icon

Ako zvládnuť pokryteckú svokru?

7. aug 2025

Ahojte, nervy mam. Svokra strasne sa hra na uzasnucku, chrumkavu, ale pritom total pokrytec a iny meter na dceru a iny na mňa a neni jej to ani blbe. Par mesiacov dozadu, moj muz, jej syn, mal nejake svoje akcie cez vikend a vadilo mi to, lebo som bola so synom sama. Ked som to pred nou spomenula, zacala mi rozpravat, ze to je normalne, bezne, ja musim zmenit postoj. Jej dcera, ktora mala vtedy chvilu pred porodom - svokra mi dala este za priklad ju, ze ona ma iny postoj, precita si vtedy knihu atd. Ja jej vysvetlujem, ze ale my uz mame dieta, nemam cas citat knihu, ze ked sa im narodi, ze jej to tiez bude vadit. Ona ma presviedčala, ze nebude, ona je ina. Teraz sa im narodilo nedavno a minule zacala svokra predo mnou pindat na muza jej dcery, ze si dovolil niekam ist a aka nezodpovednosť, ze mu dohovarali. Hovorim jej, vsak som vam to hovorila ze ked budu mat dieta, bude to inak. Ze nebude mat čas na knizky. Pripomenula som jej, debiliny, ktore mi par mesiacov dozadu rozpravala, ze u dcery to zrazu vadi a ja mam mat “vraj” iny postoj. A viete aka bola jej reakcia? Cely cas co som jej reagovala pripomenutim, ze pri mne hovorila inak, ze zrazu iny meter, tak sa zacala pozerat inam a normalne sa zacala pocas mojho monologu rozpravat s mojim synom a ani sa na mna nepozrela, cisto ignor. Namiesto uznania ze ano, plati to rovnako, je to rvonaka situacia. Mala si pravdu. Normalne mi je z takeho pokrytca na grc. Vobec nemam chut tam chodit. Neviem ako toto moze niekto a vobec jej nebolo trapne to este povedat predo mnou. Aj ked vedela ze mne na rovnaku situaciu hovorila nieco ine a obhajovala to. Čo s takou svokrou? Mne ssa nechce s nou vobec stretat, to je stale tekTo iny meter.

natalka13
8. aug 2025

Situacia podla j vznikol slavny vtip😀
Zas nerob dramu, kolko zien tu zije tyzdne bez muza, ktory je v zahranici, moj bol vkuse po sluzobkach.
Ak ste uz mali rodinny program mal sa prispopobit, ak nie, ano si stihacka.
Buduci vikend si urob program ty.

natalka13
8. aug 2025

"Moja dcéra sa dobre vydala,muž navarí,operie,raňajky do postele zanesie.No syn sa zle oženil...ma lenivú ženú...musí prať,variť a žene do postele nosiť"

viestta
8. aug 2025

@anonym_autor sikovne to svokra vyriesila, nesla do konfliktu s tebou, radsej sa venovala vnukovi, kedze vedela, ze ist s tebou do vymeny nazorov aj tak nema zmysel. Ma jeden bezvyznamny cerveny bod k dobru.
A ty nabuduce rozlisuj veci dolezite a nedolezite. Bude sa ti lahsie zit, ked energiu venujes tym dolezitym veciam a nedolezite nechas vysumiet, pretoze tak ci tak sa nic nezmeni.
btw: Ty si nikdy nezmenila nazor na nejaku vec? Nezmenila si ho nie kvoli tomu, ze si falosna ale kvoli tomu, ze sa zmenili okolnosti?

anonym_6296df
8. aug 2025

moja svokra je podobna...naucila som sa, ze jej nic osobne nehovorim, nestazujem sa s problemami...bavim sa s nou len o neutralnych temach a mam klud

spenat9
8. aug 2025
@anonym_19a4d8

Bez ohladu na to, ze svokra teraz tvrdi nieco ine ako pred casom si ty vstup do seba a nebud stihacka. Co s takou zenou? To akoze skoncil zivot, lebo prislo dieta? Odteraz uz bude len podpapucnik? Co so to za zena? Jedine, co touto buzeraciou muza dokazes, ze ti skor alebo neskor zdrhne za inou.
Stale nechapem, ze zeny dnesnej doby, maju vsstky technologicke vymozenosti, nulova namaha, nonstop na nete a jedine co dokazu je zneprijemnivat zivot vsetym okolo seba. Keby ste ten cas radsej benovali detom

@anonym_19a4d8 toto je co za nazor? V dnesnej dobe je stale zauzivane ze prichodom dietata ma chlap stale svoj zivot a zena ma v tichosti doma vsetko uplne sama zvladat a neozyvat sa ked niekam chce ist.. s takymito nazormi sa mas snad v zivote dobre

anonym_f1dbf6
8. aug 2025
@anonym_51d2ce

A vy viete v akej situácii bola autorka ? Či náhodou nebola totálne vycerpana alebo nevyspana a chcela od muža ( mám za to že v čase voľna) trošku pomoci? Či vlastne má to dieťa sama zo sebou a nemôže si dovoliť vyžadovať pomoc lebo muž je zákonom chránený lebo on pracuje ? Žena vlastne doma nič nerobí 24h asi podľa vás..... Tu kopete do ľudí a viete holý prd o nich.

@anonym_51d2ce keď bola totálne vycerpana alebo nevyspana a chcela od muža pomoc mala komunikovať s mužom nie so svokrou.
Proste v taka nevyspata a vycerpaná nebudem chodiť po navstevách a kvackať svokre na nos zbytočné informácie

autor
8. aug 2025
@reanda

@anonym_autor ale v pohode si mozes nechat zdvihnut tlak.. ale je ti jasne, ze tym len sebe uskodis a nic tym k lepsiemu nezmenis? svokra to momentalne nie je, alebo nechce byt schopna pochopit.. tvoj dvihnuty tlak s tym nic nespravi..
ano, aj ja som si myslela, ze cim viac budem niekomu vysvetlovat, tak raz to predsa musi pochopit.. alebo ked mu 'nastavim zrkadlo', tak to predsa musi uvidiet.. no, nemusi.. niekedy sa to moze podarit a niekedy je to ako hrach na stenu..
momentalne este obcas vysvetlujem, niekedy uz kaslem na to, ale hlavne si davam pozor na ten tlak.. lebo ked ta j.bne, mozes si svoju pravdu uz nechat jedine vytesat na pomnik 😝 😀

@reanda ano, nastavit zrkadlo, verim ze ona je tak mimo, ze by asi ani nepochopila ze to je zrkadlo, ze by sa este tvarila ze som ja zla a vobec si neuvedomila ze to iste robi ona

domka222
8. aug 2025

Ja by som sa jej usmiala do tváre a povedala,že ja som to vravela a odišla by som od nej. Aspoň by videla,že ani nemám záujem počúvať príbehy o jej dcére.

autor
8. aug 2025
@minenkaa

Samozrejme,že ma dvojitý meter,však si zastáva vlastne decko,prečo by si mala zastať cudzieho človeka
Počkaj ,keď tvoje decko donesie domov partnera/ku ,aj ty budes na jeho strane

@minenkaa to neni o decku nedecku, ja mam napriklad rodicov tiez a mam rovnaky meter na mojich a na jeho a vzdy si zastanem pravdu, aj ked mojim rodicoˇ nieco vytknem, ked sa mi napriklad nepaci nejake spravanie voci synovi tak rovnako vyhresim mojich ako jeho rodicov, nemam iny meter na svojich, vsak ked mi snad nieco vadi tak vseobecne a nie len na jednej strane

autor
8. aug 2025
@olimuc

Zbytocne riesis … ty nie si jej dcera ani jej syn. Ty si stale cudzia osoba … takze odhliadnuc od dvojiteho metra atd … krv je krv a ty nikdy nebudes mat ani pravdu, ani tvoj nazor nebude ten spravny. Poriadky si rob v sukromi s tvojim manzelom… svokra moze niekde v kutiku duse vediet, ze jej decko je blb … ale nikdy to nepripusti … vsak ho “urobila”

@olimuc ano to je fakt ze asi nepripusti, ale ze jej potom neni ani trapne ten iny nazor prezentovat predo mnou a vlastne mne sa stazovat este

autor
8. aug 2025
@anonym_723c81

Chápem ta, ja neznasam dvojitý meter, dobre si spravila, ze si jej to povedala, nedaj sa

@anonym_723c81 ano, mne to nedalo ostat ticho, musela som to povedat ale ta otras a reakcia ze sa este tvarila ze ma nepocuva ….. zamerne

autor
8. aug 2025
@biba_18

spomeňte si dievčatá vždy na tento vtip (ktorý poznám dobrých 40 rokov): hovorí suseda susede ktorá sa pýta že ako deti: - aaale, syn sa zle oženil, tá jeho to je taká lenivá žena, on musí doma vysávať, na nákupy chodiť, variť, riady umýva, o deti sa stará, ho ulapila zmija jedna a on pri nej trpí… - a čo dcérka? - joooj, tá sa veľmi dobre vydala! ten jej muž je poklad, doma vysáva, na nákupy chodí, varí, riady umýva, o deti sa stará, no ozaj dcérka veľmi dobre sa má…
😉

@biba_18 to je presne ten princip 😀😀😀

anonym_6fc14b
8. aug 2025

@anonym_autor ked sa narodi dietatko zena to ma hodne ťažké,hormóny,kojenie iné veci ale aj muz ktorý chodí do práce potrebuje chvíľu oddychu a ty musíš vydržať sama s dieťaťom.....my sme to vyriešili tak ze každú druhú sobotu mam voľnú ja v týždni pomáha kúpať kŕmiť všetko ale ked mi povie ze chce ísť pozrieť spolužiaka alebo kamaráta a to sa teda nestáva často mu poviem samozrejme chod ....nevidím až taky problém v tvojej svokre

autor
8. aug 2025
@viestta

@anonym_autor sikovne to svokra vyriesila, nesla do konfliktu s tebou, radsej sa venovala vnukovi, kedze vedela, ze ist s tebou do vymeny nazorov aj tak nema zmysel. Ma jeden bezvyznamny cerveny bod k dobru.
A ty nabuduce rozlisuj veci dolezite a nedolezite. Bude sa ti lahsie zit, ked energiu venujes tym dolezitym veciam a nedolezite nechas vysumiet, pretoze tak ci tak sa nic nezmeni.
btw: Ty si nikdy nezmenila nazor na nejaku vec? Nezmenila si ho nie kvoli tomu, ze si falosna ale kvoli tomu, ze sa zmenili okolnosti?

@viestta zmenila jasne a preto v takej situacii by som nemala problem povedat: ze je to pravda, ze ked ma deti je to uz inak, ze sa to potom zmeni a nie ostat ticho

sunshine_18
8. aug 2025

Co svokra to kapitola sama o sebe, nad nimi len mavnut rukou.. cest vynimkam ..

sova7
8. aug 2025

S tým nič neurobis. Si len nevesta nie dcéra pani má takú povahu ju už nezmenis

viestta
8. aug 2025
@anonym_autor

@viestta zmenila jasne a preto v takej situacii by som nemala problem povedat: ze je to pravda, ze ked ma deti je to uz inak, ze sa to potom zmeni a nie ostat ticho

@anonym_autor takze tebe ide iba a len o to aby priznala chbu? Hod to za hlavu. Je vela dolezitejsch veci v zivote ako toto. Preco si dvihat tlak kvoli inym ludom? Na co je to dobre? Skodis sebe a nic tym nedosiahnes. Svokru zmenit nemozes, mozes zmenit to ako (ne)budes rozoberat kazdu jej vetu. Ver bude ti lepsie ak prestanes riesit kraviny a sustredis sa na seba a scoju rodinu.

cacianka
8. aug 2025
@anonym_autor

@reanda tak dvihne ti tlak, ked ti niekto vlastne hovori ze ty sa mas zmenit a v rovnakej situacii u dcery uz hovori inak a keby to prezentovala inde, ale neni jej trapne ten uplne iny postoj zrazu prezentovat priamo pred tebou

@anonym_autor jej je trápne teraz, a nechce si pripustiť, že to hovorila a teraz sa ukázalo že sa mýlila, odpútava pozornosť od tej témy, aby nepriznala chybu. To málokto dokáže, a máloktorá svokra prizná pravdu neveste, a nie dcére.
Nejdem ťa bagatelizovať, ale nehrot to až tak. Iba kvôli tejto blbosti , v ktorej sa ideš bit do hrude za " "svoju" pravdu, sa nerozčuľuj a neber hnev do srdca. Vykecaj sa, a choď ďalej. Ak sa bude opakovať, tak jej zrkadlí a hotovo.
Radšej mavni rukou, že ti táto mierne jednoduchá žena nestojí zato.

minenkaa
8. aug 2025

Neviem prečo niekoho tie svokry tak vytláčajú ,však ich treba brat ako kazdeho iného človeka,v máloktoré rodine sú také vzťahy,,že nevesta,zať sú ako vlastne deti
Nepáči sa vám ich správanie,treba ignorovať,tak ako aj v práci a iných známych

betulinka1
8. aug 2025

@anonym_autor berieš to moc vázne. Ja by som svokre povedala, že Ha teraz svokricka hovorite inak ako mne minule...vidite, kazdej zene to vadi, ked je sama na dieta a muz sa flaka....este by dostala usmev od ucha k uchu....vybavene. Viac by som to neriešila... svokra to velmi dobre vie a ver tomu, ze ta dobre pocula....ale su povahy ludi, čo nahlas nikomu nepovedia, ze ano mas pravdu....tym sa nezaoberaj...

motylik2559
8. aug 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, zial niektore co tu pisali,ze ma dvojaky meter na dceru a k tebe preto,ze je to jej dcera, jej dieta, je cisty holy fakt a s tym sa musis zmierit, lebo tak to bude vzdy. Je to stale jej dieta. To,ze ty si ina a ze veci riesis inak ju skratka nezaujima, ze sa snazis byt ferova, ci sa jedna o tvojich rodicov ak sa nieco udeje, alebo o manzelovych. Prave preto, ze si tieto veci uvedomujes, tak tu pre teba nespravodlivost hod za hlavu a nepresadzuj si u svokry to, v com ti ona sposobila krivdu pred x-mesiacmi, na co ona mozno aj zabudla, alebo ked aj nie, tak ale ked vies aka je, tak u nej nepochodis s tym, aby si nieco priznala. Podla mna to priliz hrotis. Kasli na svoju pravdu, ver ze nejake uspokojenie vo forme priznania si chyby z jej strany nepride. Nedus sa tym zbytocne. Cim skor sa zmieris s tym,ze dcera bude pre nu vzdy prednejsia ako ty, tym lepsie pre teba. Mas dve moznosti-ak tam chodit chces, tak sa vobec nebav s nou o jej dcere a ak aj zacne tak to uplne otoc na inu temu, ak bude hovorit nieco zle voci tebe,ze ju nepocuvas, tak povedz,ze ta to nezaujima, ze ste ju prisli pozriet, tak nech sa venuje drobcovi aj myslienkami. Alebo druha moznost, nech tam chodi len muz s drobcom bez teba a ty si zatial odbehni s kamoskou na kavu alebo si doma porob co potrebujes a budes mat chvilu pre seba a nebudes sa musiet krenkovat nadtym, co by si zas u nej zazila🙂

anonym_51d2ce
8. aug 2025
@anonym_f1dbf6

@anonym_51d2ce keď bola totálne vycerpana alebo nevyspana a chcela od muža pomoc mala komunikovať s mužom nie so svokrou.
Proste v taka nevyspata a vycerpaná nebudem chodiť po navstevách a kvackať svokre na nos zbytočné informácie

@anonym_f1dbf6 úplne v pohode to s ním mohla komunikovať a úplne v pohode mohol ísť po svojom a úplne mohol v pohode prejsť nejaký čas a mohla to spomenúť svokre , možno , s vyhliadkou že mu dohovorí ....

minenkaa
8. aug 2025

Mna ešte zaujima, prečo riesit dospelé deti s rodičmi ,už to tu bolo aj v iných témach spomenuté

anonym_51d2ce
8. aug 2025
@spenat9

@anonym_19a4d8 toto je co za nazor? V dnesnej dobe je stale zauzivane ze prichodom dietata ma chlap stale svoj zivot a zena ma v tichosti doma vsetko uplne sama zvladat a neozyvat sa ked niekam chce ist.. s takymito nazormi sa mas snad v zivote dobre

@spenat9 no už som si myslela že som ja ta pokazena.... Zákonom chránený muži ktorých sa dieťa netýka a keď týka žena je psycho stíhačka 😂😂😂😂

anonym_51d2ce
Autor odpoveď zmazal
anonym_3aaf40
8. aug 2025

@anonym_autor a ty co sa porovnávas s jej dcérou, ved ty si len nevesta? Nikdy nikto nebude uprednostňovať nevestu pred vlastnou dcérou. Ako si môžeš také niečo aj vôbec myslieť.... 🤦🏻‍♀️

autor
8. aug 2025
@anonym_3aaf40

@anonym_autor a ty co sa porovnávas s jej dcérou, ved ty si len nevesta? Nikdy nikto nebude uprednostňovať nevestu pred vlastnou dcérou. Ako si môžeš také niečo aj vôbec myslieť.... 🤦🏻‍♀️

@anonym_3aaf40 ja necakam ze budem prednejsia ale aspon v rovnakych situaciach mam rovnaky nazor na vec, ked som dospely clovek a stojim si za svojim nazorom

autor
8. aug 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, zial niektore co tu pisali,ze ma dvojaky meter na dceru a k tebe preto,ze je to jej dcera, jej dieta, je cisty holy fakt a s tym sa musis zmierit, lebo tak to bude vzdy. Je to stale jej dieta. To,ze ty si ina a ze veci riesis inak ju skratka nezaujima, ze sa snazis byt ferova, ci sa jedna o tvojich rodicov ak sa nieco udeje, alebo o manzelovych. Prave preto, ze si tieto veci uvedomujes, tak tu pre teba nespravodlivost hod za hlavu a nepresadzuj si u svokry to, v com ti ona sposobila krivdu pred x-mesiacmi, na co ona mozno aj zabudla, alebo ked aj nie, tak ale ked vies aka je, tak u nej nepochodis s tym, aby si nieco priznala. Podla mna to priliz hrotis. Kasli na svoju pravdu, ver ze nejake uspokojenie vo forme priznania si chyby z jej strany nepride. Nedus sa tym zbytocne. Cim skor sa zmieris s tym,ze dcera bude pre nu vzdy prednejsia ako ty, tym lepsie pre teba. Mas dve moznosti-ak tam chodit chces, tak sa vobec nebav s nou o jej dcere a ak aj zacne tak to uplne otoc na inu temu, ak bude hovorit nieco zle voci tebe,ze ju nepocuvas, tak povedz,ze ta to nezaujima, ze ste ju prisli pozriet, tak nech sa venuje drobcovi aj myslienkami. Alebo druha moznost, nech tam chodi len muz s drobcom bez teba a ty si zatial odbehni s kamoskou na kavu alebo si doma porob co potrebujes a budes mat chvilu pre seba a nebudes sa musiet krenkovat nadtym, co by si zas u nej zazila🙂

@motylik2559 ono to nie je o tom, ze neroupravat sa s nou o jej dcere, lebo ona o nicom inom nehovoric stale len o nej

autor
8. aug 2025
@cacianka

@anonym_autor jej je trápne teraz, a nechce si pripustiť, že to hovorila a teraz sa ukázalo že sa mýlila, odpútava pozornosť od tej témy, aby nepriznala chybu. To málokto dokáže, a máloktorá svokra prizná pravdu neveste, a nie dcére.
Nejdem ťa bagatelizovať, ale nehrot to až tak. Iba kvôli tejto blbosti , v ktorej sa ideš bit do hrude za " "svoju" pravdu, sa nerozčuľuj a neber hnev do srdca. Vykecaj sa, a choď ďalej. Ak sa bude opakovať, tak jej zrkadlí a hotovo.
Radšej mavni rukou, že ti táto mierne jednoduchá žena nestojí zato.

@cacianka tam skor ide o to, ze ona to robi stale, to nie je len tato jedna situacia, tu som dala iba za priklad

motylik2559
8. aug 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ono to nie je o tom, ze neroupravat sa s nou o jej dcere, lebo ona o nicom inom nehovoric stale len o nej

@anonym_autor Tak ti ostava ta druha moznost co som ti napisala a aspon budes mat klud🙂