icon

Ako zvládnuť susedove dieťa v záhrade?

10. apr 2025

Nedávno sme sa sťahovali, ešte nemáme oplotený pozemok a bránu, hneď vedľa bývaju susedia s malým cca vo veku syna, ale je starší už chodí do škôlky. Boli sme pár x s nimi von na odrážadle, kolobežke... aj u nich na dvore raz, ale to bolo všetko po dohode. Ale nejako neviem, ako ďalej reagovať na situácie.. keď prídu zo škôlky poobede, začne nám klopať na dvere..cez víkend bez dovolenia ušiel ku nám na záhradu. Manžel bol von, niečo robil aj s našimi deťmi, mám aj staršieho ešte a ja som bola na nákupe. Tak povolil, že ok však nech sa zahrá teda. Ale len krik bol na dvore. Ja som nemohla ani variť, lebo sa o všetko naťahovali. Včera to isté, malý počul, že sme na záhrade, už sa chcel hneď ísť hrať. Nebudem to tu do detailov písať. Ale čo by ste robili vy. Ako slušne odmietnuť, hlavne keď je to dieťa ktoré vyslovene vrieska, keď mu mama niečo chce zakázať.

Strana
z2
bobkovci5
10. apr 2025

Čím skôr dať plot najlepšie riešenie.

janka_266
10. apr 2025

chyba bola nechať ho prvýkrát, ale tak keď príde, choďte ho vrátiť mame, že vy pracujete a nemáte čas strážiť ďalšie deti.....a čo najskôr spraviť plot

zojazoja
10. apr 2025

Uplne normalne by som Chytila by som to dieťa za ruku, povedala mu, že keď sa nevedia pekne spolu hrať a robia zlobu tak ho idem zaniesť domov. Zaniesla by som ho domov a pani mamičke povedala to iste.

autor
10. apr 2025

No uz som hovorila manzelovi ze co najskor musime ten plot poriesit lebo pride leto a kazdy den bude u nas. 🙂

veselo_neveselo
10. apr 2025

Pozri, ked zaklope, otvor dvere, povedz ze teraz nemate cas sa hrat. (Ty si tak nechodila po kamosoch, ze ste zaklopali a spytali sa ci moze ist kamoska von? Ak ano super, a ak nie, tak nic).

Ked ste na dvore aj tak, a pride sa sused zahrat, tak ho nechaj, ved aj pre tvojich to je fajn ked maju kamosa. Ze je krik, zvykaj si, ved to je u deti bezne. Ked sa budu naozaj hadat (bit o veci, sacat,), tak zasiahni, a odkaz ho domov, ze takto sa nehra.

Neviem, ako vareniu brani vreskot deti na dvere, ale ked ta to trapi tak doporucujem sluchatka na usi a ignor - hlavne, ked je aj manzel doma, co na nich dozrie.

januska12323
10. apr 2025

Keď je manžel vonku nech si to rieši sám. Keď príde zaklopať povedz, že nemáte čas možno nabudúce a čím skôr plot. Ak nepochopí dieťa choďte za rodičmi. Vy nie ste lacné opatrovanie kedy to im vyhovuje.

mogaa
10. apr 2025

urobiť si plot....a susede povedať že nemáš čas byť s deťmi vonku a dozor potrebujú.....

autor
10. apr 2025

@januska12323 no ved to mi vadi jedine - ze kedy to ich dietatu vyhovuje a nie je to po vzajomnej dohode. Ak by boli vacsi pobedzme 7 rocni a zahraju sa sami na ulici alebo sami na dvore bolo by to ok. Ale ked to bude casto a budem musiet dozerat a este mam ich syna napominat to sa mi nezda ok.

basulaak
10. apr 2025

Ja presne kvoli tomuto nechcem ani z rodiny deti aby nam chodili na zahradu. Lebo presne toto sa dialo potom, nas dvor verejne ihrisko pomaly. No a v lete bazen…takze hajde k nam a ja ohucana ovrieskana z druhych deti, lebo stale len vrieskaju, zaluju, nedaju mi vydychnut. S mojim sa hrat nebudu len po nom kricia. Tak som to zarazila. Chemia medzi detmi 0. Pritom deti z ulice u nas boli a tam problem nebol, pekne sa santili, objimali nahanali, tancovali kolo kolo mlynske, boli rozkosni spolu….Velmi pomaha slusne a kludnym hlasom upozornit take dieta pred rodicom alebo ho odviest domov, lebo toho mas dost. Ked povyrastu a skludnia sa, situacia sa zase mozno zmeni k lepsiemu. Urcite netrp lebo sa niekto urazi..

0silvia0
10. apr 2025

asi je čas vypustiť vaše deti k nim na záhradu von ako sa k tomu susedia postavia

autor
10. apr 2025

@basulaak no chapem ta uplne, naj je ked este tvoje deti - dieta okrikuju na vasom dvore. A ako sa postavili k tomu teda z rodiny? Neurazili sa? Alebo ako si im to vysvetlila, ze si to nezelas. A ohladom bazena, to je urcite je aj nebezpecne, ked mas davat pozor na viac deti.

biba_18
10. apr 2025

ak by bol u nás tak by som ho riadne vychovávala - chodí do škôlky, nie je blbý - oliverko, ale keď chceš byť u nás, nemôžeš kričať lebo atď ...

zuzubb007
10. apr 2025

Neviem či plot je riešenie, jedine ak si budete zakaždým zamykať, lebo ináč si otvorí braničku a je dnu, prípadne ak budú už väčší budú kamoši automaticky budú chcieť chodiť

autor
10. apr 2025

@biba_18 juuj tak toto asi nie 🙂 my si svoje vieme ukočírovať, ale vychovávať cudzie, sa mi až tak nechce. Ale hej keď niečo upozorním, veď ja som aj rada na jednej strane, nech sa zahrajú, len keď to bude každý druhý deň, to už budem musieť narovinu povedať ... aj keď budú väčší, v pohode nech sa hrajú aj sami.

autor
10. apr 2025

@zuzubb007 to budeme zamykať určite. A keď budú väčší a budú si rozumieť tak v pohode.. pokiaľ ich netreba sledovať.

luccija
10. apr 2025

Tomu ver, že letné prázdniny stravi u vás🤪vyhovárať sa, alebo rovno povedať jeho mame teraz chceme byť sami, alebo, že sa stále naťahujú atd..atď...ani plot nepomôže bude váš pocut a pride

autor
10. apr 2025

@luccija no ale to bude zamknute potom a povieme, ze sa dohodneme. Viem si to predstavit raz do tyzdna alebo raz za 2.. nech sa aj 3 hodky zahraju ale kazdy den urcite nie. Ale ja som introvert aj, asi nie som taka povaha, ze neriesim.

biba_18
10. apr 2025

mám skúsenosť že voči cudzím tie deti nie sú také nevychované…

basulaak
10. apr 2025

Vies co ked to bolo ze raz za cas prisli na 2-3 hodky ok. Ale ked to bolo take, ze rano volali ze chcu dojst a po skusenosti odchadzali s televiznymi novinami (cize aj 6-8 hod u nas) tak som to stopla so slovami, ze 2 hodiny mi stacia s druhymi detmi, ale ze sa niekedy mozme vidiet mimo nasho domu v kutiku na neutralnej pode lebo po 2 hod sa chcem vratit do ticha a nerozhadzaneho domu. Navsetva navyse nevedala kedy odist, takze som im to s usmevom povedala, ze aj zato. Ich reakcia na moju pravdovravnost mi bola ukradnuta. Lebo som to povedala s uctou, citlivo a taktne. Ale velmi priamo.

bielasovicka
10. apr 2025

A oni tiež nemajú plot, keď sa chlapec hocikedy dostane k vám?

autor
10. apr 2025

@bielasovicka nechcem tu presne opisovať - ale tiež nemaju bránu a neviem či si plánujú dať - ľahko sa dostane von. My si to plánujeme uzavrieť bráničkou. Ale toto je vždy keď idú zo škôlky aj, ked prídu odniekiaľ, tak príde klopať. Ale nebudem zas do detailu, aby sa nespoznali a ešte by boli hádky.

bielasovicka
10. apr 2025

Tak tu je na vine najmä tá matka ze to dovolí. Ona by ho mala zastaviť.

autor
10. apr 2025

@bielasovicka no je to take zaujimave, ze je to u nich asi tak ako maly piska, tak vsetci skacu, ..

bielasovicka
10. apr 2025

Hej, myslela som si 😕

misicka31
10. apr 2025

Odprevadiť pekne domov a odovzdať maminke,no mne cudzie dieťa žrať nervy nebude.Postavenie plotu nepomôže ,bude chodiť dovtedy,kým to nestopnete.Urcite sa urazia susedia, ale ty na ich dieťa prídavky neberes.😃

777januska777
10. apr 2025

Ja by som bola veľmi opatrná v tom ako by som odhanala kamarátov môjho dieťaťa. Kedze toto je problém dnes, lebo keď sa nenaucia hrať ako mali, nebudú sa ani ako veľkí. Chceme aby sa deti hrali s kamarátmi von, ale vadí nám hluk, vadia nám iné deti a potom keď naše nemajú kamarátov a len sedia doma, nadavame na to ako sa deti dnes spolu nehrajú, ze len sedia doma. Dieťa ktoré nemá súrodencov je radi s inými detmi, nepotrebuje byť od rána do večera len s rodičmi.

autor
10. apr 2025

@777januska777 aj v tom mas pravdu - ja to vsetko beriem. Treba v tom najst nejaky balans, aby boli vsetci spokojni. Vyslovene ho odhanat, to asi nie - nech sa pohraju, ked sa bude dat.

lenvam
10. apr 2025

Co najskôr plot. Ja som matka co ma uziapane dieťa ktoré je všade a pre pokoj som naháňal chlapa nech dokončuje plot. Ak sa budú chcieť prísť k nám pohrať ôk ale nechcem aby naša behala po susedoch, poznám si dieťa. Všetci sa budú tváriť milo, zdvorilo, ved nič sa nedeje, uhm to urcite. Neznášam to

marca12
10. apr 2025

Nechapem,ze to tej mame nie je blbe kazdy den nechat dieta otravovat susedov.

babydesire
10. apr 2025

Fiiiiha, tak nase by si nechcela ani na ulici, nieto este na dvore 😅😅😅😅 To mas fakt tak poslusne deti, ze pri nich vklude navaris, nakupis,..atd.? Mozu sa knam dojst hrat,? Vymenim aspon na vikendy 🤣🤣🤣🤣

Strana
z2