Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?
Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.
Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..
Ahoj nečítam celú diskusiu, tvoj MANŽEL je CHORÝ... ak chceš mať takýto život naďalej a bude ešte horšie, tak pekne čítaj ďalej a miluj ho naďalej.
Toto rieši psychiater, nie psychológ.... má vážnu poruchu... Nie je zdravý... NA DIAGNOSTIKU sú odborníci, na koniku ti odborne nik neporadí....
Všetko môžu byť iba domnienky....
Potrebuje lekára....
1. Ako vies ze nejde napr o ten nador na mozgu? Nahle zmeny spravania su prave jednym z priznakom, navonok moze byt zdravy..
2. Skus si po sebe precitat svoje prispevky a predstav si ze citas o niekom inom. Co by si mu poradila?
3. A neverim ze to nie je vymyslena tema, lebo az takyto masochista ako ty snad ani nemoze existovat..
Prosim ta, zbal sa a odid. Co mu chces pomahat, ked kn sam nechce? Nasilu ho nikto nevysetri, takze tie tvoje prirucky su ti tak na dve veci.. maximalne jednu mu hod do hlavy ked zase chyti amok..
Je nutne aby navstivil odbornika, daj mu ultimatum.
Nechapem naco sa tu snazite davat rady a diagnostikovat toho chlapa, je to jednoducho agresivny kkt ktory by nikdy nemal mat partnerku a rodinu. Ende
@karolinakr nie cosi, ved to bol pokus o vrazdu, siel si poležkať inde... neviem uz na ako dlho, odstahovali sme sa. Najhorie na tom je vies co? Ze ona ho sledovala niekolko dni,ze si nože v pivnici brusi a nic nespravila,lebo sak jej neublizi.. jedno stastie ze sa ivh dcery co spala vedla nedotkol.
@cacianka srdco pod si kusok citat na nedelne rano
@katuskamala1 tak toto už je moc 😀 n
nemam slov, toto nema vyznam ani komentovat. Ked to neni vymyslene, tak si toto zasluzis ked to tolerujes. A ten tvoj pripeceny cvok patri bud na psychiatriu do kazajky alebo do basy. Este ze vyhladava bitky s chalanmi dpc, by som mu vyhladal aj by mu zle bolo...
@iv007
Na druhej strane tato tema krasne ukazuje castu zensku slepotu pred vstupom do manzelstva a detmi, kedy je zena zamotana, nevie uvazovat v suvislostiach, mozog vypnuty a potom, ked uz bude mat zavazky, bude sa tvarit, ze "on predtym taky nikdy nebol.
Bože. Môj. Prečo ľudia neveria nikomu nič ??nie nie je to fejk diskusia. Vôbec. Všetko toto sa mi deje a ešte oveľa viac. Ale nejdem tu rozpisovať všetko čo mi robí. Viem, že není oka a není normálny.
Ale nemá nádor na mozgu, nemá preludy nič. Taketo záchvaty máva už rok aj niečo. To už by dávno predsa neprežil s nádorom.
Plus ďalšia vec nemá absolútne žiadne iné problémy zdravotné.
Ja som asi tiež blba keď s ním stále žijem a snažím sa pomáhať. Ja ho stále totiž milujem ako v prvý deň. Aj keď sa správa niekedy hnusne ku mne. Ale vravím nebol taký hneď. Teraz posledný rok aj niečo s tými vyčínami začal. Predtým to nebolo také jasné a evidentne. To začalo tak min.jar.
Predtým nič také sa až nedialo. Nasral sa hodil o zem niečo buchol pastou ponadaval teraz sa to zhoršuje. Je to na mňa otočené ja som zlá na všetko môžem ja som pi...a neviem čo..
A na mňa výbuchy. Nepríčetne. Nevidí preludy. Keď ma ten záchvat. Ja sa ho snažím ukľudniť nevníma má ale. Ma nepríčetne Oci. Trasie sa je bordovy a pena okolo úst pomaly grimasa na tvári ohľadne jedu a agresivity a amoku. Chveje sa. Poti sa. Nevie vypovedať pomaly. Dych sa mu zastavuje. Čo je taký zúrivý. Ja to neviem ani pomenovať nikoho som v Tom niečom nevidela ešte zatiaľ. V takom amoku. Samozrejme na vine som vždy ja.
Potom sa porozprávame a je to už lepšie. Priznava si vinu a pod. A je lepší. Snaží sa pár dní. A je ku mne dobrý. Zahŕňa má láskou a pozornosťou. Nehou dokonca.
nema diabetes?
Tak Ti držím palce, keď ho miluješ ako prvý deň.Ste sa našli a ty tiež choď k psychiatrovi.Vybuchy zlosti a potom medové týždne a tak stále dokola.To je jedno čo mu je či HPO či porucha osobnosti nie je normálny a zajtra by som tam nebola.Neviem načo čakáš?veď ty musíš žiť v strese kedy zase spraví teatro a ako to dopadne.Cim je horší ty si ešte vynucujes objimanie atď?Ste chorí a ty si ukážkový prípad ženy čo nemá sebaúctu a verí, že veď je aj dobrý atd..
Halooooo. Ty si v obraze?
Neviem co chces pocut od nas. Keby moj muz mal taketo nepricetne ataky tak to netrpim,ale riesim to. Minimalne s obvodnym lekarom. Ale ok mozes sa uchlacholit googlom,alebo svojim muzom ked ma svetlu chvilku....Je mi ta luto,ale velmi zle dopadnes ked to budes zlahcovat.
nemusíš nám opisovať všetky jeho výplody, netušíš či má nádor, nemôžeš ho sama liečiť, netušíš čo mu je a či ťa niekedy nezabije. Ked to riešiť nechceš, tak nerieš, ale o polroka tu nepíš, že ťa zmlátil tak, že si si týždeň nemohla sadnúť, alebo ti vrazil tak, že si si zuby zbierala po zemi. Hlavne že potom ti bude pár dní nosiť raňajky do postele a všetko bude zabudnuté.
Vies co tak ok, zostan s nim, trp to a dufaj ze ta raz nezahlusi.. ale o jedno ta prosim, NIKDY s nim nemaj deti.. lebo ked sa nespamatas teraz, potom uz bude sakra neskoro..
Autorka ako každá obeť domáceho násilia niesi psychicky v poriadku. Si na ňom zavisla, nevnímáš realitu. Odmietaš to vidieť, stále píšeš a rozmýšľaš len o ňom, naco. Koho zaujma nejaký psychopat.
Zameraj sa na seba prosimta. Skús tie Podcasty, YouTube o obetiach násilných vzťahov, opustiť tyrana je veľmi tazke a trvá to dlho. No priznat si ze to co sa ti deje nieje v poriadku je prvý obrovský krok.
Ked mas kamosku psychologicku zajednaj si sedenia u nej. Priznaj ze mas problem a začni sa liečiť . Povedz svojej rodine s priateľom ze žiješ s násilníkom a nevieš sa ho vzdať,
Áno dobre čítaš, mas problem, tvoja psychika je momentálne chora a potrebuje pomoc
Ja som sa preto pýtala na nádor, lebo som chcela vedieť, či bol vyšetrený, keďže tu prezentuješ istotu jeho neexistencie. Vieš, to že to takto prezentuješ, niečo hovorí o tebe, o tvojom vnimani reality. Ty nevidíš realitu, si ochromená. Tak skús si veci zjednodušiť, použiť sedliacky rozum. Môžeme sa zhodnúť na tom, že ma chorý mozog? Dúfam, že môžeme. Čiže ho ma poškodený. Ako? Chemicky alebo mechanicky. Ja tiež poznám človeka, ktorý je kópiou tvojho manžela a vzniklo to po ťažkom úraze hlavy. O tak vážnej nehode by si vedela, takže nám pri mechanickom poškodení zostáva nádor. Vieš, aj psychiater bude najprv chcieť kompletnú anamnézu. Čiže vyšetrenie mozgu budeš potrebovať v niektorom momente. No a potom je tu to chemické poškodenie, čo tu baby píšu. No a môže to byť dané aj geneticky, tak si posvieť na jeho rodinu, či tam taky prípad v minulosti nebol a počítaj potom s tým, že to môžu zdediť tvoje deti. No a áno, môže to byť iba magor. A teda ako baby píšu, toho psychológa už potrebuješ aj ty. Fakt je cítiť, že si úplne mimo.
Ideš to riešiť či len sa potrebuješ vyžadovať? Sa pýtam iba preto, že čo vlastne potrebuješ od nás.
Odporúčam ešte prečítať nejaké príručky 🤣
Chápem že ho " ľúbiš ako prvý deň", ale uvedom si, že láska jeho stavy nevyrieši. Jedine psychiater.
Tak v mene lásky volaj 112, vždy keď štartuje jeho amok. Poriesia ho policajti aj zdravotníci.
To je jediná cesta ako mu môžeš pomôcť .
Tak to pre neho v mene lásky urob.
Ešte jedna podstatná vec.
Toto co momentálne robíš je FÁZA POPIERANIA.
Ako každá obeť domáceho násilia popieraš ze sa ti deje niečo zle. Ospravedlňujes ho.
To predsa nieje on, za to môže choroba - schizofrénia, rozdvojena osobnosť, porucha osobnosti, zly šéf v práci, smutne detstvo….
Chudáčik on to predsa nemôže robit vedome, to nie on je predsa hotový anjelik, ked si utre zlostnu penu z huby príde so psim pohľadom sa ospravedlniť.
To je tvoja závislosť, ten jeho psi pohľad, ten dobrý chlapček co ma občas podobu netvora. Ale ty si predsa ta co ho zachráni, odhalí jeho diagnózu, verí v neho blablabla
Aj v diskusii reaguješ iba a iba na tie komentáre týkajúce sa jeho choroby. Chytáš sa slamky, hľadáš ako by si z neho spravila neviniatko ovládané zákernou chorobou
Ostatne, ovela cennejšie rady ohľadom teba úplne ignorujes.
@libertz akoze nie vyhladava, to som zle povedala, vyjadrila som sa zle, nie ze vyhladava, ale akoze nema s tym rpoblem, niekto mu daci povie na ulici a uz je peklo a chce ho bit akoze tak myslim, a v mladosti bo ldost grazel, bijaval sa bezne s chalanmi
@lujza123 neviem ake fazy ma domace nasilie, neviem co je popieranie a pod si psycholog? mohla by si mi teda pomoct. chcem o tom evdeit viac prosim ta , s kamoskou psychologickou to riesit nechcem. je to moc sukromne. eticky mi povedala, ze sa to nehodi.
@cacianka on mi vtedy nedovoli volat nikam, ked ma ten zachvat.
@sweaaa nie, nebol vysetreny, ale vravis dobre, rozumne veci, no nador nema, nic nema ziadne ine priznaky nadoru, je extremne zdravy, viac ako ja, uraz nemal v rodine neviem ci nieco ma, pomreli ja som ich uz ani nepoznala, poznam iba surodencov dvoch a tym nic neni, su kludni ako anglicania. Ale nebol na CT mozgu ak myslis to. Ale nechodi k lekarom, sa ich stráni.
@mamina7070 je zdravy vravim vsade, brali mu krv pred rokmi je oka nema absolutne nic, jeho ani len hlava neboli, nic, nema problem s nicim, je zdravy a mlady, pekny muz, sportovec,

Tak čakaj kým tá zabije