Ako zvládnuť prehnané reakcie v komunikácii?
Ahojte, zaujímalo by ma ako vy reagujete a staviate sa k situáciám kedy vám niečo nevyhovuje, poviete to a protistrana reaguje prehnane. Vždy keď sa ohradím a poviem niečo svokre, jej reakcia je “ok tak ja už nikdy neprídem” 😀 ja sa potom za ňu cítim trápne ale odmietam posúvať svoje hranice len preto aby bol pokoj
“ok tak ja už nikdy neprídem”
"ak chcete to ze ja s vami nesuhlasim riesit takto, tak mi je to luto, ale nenecham sa vmanipulovat do stavu, ze sa budem bat ohradit sa proti niecomu co sa mi nepaci"
ako zvyknes reagovat? Aj uznas jej pocity, ze ona to moze vnimat inak alebo mat na vec iny nazor? Si empaticka? Alebo len jej rovno povies, co sa ti nepaci? Vela urobi aj ten sposob ako clovek vyjadri nesuhlas.
Emocionalna vydieracka. Krava ktora nema zaujem o zdravy vztah.
Odpovedala by som - dobre ako ste sa rozhodla. A zi si svoj zivot. S takymito ludmi nema vyznam stracat cas. Aj ked su rodina.
...a ozaj nepríde?
to su tliachy, ktore vies, ze nedodrzi ale ona to proste musi povedat 🙂 . Takze ok nech si povie, nijakby som to nekomentovala
Je to citove vydieranie. Nenechaj sa zatlacit do kuta. Ukonci debatu a nechaj ju nech sa zduva.
Napríklad na toto čo uvádzaš ,hodila by sim plecom a povedľa by som,že dobre,ak by nabudúce prišla,by som ju poslala prec
@anonym_autor
Vždy keď sa ohradím a poviem niečo svokre, jej reakcia je “ok tak ja už nikdy neprídem” 😀
Povedala by som: "Dúfam, že to aj dodržíte." 😀😀😀
@anonym_autor a teda prišla?🙂asi áno, takže to nerobíš dobre.Asi nevies čo je prehnané prehnane by bolo, keby si jej povedala či je retardovana, alebo má nejakú poruchu, lebo si ju niekoľko krát upozorňovala na niečo a stále nijaká odozva.Svokra si z teba robí iba srandu a zo seba obeť, alebo vydiera a nakoniec aj tak príde.Po mojich skúsenostiach so svokrou čím skôr si to vyjasnite, tým lepšie pre celú rodinu a hlavne pre teba
@anonym_autor toto sa mi presne stalo pred rokmi a svokra ozaj neprisla niekolko mesiacov 😅. Bolo to krasne obdobie 🤣
Hej najprv som bola slušná že to nie je nutné a podobne a tak tretí štvrtý krát už sa vnútorne smejem lebo viem že to vydrží max týždeň 😀 ja len neznášam jak nevie prijať nesúhlas ty kks a všetko len podľa nej je správne
jeej, ved nechodi, budes mat pokoj

Ako mam reagovat? Nijak. Ak sa ohradis slusne a normalne, tak by som jej prehnane reakcie neriesila absolutne, presla by som to mlcanim, naco sa v tom sparat. Samozrejme, opisala si len jej reakciu, nie tu svoju, preco to ona povie, takze tazko sudit 🙂
Kazdopadne, kym spolu nebyvate, raz za cas sa to da prezit, ak sa niekto aj urazi.