icon

Ako zvládnuť svadbu s postihnutou neterou?

lentonie
3. jún 2026

Moja budúca švagriná má ťažko postihnuté dieťa, s priateľom máme zanedlho svadbu, on sa s tým ešte nezmieril a keď sú niekde v reštaurácii a neter začne vydávať pazvuky hanbí sa, kvôli nej sa rozviedla aj jeho sestra a ostala sama a dieťaťom, nasťahovala sa do veľkého domu k mame kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli potom sa budúci manžel ostahoval a domov k mame a sestre chodí len na sviatky, keď jej dávme darček začne nás kopať, vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi, stále sa pokaka a pocika tak je u nich stále smrad, je chodiaca ale je úplne mimo, švagriná s ňou nemôže ísť nikde ani pešo lebo ju už niekoľko krát strčila pod idúce auto a skoro ju zrazili, hocikedy začne vydávať nepríjemne zvuky a dupat a hádzať sa o zem, odmieta ju tlmiť liekmi lebo potom je utlmená... Ako jej povedať že ak by na svadobnom obrade začala robiť scény aby ju vyviedla zo sály nech nám nepokazí svadbu. Ja ju rešpektovať nemienim ani sa nenechám kopať lebo ona je mimo ju treba pochopiť... Je to naša svadba a už sme sa rozprávali, že sa toho strašne bojíme ale ani jeden nemáme odvahu to jeho sestre povedať a bojíme sa ako nám zničí svadbu lebo ona nevydrží sedieť celý obrad pokojne.

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_43d734

@anonym_543c31 kde som napisala, ze som naj kamka? Pise sa lamaratka. Co riesis zmany účet? Evidentne si sa v tom našla. Venuj sa rodine

@anonym_43d734 vieš čo je irónia ty super kamka? :D klameš až sa prasi, jedine sa tu našla tvoja zloba a zlomyselnost. Ja sa venujem čomu chcem, tak ako ty :D

anonym_3f898a
8. jún 2026
@andulka220989
Odpoveď bola zmazaná

@andulka220989 nie, snáď svadbu - tých pár hodín dokážu prežiť aj bez deti, podotykam malých detí. Je to aj príležitosť byt trosku sami, ako pár, užiť si jeden druhého ako partnera, uvoľniť sa a nie stále iba deti deti deti. Potom sa divím, ze im krachne vztah, lebo deti. Nevidím žiadny dôvod, aby na svadbe bili nejaké mimina s chranicmi na ušiach alebo sa pod nohami plietli malé deti. Nie je na tom nič zlé. Len treba na chvíľku odpojiť pupocnu šnúru. To je všetko.

anonym_1bed9b
8. jún 2026
@andulka220989
Odpoveď bola zmazaná

@andulka220989 no a to je ďalšia vec, rodičia s deťmi odídu veľmi skoro, starci odídu veľmi skoro a na svadbe zostane do rána zabávať sa 5 ľudí. No super svadba, fakt😲

anonym_3f898a
8. jún 2026
@andulka220989
Odpoveď bola zmazaná

@andulka220989 tak keď sú ju v 2 rokoch nenaučili byt s inou osobou, tak v 3 tubudes vypisovat aké robí scény v skolke a ma separacne úzkosti.
Co sa tyka autistov, sú rôzne formy tohoto postihnutia. Pokial by si mala ťažkého autistu, tak ho tam zoberieš asi ťažko. A porovnávať svadbu s návštevou obchodu je rovnako mimo ako nevedieť sa pár hodín zabaviť bez deti. Predpokladám, že ešte aj v posteli s tebou spia.

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_3f898a

@andulka220989 nie, snáď svadbu - tých pár hodín dokážu prežiť aj bez deti, podotykam malých detí. Je to aj príležitosť byt trosku sami, ako pár, užiť si jeden druhého ako partnera, uvoľniť sa a nie stále iba deti deti deti. Potom sa divím, ze im krachne vztah, lebo deti. Nevidím žiadny dôvod, aby na svadbe bili nejaké mimina s chranicmi na ušiach alebo sa pod nohami plietli malé deti. Nie je na tom nič zlé. Len treba na chvíľku odpojiť pupocnu šnúru. To je všetko.

@anonym_3f898a nie vždy sa dajú deti nechať doma niekomu strážiť. Ale napríklad s novorodencom som nešla kamoske, zagratulovala som keď vyšli z kostola a oslavu som vynechala (kojila som dosť často), keď mal neskôr brat svadbu, tak komu dám dieťa? Cudziemu? Jasne na obrate ak by plakalo, sla by som von. Keď ale dieťa malo viac ako asi 2 roky a pozvanie inej kamošky, tak už starý rodiča mohli postrážiť. Ale nie každý má v okolí blízkeho na stráženie. Takze nie každý si môže vyskakovať na také "randicka" s mužom.

anonym_3f898a
8. jún 2026
@anonym_1bed9b

@andulka220989 no a to je ďalšia vec, rodičia s deťmi odídu veľmi skoro, starci odídu veľmi skoro a na svadbe zostane do rána zabávať sa 5 ľudí. No super svadba, fakt😲

@anonym_1bed9b vsak keď to berú ako zábavu pre deti a nie ako deň mladomanželov, tak to aj vyzerá. Oni si vyvencia detičky, ktoré majú zabavu a program, co z toho ze mozno polke ľudí tam liezli na nervy. Rodicia sú spokojní, ze mali výlet a program zadarmo. To je všetko.
Jedna moja kamarátka tiež povedala ze bez deti, a rešpektovali sme. Kto chcel prišiel, kto nechcel neprišiel. A tých bolo naozaj ze par, zvyčajne to boli osoby typu ja som matka, kto je viac.

anonym_3f898a
8. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_3f898a nie vždy sa dajú deti nechať doma niekomu strážiť. Ale napríklad s novorodencom som nešla kamoske, zagratulovala som keď vyšli z kostola a oslavu som vynechala (kojila som dosť často), keď mal neskôr brat svadbu, tak komu dám dieťa? Cudziemu? Jasne na obrate ak by plakalo, sla by som von. Keď ale dieťa malo viac ako asi 2 roky a pozvanie inej kamošky, tak už starý rodiča mohli postrážiť. Ale nie každý má v okolí blízkeho na stráženie. Takze nie každý si môže vyskakovať na také "randicka" s mužom.

@anonym_543c31 ono vieš, na to sú aj kamarátky. Mi nehovor ze tvoje dieta nepozná nikoho iného okrem. Bežne som takto strážila na izbe deti kamoskam. Kto chce hlada možnosti, kto nie, výhovorky.

chelgi
Autor odpoveď zmazal
anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_3f898a

@anonym_543c31 ono vieš, na to sú aj kamarátky. Mi nehovor ze tvoje dieta nepozná nikoho iného okrem. Bežne som takto strážila na izbe deti kamoskam. Kto chce hlada možnosti, kto nie, výhovorky.

@anonym_3f898a no ročne dieťa by som kamoške nedávala uspavat, večerať a atď...s kamoškou som zašla do mesta sa zrelaxovat a nie sa starala o dieťa a ona si s ním budovala vzťah.. Každý to ma asi inak.

andulka220989
Autor odpoveď zmazal
anonym_3f898a
8. jún 2026
@andulka220989
Odpoveď bola zmazaná

@andulka220989 hlavne ze tvoje su pravdepodobne tip top. Potom je to ok

anonym_3f898a
8. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_3f898a no ročne dieťa by som kamoške nedávala uspavat, večerať a atď...s kamoškou som zašla do mesta sa zrelaxovat a nie sa starala o dieťa a ona si s ním budovala vzťah.. Každý to ma asi inak.

@anonym_543c31 vsak uspis a nakŕmis ho ty, kde mas problém?

katarinka963
8. jún 2026
@anonym_e0f526

@ria_sprout Kedysi myslím tak 30-40 rokov dozadu. A áno otravujú teraz každého deti, preto lebo sú nevychované bez hraníc, rodičov majú za nič a hoci ich prosia o niečo robia si čo chcú. Preto je teraz taký trend adult only svadieb, hotelov a podobne, lebo s tými dnešnými nevychovanými deťmi sa vydržať nedá. Kedysi mali aspoň hranice a chovali sa normálne ale teraz je to s veľa deťmi na nevydržanie čo môžu všetko.

@anonym_e0f526 4-5 ročne deti maju rodicov za nic? Su drze? Mozno v tvojej rodine

anonym_43d734
8. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_43d734 vieš čo je irónia ty super kamka? :D klameš až sa prasi, jedine sa tu našla tvoja zloba a zlomyselnost. Ja sa venujem čomu chcem, tak ako ty :D

@anonym_543c31 slovo kamka nepouzivam. To používajú iba zaostale opice, ako ty.

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_43d734

@anonym_543c31 slovo kamka nepouzivam. To používajú iba zaostale opice, ako ty.

@anonym_43d734 radšej opica ironicka ako človek ako ty co len uráža a želá všetko zlé všetkým :D

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_3f898a

@anonym_543c31 vsak uspis a nakŕmis ho ty, kde mas problém?

@anonym_3f898a ako uspim ja keď som na svadbe? :D ci odídem na 2hodiny ci 3h? Bo kým sa naje, kus odstup od jedla a zaspí... a keď sa zobudí za 2hodinky a treba zas utíšiť? Máš deti vôbec? Ci len ideálne dieťa co samo prespím bez zobudenia celú noc? :D

anonym_43d734
8. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_43d734 radšej opica ironicka ako človek ako ty co len uráža a želá všetko zlé všetkým :D

@anonym_543c31 komu všetkým, ty hnusna opica

anonym_e0f526
8. jún 2026
@anonym_3f898a

@anonym_3f898a Presne si to vystihla, je to choré, nie je problém ísť na pár hodín niekde bez deti...

anonym_e0f526
8. jún 2026
@katarinka963

@anonym_e0f526 4-5 ročne deti maju rodicov za nic? Su drze? Mozno v tvojej rodine

@katarinka963 V mojej rodine v takom veku 4-5 rokov nemáme . Ale áno stačí ísť do obchodu cez víkend a tam človek vidí ako decká skáču rodičom po hlave, česť výnimkám a to aj v tom veku 4-5 rokov alebo školáci menší. A zase dieťa vek okolo 2 rokov to je ťažko ovládateľné proste a nevie čo človek môže čakať od neho, či nebude mať nejaký záchvat hnevu a tak.

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_43d734

@anonym_543c31 komu všetkým, ty hnusna opica

@anonym_43d734 tak nie som prvá a predpokladám ani posledná komu tu želáš zle veci a urážas, ozaj sa mi tu nechce pozerať spätne nicky komu všetkému si nadávala ;) musíš mat veľmi smutný život alebo ta tvoja zloba vzrušuje. Úprimne prídeš mi oveľa horší človek ako samotná autorka, ta neurazala hore dole a neželal všetkým škaredé veci ako ty, podstate pre nič za nič. Napriek tomu, ze ty želáš ľuďom zle veci, ja ti do života prajem, aby si konečne našla šťastie a prestala mat potrebu byť tak zlý človek. Možno keď prestaneš prskať a šíriť okolo seba zlobu a klamstvá, možno pritiahnes k sebe konečne pozitívnu energiu. Ale to by si musela chcieť ;) tak hukam ako opica hu hu na pozdrav zbohom. Radšej byť opicou ako tebou.

katarinka963
8. jún 2026
@anonym_e0f526

@katarinka963 V mojej rodine v takom veku 4-5 rokov nemáme . Ale áno stačí ísť do obchodu cez víkend a tam človek vidí ako decká skáču rodičom po hlave, česť výnimkám a to aj v tom veku 4-5 rokov alebo školáci menší. A zase dieťa vek okolo 2 rokov to je ťažko ovládateľné proste a nevie čo človek môže čakať od neho, či nebude mať nejaký záchvat hnevu a tak.

@anonym_e0f526 ty si mimo...

anonym_43d734
8. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_43d734 tak nie som prvá a predpokladám ani posledná komu tu želáš zle veci a urážas, ozaj sa mi tu nechce pozerať spätne nicky komu všetkému si nadávala ;) musíš mat veľmi smutný život alebo ta tvoja zloba vzrušuje. Úprimne prídeš mi oveľa horší človek ako samotná autorka, ta neurazala hore dole a neželal všetkým škaredé veci ako ty, podstate pre nič za nič. Napriek tomu, ze ty želáš ľuďom zle veci, ja ti do života prajem, aby si konečne našla šťastie a prestala mat potrebu byť tak zlý človek. Možno keď prestaneš prskať a šíriť okolo seba zlobu a klamstvá, možno pritiahnes k sebe konečne pozitívnu energiu. Ale to by si musela chcieť ;) tak hukam ako opica hu hu na pozdrav zbohom. Radšej byť opicou ako tebou.

@anonym_543c31 skus to skratit ty opica... ze lamka🤣🤣🤣🤣. Hladaj mozno si najdes kamk🤣🤣🤣🤣 ty konova psychologicka. uz neotravuj... Vypisuj kamke

anonym_543c31
8. jún 2026
@katarinka963

@anonym_e0f526 ty si mimo...

@katarinka963 tiež kukám, ze co splieta o deťoch :D

anonym_543c31
8. jún 2026
@anonym_43d734

@anonym_543c31 skus to skratit ty opica... ze lamka🤣🤣🤣🤣. Hladaj mozno si najdes kamk🤣🤣🤣🤣 ty konova psychologicka. uz neotravuj... Vypisuj kamke

@anonym_43d734 aha som nevedela, ze nevieš čítať dlhsi text s inými slovami ako sú urážky a názvy zvieratiek 🙂 nevadí raz sa naučíš a možno sa naučíš aj písat lepšie, bez neustálych preklepov a vynechanych pismien, možno kebyže nie si nervózna a neklepes sa ako ratlik od nervov, to ta zloba a kebyže čítaš tak vidíš, ze ma nemusíš vyhadzovať, už odchádzam sama 🙂 bo už nie si ani taká vtipná, dookola tie isté urážky. Už má to nudí 🙂

anonym_8ffdfa
8. jún 2026
@anonym_43d734

@anonym_43d734 Uzila si si 5 minut slavy a teraz poziadaj pana doktora,nech ti zmeni lieciky.To aj v pakarni mate internet?

anonym_43d734
9. jún 2026
@anonym_543c31

@anonym_43d734 aha som nevedela, ze nevieš čítať dlhsi text s inými slovami ako sú urážky a názvy zvieratiek 🙂 nevadí raz sa naučíš a možno sa naučíš aj písat lepšie, bez neustálych preklepov a vynechanych pismien, možno kebyže nie si nervózna a neklepes sa ako ratlik od nervov, to ta zloba a kebyže čítaš tak vidíš, ze ma nemusíš vyhadzovať, už odchádzam sama 🙂 bo už nie si ani taká vtipná, dookola tie isté urážky. Už má to nudí 🙂

@anonym_543c31 tak si daj pohov ty zmija

katarinka963
9. jún 2026
@anonym_543c31

@katarinka963 tiež kukám, ze co splieta o deťoch :D

@anonym_543c31 iba uráža. Som zvedavá, koľko ona má deti. To čo predvádza, nema konca kraja. Dieta ma dostat zachvat hnevu?

anonym_b4e38f
9. jún 2026
@anonym_85062f

@lentonie mna strašne baví ako sú všetci tolerantný kým sa to netýka ich. Pamätám si reportáž o postihnutom dievčati v paneláku ktoré vydavalo hrozné zvuky a susedia sa sťažovali. To bolo reči aki sú zlí atď atď. Ale oni nežili v bytovke kde to bolo počuť nonstop. Vtedy by sa iste na to inak pozerali. Aj tu keď čítam. Vy ste určite mali svadbu kde ste takýto rušivý element nebol. Mam dosť aj reči o integrácii detí ktoré majú autizmus a nevedia sa kontrolovať do bežných škôl. Oni asi nezažili keď im dieťa doma hovorilo že postihnuté dieťa dostalo záchvat a hádzalo po spoluziakoch stoličky a jedna skoro trafila tvoje dieťa do hlavy. Veď on je postihnutý aj tvoje môže zmrzacit

@anonym_85062f inak toto aj ja vravim, ze chceme od deti a ucitelov co by sme sami nezvladli. Ved nech si len niekto predstavi ze pride novy zamestnanec, autista, integrovany. Sice macher na cisla a programovanie ale inak vydava divne zvuky, híka, hocikedy vykrikne, hadze predmety, pľuje, nadava, ked ide okolo vas tak vas capne po hlave, nesmiete zakašľat lebo vas zbije.... Koľko by s nim vydržal sedieť v jednom kancli?

barborab1411
10. jún 2026
@anonym_43d734

@barborab1411 dufam, ze tvoje prianie sa Ti splni na Tvojich deťoch.
Dotycnu poznam osobne....😘

@anonym_43d734 no...dúfala si zle....chudera ...

anonym_43d734
10. jún 2026
@barborab1411

@anonym_43d734 no...dúfala si zle....chudera ...

@barborab1411 chuderu si si porodila