Ako zvládnuť rozvod a starostlivosť o dieťa?
Ahojte som na zaciatku osmeho mesiaca, babatko nebolo planovane, neviem ani ako a otehotnela som🤷🏻♀️ zo zaciatku som mala aj menstruaciu, takze som nevedela, ze som tehotna, nepripadalo ist ani na interupciu, kedze som sa to dozvedela az neskor. S manzelom sa rozvadzam, uz dlhsie bojuje s alkoholizmom, chvilu sa liecil, asi rok abstinoval, neskor ked mu mama zomrela, znova do toho vpadol. Pije vlastne cele moje tehotenstvo a vobec ho dietatko nezaujima. Nemame spolocny majetok, byvali sme v byte, ktory som zdedila. Z neho som ho vyhodila. Samozrejme sluboval, lutoval, prosil a takto dokolecka… ked sme sa brali asi som bola slepa, hlucha a naivna. Videla som ho ako poloboha.. ale velmi sa zmenil.
Ako prebieha sud v pripade, ze dieta este nie je na svete? Bude musiet byt aj druhy sud na upravu prav a povinnosti voci dietatu? Neviem ci od neho dostanem nejake peniaze, kedze do prace nechodi, vsade si robi dlhy.
Ako zvladnem v podstate sama male dietatko? Mam uspory, pomoc a oporu v bratovi a otcovi, ale mam strach ci to sama zvladnem. Chyba mi taka zenska rada, pomoc a ruka.
Viem, ze mnohe zeny su na tom horsie a nemaju ani len kde byvat. Kazdopadne na synceka sa tesim aj ked som mu nevybrala najlepsieho otca.
Dakujem za pripadne rady.
Určite to zvládneš, máte bytík, nejaké úspory, brata a otca. Už teraz bábätko ľúbiš a verím, že urobíš všetko pre to, aby bol synáčik spokojný a šťastný. Ide najmä o lásku, láskavosť, starostlivosť, to pôjde od teba ako mamky prirodzene ❤️ Držím vám palce ❤️❤️
Ak mas nrjske uspory,byt,otca,brata to zvladnes. Lepsie samym ako s alkoholikom. Verim ze chyba zenska opora ale ktocie mozno casom najdes super kamosku,ktora bude oporou. Teraz sa uz len tes na synceka.zivot je svina😞
Co odsúhlasí na sude ako vyzivne to ti bude platit stat ako nahradne vyzivne. Tak ak sa s nim da normalne porozpravat, nech odsúhlasí aspon 200€. Ked on nic nema tak ani exekútor mu na nic nesiahne. Neboj to zvladnes. Mas byt, zdedila si, Cize hypo neplatíš. Tak mas o starost menej s peniazmi. Drzim ti palce.
To si este ozaj v dobrej situacii. Mas kde byvat. Mas strechu nad hlavou nejake uspory.
So sudom neporadim ale verim ze s alkoholikom spolocna cesta nema vyznam.
Prajem ti hlavne vela sil. Ma ti kto pomoct. A ak budes potrebovat “zensku” radu tak sa budes pytat ci uz tu alebo lekarky a podobne 😉
Neboj nic, zvladnes to. Muzsky vzor bude mat v ujovi a dedkovi. Rozhodla si sa spravne. Uaetris dieta od alkoholika. Ja by som ti poradila mlieko aj odsavat a od zaciatku kombinovat mm z flase a kojit - teda ak chces a budes môct. V takom pripade ta bude vediet nejaky cas zastupit aj otec ci brat. Je to velka pomoc, keby si ochorela alebo casom potrebovala nieco vybaviť ci si jednoducho len oddýchnuť.
Prvy syn tak bol nauceny a bolo to super. Hlavne mu nevervziafldne sľuby! Dobry otec moze byt napriek rozvodu a poskytnut mu kvalitny cas spilu a vsetko co k rodicovstvu patri. Prajem ti uz len radostny a harmonicky život ❤️
Dakujem vam za povzbudive slova, manzel sa nezmeni a bolo to s nim len trapenie. Ja som mala rozvodove papiere v sufliku dva roky. Ked som ich podala zistila som, ze som tehotna.
Moj Otec je este mlady a na vysluhovom dochodku, tak ma vela casu a nevie sa na vnuka dockat. Co ma tak trochu drzi nad vodou, ze nebudem uplne na to sama🙂
@betulinka1 manzel ma len starsie auto, ale prisiel o vodicak, takze mu je na dve veci. Skusim sa s nim porozpravat. Malemu nic nekupil, ani asi nekupi, on sa len v krcme chvali, ze bude otec a to ani nevie pohlavie…lebo to by sa uz bil do ramien aky je on super chlap, ked bude mat syna.
Ano mam dvojizbak s nizkymi nakladmi, 120€. Co aj z toho biedneho rodicaku viem utiahnut. Popripade mozem neskor pracovat aj z domu. Toho sa velmi nebojim… ked manzel neprepije moju vyplatu, tak sa mam ako kralovna
Zvládneš to, neboj sa, ja som bola tiež na prvé dieťa sama, bývalý má opustil počas tehotenstva. A to som nemala žiadne úspory, ani prácu, ani žiadnu pomoc, bola som čerstvo po škole. S peniazmi sme boli veľmi natesno, ale malý bol úžasné bábätko a dal mi toľko lásky, že som bola v podstate šťastná aj bez chlapa. Držím ti palce.
Dobre si sa rozhodla. Nabrala si odvahu aj ked si tehotna. Dufam, ze mas rodicov po ruke a vedia ti pomoct aby si si aspon trošičku vedela oddychnut. Nebude to lahke, vlastná skusenost, ostala som tiez sama tehotna. Pojdes na pokraji svojich sil prve 3 roky. Ale potom je to uz lepsie a od 5 rokov, je to uz pohodicka.
@betulinka1 dakujem, vytratila sa z nasho vztahu uz vsetka dovera aj laska. Nemalo to uz dalej vyznam. Ani to dietatko sa nam roky nedarilo az ku koncu, kedy som to vzdala. Aj som si hovorila, ze niekto hore to takto chce aby sme neboli rodicia, aby taky clovek nebol otcom. Co by druhy za to dal🤷🏻♀️ len na mrzi, ze som bola desat rokov slepa a verila v zmenu. Dufam, ze mi po porode nebude robit problemy.
Urcite to bude menej narocne bez neho, on mi vzdy len pridaval starosti a trpla som v akom stave pride, ci tu dovedie nejakeho kamosa z krcmy, ci mi nevezme peniaze z penazenky a podobne…

Áno, keď sa dieťa narodí, on bude v rodnom liste uvedený ako otec, keďže ste manželia.
Samozrjeme, ze v tvojom a synovia zaujme požiadaj o úpravu práv a povinnosti + výživné. Tie prniaze patria dieťaťu, nie tebe, ak ich nepotrebuješ, zaloz dieťaťu účet
Ak aj nepracuje, bude mu určené výživné, ak nebude platiť, vybavis si náhradné výživné