Ako zvládnuť rozvod a samotu s ročným dieťaťom?
Ahojte baby,
Len pre zaciatok,mam novy nick, nie som ziadne decko co sa nudi a budem rada ak budem od vas citat hlavne slusne a konstruktivne komenty, nakolko ma nepoznate a moj problem sa neda rozpisat na par viet...
Som vydata 2 roky a mam dieta (1 rok). Muz ma z predosleho vztahu 6 r dieta. Moj problem je ten, ze ako sa nam narodilo dieta tak nas ma muz na haku... venuje sa hlavne svojej byvalej rodine a dietatu a my (ja a dieta) sme na druhej kolaji. Vzdy ked sa pohadame,tak sa proste zbali a odide k matke alebo neviem kde a ja s dietatom ostanem doma sama. Takto to robi pravidelne,lebo vie,ze nemam rada samotu a nemam auto aby som isla k rodine...
Par dni dozadu sme sa opat pohadali,lebo opat uprednostnuje prve dieta pred nami,chodi na kupaliska a do hracich centier a ja som doma... povedala som si uz svoje,lebo toto sa mi uz nepaci a samozrejme ze odisiel. Od stvrtka je prec,...a ja sama doma s dietatom. Vobec ho nezaujima ako sa ma nase dieta ani nic. Len dnes mi prisiel od neho mail, ze sa chce rozviest, lebo ma nemiluje a cely cas som to na neho hrala... v celom maily ani len nespomenul nase babo,len to aka som intriganka a pod....
Najprv napisal ze ma nemiluje a chce rozvod, potom par viet nizsie, ze mu mam ukazat ze sa vo mne zmylil a mam splnit jeho podmienky... :D ktore su uplne na hlavu (to rozpisovat nejdem).
Ja uz neviem ako sa mam k tomuto postavit, kazdopadne neodpisala som mu nic, lebo sa budem iba zbytocne nervovat a bude to na mne vidiet aj babo a to nechcem...
Moja otazka znie, ...nakolko suhlasims rozvodom, ze ako mam zniest samotu avsetko okolo toho. Budem mat samozrejme problem aj s byvanim, tak musim dat dieta do jasli a ja ist do prace...no cele zle... Dakujem pekne za precitanie.
@tinkatinus on sa baviť nebude, keď sa hádame je moc výbušný, tak mi radšej vypisuje maily...
@tims11 môj muž po hádke tiež rád mlci....asi chcú byť dôležiti....napríklad ja to neviem vydržať, ja sa ho pýtam a chcem to riesit hned.....potom sa pohadamee ešte raz...aj 2 x ked ne treba ale vždy nakoniec sa udobrime....nehadame sa často ale predsa obcas to príde.
@tinkatinus no ja som podobná ako ty,ale už po tomto všetkom si vravím že budem mlčať aj ja ... Áno sme ako malé deti...uznavam
@tims11 tak mu napíš aj ty.....aj môj je "temperamentnty".....preto ked je už moc vytoceny ide radšej preč.....tak mu to vysvetlí v emaily vsetko
@tims11 aj ja mlcim....ale ja vydrzim len 2h max
@tims11 aj keď tie emaily to nie je moc dobre....lebo tam nie je hned konfrontacia a niekedy nevieš čo tým človek myslel pretože nepočujes ton hlasu.....a tak vznika nedorozumenie
@tims11 a prečo sa máš ospravedlniť tomu jeho synovi?
@tims11 ja nechápem takýchto mužov. Takisto ako ty si vedela ze tam ma dieťa z prvého manželstva, takisto aj on mal vedieť co obnasa druhé dieťa a ze rodinou ste už vy a plus jeho syn. Nonsens že on sa ofuci a odíde od vás ku mame. To sa takto riešia problémy? Nech sú tie problémy akékoľvek, ale nezdupkam pred nimi ku mame. Predsa už máte malé dieťa a toto nie je zodpovedný prístup. Ty sa máš ospravedlniť 6 ročnému dieťaťu? To ako začo? Ved to je úplne smiešne. On si musí dat zopár veci do poriadku v hlave, inak to nepôjde. Ak ešte máš silu, skúste poradňu, ak nie, tak sa o samotu neboj, je dočasná ako všetko v živote, ako aj to dobre a zle. Držím ti palce.
@tims11 uz ste si povedali, ze suhlasis s rozvodom, ci este o tom netusi?
@tims11 Ja mam muza, ktory ma 2 deti s byvalou zenou. Kvoli nim sme zostali byvat v meste, aby s nimi mohol byt co najcastejsie. Casto sa na to zabuda, ale otcovska laska je rovnako silna ako materska a aj muzi velmi trpia odlucenim od svojich deti. Predstav si, ze by sa zrazu tvoj kontakt s dietatom okresal z kazdodenneho na napriklad kazdy druhy vikend- ved by ti puklo srdce. A aj tie "nase" ziarlili a tak s nimi po narodeni nasej malej travil muz co najviac casu, mne to prislo samozrejme, ved sa im mohol venovat ovela viac, nez babatku. Tiez si musel najst svoj sposob ako sa zorientovat v novej situacii, najst tu spravnu mieru pre vsetky strany a to sa nestane za tyzden. A ja som si takisto presla roznymi fazami, bola som aj v tej, v ktorej si podla precitania momentalne ty, mne ale moj muz stoji za to, aby som hladala sposoby, ako ano 🙂 a tu je problem- nie v jeho synovi ani nikom inom, ale v tvojom muzovi. Je to este nedospele chlapcisko a nie muz, od takeho naozaj ruky prec a lepsie ti bude bez neho. Nijaky normalny chlap po kazdej hadke neuteka. Rodicia ti chcu pomoct, to je super a velmi ti to ulahci rozbeh. Hlavne sa neizoluj, skus si najst cas aj na kamosky. Drzim palce, tvoje stastie ta este len caka 🙂
@moonlight1210 on to napísal ako hotovú vec že podá žiadosť a následne na to tie jeho podmienky... Tak ja sa už neviem vysomarit
@tims11 to nie je odpoved na moju otazku. Mozem ale teda z toho, co pises, dedukovat, ze nie, este si mu neodpovedala ani ano, ani nie.
Mozes mu teoreticky napisat: ´s tvojim navrhom na rozvod suhlasim, k tvojim svojskym podmienkam sa vyjadrovat tym padom uz nebudem. Pac a pusu, tvoja ex.´
Je mozne, ze zazijes, ako sa razom obrati.
Mne sa zda, ze on ma “niekoho za chrbtom”. Kto ho v takom mysleni podporuje a utvrdzuje. Kludne v tom moze byt uz aj novy zacinajuci vztah.
Vtedy sa clovek citi silny v kramflekoch, lebo ma uz istoty inde. Takze s vacsou lahkovaznostou hadze slovami.
Ale kludne to moze byt len prostredie, v akom je. Postazuje sa, oni ho polutuju a podporia v tom, ze sa mu deje krivda. Alebo ho podpichnu, tak im chce dokazat opak.
Na to druhe usudzujem z toho, ze sice chce “konecne” riesenie, ale zaroven je to skor ako afekt. Alebo snaha zdoraznit, ako vazne sa citi urazeny. Resp ukazat, co riskujes. Kam si ho az “dohnala”. Zdoraznuje tym “vaznost situacie”, lebo on to tak vnima.
Ale nemysli to uplne vazne. Kedze hned navrhuje moznosti, ako sa mozes z nemilosti vykupit a zase si ho ziskat.
Neviem ti povedat, co by stalo, keby si pristupila na rozvod. Ci by to z hrdosti dotiahol do konca (alebo aj preto, ze uz niekoho ma). Alebo by na prekvapenie zacal vyjednavat. Sice cez obvinenia, ako sa nesnazis a si zla, ale vyjednavat. Temu rozvod by nestiahol a mozno stale sa nim vyhrazal, ale nijak by v tej zalezitosti nepostupoval.
Je na tebe, co urobis.
Treba pamatat na zasadu, ze ak nieco zacnes, vzdy by to malo byt preto, ze to chces. A nazor zmenis len za vyraznej zmeny podmienok.
Nikdy by nikto nemal nieco zacinat, ak vlastne chce dosiahnut opak (napr. zena uteka k rodicom s tajnym dufanim, ze muz sa zlakne a pride za nou ju prosit). Lebo moze dosiahnut prave to, co nechce.
Preto ti navrhujem skusit este s muzom vyjednavat. Nevyzeras na to, ze si presvedcena o rozvode.
Ale maj hranicu, za ktoru to uz tahat nebudes. Napriklad taku, ked budes vidiet, ze tvoj muz vobec nepochopil snahu o zmier a naopak ma pocit, ze zvitazil (a bude sa chovat z pozicie moci).
Preto zaroven odporucam si v tom obdobi budovat vlastne zazemie, kam mozes ist (hodi sa vzdy. Bud udrziava muza v stave, ze vie, ze zenu nema nikdy istu, alebo zene dava moznost slobodnejsie riesit muzove eskapady.)
@moonlight1210 ahoj, napísala si to úplne trefne. No dnes som mu napísala že som ochotná poriešiť manželsku poradňu a opýtala som sa , či s tým súhlasí. Jeho odpoveď bola,že keď mu vrátim peniaze tak vtedy mi odpovie... No nemám už slov... Peniaze som mu poslala a už nečakám od neho nič...

@tims11 typické....u nás ked sme mali krízu tiež sme sa nebavili alebo len hádali ale navarene chcel....a mysleli sme si ze sa neznasame aj sme povedali ze rozvod ale ústali sme prešlo to a odvtedy nie je problém....a nemyslím si že nemyslíš na dieťa...neboj sa....aj hádka je lepšia ako ticho....povedz že sa chceš porozprávať ale ak sa pohadate nech nejde preč.....inak môj muž tiež chodi preč ked sa pohadame na pár hodín ale aspoň sa upokoji vyvetra......ved ste sa brali z lásky a dieťa je veľká zmena....okrem toho ak ju 2x kocikoval tak ma o ňu záujem......môj muž napríklad deti veľmi ľúbi ale keď boli malé ani von s nimi nešiel, ze ked budu plakat....len pri mne bol s nimi