icon

Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?

5. máj 2024

Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

autor
5. máj 2024

@marca12 dakujem za pochopenie. som rada ze nie som jedina kto to takto tazko znasa. 😞

autor
5. máj 2024

@zuzudrnda presne ako pises. Vzdy som v tomto vztahu tahala za kratsi koniec, on si stale drzal odstup, bal sa, ze mu ublizim. Ja som vzdy mala pri nom pocit ze mi kazdu chybu dava doslova vyzrat. Nikdy nic len tak nehodil za hlavu.
On ked mne povedal nieco, co ma ranilo, tak povedal prepac a ja som povedala ok a neriesila.
Ale ja ked som povedala nieco co ho zranilo a vzapati som sa ospravedlnila ze som to tak nemyslela, tak takmer vzdy sa to skoncilo jeho niekolkodnovym odmlcanim. Neodpustil mi nikdy nic

zuzudrnda
5. máj 2024

Veľmi dobre rozumiem a deje sa ti úplne prirodzene. Keďže rozchod z jeho strany, aj pocity viny sú....že keby to a ono si robila inak, neodišiel by. Podľa mňa si nič zle nespravila. Nič na rozchod. Ak ťa muž ľúbi, tak takú aká si. A tie poznámky a občasná žiarlivosť by ozaj nebola dôvod na rozchod. Keďže si to uvedomujes,znie to ako klišé, ale čas, priatelia, prip. terapeut, rodina pomoze a nekontaktovat sa. 💚

autor
5. máj 2024

@fauko bohuzial na to som prilis velky pragmatik. neverim v boha. V osud. Ani v karmu. Neverim ze sa veci deju za nejakym ucelom. Bohuzial. Nedokazem nicomu z toho verit. Bolo by to ovela jednoduchsie, keby som to dokazala

zuzudrnda
5. máj 2024

Ufff. K tomuto sa vráť, ak ťa opäť napadne, že bol najlepší muž na svete...a potom si daj pohárik vína a otvor sa budúcnosti. Lepšej 🍀

autor
5. máj 2024

@zuzudrnda ja tiez nemam pocit ze som naozaj taka strasne priserna aku ma opisal. Ale to je jedno pokial ma on taku vnima. proste sme sa k sebe nehodili, proste ma nikdy naozaj celym srdcom nemiloval. Od zaciatku vztahu ma vychovaval, viedol, bol v tej dominantnej pozicii. Velmi zriedka sa stalo ze prijal moj nazor, ci nebodaj kritiku. On bol vzdy ten “lepsi” 😞

autor
5. máj 2024

Ale mozno to cele ja zle opisujem. Mozno som proste fakt ja ta ziarliva narcisticka manipulatorka a on je moja obet. Niekedy sa tak naozaj citim.
Vzdy mi hovoril ze samu seba vnimam cez ruzove okuliare a robim sa lepsia ako som. To naozaj robim niekedy. Oducam sa to

oliolijanka
5. máj 2024

@autorka Nieeeee, nie si ziarliva, narcisticka, manipulatorka!!🙂🙂🙂
Taketo vycitky maju presne obete manipulatorov.

Kazda by sme mali skor ci neskor poznamku, keby nam chlap doma oznami, ze ide za kamaratkou😁
Zena s tromi detmi si urcite zela cjlapa, ktory nebude chodit za kamaratkami alebo travit vikendy u rodicov.
Proste nebol vhodny.

marca12
5. máj 2024

Ja mam pocit,ze si natrafila na chlapa "netykavku". Tebe mohol vycitat,ale ty ani krive slovo si nanho nemohla povedat. On z teba spravil to,cim si pri nom bola. Boze kolko sa ja nafrflem a moj chlap jednym uchom dnu,druhym von. Nikdy sa neuraza. Take typy ako je tvoj ex s nimi sa tazko vychadza a zeny pri nich stracaju svoju identitu. Casto je zena na takom chlapivi zavisla a potom ten rozchod velmi tazko znasa. A hlavne po rozchode akoby sme uplne zabudli na to zle a vynaraju sa nam len dobre spomienky. Ty ked sa z toho vyliecis,tak budes oslavovat,ze si sa toho cloveka zbavila. Nic lepsie sa ti stat nemohlo. Mas na viac,ver mi.

autor
5. máj 2024

@marca12 ano. On je strasne urazlivy. Nielen na mna ale aj s kamosom sa dokaze nebavit mesiac lebo pouzil prilis ostry ton a pod. Lenze kamosovi je to jedno, ten si ani nevsimne. A ja to prezivam. Minule sme sedeli s kamoskou aj s nim na kolaci. Sli spolu na pohreb (volali aj mna ale nechcela som) a nahodne som sa s nimi potom stretla. A som nejake slovo skomolila a on ma hned zacal opravovat. A ta kamoska sa na nom zacala smiat ze aby sa nepokakal. A ja som si len hovorila ze toto by som si nikdy k nemu nedovolila, ze by mal uplne nervy na mna. Ale pri nej to nejako neriesil, len ostal ticho

autor
5. máj 2024

@marca12 on praveze odo mna bral uplne vsetko ako vycitky. Ako vycitku vnimal aj ked som mu povedala ze mi chyba. Naozaj sa mi s nim velmi tazko komunikovalo casto krat lebo sa dokazal urazit na hocico.
Naposledy sa takto pre mna nepochopitelne urazil, ked som soferovala a on mi zacal hovorit ze pozor pozor macicka.
Trochu ma to urazilo lebo vsak vidim aj ja. A povedala som mu, ze som sa uplne zlakla ako na mna “pozoroval”. A on sa do krvi urazil. Povedal ze mi da cas aby som si premyslela co som urobila. A ja som nechapala. Potom som sa dozvedela ze som sa mu mala podakovat lebo vdaka nemu som nezrazila macku a miesto toho som ho “obvinila” ze ma vylakal a urobila som z neho debila 🙈

autor
5. máj 2024

@oliolijanka to s tou ziarlivostou si uznavam. Naozaj som sa to snazila ovladat, nerobila som vyslovene sceny ale nedokazala som si nikdy povedat ze ok, tak radsej travi cas s kamoskou ako so mnou. Nic na tom nie je. Vzdy sa ma to dotklo. A to je naozaj nieco na com by som mala pracovat. Lebo samej sa mi to nepaci. Ziarlivost mi pride velmi ponizujuca pre mna.

oliolijanka
5. máj 2024

Ja verim, ze tomu veris😁

karolinakr
5. máj 2024

?? no tak tento by mi vôbec. ale že vôbec nechýbal..prečo si na nom zavisla? chyba ti to napominanie, poučovanie, trestanie tichom, odtažitosť? tuto krasne vidno, že človek nemusi mat idealnu povahu, dokonca može byt superhrozny a vzbudi velke vašne, city a nikdy nehynucu lasku

autor
5. máj 2024

@karolinakr ja som praveze nebola na nom az tak nalepena. On mal rad svoj priestor a ja som to chapala. Takze ked som mala napr cely vikend bez deti tak to nebolo tak ze som cely cas bola s nim, mala som aj svoje aktivity.
Ale ano. Cely cas tam bola ta nerovnovaha ze ja som ho velmi chcela a mala som v tom jasno a on stale vahal, on vsetko berie strasne racionalne, cely cas si drzal odstup, takze sa mu z toho ovela lahsie odchadza

autor
5. máj 2024

@karolinakr on ma nejakym sposobom presvedcil ze on je bez chyby a za vsetko mozem ja

karolinakr
5. máj 2024

v tomto je ta zakernosť, že moc si mu ukazala svoju lasku a mohol byt nad vecou, hlavne ak sam necitil až taku lasku, ale uprimne, nemaš za čim banovať...možno ťa prave ten chlad a nedobytnost k nemu rajcovala, ale na druhej strane si to racionalne daj na važky . on ma až tak nelubil a prestaň sa týrať

la_dolce_vita
5. máj 2024

Mam silny pocit, ze uz som citala podobne riadky pred casom, to si bola ty, vsak? Placas sa v tom fakt pridlho, uz si mohla byt davno za tym. Silou mocou potrebujes tohto muza, prosis sa o lasku a ponizujes ☹. Zrela zena, matka 3 deti.. Preco si vynucujes jeho pritomnost? Tak ked to tak citi a je radsej s rodicmi a kamoskami, tak nech je. Vsak ty mozes mat vlastny program s detmi. Imponovalo mu toto ponizovanie. Neverim, ze je to definitivny koniec, to uz bolo aj pred tym a zasa si ho uprosila. Robis velku chybu a este aj seba zhadzujes a nevazis si, potom tazko najdes muza, co si ta bude vazit ☹... prepac za uprimnost.

minenkak
5. máj 2024

@la_dolce_vita pekné si napísala,uplne zbytočne sa v tom vŕta

matkahelka
5. máj 2024

@la_dolce_vita citas mi myslienky.presne to som isla napisat, ze ona tu uz pisala, ked sa s nou predtym rozisiel. a dookola to iste. len teraz naschval nenapisala, co predtym, ze sa stretavali len ked chcel on a ze k nej chodil len kvoli sexu, ze nikam spolu nechodili, lebo on s nou nikam chodit nechcel. byvat s nou nechcel. 40 rocna zena, matka sa doprosuje chlapovi ako take steniatko panovi. fuj.

On si ta obkrutil okolo prsta a caka, kedy opat dolezies a budes prosit. a ty opat dolezies a opat budes pisat ako ta znova odkopol. co moze byt pritazlive na takom chlapovi, ktory ta ma za nic a potrebuje ta prevychovavat?!

karolinakr
5. máj 2024

jedine, že má zlaté oné riady ...

dadis
5. máj 2024

Juj, uz ho prosim zablokuj. Je to uplne toxicky clovek a ty trpis asi zavislou vztahovou vazbou. Cim viac ti daval studeny odchov, tym viac si ho uprosovala a strapnovala sa. Mal ta za handru. Ked sa od tohoto cloveka oslobodis, uplne ti odlahne. Nechaj ho rodicom, alebo nejakej riadnej rakete, co s nim bude mavat ako on s tebou. Ani ho nepoznam a mam chut ho ovalit panvicou po hlave 😅😆. Daj si chvilku sama bez vztahu.

la_dolce_vita
5. máj 2024

Autorka, bojis sa samoty a to je chyba. Ale radsej byt sama a venovať sa detom a sebe ako tento chory vztah. Uvedom si to konecne prosim a nechaj ho ist. Ak zareagujes tak, ze mu das zapravdu s rozchodom a nasledne sa odmlcis, garantujem ti, ze zasa otoci a bude sa chciet vratit. A to bude dokaz, ako tebou manipuluje. Ale neustupuj..

minenkak
5. máj 2024

@dadis no ak je to ona ,boha to jej nezávidím ,toto už je na psychiatra

dadis
5. máj 2024

@minenkak Ano, je to ona, podla mna. Dostala vtedy 24 stran relevantnych rad a stale nie je na vine on, ale ona..co uz 🤷‍♀️

minenkak
5. máj 2024

Autorka,teda ak si to ty, tá téma skoro z pred roku,choď k lekárovi, toto nieje sranda, ešte si mladá máš kopec rokov pred sebou a ešte môžeš byť šťastná

la_dolce_vita
5. máj 2024

Takze tento laskavy dobrak je ten alkoholik, gambler, mamickar, lenivec a neschopak...

karolinakr
5. máj 2024

@la_dolce_vita je to ten z tej diskusie? lebo potom sorry, nie že tak jej treba, ale neverim, že po tych 24 stran diskusie, čo akože už bolo dobre, pritom to iste spravanie chlap vykazuje, alkoholik zadlženy gembler, ona VŠ na dobrej pozicii s vynikajucim platom - nevadi
autorka, vyplač sa ( seriozne za tymto plačeš?) tak dufaj, možno sa vrati k tebe
Ja už sa nevyjadrujem, lebo to je škoda času
zdoverila si sa, možno sa ti uĺavi, ale no čo už..

karolinakr
5. máj 2024

@dadis tak ked je to ona, tak potom jedna katastrofa..tam už neradim nič, dala som do placu vynikajuce knižky..tvrdila, že je všetko ok, tak čo už tam naradíš... 🤷‍♀️

čo si človek uvari, to aj zje, bohužiaĺ..