Ako zvládnuť rozčarovanie z kúpy domu?
Ahojte, pisem anonymne, asi sa chcem len vyrozpravat lebo momentalne toho vela nespravim... Kupili sme nehnutelnost 7 rocnu pred dvomi rokmi ked boli ceny na vrchole a obhliadky trvali tak pol hodinu. Navyse nas strasili ako za nami caka zastup dalsich, a asi neklamali. Takze byvame v dobrej stvrti, susedia su uzasni, deti su vcelku spokojne(menili skoly). ale ja som velmi nespokojna s prevedenim domu. Hrozna akustika( je to trojdom),pocujeme susedov take hlasy jak zo zahrobia, slova samozrejme nepocujeme; tmavy kuchynsky kut, nizky strop - to su take zakladne veci co mi tu velmi vadia. da sa kupit vo vedlajsich dedinach kvalitnejsi dom ako tento a ovela lacnejsie. ale ked sme kupovali my v tom vrchole co bol pred dvoma rokmi, tak nebol cas vyberat a lebo vsetko mizlo ako teple rozky a vlaste ani nebol vyber 🙂 a teraz rozmyslam co robit, stahovat sa a zase robit detom soky?? mam uz vacsie 8rocneho a 13 rocnu, ledva si tu zvykli a hned ich zase tahat prec...takze sme si povedali ze to (stahovanie) nebudeme rok = dva vobec riesit. ale zaroven mam husiu kozu doslova ked si predstavim byvat tu, zveladovat to tu a pritom viem ze kopec prachov to stalo, este kopec aj bude (ktore ani nemame). Tak mozno je to skor na nejaku psychologicku pomoc "ako byt spokojni s tym co mam", lebo toto susedstvo , krasna priroda a dobre vybavene mesto tiez nie je samozrejmost . ale mrzi ma ze sme urobili taku chybu pri kupe nehnutelnsoti. (aj ked ktovie) teraz samu seba presviedcam ze je to stara barabizna a ked ju budeme raz chciet predat, stratime kopec prachov, ze to nema tu hodnotu co sme za to zaplatili. alebo ma? ako sa vy staviate k velkym rozhodnutiam, ktore vyzeraju ze neboli moc spravne (aj ked ktovie) a co vam pomaha udrzat si nadhlad. Ps.S.: Muz je v pohode, rozumie mi, ale jemu sa "dobre byva" proste on neriesi co nemoze hned zmenit. na druhej strane mozeme byt radi ze sme sa rozhybali este za stare uroky, lebo predtym sme byvali v podnajme....tak kludne do mna 🙂 ked sa najde apson jedna osoba co ma pochopi, rozumie mi a ma nieco podobne, aj mne to pomoze, kludne aj SS 🙂
Ahoj, nasla som tu tvoj prispevok a velmi sa ma dotkol, kedze prezivam nieco podobne.. pred rokom sme kupili velky novy dom, dlho sme zvazovali.Nakoniec necely rok byvame niekde kde si absolutne neviem zvyknut a prichadzam na veci,kt ma dost prekvapili nemilo. Byvame v krasnom prostredi no od novembra do februara tu nezasvieti slnkko,lebo je za horou.. to este umocnuje vacsi pocit šera v dome. Dokonca sme si dali vyburat dve okna, pomohlo, no vzdy tu bude akoby tma kedze izby su dost nedobre orientovane.... (uz sme si pozvali aj architekta, riesenia su, ale velmi nakladne, to sa vobec neoplati prerabat novy drahy dom). Ja som z toho nestastna lebo milujem svetlo a jas. Navyse kedze som na rodicaku a cele dni doma tak uz z toho cvokatiem. Predtym sme byvali v meste, v dvojizbaku. Vsetko pod nosom vsade na skok. Na toto si tiez neviem zvyknut, vsetko od ruky.
Takze normal zvazujeme, ze dom predame a sa vratime naspat na byt. (Ten prenajimame). Obrovsky som sa uz natrapila preto, mnohokrat povedala ze zvyknem. No predstava, ze mam zit niekde (co stalo kopec penazi, ktore splacame s obrovskym urokom) nestastna je sialena.. mame uz dost rokov a brala som to, ze kupime dom a uz tu ostaneme. No netesi ma ten dom. V noci sa tu bojim... ked si predstavim co nas caka, proces predaja, stahovanie s malym dietatom opat tak mi je zle. Navyse od septembra ide do skolky, tak treba konat, kam ho prihlasit aby menenim skolok netrpelo... 🙈 Z mojho pohladu to bol krok vedla, zle rozhodnutie, ze sme to tu kupili. Kazda minca ma dve strany, ani na byte to nieje idealne. Pojdeme do mensieho, hluk, susedia. Nechcem tam vsak ostat navzdy a verim, ze raz snad nieco najdeme alebo postavime, v com budeme stastni, kde sa budem citit dobre a tesit sa, ze som doma. roky ubiehaju, cas plynie..
@vera55555 ja som v dome, ktory sme prerabali 4 roky, 2 tyzdne a som zrela na psychiatriu. Dom je v ramci moznosti vcelku ok, uvodom, v zime budem nadavat, lebo z juhu nam tieni dom od susedov, je vysoky a blizko. Ale tato cesta je tu tak hlucna, ze to nedavam, som nervozna z tych aut. A najhorsie, ze muz si uz zvykol, ako sem chodil. Deti si uz aj kamaratov nasli. A ja...no nejdem radsej pisat, ako sa mam chut zbalit a odist naspat do bytu alebo k nasim na pomaly vyludnenu dedinu.
Nepovažujem to za "vážny dôvod" nespokojnosti, skôr detaili/rozmaznanosť. Keby predošlý majiteľ zatajil napr.neustále vytápanie domu, to by bol vážny dôvod. Čo k tomu dodať.... predajte dom a chodte do podnájmu naspäť🤷♀️

@babulkomale no v BB a okoli mas obrovsky problem, ak nemas 500 tisic na pozemok plus dom. Ono vsetky veci sa ukazali az neskor. Akoze mozno niekomu nevadi len na staru podlahu dat novu, nezateplit odspodu, nechat povodne parkety, nie vsade to bolo tak strasne zle, len v 1 casti. Alebo len vymenit okna, vymalovat a byvat. My sme siesti, potrebovali sme komplet nadstavit vrch, bola tam len povala a manzardka. Dole chodba, technicka a 3 miestnosti, mini kupelna. Taketo domy tu idu teraz okolo 180 tisic. Toto je kus vacsi, taky dlhy, pre predstavu. Nas mensi a mensi pozemok. https://www.nehnutelnosti.sk/detail/Ju2CZTXfZYg...
Znama to chcela kupit, nevydalo. A s tym, ze len nejake mini upravy, my to robime uplne od podlahy, nova elektrina, kurenie, mali sme vybrate podlahy...