icon

Ako zvládnuť psychické problémy a začať nový život?

matalaj2
18. júl 2024

Trápia ma psychické problémy, ktoré som sa najprv snažil riešiť. Trochu sa mi to zlepšilo, ale potom som prestal chodiť k psychológovi. O lieky nemám záujem. Som úplne na dne. Bol som závislý na nikotíne a hazarde. Prestal som fajčiť a prestal stávkovať. Od cigariet som čistý 4 mesiace a od hazardu 2 mesiace. Už viem, že nikdy do týchto vecí nedám ani cent.

Som bez práce kvôli psychickým problémom. Už som rok doma a peniaze dostávam iba od otca ako vreckové. Strácam kamarátov, hoci som veľmi priateľský typ. Mám 22 rokov a rozmýšľam nad vecami, ktoré mi znepríjemňujú život.

Otec a brat sú závislí na automatoch a chcem sa odtiaľto odsťahovať. Mám nejaké dlhy na zdravotke a v banke. Potreboval by som si požičať 5000 €, aby som vyplatil dlhy a kúpil auto. Neviem, od koho si požičať. Keď si požičiam, chcem začať chodiť k psychologičke a do práce.

Prosím o nejakú radu nedajbože o pomoc.... dakujem velmi pekne prajem pekny zvyšok dňa

Strana
z2
nikaeli
19. júl 2024

@matalaj2 a načo potrebuješ auto?
Hneď teraz vstaň a choď si hľadať brigádu.. lidl, kaufland, tesco.. snáď nečakáš, že sa ti tu ponúkneme a pošleme peniaze. Ty by si požičal gamblerovi?

sevrin
19. júl 2024

@matalaj2 no chlape, máš 22, ja som tiež mal 22, a bol som v podobnej situácii ako ty. Automaty som nehral ale peniaze som vyhadzoval na blbosti ako TXT četovacie fóra a Orange, teda vtedy Globtel, mne nezamestnanému človeku s dlhmi, poslal pred Vianocami faktúru na 9 a pol tisíca korún. Dnes by som takú sumu zaplatil lusknutím prsta, ale vtedy to bola likvidačná čiastka a pamätám si, ako som sa prechádzal okolo Váhu a rozmýšľal čo v živote ďalej.
No akurát som nemal psychické problémy ako ty, tak som asi bol na tom asi o niečo lepšie.
Ak máš možnosť, nájdi si prácu. V dnešnej dobe nájsť si prácu nie je problém, ja keď som mal 22, mali sme 19% nezamestnanosť! Keď budeš mať prácu, tak budeš mať peniaze. Míňaj len na nutné veci, zvyšok odkladaj, investuja buduj kapitál. Si mladý, máš pred sebou 40 rokov aktívneho ekonomického života, na ktorého konci pri dodržaní investičného plánu budeš mať 300-400 000€, bez srandy. Auto kupuj len vtedy, ak ti má zarobiť peniaze. Len z frajeriny si ho nekupuj, auto je úžitkový tovar a jeho cena každý rok klesá. Ja viem aké je to byť bez peňazí a ak sa budeš držať mojich stručných rád, tak raz budeš mať dobrý pocit z toho, aké je to žiť bez dlhov a nerobiť si starosti z čoho budeš žiť zajtra. Ja ti tak závidím, že máš 22 😢

hara_vara
19. júl 2024

@matalaj2 prihlásiť sa na Antolskú tam pomôžu 👍

margotka17
20. júl 2024

@matalaj2 veď si mladý, nájdi si brigádu a zarábaj aspoň pre seba. Ty čakáš, že ti otec da vreckove? Nesranduj, to ti stačí na život vreckové? Čiže ty na inkaso doma neprispievas, na nákupy tiež? Choď k lekárovi, popis mu svoj zdravotný stav, ak je taký vážny ako píšeš, môžeš si požiadať o invalidný dôchodok, ak ta uznajú za invalidná, dostaneš invalidný dôchodok. Síce to nie je žiadna výhra, ale na splátky čo máš dlhý by si mohol začať splácať. A nevrav, že nemôžeš robit niekde na vrátnici nočného strážnika či SBS- kára v obchodnom centre. Práce je dosť, len treba chcieť, začať, odraziť sa a zarábať.

luciade
21. júl 2024

@matalaj2 Najlepsia rada a prosim vyskusaj - zacni behat, endorfiny Ta vyliecia z depky a beh z chorob. Skus, ver mi, tiez sa vybehavam a uz som z toho zlwho pwkne vonku. Uz po prvom behu pocitis ulavu hoci prve noci bude tazsiw alw po 3 behu uz budes spat ako babo

luciade
21. júl 2024

@matalaj2 nic nepoziciavaj, zacni si robit kurzy na google garaz, a skillmea a pod. A hladaj pracu,coskoro aa ti to podari, uvidis. Chod, mas na to aj cas (si mlady) a aj silu, dobre dni su este lwn pred twbou 🙂

Strana
z2