Ako zvládnuť situáciu s predčasne narodeným bábätkom?
Ahojte. Chcem sa len vyrozprávať do prázdna, vopred vás poprosím aby ste ma neodsudzovali. Narodilo sa mi predčasne bábätko v 31 týždni. Má pomaly 4 mesiace bio. Nikto mi zatiaľ nevie povedať či bude choré alebo zdravé. Ja sa cítim hrozne, mám pocit že prichádza depresia. Cvičíme ale nedarí sa mu , nepapa ako by papať mal, nepriberá ako by priberať mal. Ja som z toho už veľmi zúfalá. Manžel chodí na týždňovky som s ním sama. Na každé vyšetrenie idem so stiahnutým zadkom čo nám povedia. Má na hlavičke nejakú malú cystu. Veľmi sa bojím že to nezvládnem. Už teraz nevládzem a bojím sa čo bude. Ako ste to ženy zvládli ktoré mali nejakú podobnú situáciu? Toto je pre mňa peklo na zemi takto fungovať a báť sa že čo príde aké správy. Zvažujem aj návštevu psychológa, len neviem či by vedel pomôcť.
Ahoj, ak sa potrebuješ len vyrozprávať, vyplakať, dostať to zo seba nahlas von pokojne napíš. Niekedy stačia len uši, ktoré počúvajú 🙂
Hlavne sa ukľudní. Stres je zlý kamarát a vidí veci veľmi zle. Veľa detičiek je predčasné narodených, naša susedka tiež mala dievčatko predcasniatko, malinké, tenučké, nepapkalo, malo pohyblivé a vyrástla z nej krásná slečna. Všetko chce svoj čas, teraz sú už rôzne možnosti vyšetrení, cvičení, veda pokročilá. Určite sa informuj na poradni, radi ti poradia. Držím palceky 👍
Velmi drzim palce, tiez mam drobca, narodeny 35+3tt, ozivovany, apgar 3-5-7, dlho sme SA Bali, ci Bude ok, chodili sme cvicit, neurologia... A to vsetko zacalo na zaciatku COVID obdobia, takze nebolo lahke ani navstivit.rodicov, lebo byvaju viac nez 100 km od Nas. No bojovali sme, kolko sa dalo. Niektore veci zvladal.rychlo, niektore pomalsie, uz Len pretacanie - to zacal V 6 mesiacoch, prve kroky V 15 mesiacoch.
Velmi drzim palce, verim, ze vsetko zvladnete a ak citis,ze pomoze.psycholog, urcite to skus. Intuicia vie Vela pomoct v tom, ze co cloveku pomoze.
Vobec nie je hanba to priznat a poziadat o pomoc
Pomohol by, chod a ries to
Viem ako sa cítiš prežila som to isté zo synom , synček mal 1600kg , v pôrodnici sme boli 3tyzdne , pustili nás keď mal 2000kg dosť skoro , pretože keď sme prišli domov hneď sme o týždeň boli znovu v nemocke lebo schytal rotavirus a čudovali sa ako je možné že nás s takou váhou poslali domov ...no nič tam sme boli cca týžden , malý mal možno 2500kg, nastalo kopu vyšetrení neurológia , metabolické , hematologia -2krat podávaná transfúzia krvi ale do kopy nám nič nezistili ani v jednej ambulanciii chvalabohu ♥️ ako začal papať prikrmi všetko z nás opadlo ..... Priznám sa mala som depresiu bolo to velmy ťažké pretože to bolo prvé dieťa a človek nevedel od zúfalstva ani čo robiť keď som naňho pozrela aký je malinký bože koľko som sa ja na plakala a trpla čo všetko nás ešte čaká ...prežila som ani neviem ako syn má 6rokov úplne zdravý ♥️ držím ti palce a prajem nech ste len zdravý a ty v pohode ♥️
Ešte dodám že som mala čerstvé 18rokov 🙂

Chapem tvoje obavy. Kamaratka na tom bola podobne a strasili ju s kopou diagnoz. Cvicili a stale behali po lekaroch. Nastastie nakoniec bolo vsetko v poriadku. Treba len vytrvat. Ale bolo to na nervy.
Psycholog, kamoska, nemoze prist mamina?, vyplakat sa... Bude lepsie🙏. Je to velmi narocne... Este hormony k tomu. Drzim ti velmi palceky.