Ako zvládnuť svadbu s postihnutou neterou?
Moja budúca švagriná má ťažko postihnuté dieťa, s priateľom máme zanedlho svadbu, on sa s tým ešte nezmieril a keď sú niekde v reštaurácii a neter začne vydávať pazvuky hanbí sa, kvôli nej sa rozviedla aj jeho sestra a ostala sama a dieťaťom, nasťahovala sa do veľkého domu k mame kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli potom sa budúci manžel ostahoval a domov k mame a sestre chodí len na sviatky, keď jej dávme darček začne nás kopať, vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi, stále sa pokaka a pocika tak je u nich stále smrad, je chodiaca ale je úplne mimo, švagriná s ňou nemôže ísť nikde ani pešo lebo ju už niekoľko krát strčila pod idúce auto a skoro ju zrazili, hocikedy začne vydávať nepríjemne zvuky a dupat a hádzať sa o zem, odmieta ju tlmiť liekmi lebo potom je utlmená... Ako jej povedať že ak by na svadobnom obrade začala robiť scény aby ju vyviedla zo sály nech nám nepokazí svadbu. Ja ju rešpektovať nemienim ani sa nenechám kopať lebo ona je mimo ju treba pochopiť... Je to naša svadba a už sme sa rozprávali, že sa toho strašne bojíme ale ani jeden nemáme odvahu to jeho sestre povedať a bojíme sa ako nám zničí svadbu lebo ona nevydrží sedieť celý obrad pokojne.
@anonym_1bed9b ja som teba absolutne nepoučovala - písala som si s stanislavicenka
- a aj jej som napísala, že prečo nemám rada moralistov ... takže nabudúce si ťapni po ruke, ak nechceš čítať čo ti niekto druhý napíše - kľudne si sa tejto debate mohla vyhnúť, išla si do nej dobrovolne...
@biba_18 nikoho nezaujíma, že ty nemáš rada moralistov. Stanislavicenka napísala len svoj názor a ty si jej ho išla komentovať a následne si jej napísala, že moralizuje. Komentuješ názory ostatných, sama si nevieš dať po paprči, nestačí napísať svoj názor? Vieš o tom, že nemusíš vyvracať a komentovať názory ostatných? Nestačí tolerovať, že niekto to vidí inak?
@biba_18 nikoho nezaujíma, že ty nemáš rada moralistov. Stanislavicenka napísala len svoj názor a ty si jej ho išla komentovať a následne si jej napísala, že moralizuje. Komentuješ názory ostatných, sama si nevieš dať po paprči, nestačí napísať svoj názor? Vieš o tom, že nemusíš vyvracať a komentovať názory ostatných? Nestačí tolerovať, že niekto to vidí inak?
@anonym_1bed9b ty nie si ona - nám to vyplynulo z debaty - a ona v tej debate so mnou pokračovala, resp. reagovala prirodzene, bez omáčiek okolo...
na rozdiel od teba, keď si sa do našej debaty sama zamotala - a dobrovoľne ... a zrazu píšeš že nie si zvedavá ... čo ti na to povedať - nereaguj nabudúce keď nie si na niekoho názory zvedavá. také jednoduché to je ...
@anonym_1bed9b ty nie si ona - nám to vyplynulo z debaty - a ona v tej debate so mnou pokračovala, resp. reagovala prirodzene, bez omáčiek okolo...
na rozdiel od teba, keď si sa do našej debaty sama zamotala - a dobrovoľne ... a zrazu píšeš že nie si zvedavá ... čo ti na to povedať - nereaguj nabudúce keď nie si na niekoho názory zvedavá. také jednoduché to je ...
@biba_18 až na to, že stanislavicienka s tebou radšej prestala komunikovať, čo sa jej vôbec nečudujem😕
@lentonie ty si strasna chudera. Vies, co? Zasluzula by si mat take dieťa
@anonym_43d734 nepraj druhým to, čo nechceš aby stalo Tebe
Ako poriesit svadbu Ti uz baby poradili, ja by som Ti poradila nemaj so svojim muzom deti prirodzenym sposobom, lebo je slusna sanca, ze postihnutie maju ,,v krvi". Nech prejdu jeho spermie kompletnym genetickym vysetrenim ... Aby si raz aj Ty nemusela stat so svojim dietatom pred kostolom...
Ste uz niektore normalne? Uz vas vidim, ako by ste v ramci SVOJEJ svadby zvladli hukanie, vrieskanie a agresiu postihnuteho cloveka. Za to, ze si to autorka nezela, uz je neempaticka krava a prajete jej taktiez postihnute decko? Ako seriously, v hlavicke vsetko v poriadku?
Ste uz niektore normalne? Uz vas vidim, ako by ste v ramci SVOJEJ svadby zvladli hukanie, vrieskanie a agresiu postihnuteho cloveka. Za to, ze si to autorka nezela, uz je neempaticka krava a prajete jej taktiez postihnute decko? Ako seriously, v hlavicke vsetko v poriadku?
@anonym_fa0c67 ja si myslím, že by diskusia vyznela úplne inak ak by autorka hľadala správnejšie slová. Ale ako sa vyjadruje o neteri ktorá nemôže, za svoje správanie proste ženy popudilo. Myslím že každý by svoju svadbu chcel kľudnu, to je prirodzené, ale je proste smutné to, ako neter prezentuje. Ak chce niečo urobiť aby jej svadba dopadla podľa jej predstáv, musí začat komunikovať empatickejsie. Švagriná nemôže za to aky život žije a nemôže ani z rozvod svojho brata.
Švagrina asi nebude najostrejšia pastelka v peračníku, že... Inak by pozvanie na svadbu, alebo minimálne na obrad, odmietla.
Ako poriesit svadbu Ti uz baby poradili, ja by som Ti poradila nemaj so svojim muzom deti prirodzenym sposobom, lebo je slusna sanca, ze postihnutie maju ,,v krvi". Nech prejdu jeho spermie kompletnym genetickym vysetrenim ... Aby si raz aj Ty nemusela stat so svojim dietatom pred kostolom...
@anonym_d0c78b ja mám 18 r syna, ďalšie dieťa nebude
@anonym_d0c78b ja mám 18 r syna, ďalšie dieťa nebude
@lentonie pozri sa, nemusis byt empaticka..staci byt asertivna. To znamena, stojte si za svojim. Toto bude komplexnejsi problem a na dlhe trate..doslova. To znamena, ze sviatky, rodinne stretnutia tam stale bude...nie, nie si povinna trpiet taketo spravanie. Ale na druhejs trane, musite obaja aj niest nasledky ak si stojite za svojim nazorom. Ak sa urazi rodina, sestra/svokra a nepridu na svadbu alebo budu robit cirkus...alebo nech si brat sadne so sestrou a pohovoria, ale dorazne upozornit, ze nech sa o nu aj postara a da na nu pozor. Je to jej dieta a nie dieta celej rodiny alebo vase. Toto je Vas den a nie aby ste museli skakat okolo niekoho. Tvoj brat uz raz na toto doplatil, tak nech sa pochlapi a raz v zivote sa sprava ako muz...lebo budes dalsia ktora to po par rokoch vzda a posle ho do kelu a ver ze ziadna normalna zena si takeho chlapa nezavesi na krk..ziadna...
@ria_sprout a čo som napísala také zlé o nej, to ako mám prikrášliť jej spravanie, aby som ja nebola tá zlá? Písala som len pravdu, žlto že kope a mláti ľudí a strká ich pod autá je čistá pravda to jej hulakanie tiež aj všetko ostatné to si mám vymýšľať pekné zážitky s ňou? Ja som nepísala že ju nenávidím viac krát som napísala ako ich ľutujem ale prečo mám trpieť ja?
@anonym_fa0c67 ja si myslím, že by diskusia vyznela úplne inak ak by autorka hľadala správnejšie slová. Ale ako sa vyjadruje o neteri ktorá nemôže, za svoje správanie proste ženy popudilo. Myslím že každý by svoju svadbu chcel kľudnu, to je prirodzené, ale je proste smutné to, ako neter prezentuje. Ak chce niečo urobiť aby jej svadba dopadla podľa jej predstáv, musí začat komunikovať empatickejsie. Švagriná nemôže za to aky život žije a nemôže ani z rozvod svojho brata.
@ria_sprout napisala to tak ako to je, to ze dnes sa hrame na "spravne slova" je iba povrchne tutkanie sa. Dospely clovek ma zvladnut priamy prispevok, bez toho aby sa zavzdusnoval a riesil slovka. Poradi k veci, alebo skroluje dalej.
@lentonie som jediná, ktorej je divne, ze by ta švagriná vobec s dietatom prisla? Ja som bola s detmi 5m, 2,5r na obrade a teda bola som strasne nervozna, ze tam začnú plakat. Nastastie jedno spalo a druhé sa akurat pred ano vypýtalo cikat tak sme zvyšok uz prečkali vonku. No velmi by som sa hanbila a bola smutná, keby som niekomu “pokazila” svadbu. Mat horšie deti ostanem doma
@anonym_3dfce5 To si výnimka proste, dnes je pre rodičov dieťa Boh a jediné na svete či zdravé alebo choré, existuje len ono a druhý nie sú a nemajú potreby. Preto napríklad zoberú malé decko do kúpeľov niekde do sedacieho bazéna kde sú starí chorí ľudia a vrieska tam, pláva hoci je to zakázané. Neriešia že ich dieťa ubližuje iným lebo je postihnuté a preto môže-to že napríklad zdravé citlivé dieťa v triede môže mať z takého dieťaťa psychické problémy ich nezaujíma, proste existujú len oni a dieťa. A preto je to ako je, vždy musí byť rešpekt obojstranný, nemajú práva len malé deti alebo choré deti ale aj zdravé deti a aj ostatná spoločnosť a na to sa nemyslí proste...
@anonym_3dfce5 To si výnimka proste, dnes je pre rodičov dieťa Boh a jediné na svete či zdravé alebo choré, existuje len ono a druhý nie sú a nemajú potreby. Preto napríklad zoberú malé decko do kúpeľov niekde do sedacieho bazéna kde sú starí chorí ľudia a vrieska tam, pláva hoci je to zakázané. Neriešia že ich dieťa ubližuje iným lebo je postihnuté a preto môže-to že napríklad zdravé citlivé dieťa v triede môže mať z takého dieťaťa psychické problémy ich nezaujíma, proste existujú len oni a dieťa. A preto je to ako je, vždy musí byť rešpekt obojstranný, nemajú práva len malé deti alebo choré deti ale aj zdravé deti a aj ostatná spoločnosť a na to sa nemyslí proste...
@marsmykkok no ale v tom bazene napr neriesia ani to, ze ten bazen ublizuje velakrat tomu dietatu :DD
@marsmykkok tiež mám viacero zážitkov aj s inými deťmi, ktorým namiesto toho aby rodičia vysvetlili ako sa majú správať všetkým do okolia vysvetľovali, že on môže ostatných vyrušovať a robiť zle lebo on je postihnuty, ma adhd.... Tak za to on môže robiť zle, ziapat.... A jednoducho všetci ostatný musia trpieť ziapanie, vyrušovanie,....a všetci sa musia prispôsobiť a pretrpieť a všetci ho musia chápať, lebo on je chorý...
@marsmykkok no tak zjavne som výnimka. Mna samozrejme mrzi, ked ma niekto choré dieta a je to smutne a urcite to ma ťažké. Ale preco by som sa ja(autorka) mala kvoli tomu obmedzovať? Aj debil pochopí, ze je to ich jedinečný výnimočný den, ktorý si chcú užiť a keby mali otca bezdomovca tiez ho tam nechcú. Ja neberiem deti ani do reštaurácie kym sa nenaučia správať a ako tak obsedieť😂 ale takto to je vzdy, z ihriska odchádza domov tiché, vychované dieta, ktorému niekto berie hracky
@biba_18 nemoralizujem. Konststujem to, co autorka opisala. Ona citi hnus, nie ja. Ano, kazdy je iny, ale ako dospely, ma moznost sa posunut z toho, co v detstve zazil a co ho obmyva. Ja sama som nemala stastne detstvo
@stanislavicenka kde som písala, že cítim hnus, ja chcel len kľudnu svadbu a nevieme ako to povedať švagrinej
@marsmykkok tiež mám viacero zážitkov aj s inými deťmi, ktorým namiesto toho aby rodičia vysvetlili ako sa majú správať všetkým do okolia vysvetľovali, že on môže ostatných vyrušovať a robiť zle lebo on je postihnuty, ma adhd.... Tak za to on môže robiť zle, ziapat.... A jednoducho všetci ostatný musia trpieť ziapanie, vyrušovanie,....a všetci sa musia prispôsobiť a pretrpieť a všetci ho musia chápať, lebo on je chorý...
@lentonie je to vas den, vy urcujete kto pride. Ano je to velmi nepríjemne ale kto sa urazí sa aj odrazí. A ked nie takého cloveka ti v živote netreba
@stanislavicenka kde som písala, že cítim hnus, ja chcel len kľudnu svadbu a nevieme ako to povedať švagrinej
@lentonie ved ty si pisala, ze sa ti az hnusi. Precitaj si to po sebe
@lentonie ved ty si pisala, ze sa ti az hnusi. Precitaj si to po sebe
@stanislavicenka kde ja som písala, že sa mi hnusi ten smrad čo majú doma nie ona, takže prosím vás kde som písala ako sa mi ona hnusi
@ria_sprout napisala to tak ako to je, to ze dnes sa hrame na "spravne slova" je iba povrchne tutkanie sa. Dospely clovek ma zvladnut priamy prispevok, bez toho aby sa zavzdusnoval a riesil slovka. Poradi k veci, alebo skroluje dalej.
@lentonie v úvodnom príspevku si to písala, konkrétne tu "vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi" nemusíš si vymýšľať, stačí vážiť slová a pamätať na to, že bez ohľadu na jej stav je to stále dieťa švagrinej a ak s ňou budeš podobne komunikovať ako tu (podráždene a expresívne) tak nedosiahnes vôbec nič. Ale ok, tak sa urazaj. Len sa nediv že ti veci nepôjdu podľa tvojich predstáv.
@anonym_898457 dospelý a mentálne vyspelý človek by mal hlavne vedieť komunikovat natoľko normálne aby nevyvolaval zbytočne vášne a to teda autorka nezvládla. Je to stále dieťa a pochop, že je tu veľmi veľa ľudí čo toto musia zažívať denne a keď vidia ako sa o hendikepovaných deťoch spoločnosť vyjadruje, je to dosť smutné.
@lentonie v úvodnom príspevku si to písala, konkrétne tu "vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi" nemusíš si vymýšľať, stačí vážiť slová a pamätať na to, že bez ohľadu na jej stav je to stále dieťa švagrinej a ak s ňou budeš podobne komunikovať ako tu (podráždene a expresívne) tak nedosiahnes vôbec nič. Ale ok, tak sa urazaj. Len sa nediv že ti veci nepôjdu podľa tvojich predstáv.
@anonym_898457 dospelý a mentálne vyspelý človek by mal hlavne vedieť komunikovat natoľko normálne aby nevyvolaval zbytočne vášne a to teda autorka nezvládla. Je to stále dieťa a pochop, že je tu veľmi veľa ľudí čo toto musia zažívať denne a keď vidia ako sa o hendikepovaných deťoch spoločnosť vyjadruje, je to dosť smutné.
Vie mi tu niekto reálne poradiť čo jej mám povedať, nevadí mi ak aj išla na svadbu, len keď začne kvilit aby ju vyviedla von.
Vie mi tu niekto reálne poradiť čo jej mám povedať, nevadí mi ak aj išla na svadbu, len keď začne kvilit aby ju vyviedla von.
@lentonie mal by jej to povedat tvoj buduci manzel, ak to nedokaze zvaz s nim svadbu, naco ti je chlap bez guli?
@lentonie vždy začať rozhovor tým, ako ju obdivujes a jej dcéru máš rada, že vieš že to majú ťažké a náročné. Veľmi sa tešis na svoju svadbu a chceš aby všetko dobre prebiehalo, máš určite plány, môžeš jej o tom porozprávať. A potom sa jemne uistiť, či bude ochotná s dcérou vyjsť ak by to množstvo ľudí na ňu vplývalo ťažko. Že tam bude miestnosť kde môže nabrat nové sily. (Skús takú miestnosť zistiť či tam je) Predpokladám že je neverbálna autistka, takže potrebuje najmä pokoj ak dostane nervový záchvat. Nie je to ľahké s takýmito ľuďmi, ale sú tu a vy máte takého v rodine. Na mnohych ani nevplývajú lieky. Nepomáhajú
Keď budeš dopredu nahnevana aké to bude nahovno a nebudeš jasne komunikovať svoje predstavy tak to nemôže dopadnúť dobre. Viem že by bolo pre teba najľahšie keby tam ani neboli. Ale je to sestra a neter tvojho manžela. Najbližšia rodina.
@unicornlady lebo dali do prerábky podkrovia 15ooo€ a tiež som mu povedala, že keby sa odsťahovali hneď ešte mohol byť ženatý s prvou ženou.
@lentonie teraz ides ty byvat do toho podkrovia?
Porozpravala by som sa so svagrinou, ze ako to vidi ona. Mozno malu ani nechce zobrat, alebo ani sama sa nezucastni kvoli dcere.
Tvoja švagriná nemá kúsok sebareflexie? Určite by som nebrala na svadbu niekoho, kto by ju s veľkou pravdepodobnosťou znepríjemnil nielen mladomanželom, ale všetkým prítomným a nakoniec aj sebe....

@anonym_477a5e moje dieťa má 18 a ďalšie nechcem a ex sa rozišla s ním lebo nemala dôvod trpieť, len za to, že jeho sestra má postihnuté dieťa, prerobili si podkrovie a splácali ho tak ani nemali možnosť sa odsťahovať, nemali na zabezpeku hypotéky a dlh na krku, mna žiadna osveta nezaujíma mne je jej ľúto, že má také dieťa ale prečo tým ja trpieť, neobývané s nimi a teraz akože čo? Ja sa mám nechať kopať lebo matka jej nechce dávať lieky, alebo mám dýchať ten smrad z ktoré má nadrapuje len je stále pokakana, alebo sa mám nechať strčiť pod auto lebo ju nevie utlmiť liekmy, aby ma mlatila postihnutá, len za to, že si to neuvedomujeme???? Ľudia ste normálny nechajte sa mlátiť vy, lebo chuderka si neuvedomuje,z e vám to boli
@lentonie no ale kolka zlost nikto ti nenapisal nic z toho co pises ty kazdy ti radil davat pozor na genetiku ale ked to nehrozi tak ok a druha vec rozhovor tod cele