Ako zvládnuť stresovú situáciu s chorým dieťaťom?
Prosím, poraďte čo mám spraviť alebo ako sa zachovať. Dcéra 2r. už od utorka je chorá, odvtedy skoro nič neje, vo štvrtok sa pridalo vracanie a hnačky. Skoro som do nej žiadne tekutiny nedostala, nedá sa s ňou fungovať, je extrémne nervózna, včera nám už pediater vypísal papier do nemocnice na infúzie ak nebude pit že musíme ísť. Nepochopila, že musí piť a bola extrémne nervózna a ja už za tie posledné dni veľmi vyčerpaná. Aj partner ma extrémne vytacal, lebo cely deň by jej púšťal rozprávky, poviem niečo tak on na to že však nemusí atď. Tak to celé vyústilo do toho že som ju zobrala, nasilu otvorila jej ústa a striekačkou som jej púšťala rehydratačný roztok… no ona začala vracať 😭 potom začala strašne plakať a my sme sa extrémne už pohádali s partnerom, pričom ona to celé počula a stále plakala. Nikdy som na ňu nekričala, nikdy sme sa pred nim nehádali a v živote som žiadnu formu násilia nepoužila… 😭 mám obrovské výčitky svedomia, normálne je mi zo seba zle čo som spravila, jednoducho som sa dostala do stavu ako nikdy predtým. Veľmi sa bojím že si to zapamätá a bude mať traumu alebo sa bude báť alebo že sa sklamala vo mne. Neviem čo mám robiť, fakt som hnusná 😭
@anna777115 ja som nepovedala ze si to bude vedome pamatat ani ze bude mat traumu. S tou spolupracou nesuhlasim, moja dcera vzdy spolupracuje ked jej to vysvetlim a som trpezliva takze urcite sa to da, vsetko od strihania nechtov,vlasov,vysavania nosa,merania teploty,umyvania vlasov,usi,jedenia a pitia veci ked je chora atd atd a nikdy to nebolo na silu a urcite nikdy nie je prilis skoro povedat prepac
@ivetta1234 Spolupracovať môže, ale určite v takom veku nerozumie, čo od nej chceš. Vieš, sú deti submisivnejsie, ktoré sa podriadila a deti temperamentnejsie, ktoré odmietajú spolupracovať.
Vycerpanie, strach, stres a nepodpora od partnera .. nazbieralo sa to .. ale tiež by som v zúfalstve asi skusila tu striekacku.. život prináša aj situacie, kedy robime neprijemne veci, ktoré môžu ale priniesť prospech
Niekde v tretej vete pises ze ta pediater poslal do nemocnice, a od toho bodu nechapem co sa dialo ked mate mali byt v nemocnici? 🤦🏻♀️
A nie mala si nebude pamatat ze ako dvojrocna bola chora
Niekde v tretej vete pises ze ta pediater poslal do nemocnice, a od toho bodu nechapem co sa dialo ked mate mali byt v nemocnici? 🤦🏻♀️
A nie mala si nebude pamatat ze ako dvojrocna bola chora
@vanilkovazmrzka vypísal papier pre istotu, lebo bol piatok, že ak sa do nej vôbec nič nepodarí dostať, az vtedy máme ísť. Ale nech sa snažíme ešte doma a ísť az vtedy ak bude odmietať úplne všetko. Tak sme sa snažili postupovať podľa toho, chceli sme sa vyhnúť infuznej liečbe :(
Mama sa o dieta dokáže báť extrémne, z toho vznikajú aj takéto situácie.. nie si zla mama, ale vyčerpaná a bojazliva.. vtedy človek koná skratovo.. teraz už rozmýšľas troezvou hlavou, dieťa ťa vidí hlavne takto..
Inak taka malá rada, keď môj najstarší pri vracackach v podobnom veku nechcel piť, tak som mu dávala hroznový cukor a za to lyžičky vody.. vtedy bol ochotný.. nič iné som nerobila len kúsoček hroznoveho cukru a za tým lyžička.. vďaka tomu píl..
Nemocnici a infuzkam by som sa tiež snažila vyhnúť, z toho len bude mať traumu a nie z nejakého lieku 🙄 boli sme…decká tam na oddelení vrieskali deň noc.
Podla mna si nespravila nic zle. Deti rady odmietaju lieky, umytie zubov a pod... a treba to pre zdravie... a infuzku si nechala pichnut? Kamoskin bol pred par dnami v nemocke z tohto isteho dovodu a taky cirkus tam narobil, zila mu praskla, na trikrat mu to zavádzali, mame vysklbol za hrst vlasov... a zial, treba to vydrzat, ved on by zomrel, keby sme ho nechali, ze sak hlavne aby neplakal.
Inak som citala, ze trauma vznika z dlhodobeho zanedbavania a tyrania, nie z nejakeho jednorazoveho zazitku. Moze si ho pamatat - pohryzol ma pes, bojim sa psov - ale nie ze - mama ma tyrala, lebo mi nasilu chcela dat pit - rodicia sa stale hadali, lebo sa raz pochytili, ked som bola chora...
Mama sa o dieta dokáže báť extrémne, z toho vznikajú aj takéto situácie.. nie si zla mama, ale vyčerpaná a bojazliva.. vtedy človek koná skratovo.. teraz už rozmýšľas troezvou hlavou, dieťa ťa vidí hlavne takto..
Inak taka malá rada, keď môj najstarší pri vracackach v podobnom veku nechcel piť, tak som mu dávala hroznový cukor a za to lyžičky vody.. vtedy bol ochotný.. nič iné som nerobila len kúsoček hroznoveho cukru a za tým lyžička.. vďaka tomu píl..
@jana_eyre_2 Inak hej, aj kamoske radili v nemocnici s dehydratovanym 4rocnym, ze sladke napoje mal pit v tychto horucavach... Je to dobre aj na zvysenie cukru a znizenie ketolatok, kedze pri chorobe moc neje normalne jedlo
Podla mna si nespravila nic zle. Deti rady odmietaju lieky, umytie zubov a pod... a treba to pre zdravie... a infuzku si nechala pichnut? Kamoskin bol pred par dnami v nemocke z tohto isteho dovodu a taky cirkus tam narobil, zila mu praskla, na trikrat mu to zavádzali, mame vysklbol za hrst vlasov... a zial, treba to vydrzat, ved on by zomrel, keby sme ho nechali, ze sak hlavne aby neplakal.
@basska_b spravili vysetrenia, zobrali krv a výsledky mala v poriadku, nebola dehydrovaná. Tak nás tam nechali so sladkým roztokom, že za hodinu a pol musí vypiť a keď sa podarí môžeme ísť domov. Boli na nás veľmi milí, stále za nami chodila sestrička a jeden pán z príjmu, ktorí ju tak namotivovali, že všetko vypila. Tak keď prišla pani doktorka, povedala že tie detičky veľmi zle znášajú infúzie, ani oni neradi dávajú keď nemusia a takto nie je indikácia. Tak sme išli nakoniec domov. Boli na nás veľmi milí a mali úžasný prístup, dcéra sa od včera hrá na doktorku ♥️
@jana_eyre_2 Inak hej, aj kamoske radili v nemocnici s dehydratovanym 4rocnym, ze sladke napoje mal pit v tychto horucavach... Je to dobre aj na zvysenie cukru a znizenie ketolatok, kedze pri chorobe moc neje normalne jedlo
@basska_b áno presne, cukor v takomto stave je žiaduci..
@ivetta1234 Spolupracovať môže, ale určite v takom veku nerozumie, čo od nej chceš. Vieš, sú deti submisivnejsie, ktoré sa podriadila a deti temperamentnejsie, ktoré odmietajú spolupracovať.
@anna777115 tak najprv povies ze nevie spolupracovat,potom ze sice vie ale nevie preco...no aj tak nesuhlasim,urcite do istej miery vie co a preco od nej chcem,urcite nechape ako funguje capik do zadku ale vie ze si ho treba dat aby bolo lepsie
A ani nejde o submisivitu alebo temperament ale o doveru,Moja sa vie ohradit ked jej niekto chce spravit nieco co sa jej nepaci ale nam rodicom vyhovie lebo nam veri
@anna777115 tak najprv povies ze nevie spolupracovat,potom ze sice vie ale nevie preco...no aj tak nesuhlasim,urcite do istej miery vie co a preco od nej chcem,urcite nechape ako funguje capik do zadku ale vie ze si ho treba dat aby bolo lepsie
A ani nejde o submisivitu alebo temperament ale o doveru,Moja sa vie ohradit ked jej niekto chce spravit nieco co sa jej nepaci ale nam rodicom vyhovie lebo nam veri
@ivetta1234 ja som povedala, že nechápe význam a preto nespolupracuje. Ak, niektoré dieťa v tomto veku spolupracuje, tak určite nie preto že chápe význam danej veci, ale proste, že je submisivnejsie.
@ivetta1234 ja som povedala, že nechápe význam a preto nespolupracuje. Ak, niektoré dieťa v tomto veku spolupracuje, tak určite nie preto že chápe význam danej veci, ale proste, že je submisivnejsie.
@anna777115 zhodneme sa na tom, ze sa nezhodneme, autorku aj tak asi nezaujima nase filozofovanie

Konala si pod stresom a zo strachu,navyse muz ti nebol oporou. Stalo sa. Podla mna si tak male dieta nebude v dospelosti pamatat,ze jej mama nasilu podala tekutiny. ❤️ skore uzdravenie prajem