Ako zvládnuť problémy so sestrou a jej deťmi?
Ahojte... neviem ani kde začať, mám sestru, má 20r a teda žije u mňa, ujala som sa jej, pretože bohužiaľ situácia s našou mamou nikdy nebola fajn. Ja mám 27r, moja sestra má 2r syna, otehotnela veľmi skoro. Výživné na neho má smiešne, pretože jeho otec je bohužiaľ taký aký je. Starám sa ako viem, ale už mi to začína prerastať cez hlavu, nemám ani tak finančný problém, len som už unavená, pretože sestra nie je najzodpovednejšia, takže choroby a starosti si s jej synom odskáčem ja. A to by teda nebol ani taký problém, ale oznámila mi, že je znova tehotná.... a v tom momente sa mi skoro zrútil svet, nebudem vám klamať, už tak je toho na mňa popri práci dosť a teda uživiť ešte druhé dieťa... priznám sa, že už som pozerala azylové domy pre matky s deťmi. Nemáte s tým skúsenosti? Je to tam priveľmi zlé? Ja sestru aj jej syna ľúbim, ale dve deti sú naozaj priveľa...
Kde pôjdu? Nájmy drahé. Bez výživného. Joj. Ťažko.
@annamalaga ved ale kto jej za to moze, preboha? Ano, je to smutne, hlavne kvoli tym detom, ale jedna matka sa proste raz musi naucit spravat zodpovedne. A ked nie, musi niest nasledky
@annamalaga ked vie rozťahovať nohy a robit deti ma sa o ne aj postarat
Toho sa rrochu bojím aj ja, že kam pôjdu, ale ona vraj nechce žiaden azylový dom ani nič podobné, že tam by s deťmi nešla... výživné je u nej debata zasa na inokedy, pretože ona je tvrdohlavá, asi len uvidíme ako sa to celé vyvinie
Ja ti poviem ako to celé dopadne. Bývať bude u teba ďalšie minimálne 3 roky. Druhé dieťa porodí, starať a živiť ho budeš ty, a za 2 roky bude znova tehotná. Partner ťa nechá, budeš sama, s deťmi tvojej sestry, zatiaľ co ona si bude užívať bezstarostný život a rodiť bude ako jabloň, ty o ten svoj zivot v podstate prídeš. Budeš v takom kolotoči že ťa to nebude už ani baviť, budes si trieskat hlavu ze aka si bola sprostá ked si to nezmenila vtedy ked sa to ešte dalo, ale však čo spravíš? Predsa sestru uz neodkopneš lebo sa podľa teba musíš o ňu a deti postarať, lebo kto iný sa postará? .... tak ti držím silno palce, nech to všetko zvládneš, čaká ťa náročný život.
Toho sa rrochu bojím aj ja, že kam pôjdu, ale ona vraj nechce žiaden azylový dom ani nič podobné, že tam by s deťmi nešla... výživné je u nej debata zasa na inokedy, pretože ona je tvrdohlavá, asi len uvidíme ako sa to celé vyvinie
@anonym_autor ale ona nie je v situacii, že si môže vyberať...ked ty ju podržiš a namiesto aby si hladala byvanie, spravi si druhe decko, otec neznámy a svet je gombička
halooo ! od toho jak sa zachovaš, zavisi jej i tvoja buducnost
niekedy človeku pomôže padnut na nos..
@autorka co pises mamaasi nic moc vasa…ty ked mozes vychovaj sestru mentalne psychicky, lebo je….bat to vie, ale ziadna zodpovednost, tam ocividne jej chyba smer, pevna ruka atd..co doma absentovalo, viem ze to tvoja povinnost nie je, ale jej zmyslanim , vies kolko deti narobi…chudak deti…hak, praca…skolka atd…moj nazor je, ze vasa mama zlyhala, sestra je povaha aka je, ma len 20..ak ju lubis a mas trpezlivost, jej ukaz smer nech neskonci zle…ked, uz nemas kapacity tak azylak atd
@anonym_autor ahoj. Si úžasná sestra. Úprimne. Prevzala si rolu matky a je obdivuhodne ako sa k tomu všetkému staviaš.
Nechceš si ešte zavolat na návštevu toho jej priateľa a porozprávať sa s ním? Asi bude tiež mladý. Povedať mu, že dieťa znamená zodpovednosť a keďže na potrat sestra nepôjde, zodpovednosť padá aj na jeho hlavu. Dieťa neprišlo len tak, z rozmaru sestry. Boli pri tom obaja.
Všetky tieto veci, ktoré riešiš ty, by mal riešiť otec dieťaťa. Ty chceš dať každému slobodnú voľbu. To je v poriadku a pekne. No uvedom si prosím, že slobodná voľba znamená, že človek prijíma aj povinnosti, ktoré so sebou táto voľba nesie. To znamená, že priateľ tvojej sestry bude musieť na dieťa prispievať tak či tak a mal by si ujasniť on so svojou rodinou, ako sa k veci postavia. Možno zistite, že jeho rodičia príjmu dieťa s radosťou a sestra bude mať oporu aj tam. Nevynechavala by som jeho s jeho rodinu z tohto celého. Dieťa bude mať aj ich “krv”.
Ja by som to v tvojej situácii skúsila. Je dosť môžne, že priateľ doma nič nepovedal. Je tiež mladý a boji sa to možno doma spomenúť.
Ale hold, ty nie si rodič, ty si iba zodpovedný dospelý, ktorý ma vedieť poradiť v riešení situácie. Nie dospelý, čo ma brat na zodpovednosť všetko, čo mladi urobia. A každé dieťa ma 2 rodičov a 2 vetvy rodiny. Držím palce 🍀
a sa velmi čudujem ako dnes nezodpovedne žiju mladi, my sme nemali možnosti a teraz sa učia anglicky od prvej triedy, hranice otvorene, antikoncepcia na každom kroku, tretina deti narodena mimo manžlelstva, deti sa rodia frajerom, nie manželom, byt nemajú..
žiju nezodpovednejšie ako my za mladi, ked nebolo nič a jedine info si dostaval z Brava, este aj to nie všetko
dnes maš internet, milion časopisov, možnosti a nič, vysledok žiadny
Tomu druhému dieťaťu bude lepšie v adoptívnej rodine, sú rodičia ktorí čakajú roky, nemôžu mať svoje a dajú mu zázemie a lásku. Skús sa jej prihovoriť nech porozmýšľa nad adopciou. Aj keď verím, že to musí byť ťažký krok.
@anonym_autor ak chcete napíšte mi, pracujem v takomto zariadení.
Ja ti poviem ako to celé dopadne. Bývať bude u teba ďalšie minimálne 3 roky. Druhé dieťa porodí, starať a živiť ho budeš ty, a za 2 roky bude znova tehotná. Partner ťa nechá, budeš sama, s deťmi tvojej sestry, zatiaľ co ona si bude užívať bezstarostný život a rodiť bude ako jabloň, ty o ten svoj zivot v podstate prídeš. Budeš v takom kolotoči že ťa to nebude už ani baviť, budes si trieskat hlavu ze aka si bola sprostá ked si to nezmenila vtedy ked sa to ešte dalo, ale však čo spravíš? Predsa sestru uz neodkopneš lebo sa podľa teba musíš o ňu a deti postarať, lebo kto iný sa postará? .... tak ti držím silno palce, nech to všetko zvládneš, čaká ťa náročný život.
@anonym_6c4cb8 presne
Nevyhodi ju a bude jej vysiet aj s detmi na krku dlhe roky. Strasne 🙄
@anonym_autor Chudak deti.
Neviem ci by som vyhodila 2 rocneho synovca z domu ale tiez neviem ci by som bola schopna si ho adoptovat v 27 rokoch.
Klobuk dole pred tebou, ze sestre takto pomahas, ale ako vravia baby, je to skor na skodu.

Skôr jej pomôž najst krízové centrum. Bude to mať ťažké v živote, dnes bez peňazí, vlastnej strechy nad hlavou. Ach Jaj.