icon

Ako zvládnuť pokryteckú svokru?

7. aug 2025

Ahojte, nervy mam. Svokra strasne sa hra na uzasnucku, chrumkavu, ale pritom total pokrytec a iny meter na dceru a iny na mňa a neni jej to ani blbe. Par mesiacov dozadu, moj muz, jej syn, mal nejake svoje akcie cez vikend a vadilo mi to, lebo som bola so synom sama. Ked som to pred nou spomenula, zacala mi rozpravat, ze to je normalne, bezne, ja musim zmenit postoj. Jej dcera, ktora mala vtedy chvilu pred porodom - svokra mi dala este za priklad ju, ze ona ma iny postoj, precita si vtedy knihu atd. Ja jej vysvetlujem, ze ale my uz mame dieta, nemam cas citat knihu, ze ked sa im narodi, ze jej to tiez bude vadit. Ona ma presviedčala, ze nebude, ona je ina. Teraz sa im narodilo nedavno a minule zacala svokra predo mnou pindat na muza jej dcery, ze si dovolil niekam ist a aka nezodpovednosť, ze mu dohovarali. Hovorim jej, vsak som vam to hovorila ze ked budu mat dieta, bude to inak. Ze nebude mat čas na knizky. Pripomenula som jej, debiliny, ktore mi par mesiacov dozadu rozpravala, ze u dcery to zrazu vadi a ja mam mat “vraj” iny postoj. A viete aka bola jej reakcia? Cely cas co som jej reagovala pripomenutim, ze pri mne hovorila inak, ze zrazu iny meter, tak sa zacala pozerat inam a normalne sa zacala pocas mojho monologu rozpravat s mojim synom a ani sa na mna nepozrela, cisto ignor. Namiesto uznania ze ano, plati to rovnako, je to rvonaka situacia. Mala si pravdu. Normalne mi je z takeho pokrytca na grc. Vobec nemam chut tam chodit. Neviem ako toto moze niekto a vobec jej nebolo trapne to este povedat predo mnou. Aj ked vedela ze mne na rovnaku situaciu hovorila nieco ine a obhajovala to. Čo s takou svokrou? Mne ssa nechce s nou vobec stretat, to je stale tekTo iny meter.

Strana
z3
anonym_dedf37
7. aug 2025

@anonym_autor jzs nevrav jej nič osobné a hotovo. Hlavne s ňou nerieš váš vzťah. Tým si sama na seba pletieš bič

anonym_98b9b6
7. aug 2025

Kľudne tam zajdi a ked bude pred tebou znova rozprávať o jej dcére a hej manžela tak hneď prekruť na inu tému rozprávať sa s dieťaťom. Preruš ju že nutné potrebuješ si odskočiť a ked prídeš nazad tak náhodou novu tému. Alebo povedať že ťa nezaujíma ako to majú doma

reanda
7. aug 2025

ty nieco vidis, ona to nevidi.. si mudrejsia.. a ako mudrejsia by si mala mat pochopenie pre tych, co este nezmudreli.. dat si zdvihnut tlak je zbytocne

autor
7. aug 2025
@reanda

ty nieco vidis, ona to nevidi.. si mudrejsia.. a ako mudrejsia by si mala mat pochopenie pre tych, co este nezmudreli.. dat si zdvihnut tlak je zbytocne

@reanda tak dvihne ti tlak, ked ti niekto vlastne hovori ze ty sa mas zmenit a v rovnakej situacii u dcery uz hovori inak a keby to prezentovala inde, ale neni jej trapne ten uplne iny postoj zrazu prezentovat priamo pred tebou

autor
7. aug 2025
@anonym_98b9b6

Kľudne tam zajdi a ked bude pred tebou znova rozprávať o jej dcére a hej manžela tak hneď prekruť na inu tému rozprávať sa s dieťaťom. Preruš ju že nutné potrebuješ si odskočiť a ked prídeš nazad tak náhodou novu tému. Alebo povedať že ťa nezaujíma ako to majú doma

@anonym_98b9b6 ano, asi by som tiez mala źahcovat a bagatelizovat problemy jej a jej dcery ako ona tie moje

anonym_19a4d8
7. aug 2025

Bez ohladu na to, ze svokra teraz tvrdi nieco ine ako pred casom si ty vstup do seba a nebud stihacka. Co s takou zenou? To akoze skoncil zivot, lebo prislo dieta? Odteraz uz bude len podpapucnik? Co so to za zena? Jedine, co touto buzeraciou muza dokazes, ze ti skor alebo neskor zdrhne za inou.
Stale nechapem, ze zeny dnesnej doby, maju vsstky technologicke vymozenosti, nulova namaha, nonstop na nete a jedine co dokazu je zneprijemnivat zivot vsetym okolo seba. Keby ste ten cas radsej benovali detom

autor
7. aug 2025
@anonym_19a4d8

Bez ohladu na to, ze svokra teraz tvrdi nieco ine ako pred casom si ty vstup do seba a nebud stihacka. Co s takou zenou? To akoze skoncil zivot, lebo prislo dieta? Odteraz uz bude len podpapucnik? Co so to za zena? Jedine, co touto buzeraciou muza dokazes, ze ti skor alebo neskor zdrhne za inou.
Stale nechapem, ze zeny dnesnej doby, maju vsstky technologicke vymozenosti, nulova namaha, nonstop na nete a jedine co dokazu je zneprijemnivat zivot vsetym okolo seba. Keby ste ten cas radsej benovali detom

@anonym_19a4d8 a ohladom svokry, ktora ma stale iny meter na mna a na dceru a ja to mam asi pocuvat a tvarit sa ze super mi čo poradis? Nevies ani aka bola situacia, moj muz chodi hocikam a nemam s tym problem, ale bolo to vtedy cca 5 vikendov po sebe a len som sa zmienila, ze je to na mňa uz dost a ona mi dala prednasku o tom ako mam zmenit seba.

biba_18
7. aug 2025

akože čo, že neuznala že sa mýlila a že ty si mala pravdu? dobre ti radím - ser na to. ľudia nepotrebujú mať vedľa seba niekoho kto musí mať vždy pravdu - aj keď ju má… sú veci keď na tom záleží a sú zásadné - a sú veci ktoré sú hlúposti nad ktorými treba mávnuť rukou - podľa mňa toto je jedna z tých vecí…

autor
7. aug 2025
@biba_18

akože čo, že neuznala že sa mýlila a že ty si mala pravdu? dobre ti radím - ser na to. ľudia nepotrebujú mať vedľa seba niekoho kto musí mať vždy pravdu - aj keď ju má… sú veci keď na tom záleží a sú zásadné - a sú veci ktoré sú hlúposti nad ktorými treba mávnuť rukou - podľa mňa toto je jedna z tých vecí…

@biba_18 tu nejde o pravdu, ti ide o to ze za rovnaku vec vlastne mne davala prednasky ze sa mam zmenit, zlahcovala a bagatelizovala a u dcery za rovnaku vec uplne inak, drama zrovna …. Ze mi je na grc z tohto, ze niekto toto vobec dokaze, hovorit A u teba a B u ineho za rovnaku situaciu a neni mu to ani blbé ….

dzulli1980
7. aug 2025

Uvedom si, že Ty si pre ňu cudzia ... dcéra je, bude a vždy zostane dcérou ... moja svokra sa nezaujímala o mňa, o svoje vnúča po pôrode, hoc vedela, že mi otec umiera na rakovinu a moja mama mi nemôže pomôcť ... nikdy sa o svoju vnučku ani o mňa nezaujímala ... hoc som bola v psychicky/fyzicky v sračkách kvôli otcovi, bola som najhoršia ... "muž potrebuje ísť, muž si potrebuje oddýchnuť, Ty si tá, ktorá to má zvládať, tolerovať" ... no hrôza ma berie ešte teraz, keď si na ňu spomeniem.

autor
7. aug 2025
@dzulli1980

Uvedom si, že Ty si pre ňu cudzia ... dcéra je, bude a vždy zostane dcérou ... moja svokra sa nezaujímala o mňa, o svoje vnúča po pôrode, hoc vedela, že mi otec umiera na rakovinu a moja mama mi nemôže pomôcť ... nikdy sa o svoju vnučku ani o mňa nezaujímala ... hoc som bola v psychicky/fyzicky v sračkách kvôli otcovi, bola som najhoršia ... "muž potrebuje ísť, muž si potrebuje oddýchnuť, Ty si tá, ktorá to má zvládať, tolerovať" ... no hrôza ma berie ešte teraz, keď si na ňu spomeniem.

@dzulli1980 ano som cudzia, ale je mam rovnaky postoj a nazor a je jedno u koho, vsak bud si nieco myslim alebo nemyslim, to akoze ked moje dieta niekoho zabije je to ok, ale ked cudzie tak vrah …. Chapes co myslim? Sak bud nieco nejako je alebo neni, ten charakter, ze nemozem si mysliet rozlicne veci, podla toho koho sa to tyka …

anonym_a093eb
7. aug 2025

Hlavne si riešte s mužom veci spolu. Na čo to mám svokre vykladať? Čo ho mala vyhresit? Čím menej vie tým lepšie .

reanda
7. aug 2025
@anonym_autor

@reanda tak dvihne ti tlak, ked ti niekto vlastne hovori ze ty sa mas zmenit a v rovnakej situacii u dcery uz hovori inak a keby to prezentovala inde, ale neni jej trapne ten uplne iny postoj zrazu prezentovat priamo pred tebou

@anonym_autor ale v pohode si mozes nechat zdvihnut tlak.. ale je ti jasne, ze tym len sebe uskodis a nic tym k lepsiemu nezmenis? svokra to momentalne nie je, alebo nechce byt schopna pochopit.. tvoj dvihnuty tlak s tym nic nespravi..
ano, aj ja som si myslela, ze cim viac budem niekomu vysvetlovat, tak raz to predsa musi pochopit.. alebo ked mu 'nastavim zrkadlo', tak to predsa musi uvidiet.. no, nemusi.. niekedy sa to moze podarit a niekedy je to ako hrach na stenu..
momentalne este obcas vysvetlujem, niekedy uz kaslem na to, ale hlavne si davam pozor na ten tlak.. lebo ked ta j.bne, mozes si svoju pravdu uz nechat jedine vytesat na pomnik 😝 😀

minenkaa
7. aug 2025

Samozrejme,že ma dvojitý meter,však si zastáva vlastne decko,prečo by si mala zastať cudzieho človeka
Počkaj ,keď tvoje decko donesie domov partnera/ku ,aj ty budes na jeho strane

denkabemommy
7. aug 2025

Zbytočne sa zavzdušňuješ nad úplnou blbosťou, potrebuješ to? Potrebuješ mať pravdu a dokazovať svokre, že pozerá cez dve optiky? Keby som sa mala trápiť nad každou vetou mojej svokry nerobím nič iné celé dni 😅🤷🏼‍♀️.

januska12323
7. aug 2025

Kvôli takejto kravine si kazíš deň?
Áno, svokrička máte pravdu, rastú vám cukety?

anonym_d078c0
7. aug 2025

@anonym_autor skus hlavne lieky na zniženie tlaku, a jedlá čo na to pomáhajú ...

ale vážne. ak je to moc, tak sa s nou nestretávaj radšej.

anonym_d078c0
7. aug 2025
@minenkaa

Samozrejme,že ma dvojitý meter,však si zastáva vlastne decko,prečo by si mala zastať cudzieho človeka
Počkaj ,keď tvoje decko donesie domov partnera/ku ,aj ty budes na jeho strane

@minenkaa choré veru. Ked je decko malé, tak je všetko jeho vina, a ked vyrastie, tak sú zrazu na vine všetci, len nie decko.

Zato, že sa človek stane svokrou, nemôže ostať inteligetná, férová, etická?

Asi je teda najlepšie nikdy sa svokrou nestať, aby človek mohol ostať dobrým a mudrým človekom....

olimuc
7. aug 2025

Zbytocne riesis … ty nie si jej dcera ani jej syn. Ty si stale cudzia osoba … takze odhliadnuc od dvojiteho metra atd … krv je krv a ty nikdy nebudes mat ani pravdu, ani tvoj nazor nebude ten spravny. Poriadky si rob v sukromi s tvojim manzelom… svokra moze niekde v kutiku duse vediet, ze jej decko je blb … ale nikdy to nepripusti … vsak ho “urobila”

mandarinka555
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_19a4d8 a ohladom svokry, ktora ma stale iny meter na mna a na dceru a ja to mam asi pocuvat a tvarit sa ze super mi čo poradis? Nevies ani aka bola situacia, moj muz chodi hocikam a nemam s tym problem, ale bolo to vtedy cca 5 vikendov po sebe a len som sa zmienila, ze je to na mňa uz dost a ona mi dala prednasku o tom ako mam zmenit seba.

@anonym_autor Ja by som aj vraždila za to, aby môj muž šiel niekam na päť víkendov...Mne by stačil aj jeden deň bez neho🙏 Posielam ho....choď niekam s kamošmi...na pivo...na rybačku a on...NIČ!!! Ani 💩

janinah
7. aug 2025

Je ti na grc? Tak tam nechod,svokra sa poteší...
Žena,ty este netušiš čo je to vážny problem v živote,preto riešiš kraviny.

anonym_51d2ce
7. aug 2025
@dzulli1980

@dzulli1980 zrazu cudzia 😆😆 ale neveste poviedia - s mužom si si brala jeho rodinu , už je to aj tvoja rodina , už je to aj tvoja mama 😆 ale keď je to naopak je ok že nevesta je cudzia ....

anonym_51d2ce
7. aug 2025
@anonym_19a4d8

A vy viete v akej situácii bola autorka ? Či náhodou nebola totálne vycerpana alebo nevyspana a chcela od muža ( mám za to že v čase voľna) trošku pomoci? Či vlastne má to dieťa sama zo sebou a nemôže si dovoliť vyžadovať pomoc lebo muž je zákonom chránený lebo on pracuje ? Žena vlastne doma nič nerobí 24h asi podľa vás..... Tu kopete do ľudí a viete holý prd o nich.

anonym_723c81
8. aug 2025

Chápem ta, ja neznasam dvojitý meter, dobre si spravila, ze si jej to povedala, nedaj sa

letfenixa
8. aug 2025

Nikto nechce počuť, že nemal pravdu, svokra obzvlášť. A vždy bude platiť- každá matka bráni svoje dieťa.
Je taký starý vtip: Hovorí jedna suseda druhej - Tá moja Janka sa výborne vydala! Zať jej ráno raňajky do postele nosí, nakupuje, varí, upratuje aj celú výplatu jej odovzdáva. Za to môj Petrík, ten zle dopadol. Chudák, od rána v jednom kole, raňajky chystá, varí, upratuje, do práce chodí a ešte musí neveste aj peniaze dávať.

biba_18
8. aug 2025

spomeňte si dievčatá vždy na tento vtip (ktorý poznám dobrých 40 rokov): hovorí suseda susede ktorá sa pýta že ako deti: - aaale, syn sa zle oženil, tá jeho to je taká lenivá žena, on musí doma vysávať, na nákupy chodiť, variť, riady umýva, o deti sa stará, ho ulapila zmija jedna a on pri nej trpí… - a čo dcérka? - joooj, tá sa veľmi dobre vydala! ten jej muž je poklad, doma vysáva, na nákupy chodí, varí, riady umýva, o deti sa stará, no ozaj dcérka veľmi dobre sa má…
😉

biba_18
8. aug 2025

@letfenixa ha, tiež ho poznám 😂😂 až teraz pozerám že si ho písala…

victory7897
8. aug 2025

Tak už teraz vieš že so svokrou odtiaľ potiaľ,základné veci ,čo najmenej rozoberať a vzťahy už vôbec....preber to radšej s kamoškou...a nikdy sa nesťažuj na jej syna , bude si ho zastávať aj keby čo bolo...nebude na tvojej strane nikdy a aj keby sa už k nej aj priklaňala , že si bude myslieť ,ona má asi pravdu človeče ,vtedy bude mlčať radšej alebo zmení tému ako tá tvoja...

victory7897
8. aug 2025
@victory7897

Tak už teraz vieš že so svokrou odtiaľ potiaľ,základné veci ,čo najmenej rozoberať a vzťahy už vôbec....preber to radšej s kamoškou...a nikdy sa nesťažuj na jej syna , bude si ho zastávať aj keby čo bolo...nebude na tvojej strane nikdy a aj keby sa už k nej aj priklaňala , že si bude myslieť ,ona má asi pravdu človeče ,vtedy bude mlčať radšej alebo zmení tému ako tá tvoja...

@victory7897 a neporovnávaj sa s jej dcérou ,ani neskôr Vaše deti ,ktoré je šikovnejšie a ktoré prvé urobilo to a to ,každá ste iná ...každá si vychováva po svojom ,čím skôr sa prenesieš nad jej reči tým lepšie,ulahčiš si život aj nervy 😉

milanemila
8. aug 2025

@anonym_autor ano vzdy svokre bude prednejsia jej dcera ako ty a rovnako aj jej syn, kt bude obhajovat 🤷🏼‍♀️ ked sa u nej citis neprijemne, tak k nej nechodievaj.
Je ok, ze muz niekam isiel sam a je rovnako ok ak pojdes aj ty. Clovek musi nieledy vypnut a precistit si hlavu, lwbo kolobeh praca+deti+domacnost vie byt narocna.

Strana
z3