Ako zvládnuť reakcie rodičov na homosexuálnu sestru?
Ahojte. Moja mladšia sestra sa mi pred nedávnom zdôverila že sa jej páčia ženy a pár mesiacov má priateľku. Dosť ma to prekvapilo, nemala som ani tušenia že je lesbička, samozrejme som ju podporila, nie som žiadny homofób. Rodičia o tom nevedia a sestra sa bojí ich reakcie. Sú ešte stará škola, každú nedeľu chodia do kostola, nikdy sme sa na túto tému doma ani nebavili takže neviem aký majú na homosexualitu názor. Uvažovala som nad tým že keď budem u rodičov tak by som skúsila aspoň nadhodiť takúto tému a zistiť aspoň trocha ich názor.
Máte niektorá v rodine lesbičku/gaya? Ako to zobrali ostatní členovia rodiny, hlavne teda rodičia?
@monicka987 oo, ďakujem za kompliment. Sloboda slova (pozri ako lezú lgbt+ podporovatelia na môj profil aby si ponadavali - tam sa k nim vyjadruj rovnako, alebo ešte prísnejšie, keďže ich cieľom tam je ísť proti, nie len vyjadriť sa neutrálne ako ja tu v diskusii 🙂 ).
@lenkakravcova mas tri deti, ked ti jedno oznami ze je inaksie chcem vidiet tvoju reakciu, ked sama mas mesuge ci si moslimka alebo krestanka
@monicka987 och už zase.. typická odpoveď. Toto čítam v každej jednej reakcii. 🤣 A keď nie? Keď mi neoznámi a budú všetci hetero, tak čo potom?? Jaaj, nič. To nebude zaujímavé.
Som muslimka. Nemám žiadne mešuge. To máš možno ty. Ja nie. Ja viem v čo verím a som na to hrdá. 🙂
Mam brata gaya, v tych rokoch od 95-2000 sa bal aj priznat vobec, toboz rodicom… ja som si to vzdy myslela ale neriesila. Niekedy v roku 2001 odisiel do Prahy a tam uz to bolo lepsie, a teraz asi od roku 2004zije v UK. Tak sa nasiel. Uplne zapadol, je ak eptovany, ziadne narazky, ma priatela cez 10rokov, ziju spolu tiez dlho. Rodina- sirsia to neriesi, a otrc to zobral zle… ked sa to dozvedel, chcel ho priviest na Svk a vytlc to z neho. Brat na neho zanevrel, aj skrz ine veci. Matka neviem aky ma nazor. Ale ked pride sem na navstevu , kazdy ho respektuje, nepyta sa ho zbytocne veci ale on sa nikdy sem nevrati nastalo. Ja ho podporujem ako mozem a zastanem vzdy.
@lenkakravcova s tebou je skoda reci, byt lesba alebo gay nie je o zaujimavosti, to si clovek nevyberie, tak ako si nevyberie schizofreniu ako mas ty 🙂 treba ich viest tie deti ku laske ku vsetkym, to ta tie tvoje vsetky nabozenstva neucia? ty muslimka :D
@lenkakravcova neodpovedala si na otázku
Poznám aj aj, ako to je u žien neviem, ale asi dobre,keďže jedna je sestrou bývalého slovenského reprezentanta a bola s ním a s priateľkou na olympiáde v atlante. Chlapi jeden rodičia ťažká pohoda, druhý otec zomrel, asi by to ako vojak a despota nepredychal. V rodine asi nemáme nikoho. Ja si však myslím,že bratranec. Ale ťažko by sa mu priznavalo v rodine fanatických svatuskarov. Už ma 47,ženu mal naposledy keď mal 22
Ja som nasu rozsiahlu rodinu dlhodobo pokladala za klasicku, nudnu, katolicku rodinu. Bez vacsich dram, rozvodov, proste vsetko naporiadku, taketo veci nas obchadzali (ha ha ha :D). Veci sa velmi zmenili ako sme my mladsia generacia dospeli 😀. Ja osobne som velmi rada, ze clen rodiny, ktory patri k lgbti sa mi zdoveril a obcas vybehneme na kavicku pokecat. Ale nie kazdy to prijal tak ako ja. Sestra musi pocitat s rozdielnymi reakciami, ale to uz ona neovplyvni.
@laurita285 neviem, kto z nas dvoch tu ma predsudky...
pre informaciu nepaci sa mi ani kostoliar ani lesba... ani retard, dement a hrba im podobnych slovicok.
ja mám sesternicu lesbu . V 90 tich rokoch to oznámila rodičom ( mama je môjho otca sestra ) a to bol taký poplach v rodine , v ich najbližšej že až . Jej otec sa takmer zrútil psychicky a mama , moja teta jej povedala že musí odísť aby im tu nerobila hanbu , že to nikto nesmie vedieť. Dievča po vysokej škole odišlo do CZ , tam je dodnes , má dlhodobú priateľku . Všetko sa utriaslo , rodičia to prijali, na stretnutia chodí s priateľkou nikto nič nerieši .
Minule som videla jeden podcast s Martinom Hranom ktorý vysvetľoval že homosexuál sa delí na gay , buzerant a bukvica. Gay je napríklad Koleník , krásny chlap , fyzicky sa nijako neodlišuje od heterosexuála len má rád mužov , buzerant je chlap už s jemnejším hlasom , subtílnejší , ktorý preferuje skôr farby teplejšie - to je napríklad tento Hrana , a potom tí čo chodia do gay sprievodov a sú výstredne oblečení sú bukvice.
@monicka987
vyjadrila sa, že ho bude považovať za chorého a bude k nemu aj tak pristupovať.
@monicka987 Ak nemáš čo, tak útočíš? 🙂
"ku laske ku vsetkym, to ta tie tvoje vsetky nabozenstva neucia?"
No ani nie. Islam ma nič také neučí. Odsudzujem všetky hriechy rovnako. A pozor: Nie ľudí! ale konanie toho, čo je zakázané. Bezbrehá láska ku všetkým sa nevypláca. Ale keď ju preferuješ, tak miluj mňa rovnako ako sestru LGBT :D a keď napíšeš mne, že mám schizofréniu, tak myslím, že aj jej môžeš - s rovnakou dávkou lásky, ktorou sa oháňaš.
@mondolina skvely pristup nie 🙂 hlavne ze fanatizmus nabozensky neberie ako chorobu
@monicka987 ja ti úplne fandím ,sama by som to lepšie nenapísala 👏
@bejbypd dakujem <3
@monicka987 Na slovensku sa používa O aj U rovnako 🙂 U je bližšie originálu - a používa sa celosvetovo. Kukni stránku muslimovia.sk ak už tak.
Ja ti neprajem nič zlé. Nie som taký typ človeka. Pekný zvyšok dňa. Salam alejkum
Poznam rodinu kde ked chalan mal svoj coming out, tak otec ho chcel vyhodit z domu...mama sa ale prejavila ako levica a nakolko toto nebola jedina situacia kde sa otec choval ako kok, tak nakoniec jediny co isiel z domu bol on...pani je stastne rozvedena a on byva so svojim priatelom v rodicovskom dome.
Máme v rodine gaya, manželov bratranec. Zo začiatku to bolo zvláštne, ale zvykli sme si. Už berieme jeho priateľa, že je náš aj on. Jeho rodičia a sestra to vzali v pohode, ten manželov bratranec je taký zženštilý, tak sa to očakávalo.
Nebol by život krásny keby sa všetci rešpektujeme takí akí sme? 🙂 nemuseli by tu byť takéto témy a ľudia by boli šťastnejší
Ľudia , ktorí odsudzujú,súdia, vynášajú závery bez poznania, majú väčšinou sami strach z poznania,že sa mýlia a zo seba samých. Za mňa, ten ktorý dokáže odsúdiť, povyšovať sa nad svojím objektom strachu,hanlivo sa k tomu vyjadrovať, je častokrát len "kôpka" nešťastia a nespokojnosti so svojím životom. Je šťastnejší ten, ktorý prijme seba samého,svoje okolie tak,ako to jednoducho je.
A zväčša, tí ktorí sa najviac " dušujú",najviac súdia ,nevideli-nepoznali gaya/lesbičku ani z družice 😉.
nemám a bolo by mi to jedno,je to život toho človeka,nie môj.
V každom zamestnaní som mala takých kolegov/kolegyne....
Vďaka všetkým za normálne odpovede a názory, keď budem u rodičov tak ak bude príležitosť nahodím túto tému a uvidím aká bude ich reakcia/näzor. A podľa toho nech sa už segra rozhodne či im to povie alebo radšej nie
Pre mňa ako rodiča je nepochopiteľne, že by kvôli takejto banálnej veci zanevrela na svoje dieťa. Porodila som ich, milujem ich, bezpodmienečne im dávam lásku. A zrazu mi povedia, že milujú toho a toho a moja láska zmizne? Nepochopiteľne, nepredstaviteľne. Aj keby syn príde s ružovými tykadlami a dcéra s čiernymi rohami, a obaja donesú rovnaké pohlavie domov, tak sú to stále MOJE deti, ktoré milujem. Fakt si neviem predstaviť, ako obyčajná orientácia a láska dokážu rozhádať rodiny.
Ja mam takeho bratranca,, cca 40r, zije sam obcas u neho byva "kamarat", my rovesnici sme to pochopili uz asi v 18-20, jeho mama pred 30kou jeho otec doteraz nadava na buzerantov 😱 nejqk si nevsimol . Pricom ti kamarati su dlhorocni,normalne vztahy, chodia k nim na obedy, oslavy... nejak nikomu nic neoznamovat, ludia nie su slepi, dokonca jeden z jeho partnerov to bola uplna parodia muza a aj tak... kto nechce nevidi (jeho otec)

@lenkakravcova teba som minule videla na facebooku ako ta poburila duhova flaska a riesis u svojom profile trans ludi, takze ty ako netolerantna neviem co tu vobec lezies