Psychické problémy a smútok zo života
Ahojte idem sa len vyrozpravat. Mam 28 rokov a psychicke problemy. Do toho som vela pribrala a mam nabeh na cukrovku. Nedari sa mi s pracou, neviem sa udrzat na jednom mieste dlho. Nemozem mat kvoli tomu ani dieta kvoli psych.problemom a praci. Do toho priatel ktory ma asi podvadza ale nemam to potvrdene. S rodicmi sa nebavim mame zle vztahy. Nemam sa skym ani porozpravat , poradit. Zaujima ma , mate niektora dieta ak mate psychicke problemy ?
@anonym_autor Dieťa nie je riešenie. V takomto rozpoložení a vzťahoch určite nie. Najprv si musíš dať dokopy život ty sama, postaviť sa na nohy, kopnúť podvádzača do r*ti, skúsiť napraviť vzťahy s rodicmi (predsa chceš starých rodičov pre svoje dieta?) a až keď si nájdeš vhodného partnera, dieťa bude len bodka za tým všetkým. Snáď do tohto nechceš priviesť ešte aj dieta, keď sama sa cítiš v koncoch…
@anonym_autor Ahoj, preco sa pytas na dieta pri psych. dg? To napriek tomu,co si napisala o partnerovi by si s nim chcela otehotniet? Len to nie! Budes potom na tom este horsie, to fakt chces? Uplne suhlasim s komentom vyssie od anonyma. V prvom rade je potrebne, aby si dala seba do poriadku. To znamena, ze idealne, aby si vyhladala odbornu pomoc a chodila na terapie. Co sa tyka, ze si vela pribrala moze suvisiet so zlou psychikou, ktoru mas. Ak tento psych. stav, ktory mas zajedas, tak jasne,ze to neostane bez odozvy. Cize ked zacnes chodit na terapie, kde ti pomozu prekonat tvoje stavy, plus sa ti zlepsi sebavedomie, tak zacni potom postupne cvicit a neboj, urcite pridu aj vysledky. A co sa tyka tvojho partnera, preco mas podozrenie, ze ta podvadza? Z coho takto usudzujes, aj ked teda nemas dokaz?
Ked si das doporiadku psychiku, tak uvidis,ze sa ti aj pracovny zivot zlepsi. Treba spravit ten primarny krok-zacat chodit na terapie, nevzdavat to a hlavne to sprav pre seba, tvoje telo, dusa aj psychika sa ti podakuje❤️
@anonym_autor mam dieta, a je to narocne. Mam psychicke problemy a je to narocne.
Vieš ,chcieť dieťa je motivácia ale nieje to také jednoduché a všeliek na všetko
Ahoj, dieťatko pri svojich problémoch zatiaľ nerieš, to príde, neboj sa, si mladá a máš zivot pred sebou. Uprac si ho ako sa len da, ideálne s pomocou odborníka, nebude to jednoduché ani sa to nestane cez noc ale nebudeš ľutovať. Začni s priateľom, ak máš podozrenie, tak to asi nie je len tak, posli ho dokelu, máš určite na viac než niekoho co sa nevie udržať na uzde. Práca záleží ci ta nebaví alebo je zlý kolektív, skus popozerat na portaloch prace, či nenájdeš niečo, čo by sa ti páčilo viac. Nikde nie je napísané že musíš ako naše babičky stráviť celý život v jednej práci, mame dnes lepšie možnosti. Ak je zlý kolektív, určite by som menila, v novej praci pripadne sa tiez neopustaj hned ak sa ti nebude zo zaciatku darit, musime sa najprv naucit co idme robit aby sme to mohli zdokonalovat. A po skúsenosti, na podporu pomáha mat doma spoločníka, zvieratko. Môžeš si vziať napr mačičku z útulku, dáš jej nový domov, budeš sa o ňu musieť starať, zamestná ti trochu myšlienky a zlepší psychickú pohodu, bude ta čakať doma a nebudeš tam sama. Porozmýšľaj nad vzťahmi s rodičmi, ak ste kvôli nejakej blbosti len rozhadani, da sa to spraviť, ak je to cele zle tak sa nič hrozné nestane ak nebudeš sa s nimi chcieť stykat, sprav si tak aby si ty cítila že toto riesenie ktoré si nastavíš je to lepšie. A zdravotné problémy sa ti so zlepsenim psychiky postupne zmiernia alebo aj vymiznu, zle myslienky ich velmi ovplyvnuju. Skus si nájsť tiež niekoho s kým sa môžeš porozprávať o tomto, nie len psychológ ale nejaká kamarátka o ktorej vieš ze by ta vedela podporiť keď ti nebude dobre. Mam kamaráta, ktorý mal veľké psychické problémy dlhoročné od puberty, postupne sa z toho dostal, ale začiatok bol v tom to priznať a začať aj riešiť, stále ma horšie obdobia ale nič tak zle ako kedysi, žije normálny život ako my ostatní. Držím palce ❤️
Nemusíš to mať potvrdené, že ta podvádza, stačí, že si to myslíš. Oslobodiť sa od neperspektívneho vzťahu by bol môj prvý krok… lebo je to guľa na nohe a aj na psychiku

1.A s kým to dieťa chceš ? Pišeš, že maš tušáka, že ťa priateľ podvádza, to snáď nechceš to dieťa s ním 🫣
2. Ak máš psychické problémy, tehotenské hormoný ich znásobia.. čiže v prvom rade si porob poriadok vo svojom živote, začni myslieť na seba, rieš psychologa or psychiatra a potom vzťah a dieťa, a to s niekym , kto bude naozaj za to stáť