icon

Ako zvládnuť pocit sebanejistoty a nenávisti k životu?

7. apr 2024

Neznášam seba aj cely svoj život , odmalička sa cítim inak ako ostatný ľudia , nikdy som nemala kamarátov , nechápala som ako ľudia zvládajú bežne veci ale ja nie .Nepomohli mi pobyty na psychiatrii , nepomohli mi viac krát zmenené antidepresíva , vinim sa z toho že som až tak slabá že sa neviem zabiť a ukončit trápenie , každý jeden deň sa len upokojuje tým že raz zomriem a bude dobre ale kedy to bude ... Nemám prácu , nechodím nikam a každý deň je len o tom že sa zobudím a čakam kým zaspim , keď spím aspoň o sebe neviem , mala som jedného priateľa čo ma nechal a ja niesom ako iné že normálne si nájdu niekoho iného a žiju a zvládajú život , už má prešla snaha sa chcieť mať dobre len dúfam že smrť príde čim skor keď sa sama zabiť neviem , neznášam seba , svoj výzor , svoju povahu , vkuse si hovorím že by som si vymenila život s hocikým len nemať môj , závidím všetkým čo si vedia v živote poradiť a žit proste lebo ja to neviem , už neverím v pomoc , verím len v to že možno časom pride odvaha a ukončím to , áno som chorá počúvam to odmalička

Strana
z2
gribka1
7. apr 2024

A ako ti mama pomáha?

madeincssr
7. apr 2024

Ja na tvojom mieste by som si nasiel pracu. Hoci jednoduchu, manualnu, hociaku ktoru zvladnem. Vlastnym usilim zarobene peniazky by ti mohli dat moznosti nejakych zazitkov (nemusia byt s niekym), pekny poznavaci zajazd (nemusi byt drahy ani daleko), ist sa povyhrievat/poplavat do nejakeho termalu, ku kadernicke, na manikuru, ku kozmeticke... Skusit sa zacat mat rada, nie spoliehat sa na nieco/niekoho, co/kto ta "vyslobodi". Kazdy mame svoju hodnotu, kazdy mame aj dobre vlastnosti, kazdy sme v niecom/niekedy pekni. A kazdy si casom najdeme kamaratov. 🫂💙🍀🌷👍

liv1
7. apr 2024

Ale ja nepisem o psychiatrovi. Ja sa pytam na psychologa. To je diametralne odlisny clovek

liv1
7. apr 2024

Kde byvas autorka?

bennn
8. apr 2024

Ja ten pocit poznám, ale sám si takto neubližujem, asi v tom je najväčší rozdiel. psychicky je to ťažké, ale život ide, čiže chodíš do školy, učíš sa, doma sa flákaš, a s neochotou robíš domáce práce, potom chodíš na brigády, tie sú naozaj rôznorodé, potom do práce a keď si zamestnaný, nemáš na iné veci čas, máš nejakú úlohu, ktorú máš splniť, chceš ju splniť zodpovedne, a výplata ti dá možnosti na život žiť samostatne. Nemusíš vôbec mať obavy o to, že nie si taká ako ostatní, v novom kolektíve, kde máš spolupracovať je fajn. Spoznáš nejakých nových ľudí, dá ti to nejakú energiu do života, budeš to vnímať inak lebo robíš niečo nové.

lucimichi
8. apr 2024

A čo takého psíka si zaobstarať o ktorého by si sa starala, venčila ho. Psík ťa bude mať bezpodmienečne, verne a oddane rád.

drago12587
8. apr 2024

Štastní ludia na depresiu nemaju čas . O tom to cele je.. najdi si pracu, TO JE PRIORITA... Začni cvičit každy den.. ! .. nauč sa zakladne veci, variť, uprac si, daj si život dokopy.. snaz sa vyzerat najlepšie ako si v živote vyzerala, zarabaj, kup si veci ktore si chcela.. maj životne ciele... Depresia neexistuje..nie je realna.. tvoj chujovy život je ale realny.. to je ale vec , čo sa celkom lahko vie zmenit.. iny nazor počut nepotrebuješ.. " oo je mi ta luto, skus psychiatra " :D to su sračky, ... Riad sa tym čo som ti napisal a zistiš že depresia je len cudzie slovo ktorym strašia deti :D ..

babovecka20
12. apr 2024

@dadis Takto to nefunguje. Prvý krok je priznať si, že niečo nie je v poriadku a CHCIEŤ to zmeniť. Psychológovia a psychiatri sú tu od toho aby pomáhali ľuďom čo to ozaj chcú. Nemôžeme viniť ich za to, že nám "nepomáhajú" keď v sebe nemáme ten pocit, že sa idem toho zbaviť. Možno vás pobúrim, ale je to tak😀

dadis
12. apr 2024

@babovecka20 Ale ked pridem a narovinu poviem, nie je mi dobre, je mi horsie ako pri poslednej kontrole - je jedno ci to je psychiater, endokrinolog ci kardiolog - mal by skusit liecbu inu. Tak som to myslela, aby uprimne o svojom stave hovorila.

zuzanka1390
12. apr 2024

Zlatko🙂. A keby si si aspon externe spravila strednu? Ak ta to upokoji...ja mam depresiu uz cez 20 rokov,nebola som ani za psychologom a ani ziadne lieky som nikdy nebrala. Mala som aj dni,kedy to uz fakt bolo na hrane...ale treba si uvedomit,ze zivot je dar ❤️!! Hlavne je potrebne mysel zamestnat,trebarz zacni behat,cvicit alebo len prechadzky. Zacina byt pekne aj dni su uz dlhsie. Mne osobne toto dost pomohlo po psychickej stranke. Oplati sa zit !!! Ver mi si este velmi mladucka a zivot mas pred sebou.🫶

margotka17
13. apr 2024

A čo tak si zadovážiť psíka. Každé ráno sa na teba teší, skáče okolo teba, pôjdeš s ním na prechádzku, stretneš ďalších psíčkarov, vždy si majú psíčkari čo povedať, ak keď zo začiatku to bude pre teba možno ťažšie, ale zopár viet vždy dobre padne. Spoznas nových ľudí. Máš komu uvariť mäsko, kúpiť niečo na hranie pre psíka, deň začne mať iný zmysel ako doteraz. A zrazu zistíš, že tvoj život má zmysel...

madeincssr
13. apr 2024

@margotka17 presne, toto mnohym pomohlo/pomaha. Da sa zacat chodenim vencit psikov do utulku. Zistis, ci by si si niektoreho oblubila.

gribka1
13. apr 2024

@madeincssr Nie je každý takto nastavený, ešte že by tomu psíkovi nebolo horšie.

veronika7388
14. apr 2024

To je dobré, že sa ti nepodarilo ukončiť svoj život. Svet potrebuje aj presne takého človeka, ako si ty. Sú ľudia, ktorých môžeš ľúbiť len ty. Sú slová, ktoré môžeš povedať len ty. Pozri, koľkí ti tu píšu. Nie si sama, kým sa ty sama neuzavrieš. Napriek tomu, že si skončila len základnú škola píšeš veľmi pekne. Myslím tým, že dnes už kopec ľudí nevie napísať vetu bez chýb. Nechceš dať všetky svoje pocity na papier?

mantilka
14. apr 2024

V kríze Ti lásku vie dať len Boh. On je ten, čo vie uzdraviť srdce a vzťahy. Keď si doteraz nezakúsila Božiu lásku, je to tým, že si ho nehľadala. Boh existuje. Prežila som mnoho kriz a bez neho by som to rovnako nedala. A stačí len málo. Povedať: "Bože vstúp do môjho života a zachráň ma."

palomka
14. apr 2024

Moja, ja by som skúsila nejaké zvieratko, možno mačku ...s ňou nemusíš chodiť von ak nechceš byť medzi ľuďmi. Dokážeš sa jej vyrozprávať. A možno ísť vyhľadať nejakú organizáciu, ktorá pomáha ľuďom v domove dôchodcov kde by si mohla ísť pomôcť,možno len sa porozprávať a vypocut si život iných ľudí. Nie všetci žijú šťastne a bez problémov. Možno by ťa to posilnilo. Alebo niekde na faru kde mávajú nejaké stretnutia .... Možností je veľa ale ty sa musíš premôcť . Si mladá a môžeš svoj život zmeniť len tak, že budeš chcieť 🙂 a navštívila by som psychologicku na vyrozprávanie sa a ona ťa usmerní. Držím ti palce

Strana
z2