icon

Ako zvládnuť premúdrelého bratranca?

20. dec 2025

Ahojte, mám bratranca - starý mládenec (35 ročný), ktorý žije s mamou. V rodine máme viac detí, vo veku od 5 mesiacov, do 15 rokov atu nastáva problém. On komanduje celú rodinu, ako by sa mali deti vychovávať, kedy dať do škôlky, akej, kedy a kam ísť s dieťaťom.
Darmo mu človek povie, odpoveď je mne sa to takto nepáči.
Ak máme oslavu, tiež vkuse kritizuje anavyše sú urazení, že nepohostíš tým, čo chcú oni, lebo oni povedali.
Ako to riešiť?

Strana
z2
anonym_685ec3
20. dec 2025

Ja mam podobneho brata, zije s rodicmi. Slobodny, bezdetny, 30+. Stale poznamky o tom, ake mam nevychovane deti, ze co som to za matku, ak im dovolim to a hento, ze on by im hned nasekal na prdel, on vie vsetko najlepsie, vsade bol, vsetko videl, vsetci su blazni, len on lietadlo... a nic, debilne poznamky ignorujem. Nielen ja, ale vsetci. A hej, jedlo tiez kritizuje. Tak si vari sam. Same polotovary a cinske sackove polievky.
Neviem, preco sa zapajas do debaty s nim. Ked ti povie, ze sa mu to takto nepaci, tak mu povedz, ze dobre alebo uplne ignoruj. Neexistuje, aby ma niekto taky komandoval.

anonym_a6180a
20. dec 2025

A to si nesvojprávna, že sa toto potrebuješ pýtať na MK?

anonym_db29bc
20. dec 2025

nech mu muz povie- sprav si decko ak na to mas a vychovavaj si ho-moje a moju zenu nechaj na pokoji... ak sa urazia-dobre pre teba -nemusis ku nim viac chodit

0silvia0
20. dec 2025

@anonym_autor on vam diktuje co chce jest na navsteve?

minenkaa
20. dec 2025

@anonym_autor a načo tu chceš riešiť ,zasahuje ti to do života,však sa stretnete pár krát do roka
Vieš načo máš dve uši ? nie na to aby si lepšie počula ,ale na to aby to jedným vošlo a druhým chytro vyšlo von

muchotrafka298
20. dec 2025

Dospeli ludia sa nechaju od neho komandovat? Prosim? Asertivita je tu na mieste. Bud na neho ziadno nereaguj alebo mu povedz, co si myslis. A to, ako ty deti vychovavas, co jes, ako sa obliekas a kam chodis je tvoja vec. Nie jeho. Neriad si nejakym zakomplexovanym trulom, co vsade bol, vsetko vie a kde nebol, odtial uz ma kluce. Ked nebude mat publikum, tak prestane. lebo sa s nim nikto nebude bavit. Preco mu skacete dospelemu chlapovi okolo zadku? Ze si povie co bude jest, co mu nachystate. Na oslave dostane to, co sa rozhodnes urobit, ked sa mu nepaci, jest nemusi ani pit. Parkrat do roka ked ho stretnes, tak je to aj tak jedno. Rob si po svojom a neminaj energiu na niekoho takehoto.

anonym_35faeb
20. dec 2025

Co mas robit? Vysrat sa nanho!

ivik4
20. dec 2025

Povedz mu ze kto sa ho pytal na nazor

anonym_ac8416
20. dec 2025
@0silvia0

@anonym_autor on vam diktuje co chce jest na navsteve?

@0silvia0 môj otec je presne v tento typ. Na stole.vývar z kačky, varené mäso a zelenina.z polievky, pečena kačka stehná, krídla, prsia. kapusta,lokše, pyré, slané sladké,alko nealko dobre že pecené holuby nelietajú a on sa oduje.že sme ho nepohostili.

pribinak
20. dec 2025

Čo máš robiť? Otvorené ho poslať so riti! Fero, urob si svoje vlastne deti a tým mojim daj pokoj. Nemáš deti, prd makový vieš
A asi by sme dlhšie nevideli

0silvia0
20. dec 2025
@anonym_ac8416

@0silvia0 môj otec je presne v tento typ. Na stole.vývar z kačky, varené mäso a zelenina.z polievky, pečena kačka stehná, krídla, prsia. kapusta,lokše, pyré, slané sladké,alko nealko dobre že pecené holuby nelietajú a on sa oduje.že sme ho nepohostili.

@anonym_ac8416 tak taketo velkopanske maniere by som netolerovala. Oduty tak ci tak, tak ho nabuduce naozaj nepohostite, nech si ide rozkazovat do restiky za svoje prachy.
To kto mu doteraz toto toleroval preboha?

svetlonos
20. dec 2025

@anonym_autor
nepozyvat aodovodnit - aj tak frflete cau nazdar. A teda - milujem bezdetnych, ktori o detoch ho... vedia ale rady nad zlato rozdavaju! Aj ja som "rozdavala" rady ale vacsinou len ked sa ma opytali. Robila som 3 roky aupair a tiez som "vyuzila" sestrine skusenosti s jej detmi a aj v skolje robila. Niekedy sa ma kamosky same pytali preto.
Ale sama vidim, jed uz tie deti mame, ze je to uplne ine. A takychlap, ktory vie naozaj nedno obrovske Nic! o zodpovednosti aby dirigoval ako a co s detmi... No taku teda nehrali.
Ved mu ich pozicaj na letne prazdniny cele 😁 idealne take 1 a 2 ročne.

anonym_ac8416
20. dec 2025
@0silvia0

@anonym_ac8416 tak taketo velkopanske maniere by som netolerovala. Oduty tak ci tak, tak ho nabuduce naozaj nepohostite, nech si ide rozkazovat do restiky za svoje prachy.
To kto mu doteraz toto toleroval preboha?

@0silvia0 babka ho rozmaznávať, veď jediný syn. Mamu musela lebo sme bývali u nich a keď to nerobila tak mala doma peklo

mane01
20. dec 2025

@anonym_autor bratranec? Načo sa stretávaš s bratrancom? A ešte s takým blbcom.

katkaseiner
20. dec 2025

Ono by som mu povedala ze tiez ma moznost vychovat svoje dieta, očividne to vie lepsie...
Inak toto som zazila. Sesterkina naj kamoska (vidime sa velmi zriedka takze zvladam sa kludnit pri nej) zakazdym zadre nieco strasne dolezite...zena 50+ bez dietata, ale ucitelka v skolke - ta vie všetko najlepsie, to mi ver

nikoleta999
20. dec 2025

Ja nechápem, veď keď Vám tak strašne vadí, načo ho na oslavy voláte ? A keby sa ma pýtal, prečo nebol pozvaný, no presne pre jeho reči, vadí mi, že sa staráš do výchovy, do detí, diktuješ si všetko ako má byť ... Tak buď prídeš a budeš akceptovať všetko alebo budeš vyškrtnutý zo zoznamu. BODKA !

anonym_6e447e
20. dec 2025

Tak niekedy ti ludia majú pravdu a fakt sú to nevychovane deti len rodičia si už na ne zvykli že sú ,,živé” atd a potom trpíme cela zvyšná rodina 😀

gabus543
20. dec 2025

@anonym_autor Vinco urob si vlastné deti a tie si komanduj a vychovávaj ako ty chceš ale do mojich sa nestaraj a pokiaľ sú u nás na návšteve budeš jesť to čo ti ponúkneme my a keď sa ti to nepáči nemusíš k nám chodiť. Keď si budeš hostiť svoju návštevu ponúkni ich trebárs aj kaviárom na zlatom podnose.

sense
20. dec 2025

Jednoducho treba sa spýtať proti otázkou koľko detí už vychoval on. A viac podobne reči ignorovať
A čo sa jedla týka , keď mu nechutí nech neje s poznámkou že nabudúce môže doniesť pohostenie on pozývať ho nemusíte

anonym_ea6d69
20. dec 2025

Opytaj sa ho naco potrebuje pohostene, ked este pije materske mlieko alebo sa zivi stale cez pupocnu snuru … (pokial sa teda nestara o bezvladnu mamu… v tom pripade je to prirodzena frustracia, kt mozes ignorovat)

anonym_0bea8c
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
20. dec 2025
@anonym_ac8416

@0silvia0 babka ho rozmaznávať, veď jediný syn. Mamu musela lebo sme bývali u nich a keď to nerobila tak mala doma peklo

@anonym_ac8416 strasne, a ty v tom pokracujes?

anonym_ac8416
20. dec 2025
@0silvia0

@anonym_ac8416 strasne, a ty v tom pokracujes?

@0silvia0 nie a preto som zlá, údajne výchovavsn deti proti nemu

januska12323
20. dec 2025

Zas téma na rozpútanie diskusie? Akože ho nikto nevie poslať do riti a nepozvať na oslavy? Neverím. Ak to trpíte tak sa nesťažuj.

biba_18
20. dec 2025

vôbec na jeho reči nereaguj. nechoď s ním do konfliktu, povedz dobre a ďalej rieš svoje veci…hádka nevznikne keď sa ten druhý nezapojí 🤷‍♀️

terezia74
20. dec 2025

@anonym_autor ja so svojou papulou , by som ho uzemnila pár vetami 🙂

eleanor2510
20. dec 2025

@anonym_autor ja tiez neverim, ze je toto realna tema, ak ano, tak sme fakt ako ludstvo v prdeli, ze si jedna dospela svojpravna zena a matka nevie poradit. 1. Je to bratranec, a aj keby nebol a bola to ta najblizsia mozna rodina, raz ked ma debilne poznamky, prerusim s nim akykolvek kontakt. Ak zijes v mentalite 19. storocia, co povedia ini, tak je zbytocne ti radit. 2. Ak sa uz z nejakych pre mna nepochopitelnych dovodov stretnut musite, najprv mu povedat slusne, ze do toho ho nic. 3. Ak nepochopi slusne, tak povedat neslusne. "Ty sa kedy ozenis? Ty kedy budes mat deti? Ty kedy dostanes rozum?" Ak je to nebodaj realne, tak nerozumiem, preco to stale trpis.

biba_18
20. dec 2025

@eleanor2510 nie každý je konfrontačný typ… my tiež máme v rodine takého rýpača a áno, musím sa s ním stretávať…

muchotrafka298
20. dec 2025

Ja som kvoli reciam a celkovo mentalnemu nastaveniu jednej rodinnej prislusnicky s nou pred cca 20 rokmi prerusila akykolvek kontakt, ani zdvorilostny 1x rocne. Od maleho decka ma urazala, deptala recami a doslo to do bodu, ze som mala pred navstevou u nej neurozu a dokonca som po navstevach u nej od stresu vracala. Jedneho dna som povedala, ze nejdem a hotovo. A preslo vela rokov a nic sa nezmenilo. Paradoxne ked mi zomrela mama, nemala som stres z toho, ze mama zomrela, najblizsia osoba, ale ze ja musim tejto pribuznej zavolat.

tatiana288
20. dec 2025

Počuj Jozef, už si s tým trápny. Až si splodíš a vychováš dieťa, môžme sa porozprávať. A ak ti nechutí, bež si do Tesca po tresku, ty odborník.

Strana
z2