Ako zvládnuť premúdrelého bratranca?
Ahojte, mám bratranca - starý mládenec (35 ročný), ktorý žije s mamou. V rodine máme viac detí, vo veku od 5 mesiacov, do 15 rokov atu nastáva problém. On komanduje celú rodinu, ako by sa mali deti vychovávať, kedy dať do škôlky, akej, kedy a kam ísť s dieťaťom.
Darmo mu človek povie, odpoveď je mne sa to takto nepáči.
Ak máme oslavu, tiež vkuse kritizuje anavyše sú urazení, že nepohostíš tým, čo chcú oni, lebo oni povedali.
Ako to riešiť?
@anonym_ac8416 a zla si pre koho? Pre otca? No tak nech, si zla a co? Nech si skusa svoje velkomaniere na niekom inom.
@0silvia0 áno ja, e aj moje deti, lebo neskacu ako on piska. Nicí tým mamu
@0silvia0 môj otec je presne v tento typ. Na stole.vývar z kačky, varené mäso a zelenina.z polievky, pečena kačka stehná, krídla, prsia. kapusta,lokše, pyré, slané sladké,alko nealko dobre že pecené holuby nelietajú a on sa oduje.že sme ho nepohostili.
@anonym_ac8416 mňa by to ani nepohlo, nevšímala by som si ho a bavila by som sa s ostatnými ďalej. A mamu tým ničí preto, lebo sa mama ničiť dá. Mňa by teda neničil, to si buď istá, som stará korčuľa, takéto indivíduá ma nevyvedú z miery, väčšinou ich ignorujem, keď príliš skáču, pošlem ich do riti a je mi fuk, či sa urazia alebo nie
@anonym_autor nijako..je frustrovany zo svojho zivota
V duchu ho polutuj a nepocuvaj dalej
Hned by som povedala, ze nemam zaujem o jeho rady , dieta je moje, ja som za neho pravne zodpovedna a vychovavam ho takto
A pokial sa mu nepaci kedykolvek si moze urobit svoje vlastne dieta
Mám takého premudreleho uja, buď je ignorovany alebo mu svoje poviem tak, že prikývne, že ja mám pravdu.
Bezdetni su najmudrejsi🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 to milujem🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣ked mi idu kritizovat deti🙈 odpis ho nejak, ja uz sa nekrotim a odpisujem to rad za radom.nech sa uvedomia.nezazili.nepochopia.uplne ina generacia🤷♀️🙉
@anonym_autor povedala by som mu: počuj Fero,rýchlo sprav aspoň zo tri a ukáž mi ako tieto metódy na nich fungujú,nebudem predsa zo svojich detí robit tvojich pokusných králikov.
Ale istota je ignorovať ho,pretože takýto mudrosrač by to aj tak nepochopil.
Ono by som mu povedala ze tiez ma moznost vychovat svoje dieta, očividne to vie lepsie...
Inak toto som zazila. Sesterkina naj kamoska (vidime sa velmi zriedka takze zvladam sa kludnit pri nej) zakazdym zadre nieco strasne dolezite...zena 50+ bez dietata, ale ucitelka v skolke - ta vie všetko najlepsie, to mi ver
@katkaseiner pomoc.tie su najhorsie.a aj stare dievky zdravotne sestry. Idu davat rozumy, ako liecit dieta, co mu davat/nedavat, co je pren naj.ma dvihaju zo stolicky a zadrem vzdy nieco, nech sa uvedomia.🙈
@anonym_autor normalne by som mu povedala, ze ma absolutne nezaujima co si on mysli a ak s tym ma problem, tak tam su dvere.
By som mu povedala,ze najlepsi rodic na svete je ten,ktori nema ziadne deti.
nestretávať sa s ním. Ak sa tomu nedá vyhnúť a on začne so svojimi "múdrosťami", poslať do riti. Rýchle, jednoduché a účinné
@anonym_autor ako to myslíš ze ich nepohostis tým co oni chceli? Oni povedia co chcú, a ty ich ponúknes úplne niečím iným?
@anonym_autor ja tiez neverim, ze je toto realna tema, ak ano, tak sme fakt ako ludstvo v prdeli, ze si jedna dospela svojpravna zena a matka nevie poradit. 1. Je to bratranec, a aj keby nebol a bola to ta najblizsia mozna rodina, raz ked ma debilne poznamky, prerusim s nim akykolvek kontakt. Ak zijes v mentalite 19. storocia, co povedia ini, tak je zbytocne ti radit. 2. Ak sa uz z nejakych pre mna nepochopitelnych dovodov stretnut musite, najprv mu povedat slusne, ze do toho ho nic. 3. Ak nepochopi slusne, tak povedat neslusne. "Ty sa kedy ozenis? Ty kedy budes mat deti? Ty kedy dostanes rozum?" Ak je to nebodaj realne, tak nerozumiem, preco to stale trpis.
@eleanor2510 ja už tiež nechápem že na všetko potrebujú návod z koňa. Ako nedávno založená téma či si dotyčná môže urobiť 4dňový pracovný týždeň, miesto toho aby sa opýtala prv v práci🙄
@anonym_autor ja skúsim z opačnej strany. Tiež sme ešte s mužom nemali deti a fungovalo to tak, že keď sme boli u svokry, syn 2 ročný a dcéra 3 tancovali na konferenčnom stole v obývačke. Všetci chi-chi akí sú zlatí a môjho muža išiel trafiť šľak. Raz na spoločnom stretnutí u druhého švagra, pozrieme cez okno a decká skáču po jeho aute! Bola tam aj švagrova dcéra, takže ich mater zareagovala No, to naše deti nevymysleli. Ale všetci sme vedeli že áno 😏 Ale boli sme ticho. Po čase, keď už sme mali dieťa aj my, prišli k nám na návštevu. Bolo suché leto na južnom Slovensku, mali sme záhradku, studňu, vodou sme šetrili. A ich malý, vtedy už školák, si pustil vonku vodu cez hadicu a striekal všade dookola, na nás, na dlažbu, ešte aj na fasádu domu. Z ich optiky zábava, dieťa šťastné, z našej- neskutočná drzosť. Chytala som dažďovú vodu, rátala každú kvapku aby nám záhrada tie horúce týždne vydržala. Vrchol bol, keď cez plot trhali susedove hrozno, a nakoniec ešte lozili po 2 metrovom prednom plote, múriku. Pre nich ohromné ihrisko, a krásny víkendík, pre nás- boli sme radi keď už vypadli. Vždy si ich zastávali a my sme boli tí ufrflaní a zošnurovaní, prisni. Vtedy sme mali malú dcérku, ale časom bola tiež dosť živá a veru, takto sa nikdy nesprávala. Vždy sme ju usmernili. Tak to máš tak 🤷🏻♀️ Ono pri rodinných stretnutiach vzniknú vždy trenice tam, kde je naozaj nejaký problém. Na jednej aj na druhej strane. A dnes keď to vidím dookola, ani sa nečudujem že existujú "only adult" reštaurácie a hotely 🫤 Smutné, ale tam vyústilo zanedbávanie výchovy
@anonym_autor a toto je veľmi dobrá prilezitost to otočiť na neho 🙏🏻😅😅
Keď začne čo by deti mali a kedy by mali atd, tak len s ľadovým kľudom doplň, že presne, tiež si myslíš, že by deti už od xx veku mali byt samostatne a nie žiť pri mame.
Hotovo. Vybavené.
🤣👌🏻
Boze, to sa nechas takto rozhodit? Bud ho ignoruj, alebo kludna odpoved, najlepsie hned pred vsetkymi, "neziadanq rada je nevitana, ked sa ta budem chciet na nieco spytat, spytam sa^ alebo "vies, ze sa staras do niecoho do coho ta nic nie je" aco sa tyka pohostenia, tak jednym uchod dnu a druhym von alebo ked budete u nich tak skritizovat tiez
@anonym_autor ako to myslíš ze ich nepohostis tým co oni chceli? Oni povedia co chcú, a ty ich ponúknes úplne niečím iným?
@bielasovicka oni by vkuse jedli punčove, ale keďže ani u nás, ani nikto iný ich nemá rád, nerobím ich.
@anonym_autor vieš, ono je to tak, bez detí je každý múdry. Povedz mu, nech si spraví svoje, že sa rada pozrieš na tu výchovu a starostlivosť. V jeho veku už mal mať aspoň 2 a nie mamky sukne sa drží.
Len tak mimo témy, prečo chlapi po 30 žijúci u mamky v detskej izbe, sú vždy tí najmúdrejší a nepochopení 🙈
A asi určite by som ho ignorovala a aj jeho poznámky. Pomysli si svoje a mlč to najviac platí na takýchto ľudí. K pripomienkam koláčov a výchovy by som odpovedala, že každý má tak ako si urobí a uzná za vhodné. Keď bude mať on svoju manželku, domácnosť a deti rada sa prídeš priučiť. Bodka 😅
Ja na takéto chytračiny odpovedám že mám aj ja už po tridsiatke tiež viem všetko o všetkom...
@anonym_autor nestretavat sa s ním. Kontakt obmedziť na minimum. Keď začne mudrovat, odid z miestnosti alebo ho ignoruj.
@anonym_autor prerusit s nim kontakt. Akoze raz by som mu povedala svoje a cvrkol by si do plienky. Chlap, ktory este stale byva u mamy sa snazi komandovat inych ludi s vlastnymi rodinami? Sa divim, ze mu nikto naozaj poriadne nevycistil zaludok.

@anonym_autor poslat slusne do riti. Deti nema o zivote vie hovno. Uplne sa od bezvyznamneho bratranca odstrihnut.