky chyta??? 😳🤦 Mas tu 11 stran diskusie, kde ti zeny dobre radia a ty si ides stale dookola to iste 💁 Ides si svoje a donekonecna ho budes obhajovat. Ako sa ty nebojis s nim zit, okrem toho kedy ma amoky (ved ich ma len kazdy druhy den) 😅 Keby to nebolo smutne, tak je to az smiesne. Tu je kazda rada draha- Komu niet rady, tomu niet pomoci 🤷
Az sa mi nechce verit, ze toto je realna tema. Urcite si robis z nas srandu, toto ta musi bavit 😄

dankabetka
22. máj 2024

ahoj autorka ... uprimne... ja by som sa podla tohoto tvojho opisu bala takeho chlapa aj stretnut na ulici, uz teraz bocim, ked vidim, ze niekto si frfle popod nos sam pre seba, alebo sa ohana rukami....a nie mat to doma a este aj s takymto amokom...
pochopila som, ze deti teda nemate... co je tvoje stastie... zober sa a odid, najlepsie ak nikomu nepovies kam, aby ta nenasiel a neatakoval ...lebo tam podla mna by si uz neobisla len s nadavkami... na Vasom vztahu nie je co zachranit... este sa mozes zachranit ty sama, ak budes mat odvahu... a ak nie....tak napisem to tvrdo......sa o tom dozvieme casom z televiznych sprav...

22tanulka
22. máj 2024

Tvoji a jeho rodicia ,súrodenci o tom vedia? Pros o pomoc. Chorá si aj ty.

autor
22. máj 2024

@dankabetka aha áno to máš pravdu..keď máš neznámeho šialeného na ulici tak to je fakt aj ja utekám lebo sa bojím a mám pud sebazáchovy. Je však niečo iné keď dotyčného poznáš roky, milujete sa..pracovali ste na dieťati. Zobrala so si ho