icon

Ako zvládnuť spolužitie so svokrou, keď to ohrozuje manželstvo?

1. nov 2023

Opäť téma svokra 😭 ale je tu niekto kto naozaj po dlhých rokoch nezvládol spolužitie so svokrou a bol to dôvod rozpadu manželstva? Nežijem so svokrou, žije dva domy od nás. Ale nebaví ma už bohužiaľ že na každej akcii v dedine sme spolu, na cintorín ideme spolu, je sviatok sme doma a sme spolu. Nedávam to už, dlhé roky som to ticho občas aj nahlas trpela ale už to proste nedávam. Keď ju zbadám u nás, nejdem ani von, nejdem na dvor. Sedí tam a čaká kým napr dojeme a pôjdeme na dvor. Manžel najprv držal so mnou, no dnes sa otočil proti mne a bolo vidno že si vybral a zastal si mamu. Mne by aj moja mama vadila keby je tu stále. Ja som žena ktorá miluje svoju rodinu a sú mi vzacne chvíle s manželom a deťmi a nie počúvať tu svokru, vela krát sa stane keď niečo hovorím deťom, tak to po mne zopakuje , pridá ešte svoje a nakoniec to čo ja rozprávam sa stratí vo vetre. Rozmýšľam naozaj ukončiť manželstvo z dôvodu môjho vyhorenia a rezignácie z tejto situácie ktorá sa za roky čo tu žijeme nezlepšila 😑 som z toho nešťastná, smutná bez života, je krásne počasie, sme zdraví a ja tu sedím v obývačke s depresivnou náladou a nechuťou ísť čo i len na dvor, pretože tam sedí a čaká nás. Vianoce sme spolu, teraz som chcela byť sama s manželom a deťmi, mali sme obed a keď som vyšla von sedela a čakala tam na nás. Ako toto vyriešiť ? Neviem si už sama pomôcť 😭

Strana
z2
simona92101
1. nov 2023

Mam kamaratku ktorej takto krachlo manzelstvo kvoli svokrovi..dom postavili kusok od svokrovcov,svokor bol skoro na vysluhovom dochodku,doma sa cele dni nudil tak chodil aj 10x za den k nim bez pozvania,hocikedy sa rozleteli dvere a uz si sam zalieval kavu.vystupnovalo sa to,ked sa im narodilo dieta,prepadovky uz hranicili s obtazovanim.napr.bola som u nej na kave,otocim sa a skoro som dostala infarkt,ked na terase cez okno chlap v kabate v kapucni v dazdi stal nalepeny na terasovych dverach a pozeral dovnutra.alebo kamaratka kojila v obyvacke na gauci cerstvo po porode,hore bez a zrazu sa pred nou objavil svokor,a s kludom si sadol k nej a zapol telku.vyvrcholilo to incidentom,ked uspala dieta v kociku,odstavila ho na terase,isla na wc a ked sa z wc vratila tak kocik nikde.svokor si prisiel,kocik vzal a isiel sa prechadzat do dediny..odisla aj s dietatom,s podmienkou ze pokial sa neodstahuju,uz sa nevrati...bohuzial,spolu nie su.
Skus si to rozumne s muzom vykomunikovat,stanovit hranice..

cessy01
1. nov 2023

Ja o mojej svokre napíšem raz knihu ako mi ubližovala. Ak chceš napíš mi súkromne viem co prežívaš ja som to sekla odišla od muža kvôli nej nech si zariadi priority keďže sa tváril že je všetko ok , bolo to strašne obdobie manželstvo sme zachránili nastavili pravidlá fungovania a odsťahovali sme sa mimo nej .. a všetko sa vyriešilo.

domkakvet
1. nov 2023

Ja tiez nevidim v tom ziadny problem, ziadny podstatny dovod si nenapisala, ak potrebujes nejaky cas pre seba, alebo sa ti nechce jej venovat, tak nech sa jej venuje tvoj muz.

aams
1. nov 2023

Viem čo prežívas,prechádzala som skoro rovnakým životom.
Hovorím tomu 7 rokov v pekle. Až raz som si našla podnájom, pobalila sa a oznámila ,že buď ideme všetci preč ,alebo len ja s dieťaťom.
Dopadlo to dobre, už 5 rokov bývame inde a kúpili sme byt inde. Ten druhý sa predal.
Kebyže to neurobíme nie sme už spolu.
Okolie ťa nepochopi a aj manžel musí dospieť k tomu.
Držím palce a keď chces napis,lebo aj keď ťa druhí nechápu ,máš úplnú pravdu

kamatopo
2. nov 2023

Tým ,že ste si neurobili hneď od začiatku ako ti to bolo proti srsti hranice a pravidlá si práve svojim výbuchom spravila v rodine peklo. Svokra teraz nechápe čo sa deje , manžel je medzi dvoma mlynskými kameňmi a ty si za zlú. Na rozvod toto nie je. To je len tvoje sklamanie z celej situácie ,ktorá sa vyhrotila do nemilej scénky. No vysvetľovať teraz svokre po takom čase bude veľmi náročné aby sa neurazia a nebolo ešte horšie. Svokra nemá vysoký vek. Kľudne tu môže byť aj ďalších 20 rokov. A ak nemá žiadne záujmy či koníčky tak máš sa na čo tešiť. Tu len pekne zobrať rodinu na výlet. Ukázať jej že nie ste doma a bude to pravidelne. Porozprávať sa s manželom ako si to predstavuje on.

ljzozv
2. nov 2023

baby, ktoré ste to nezažili, tak to fakt nedokážete pochopiť.
Tu nejde o to, že jej neubližuje, nejde dokonca dovnútra, že čaká vonku. Pointa je tá, že čaká vonku, že už niečo čo by mohla si inak naplánovať, že sa musí zmeniť a brať už ohľad aj na ďaľšieho človeka. Že také to súkromie nie je.
Ja som už veľakrát vravela, že nejdem domov ale na .... /meno dediny/. Lebo som sa tam necítila ako doma. A to tiež nemôžem povedať, že som mala zlú svokru. Len takú, čo sa chcela ku všetkému tiež vyjadrovať, veľmi pomáhať, zachraňovať. Ale ja som typ človeka, ktorý musí dospieť k tomu, aby požiadal o pomoc, najprv sa to snažím urobiť svojimi silami a až keď to nejde, tak požiadam o pomoc.
Ísť vonku znamenalo, rýchly pohľad, či nikto nie je na ulici a rýchlo obliecť dieťa a ísť. Ak som mala šťastie, tak sa to zaobišlo bez zvyčajných rečí: " prečo si ho tak veľa/málo obliekla, a musíš ísť na prechádzku, už je tma/slnko, nemôžeš ho nechať tu spať,....."
ja viem, že chcela len pomáhať, ale ja som už tu pomoc nezvládala. Chcela som si robiť po svojom, bez stáleho vysvetľovania, prečo to tak robím.
V podstate to skončilo tým, že oni nechodia hore, lebo to maminka nechce a nie preto, že máme právo na súkromie. 😔
nie... žiadne vysvetľovanie nepomohlo... Snažila som sa vysvetliť, že potrebujem svoje súkromie, nech nechodí tak často, tak sa urazila pre istotu dva týždne vôbec neprišla, robila sa že sme vzduch, ohovárala ma babke, potom akoby sa nič nestalo, opäť v starých koľajách...
Ja som začala byť už alergická na všetko... Myslím si, že aj toto napomohlo ku krachu manželstva. Muž tomu nerozumel, ale pred rozhodovaním, že kde budeme bývať, bol komentár, že u našich vo vchode nie, lebo môj otec by bol u nás stále. Ale keď sa to týkalo jeho rodičov, tak už to bolo zabudnuté a bolo, že JA preháňam.

mimikarol
2. nov 2023

Kúpte svokre na Vianoce šteniatko. Malého psíka o ktorého sa bude starať, vyplní jej čas, nebude sama, bude s ním chodiť na prechádzky a nebude toľko času trávit u vás/s vami

brtkulka
2. nov 2023

@autor Ja ti úplne rozumiem, cez zimu berieme mamu k nám kvôli zdravotným problémom, je bez záľub, pasívna, s kamoškami ide len vtedy, keď sa oni ozvú, je naviazaná na nás, na mňa a môjho muža, "vyžaduje" čas tráviť s ňou, rozprávať sa atď. Keď idem niekde napríklad s kamoškami, je zjavné, že sa jej to nepáči, hoci nahlas nič nepovie, hľadá má v dome, keď som v nejakej inej izbe. Som z toho niekedy na nervy, a keď ideme raz za čas niekam s mužom, a necháme pristrazit deti, to môžu rovno ostať bez dozoru. Jednoducho ďalšie dieťa. Na druhej strane je mi jej ľúto, žiadna sestra si ju nevezme domov na zimu, občas jedna pomáha, že si ju vezme na víkend ale inak nič moc.
Cez leto býva sama v dome, je to cca 10-15 min od nás, to mám zas každý deň telefonát, kedy prídem.
O dennom stacionari s inými dôchodcami nechce ani počuť.
A samozrejme, vznikajú konflikty, lebo sa niekedy nezdrzim, a hocičo jej poviem, takže je to náročné a úplne ťa chápem.

sidicek
2. nov 2023

Nechala si to zájsť dosť ďaleko. Neviem ,doteraz tam bola varená pecena a zrazu jej to chceš stopnúť. Prečo si si hneď neujasnila s mužom aj svokrou vaše fungovanie?

nelili1978
5. nov 2023

Ja som prišla o svokru vlani, a bola by som veľmi rada keby prišla k nám a rozprávali sme sa spolu. Nemám už ani mamu, je mi z toho smutno....

sipucka
5. nov 2023

Pani , ne skuste sa rozvest , tim padom svokre ustupite miesto svoje. U mna tiez este horsia situacia , svokra zije s nama dom na nej , a muz maminkin sincek , u mba taka situacia ze len svokre zostalo lahnut medzi nama. A ja trpim ja bojujem ja muza ne dam. Lebo ked sme sami u nas vsetko super. Ked ona prijde od prijatela ku nam zas sa hadame. Ale aj tak muza jej ne dam. Treba bit silnou a kvapkat jej na hlavu , kral ma kralovnu, a ne mamu . U mna taky princip , bud ona mna alebo ja ju znicim. Ja vsetko jej robim napriek a ona mne tak i zijeme. Ale ona po porazke a dufam ze jej to dlho ne vidrzi.

gerdusha
28. dec 2024

Ako to dopadlo?

Strana
z2