Ako zvládnuť pocit straty života po narodení dieťaťa?
Ahojte, mám pocit že mi uplne skončil zivot :( mám ročnú dceru a okrem partnera nám s ňou nikto nepomaha, nemame ju kde odložiť aspoň na hodinu. Ani z jeho a ani z mojej strany. A ide o to že mi to už prerastá cez hlavu, kazdy večer placem a chyba mi moje staré ja. Už sa ani neviem najest v klude, lebo aj keď spi tak zo zvyku to zhlcem na dve susta. Z nicoho sa netesim, nemam už žiadne sny. Milujem sport, cestovanie ale nemam pre seba ani dve hodiny, partner robí stále od rana do vecera, vikendy trávime spolu.. ale ísť niekde s malym dietatom je vyčerpávajúce, nie je to pre mna take super niekde ísť, vkuse striehnut baliť xy veci, brat kocik, prispobit režim a potom pretrpieť to že dieťa poriadne nespalo.. je mi z toho tazko, nič nemozem.. a navyse aj keď dieta bude väčšie, ok zoberiem ho so sebou ale už to nikdy nebudem ja.. chcela som sa strasne ísť lyzovat ale nemozme.. je tazke zohnať opatrovateľku a partner je zas taky že neveri hocikomu. Čo vlastne aj ja takze neviem ako z tohto von ale je mi strasne smutno.:(
Chápem Vás, ja keď som zostala sama s malou v byte, ex nás doviezol z pôrodnice a mesiac sa neukázal a ja sama s malou, zrazu mi zostalo smutno, žiadne posedenia, žiadna posilka, žiadne kamošky, lebo nemali čas, chcela zrazu starý život. Plakala som cez deň, v noci keď mala nespala... Mne pomohlo, že postupne sa ozývali kamošky, išli sme sa von prejsť, pokecať a cez leto som kočikovala aj 2 hod do obeda, i poobede, len aby som bola vonku medzi ľuďmi. Keď príde manžel by bolo dobre si aspoň 1 hod mat pre seba, ísť ku kozmetičke, na kávu s kamoškou.... Keď prišiel ex išla som sa len sama prejsť, zaplávať si, vypnúť... Deti rýchlo rastu, ani sa nenazdate a mala bude najlepšia partačka na šport, na cukráreň, na nákupy..... Ja som si vždy povedala :, dali to iné, dám to i ja!
Resili jsme to tak, ze jsme travili cas oddelene ,naucila jsem se sama cestovat a na lyzovacce jsme se stridali v hlidani na hoteli..je to super takto obcas travit cas sama se sebou :D dokonce jsem odjela jak byla vetsi na mesic do lazni
Jednoducho sa musíte s mužom striedať.....inak to nepôjde...ale tá au-pair je ok...nájdi aj pani na upratovanie a zatiaľ sa vyspí ak prachy nie sú problémy....sú aj jasle na pol dňa.... všetko ide ..len musia chcieť
@zobak144 tak ten tvoj komentár na moju adresu (o ktorý som ťa nežiadala) má nejakú hodnotu fakt. Radšej nekomentuj iných komentujúcich, asi sa veľmi nudíš. Našťastie máme právo vyjadriť svoj názor a nemusí sa všetkým páčiť. Ale aby si komentovala ostatných a nie autorku je fakt smutné.
@baruska884 ďakujem , našťastie žiadnu pomoc nepotrebujem a to samo o sebe niečo vypovedá ... Ale stále sa zabavim na takých ako si ty, ktorí idú zachraňovať svet pred takými ako som ja 😂 ja som hlavne priamočiara a brutálne pravdovravna a nikomu nedám falošné nádeje, ako 95% vás čo tu ste. Zato ty si mala odpovedať autorke a nie mne nakoľko ja som nedala nikomu žiadnu otázku a tým pádom ani nestojím o tvoj či žiaden iný názor. Tschus
@trisha_r a tvoj komentar ako autorke pomohol? Bol napisany len preto, aby si autorke ublizila a aby sa citila este horsie. Ja jej uplne rozumiem a chapem jej otazku, na rozdiel od niektorych, ktore ju tu osocujete a castujete nechutnymi pomenovaniami typu egoistka, nikdy sa nemala stat matkou a podobne. Pekne od teba, ze si si preluskla celu diskusiu a zistila, ze autorke som neodpovedala. Pravda je taka, ze som nemusela, lebo sa tu nastastie naslo zopar skvelych zien so super radami pre autorku. A ano, moj komentar na teba ma hodnotu, ak sa aspon co i len jedna zena v nom najde, spamata a prestane byt zla a jedovata k ostatnym zenam.
@trisha_r Potrebuješ možno väčšiu pomoc ako si myslíš 🙂 začni možno najprv s tým že vnesies trochu lásky súcitu a empatie do svojho života 🙂
Ahoj .. to aj ja mam pocit že my skončil život :( skúste my poradiť čo mám robiť lebo ja uš nevim úplne hlavu mam infe nevim už rozmýšľať mandžel je úplne bez práci nepohne sa s postele ja stále chodím tu tam abi bolo co do úst no nemôžem sa pozerať na moje deti ❤️ ma boli keď sa pozerám na nich uš keď im donesiem niečo uš sa citom oveľa lepšie mam 3 deti úplne maličké no devčatko ma 6 r.. no ale tie sú maličké 4.r.. a 3 RR.. aj mu vínadam aj ho vyhodím z bytu nejde !! A vinadam mu ešte ma aj hreši prelína.. nevim či mám si zobrať deti a odis alebo uš nevim ... a vide z bytu len v deti kedy sa mu chce ožrat :( !! Moja rodina my hovorí že to je zlí manžel pretim dakito nevol stále čakám, še sa zmení... ďakujem vám za radu vopred
@hederamonstera a čo mám akože chápať na tomto egoizme? 🤣
Som z Kosic, ak byvate v tomto meste rada vam s dietatkom pocas vikendu pomozem.
vykasli sa na vsetky komentare, ze to mas vydrzat alebo, ze si sebecka a najdi si rychlo terapiu a opatrovatelku. A ked partner neveri len tak hocikomu, nech sa snazi aj on rychlo niekoho najst. Dieta si nezasluzi mamu s depresiou a ty si nezasluzis, aby na teba vsetci kaslali (a okrem toho - je to uplne normalne, ze mas nejake sebecke tuzby, napr. aj tu lyzovacku).
Veď ju dajte do saní a striedajte sa na lyžiach .Môžeš s ňou behávať v kočíku .o rok môže ísť do škôlky(aj môj syn tak išiel ) ,bude lepšie ,neboj sa.Nie všetci si materstvo užívajú ,tie začiatky bývajú ťažké,aj ja som sa nevedela dočkať kedy budú do partie ku mne ,bicykel ,lyže,turistika.. .Keď sa stane malá parťáčkou bude to lepšie.
Je to uhol pohladu. Predstav si, ze by tento tvoj prispevok citala zena, ktora ma hendikepovane dieta. Poznam pani, ktora sa 9 rokov starala o leziace dieta, krmila, prebalovala, na rukach nosila. Nakoniec jej dieta zomrelo. Ta zena by ti zavidela. Mas zdrave dieta, ktore sa bude stale kazdy den vyvijat, ucit nove veci a lubit ťa. Skus sa z toho tesiť. 🤗
@erika4117 tak si to precitaj este raz a s porozumenim.
"Zaraza ma ze frajer je od rana do vecera v praci, tj urcite dobre zarobi - dost na to, aby si si tu opatrovatelku dovolila a zohnala"
Nezaraza ma ze jej frajer stale robi, ale ze napriek tomu ze stale robi, nechce obetovat par euro aby nasla, zariadila a zaplatila opatrovatelku ktorej budu verit a trochu si tak pomohla, ked je stale sama.
Ci Tebe pride v poriadku, byt od rana do vecera denne v praci ze ani rodinu nevidis, a nedovolit a nezaplatit aspon raz za cas zene co je nonstop sama, nejaku pomoc?

Jasle existujú. Alebo normálne šupni dieťa k opatrovateľke a môžete ísť hocikde aj na dlhšie.