icon

Ako zvládnuť reakcie rodičov na homosexuálnu sestru?

31. júl 2024

Ahojte. Moja mladšia sestra sa mi pred nedávnom zdôverila že sa jej páčia ženy a pár mesiacov má priateľku. Dosť ma to prekvapilo, nemala som ani tušenia že je lesbička, samozrejme som ju podporila, nie som žiadny homofób. Rodičia o tom nevedia a sestra sa bojí ich reakcie. Sú ešte stará škola, každú nedeľu chodia do kostola, nikdy sme sa na túto tému doma ani nebavili takže neviem aký majú na homosexualitu názor. Uvažovala som nad tým že keď budem u rodičov tak by som skúsila aspoň nadhodiť takúto tému a zistiť aspoň trocha ich názor.
Máte niektorá v rodine lesbičku/gaya? Ako to zobrali ostatní členovia rodiny, hlavne teda rodičia?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bejbypd
31. júl 2024

@onedaynick neviem prečo by mala dostať naložené ? Nerešpektuje to alebo rešpektuje a nechce mať v rodine ? No to je jej problém a možno ani nevie ..no a čo ..ja som napríklad rada ,že momentálne v rodine nemám vážnu chorobu nie nejakých homosexuálov ,to by mi bolo jedno ,ale ľudia sú rôzni niekto to považuje za chorobu v tom prípade je pre mňa hlupák ,ale súdiť ho bude jeho Boh ..hotovo vybavene

mariska1989
31. júl 2024

@beronsche vyššie som písala že ja takýchto ľudí beriem normálne . Myslené to bolo všeobecné . Nie každé slovíčko treba brať úplne do podrobná 🙈

lonely66
Odpoveď bola odstránená
laurita285
31. júl 2024

@alesto ,, priznať sa " - priznať dok. i priznať si pravdivo vyjaviť, uznať, nezatajiť: p. ( si) svoju chybu; p. príjmy; p. ( ...
// priznať sa. pravdivou výpoveďou potvrdiť vinu, účasť na niečom: p. sa k činu, ku krádeži. na zákl. podobnosti, príbuznosti ap.
preto je slovo " priznať sa " nevhodné.

alickapusinka
31. júl 2024

@liz_lemon kraviny načo to je dobre či si myslíš že sa bude držať tvojej rady.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
laurita285
31. júl 2024

@h2 a tehulka znamená malá tehotná žena? a mamička na materskej je malé dieťa? mužíček na materskej sa akosi nepoužíva :( ani ženíček

gab1sol
31. júl 2024

@liz_lemon toto je za mňa zvláštne. Kto to vymyslel? Lebo síce nepoznám žiadnu lesbičku/lesbu (alebo o nej neviem), ale poznám niekoľko gejov. A tí napríklad nemajú problém o sebe povedať, že sú teploši, buzeranti a podobne. A nehrajú sa na sladké reči. A je to o povahe - ako niekto používa v bežnej reči vulgarizmy, tak iný povie, že je lesbička, ďalší, že je lesba. A niekto povie, že má partnera, iný frajera, ďalší starého…

ssimusska
31. júl 2024

@onedaynick Couž 😂😂 môj názor aj tak nezmením, len za to že niekto nevie rešpektovať aj iný názor ako ten ich.

alesto
31. júl 2024

@laurita285 O tom by sa dalo polemizovať, máš napísané - pravdivo vyjaviť. To by nemalo pokryť aj to, že nemá rada mužov, ale ženy? Pravdivo to vyjaví, prizná sa. Priznať sa nemusí byť iba negatívne.

bejbypd
31. júl 2024

@gab1sol presne tak naozaj inak orientovaní ľudia nemajú problém s nejakým označením ..dám príklad moja dcéra má spolužiačku polociganku,hrdu na svoju cigánsku krv ,bežne dcére hovorí ,že moja dcéra je najväčšia gadža akú pozná ,doma sa na tom schuti smejeme..a sama na seba dievča povie,že vieš ja ciganim 🤣skvelá baba zo super rodiny..a poviem doma a my sme perfektni gadzovia aj keď sama som tmavá ,,e niekedy musím ľuďom tvrdiť ,že ozaj nie som romka🤣a presne takto gayovia to berú ,buzerant a čo ? Nevadí ..na hodnote ako človeka mu isto jeho sexuálna orientácia a ani farba pleti neuberá ..a to,že ľudia majú iný názor v poriadku ,ale nie tvrdiť vymyslené sprostosti o nejakej chorobe

ssimusska
31. júl 2024

@bejbypd Naložené preto, lebo ľudia nevedia zniesť to že má niekto iný názor ako oni. Ja rešpektujem homosexuálov takých, ktorý to robia doma v súkromí a nepotrebujú to vycapovať všade naokolo.

laurita285
31. júl 2024

@alesto je tam hlavne priznať sa k vine :D

kiwi3
31. júl 2024

ja sa cudujem, ze sa o tom rodicia s detmi vobec nebavia. to fakt o tom nepadlo v rodine ani slovo? velmi zvlastne v tejto dobe.

bejbypd
31. júl 2024

@ssimusska ja som nič takého nenapísala ,napísala som prečo by si mala dostať naložené za tvoj názor? Ako otázku ..ja absolutne rešpektujem názor ,že si rada ,že žiadny homo človek sa v tvojej rodine nevyskytuje alebo o Tom možno ani nevieš .ale nie som ochotná a neprijimam názor o chorobe a chorých hlavách ,lebo nie je pravdivý ..to si ale ty nenapisala zatiaľ ..takže tvoj názor ja ako otvorený človek k lgbti komunite respektujem

alesto
31. júl 2024

@laurita285 Vidíš, ale je to uhol pohľadu. 🙂

laurita285
31. júl 2024

Inak jedno zo slov, ktoré sa tiež "zázračne vytratilo " scitliveným slovníkom je bastard a pankhart :D dávno som to nevidela nikde napísané, že niekto porodil bastarda :D

saxana000
31. júl 2024

Bratranec zije s partnerom dlhe roky cesruju spolu na dovolenky chodia aj na slovensko ked pridu tak spolu..nikdy to otvorene nepovedal rodicom ani pribuznym samozrejne my mladi sme si domysleli.ale ti starsi su stale v tom ze je to spolubyvajuci kolega kamarat..marne ocakavaju prichod nejakej nevesty.aj ked po 20 rokoch uz asi aj sami zacinaju nieco tusit tato tema je silne tabuizovana on sa neprizna oni sa neopytaju.a vsetci su takto svojim sposobom spokojni.. ich vztah je ale velmi pekny nie su to gejovia z americkych filmov šušlavi a zženštelí preafektovani.žiadne cicmanie oblizovanie infantilne oslovovanie vystredne obliekanie..nemam nic proti homosexualom ale toto sa mne osobne protivi ked to niektori hrotia do extremu..

cookie29
31. júl 2024

@laurita285 a "kostoliar" je urcite scitliveny vyraz... :(

prirodzene empaticky clovek, respektive clovek s urcitym socialnym citenim papier nepotrebuje, maximalne sa opyta... a je to vybavene. A prave taketo propagacne letaky maju opacny efekt.

laurita285
31. júl 2024

@cookie29 vidíš :D tu sa toho chytíš ale na LGBTI ludi ti to nevadí :D lebo tam sa ťa to netýka ale kostoliarov určite v rodine máš :D

lenkakravcova
31. júl 2024

Nechaj sestru nech si to rieši s rodičmi sama. Nadhadzovanie tém veľmi nepomôže. Buď im to povie alebo nie a potom uvidí.
A k otázke: nemám nikoho takého v rodine a to ju mám celkom veľkú.

lenkakravcova
31. júl 2024

@laurita285 mne sa nepáči ani kostoliar ani lesba 😀
A nie som ani jedno.

laurita285
31. júl 2024

@lenkakravcova a čo muzulman? :D a mohamedáni? :D

evaachesa
31. júl 2024

@liz_lemon prepáč ale pobavila si ma s tou tabuľkou. 🤭
Už to vidím ako baba príde pred rodičov, ktorí práve prišli z kostola a povie: "Mami, Oci, chcem urobiť COMING OUT". 😎 Rodičia budú hneď vedieť koľká bije, že? 😂

85miska
31. júl 2024

Môj brat je. Od malička sme chodili do kostola. Brat mal 15 keď to povedal rodičom. Malý dve možnosti. Buď to prijať,zmieriť sa s tým alebo ho zavrhnut. Rodičia nás ľúbia,tak jasne ze brata prijali takého aký je.

lenkakravcova
31. júl 2024

@laurita285 skúšaš vymenovať ďalšie vysmešné pozmenovania?

laurita285
31. júl 2024

@lenkakravcova hej, že čo ľuďom prekáža a čo už nie 😀

lenkakravcova
31. júl 2024

@laurita285 hej tak tie vyššie spomínané sú také odveci. Aj keď neviem či vysmešné, možno skôr totálne nepresné (lebo ako názov kresťan je odvodený od uctievania Krista, tak aj Mohamedan je odvodený od uctievania Muhammada - problém je len v tom, že toto muslimovia nerobia, lebo je to v islame zakázané 😀). Takže ide skôr o termín, ktorý používajú ľudia neznalí. Nie je to priamo nejaká urážka. Skôr to vypovedá negatívne o tom kto ten termín používa.

laurita285
31. júl 2024

@lenkakravcova hej súhlasím, ale nevedomosť neospravedlňuje 😀