icon

Ako zvládnuť pocit straty života po narodení dieťaťa?

5. jan 2025

Ahojte, mám pocit že mi uplne skončil zivot :( mám ročnú dceru a okrem partnera nám s ňou nikto nepomaha, nemame ju kde odložiť aspoň na hodinu. Ani z jeho a ani z mojej strany. A ide o to že mi to už prerastá cez hlavu, kazdy večer placem a chyba mi moje staré ja. Už sa ani neviem najest v klude, lebo aj keď spi tak zo zvyku to zhlcem na dve susta. Z nicoho sa netesim, nemam už žiadne sny. Milujem sport, cestovanie ale nemam pre seba ani dve hodiny, partner robí stále od rana do vecera, vikendy trávime spolu.. ale ísť niekde s malym dietatom je vyčerpávajúce, nie je to pre mna take super niekde ísť, vkuse striehnut baliť xy veci, brat kocik, prispobit režim a potom pretrpieť to že dieťa poriadne nespalo.. je mi z toho tazko, nič nemozem.. a navyse aj keď dieta bude väčšie, ok zoberiem ho so sebou ale už to nikdy nebudem ja.. chcela som sa strasne ísť lyzovat ale nemozme.. je tazke zohnať opatrovateľku a partner je zas taky že neveri hocikomu. Čo vlastne aj ja takze neviem ako z tohto von ale je mi strasne smutno.:(

beata_k
6. jan 2025

@yosi Ty si bol s rocnym dietatom sam doma na materskej? Lebo ak nie, tak nemas ani hmlistu predstavu co to obnasa. A ani to, ci ti povedala tvoja zena nie je to iste ako si to realne zazit.

sisska96
6. jan 2025

@beata_k Ale prosím ťa, nie je to taká katastrofa, ak je niekto pozitívne zladená. Ak negatívne, tak všetko vidí zle

verka1818
6. jan 2025

@marca12 uf, ty si velmi empaticka osoba 😩 ona neni nevdacna, iba vyhoreta z toho nekonecneho kolotoca povinnosti...ty bud deti nemas alebo mas full servis babiek a rodiny, takze co preziva autorka nepochopis...pokial nebudes kracat v jej topankach..
A teda tych "mudrych" komentarov je tu pozehnane...ste sa chytili iba slova lyzovacka, pointu ste nepochopili a robite z nej nevdacnu a neschopnu matku 🙏
@autorka, kludne ma kontaktuj, som z PN, ak budete potrebovat postrazim 😁

natalka13
6. jan 2025

Nemozete sa ist lyzovat? A to preco? Ludia chodia lyzovat s 3 detmi , moji susedia momentalne so 4.
Je uplne normalne ze chlap je v praci.
Ako fakt 1 dieta a ty si nevies poradit.🙈
Najdi si kamosky s detmi.
Ja som chodila s detmi a kamoskami aj sama na dovolenky kupat sa....

wewewelina
6. jan 2025

🤦‍♀️ tak si nemala mať dieťa, lebo ešte sama si asi dieťa... čo by iní dali za to keby boli na tvojom mieste. Asi si nevážiš to čo máš...

tiezjedna
6. jan 2025

@wewewelina toto by som do toho neplietla... Že niekto nemôže mať deti neznamená, že keby ich mal, necítil by sa rovnako ako autorka.

ysseba
6. jan 2025

Nuž, v skutočnosti je to iné než to čo vidíme na Instagrame, všakže? 🙈

hederamonstera
6. jan 2025

@wewewelina tiez som dlho nemohla mat deti a som vdacna ze ich mam, milujem ich najviac na svete ale neznasam byt matkou. To nezistis dokym ich nemas, prajem ti, aby si to coskoro zistila

beata_k
6. jan 2025

@sisska96 Vobec nesuhlasim, ale presviedcat ta nebudem.

beata_k
6. jan 2025

@natalka13 Ona nechce chodit sa. Ona chce travit cas s milovanou osobou....manzelom. A nie len na 2 hodiny do tyzdna. Jednoducho viac. To neznamena, ze deti nelubi. Znamena to len, ze jej chyba aj cas s manzelom osamote. A nie len ked dieta zaspi.

leila82
6. jan 2025

My sme chodili tiež lyžovať,keď bol syn malý,zbalili sme všetko do auta,lyže ,sane, jeden bol so synom a druhý lyžoval, potom sme sa prestriedali.S tou pomocou je to už ťažšie,možno nejaká iná mamička a že by ste si na chvíľu navzájom postrážili detičky.

sisska96
6. jan 2025

@beata_k Nemusíš. Ja sa nesťažujem aj tak že nemôžem chodiť lyžovať kade tade keď sa mi zachce :D
Proste život sa mení, keď detí prídu. Keď budú veľké a odídu, tak zase budú mať veľa voľného času = kolobeh života

beata_k
6. jan 2025

@sisska96 Jej diskusia nie je o lyzovani, ale ok

sisska96
6. jan 2025

@beata_k Jej diskusia je a fnukaní, že rodičovstvo nie je o tom že máš malého psíka

sisska96
6. jan 2025

@natalka13 Však to. Čo by robila keby mala viac detí .....

zuzikak
6. jan 2025

ja ti rozumiem ale nestiham citat komentare vyssie. S partnerom sami teraz nejakych par rokov nebudete. Tiez som nemala nikoho na postrazenie deti tak aby som mohla ja niekam ist. Ale zohnala som si studentku 2x do tyzdna na 2 hodky. Partner sa bat nemusi, ze neveri. Urcite by ti pomohlo, keby tie 2 hodky bola u vas doma v tvojej pritomnosti. Ze si kludne poupratujes, v klude navaris alebo zacvicis alebo k sebe v tom case zavolaj kamosku a pokecajte si, chod do inej izby a citaj si, kresli, daj si dlhsiu sprchu..... Ono mat takto male dieta niekedy nie je jednoduche. Ano, cely zivot jemu prisposobujes ale neboj sa nie je to na stalo. Prve roky si odopries to co si robila doteraz bez dietata ale to sa vsetko moze vratit, ked dieta povyrastie. Skus to nejako preckat a prestat rozmyslat nad tym co bolo lebo rovnake to uz nebude. Bude to ine a cim bude dieta vacsie tym je to lepsie a je vacsi partak. A to jedlo do seba nehadz. Ked ma dieta obed, maj ho aj ty. Uvedom si, ze aj ty si dolezita a najedz sa v klude. Pocas vikendu nechaj dieta s tatinom a chod sa napr. korculovat, poprechadzat sa uplne sama alebo s kamoskou na kavu. Nech si troska od nej oddychnes. TO ze nepojdes len s partnerom je u mnohych rodin normalne. Len vydrzat.

beata_k
6. jan 2025

@sisska96 Kolko ty mas vlastne deti? Cisto len zo zvedavosti, takze nemusis odpovedat ak nechces.

lauricka
6. jan 2025

Tak ja som to brala tak, že to, jednoducho teraz nebudem robiť, keď mám dieťa, čo som mohla predtým. Ako si si to plánovala? Veď si vedela, že keď bude malé dieťa, nemôžeš ísť na svah a odložiť ho niekde na policu, či? Nemáte ani jeden žiadneho príbuzného alebo priateľa? Tak si zaplaťte opatrovanie, keď tak veľmi musíš na svah. Ja by som ročné dieťa nikomu nedala, kašľať na nejaký svah. Alebo sa striedajte, jeden lyžuje, druhý stráži. Ja som mala dvojičky, sme boli vo wellness s mužom a ani jeden si nemohol v bazéne zaplávať, každý jedno dieťa na rukách, boli také podobne maličké. Prd sme mohli robiť, ale tak, sme nečakali ani nič iné. Ak je to o tom, že máš depky, možno skôr vyhľadať psychológa a poriešiť si to.

margotka17
6. jan 2025

No vidíš, tuším dnes ráno tu bola čerstvá dôchodkyňa pani učiteľka, ktorá by rada vnučku nejakú nájsť. A už by si mala super babku pre všetkých troch 👍

autor
6. jan 2025

@margotka17 čítala som, ale písala tam okolo 5 rokov 🙂

zazka666
6. jan 2025

@margotka17 tiež som na to myslela🖐️

misslilac13
6. jan 2025

Ja si myslím, že problém bude inde. Tebe sa skratka nechce. Najradšej by si sa vymalovala, vyobliekala a robila by si si co chcela, lebo sa ti nechce baliť a ťahať s kocarom ( ako si aj sama povedala). Ja som cestovala s lietadlom s mojimi deťmi sama. Prvýkrát
mladší mal 4 mesiace a starší 2,5 roka, aj autom sme veľa cestovali odmalička na výlety, to boli aj také ze jedna cesta cez 500-600 km. Dokonca sme išli aj autom z anglicka na Slovensko a späť. Tak priznávam je to zaberák s deťmi, ale tie spomienky nám nikto nezoberie.

wewewelina
6. jan 2025

@hederamonstera ...nechápem ako môžeš toto napísať... byť mamou je to najkrajšie čo v živote ženy môže byť. A len pre info, ja mamou som už 12 rokov 😉 takže presne viem, čo všetko to obnáša, aj ako sa žena niekedy cíti... ale "vyplačkávať" tu, že nemôže ísť lyžovať? 🤦‍♀️ O tom to predsa je, že sa niečoho musím zrieknúť, život už nebude taký ako predtým...a tento "status" svedčí len o nevyspelosti autorky, podľa mňa je sama ešte dieťa 😉

sisska96
6. jan 2025
wewewelina
6. jan 2025

@tiezjedna všetky sme sa cítili vyčerpané, unavené... aj sme si poplakali, hormóny pracovali u každej

abcmajacba
6. jan 2025

Ja si neviem predstaviť celý deň byť bez tak malého dieťaťa, v jasliach deti nie sú celý deň pokiaľ ja viem.

hederamonstera
6. jan 2025

@wewewelina no vidis a ja nechapem ako mozes toto ty napisat, nie nemusi to byt to najkrajsie v zivote zeny, uz by ste to mohli pochopit, ze nie sme vsetky rovnake, nemame rovnake podmienky a pod. Pre mna su to zatial moje najhorsie roky v zivote, ale pevne verim, ze to budem inak brat, ked budu starsi. Nie nemam rada, ked cely den je niekto na mne zavisly, niekomu to robi dobre, niekomu nie

lulu0123
6. jan 2025

Cez vikend nech vezme muz dieta niekam na par hodin sam a ty oddychuj alebo chod na kavu s kamoskou.Lyzovacka sa neda naplanovat s niekym?My chodime obcas so svorkovcami a vystriedame sa pri najmladsom.Ten sa posankuje,potom bufet,niektore strediska maju aj fajn kutiky pre deti.Mame 3 deti a fungujeme uplne normalne naplno. Chodime na dovolenky,lyzovacky od cca 3 mesiacov u kazdeho dietata.Tiez sme v meste kde zijeme len ja muz a on je cele dni v praci,ale nikdy nemal problem ich obcas vziat niekam sam alebo je s nimi doma a ja vybehnem niekam bez deti.Ty si len unavena,potrebujes oddych.

margotka17
6. jan 2025

My mavame hoci kedy susedovych dcérku doma, dokonca sa sama pýta k nám. Možno v okolí nájdeš kamošku či susedku, čo postráži.

jamidea
6. jan 2025

Takto ti poviem, rodicia ste 2, pri lyzovacke sa striedate.a vlastne sa mozete striedat pri vsetkom. Neviem co sa stazujes, mas len jedno.
Nemozes byt tak vycerpana, ak chces lyzovat. Ja som sla pod svah s deckomv sankach, ze ak budem vladat, pojdem 1-2 jazdy. No bola som, ako vzdy tak unavena z noci, kedze dieta ma budilo 10a viackrat vnoci, ako kazdu noc, ze som nesla.