icon

Ako zvládnuť svadbu s postihnutou neterou?

lentonie
Včera o 07:14

Moja budúca švagriná má ťažko postihnuté dieťa, s priateľom máme zanedlho svadbu, on sa s tým ešte nezmieril a keď sú niekde v reštaurácii a neter začne vydávať pazvuky hanbí sa, kvôli nej sa rozviedla aj jeho sestra a ostala sama a dieťaťom, nasťahovala sa do veľkého domu k mame kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli potom sa budúci manžel ostahoval a domov k mame a sestre chodí len na sviatky, keď jej dávme darček začne nás kopať, vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi, stále sa pokaka a pocika tak je u nich stále smrad, je chodiaca ale je úplne mimo, švagriná s ňou nemôže ísť nikde ani pešo lebo ju už niekoľko krát strčila pod idúce auto a skoro ju zrazili, hocikedy začne vydávať nepríjemne zvuky a dupat a hádzať sa o zem, odmieta ju tlmiť liekmi lebo potom je utlmená... Ako jej povedať že ak by na svadobnom obrade začala robiť scény aby ju vyviedla zo sály nech nám nepokazí svadbu. Ja ju rešpektovať nemienim ani sa nenechám kopať lebo ona je mimo ju treba pochopiť... Je to naša svadba a už sme sa rozprávali, že sa toho strašne bojíme ale ani jeden nemáme odvahu to jeho sestre povedať a bojíme sa ako nám zničí svadbu lebo ona nevydrží sedieť celý obrad pokojne.

anonym_0e753f
Včera o 15:25

@lentonie autorka, sadnite si so svagrinou a dobodnite sa, ako poriesiete neter. Dohodnite nejaku cestu, sposob, ako prebehne svadobny den s tak tazko postihnutym clovekom. Musite spolocne najst strednu cestu, ako bude aj neter sucastou tohto dna, ale zaroven Vam ho nepokazi. Urcite ju nevyclente uplne. To by zle padlo svagrinej. Ona zase musi pochopit, ze svadobny obrad si nechcete dat pokazit. Prip. jej mozete navrhnut, ci by v ten den predsa nespravila vynimku a podala jej nieco na utlmenie.

saraxyz
Včera o 15:25
@lentonie

@ria_sprout a čo som napísala také zlé o nej, to ako mám prikrášliť jej spravanie, aby som ja nebola tá zlá? Písala som len pravdu, žlto že kope a mláti ľudí a strká ich pod autá je čistá pravda to jej hulakanie tiež aj všetko ostatné to si mám vymýšľať pekné zážitky s ňou? Ja som nepísala že ju nenávidím viac krát som napísala ako ich ľutujem ale prečo mám trpieť ja?

@lentonie podľa mňa každá, čo tu píše by že si neempaticka by to dieťa na svojej svadbe nechcela. Ja sa opýtam či sestra vie, kvôli čomu sa Tvoj nastávajúci rozviedol?

lentonie
autor
Včera o 15:56
@domkakvet

@lentonie teraz ides ty byvat do toho podkrovia?

@domkakvet nie budúci muž odišiel našetril na zábezpeku a má hypotéku ja mám tiež byt čo je teraz prázdny a za chvíľu ma syn 18 a ja mu darujem svoj byt aby sme mali s mužom kľud, už sme dostali vykricane že z podkrovia si sťahujeme kuchynskú linku a chladničkou (podotýkam iba za manželove peniaze) a dávame si ju na moju chatu, a on prerába moju chatu a nepomáha jej keď niečo ona prerába v dome ale ona jemu tiež nič nedala keď si u mami prerobil vrch. Navyše od svagrinej nám bolo povedané, že keď ide pozrieť vlastnú mamu ma sa dve hodiny dopredu ohlásiť aby na to pripravila dcéru

lentonie
autor
Včera o 16:00
@saraxyz

@lentonie podľa mňa každá, čo tu píše by že si neempaticka by to dieťa na svojej svadbe nechcela. Ja sa opýtam či sestra vie, kvôli čomu sa Tvoj nastávajúci rozviedol?

@saraxyz viem o tom, že to vykrical máme, že je to chýba netere, a jeho mama na to len od veci povedala, ale veď ja mám tvoju ex stále rada ja jej stále posielam sms na narodeniny.... A viem o tom že jeho ex jeho mamu aj sestru neznáša aj muž radšej ide na návštevu k mojej mame a vieme tam byť aj celý deň a keď ideme k jeho máme ani nestíham kávu dopit a už ma sa postaví a povymusla si koľko máme roboty a ťahá ma preč.

valria
Včera o 16:01

@anonym_d0c78b Oni sa idú brať v kostole? Funny....Hypocrisy v praxi.

anonym_8ffdfa
Včera o 16:02
@marsmykkok

A nehrajte sa tu na moralistky a slniečkárky niektoré. Neter nemôže za to že je chorá. ALE to neznamená že je ok že jej matka má spasiteľský syndrom proste odmieta liečbu a je preto agresívna na matku a na celé okolie. Nech proste si to má s ňou ako chce a nech ju bije, strká pod autá, ale ja by som teda také dieťa v rodine netrpela a nestretávala sa s ním a nechcela by ho ani na svadbe pokým nie je jeho agresivita utlmená. Prečo by som sa od niekoho mala dať biť a kopať?

@marsmykkok ty by si take dieta v rodine nestrpela a ani sa s nimi nestretavala?Pokora pred zivotom nula bodov.Mozno zajtra dostanes porazku a budes na tom este horsie a tvoja rodina povie ze ta nestrpi a nechcu ta uz ani vidiet.

ria_sprout
Včera o 16:12
@anonym_8ffdfa

@marsmykkok ty by si take dieta v rodine nestrpela a ani sa s nimi nestretavala?Pokora pred zivotom nula bodov.Mozno zajtra dostanes porazku a budes na tom este horsie a tvoja rodina povie ze ta nestrpi a nechcu ta uz ani vidiet.

@anonym_8ffdfa také ženy jedného dňa kruto precitnu keď život nebude len ružový. A potom uvidia aké je to byť v koži švagrinej.ktorej odsudzuju dieťa

anonym_8ffdfa
Včera o 16:16
@lentonie

@domkakvet nie budúci muž odišiel našetril na zábezpeku a má hypotéku ja mám tiež byt čo je teraz prázdny a za chvíľu ma syn 18 a ja mu darujem svoj byt aby sme mali s mužom kľud, už sme dostali vykricane že z podkrovia si sťahujeme kuchynskú linku a chladničkou (podotýkam iba za manželove peniaze) a dávame si ju na moju chatu, a on prerába moju chatu a nepomáha jej keď niečo ona prerába v dome ale ona jemu tiež nič nedala keď si u mami prerobil vrch. Navyše od svagrinej nám bolo povedané, že keď ide pozrieť vlastnú mamu ma sa dve hodiny dopredu ohlásiť aby na to pripravila dcéru

@lentonie To ze sa tvoj muz rozviedol koli dietu svojej sestry by mala byt pre teba red flag.To je aka vyhovorka,ze sa rozviedol koli dietatu?Nemal gule pomenovat co bolo pricinou jeho rozvodu,tak to zvalil na dieta.Nerozmyslala si nad tym,ze sa ti nieco moze stat a on sa o teba nepostara?Lebo ked nezvladol dieta tak nezvladne ani teba?Chory clovek v jeho dokonalom svete bude poriadna prekazka.Vela stastia s takym chlapom...

lentonie
autor
Včera o 16:16
@anonym_477a5e

@lentonie no ale kolka zlost nikto ti nenapisal nic z toho co pises ty kazdy ti radil davat pozor na genetiku ale ked to nehrozi tak ok a druha vec rozhovor tod cele

@anonym_477a5e aká zlosť rozpislala som ďalšie fakty,

anonym_e81231
Včera o 16:25

Ja by som nechcela, a podľa mňa je to úplne v poriadku. Veď niektoré páry na svojej svadbe nechcú ani žiadne deti. Tvoja svadba - tvoja voľba.
Nenechala by som si pokaziť svadbu pokiaľ sa dievča nevie správať a vyvádzala by.

lentonie
autor
Včera o 16:28
@anonym_8ffdfa

@lentonie To ze sa tvoj muz rozviedol koli dietu svojej sestry by mala byt pre teba red flag.To je aka vyhovorka,ze sa rozviedol koli dietatu?Nemal gule pomenovat co bolo pricinou jeho rozvodu,tak to zvalil na dieta.Nerozmyslala si nad tym,ze sa ti nieco moze stat a on sa o teba nepostara?Lebo ked nezvladol dieta tak nezvladne ani teba?Chory clovek v jeho dokonalom svete bude poriadna prekazka.Vela stastia s takym chlapom...

@anonym_8ffdfa muž s ex mali návštevu a jeho sestra tam prišla ziapat že majú byť ticho, lebo dcéra,.... Tam nepočuť nič iné iba robte to, lebo moja dcéra, nerobte toto lebo moja dcéra,.....a keď ťa dáke dieťa kope je to jedno či je postihnuté alebo nie, tiež keby som bola v situácii jeho ex už by sme spolu neboli, našťastie si dal život dokopy a spoznal mňa, nechápem prečo mi tu dávajú ľudia rady keď nechápu všetky okolnosti a ja som normálne unavená vysvetľovať čo a ako sa dialo nechcem rozoberať životopis, moja budúca švagriná očakáva že nech sa deje čokoľvek musíme sa prispôsobiť lebo dcéra.... Nech sa deje čokoľvek nemôže nám vadiť že na kope, lebo ona je postihnutá, nemôže nám vadiť, že pri štedrej večery začne vrieskať že to počuť na celú ulicu, nám nemôže vadiť nič, tak sme sa začali úplne dištancovať a chodíme tam len na sviatky ja sa nedám predsa mlátiť nejakým deckom ani zdravým ani postihnutym ja chcem len radu čo povedať švagrinej ktorá dookola čaká že sa vo všetkom prispôsobime, že pribehneme keď bude niečo potrebovať..... My si chceme žiť sami a jedine čo chcem je mať kľudný obrat hostina mi nevadí veď keby aj rucala len počas obradu chcem ticho

anonym_78d4a0
Včera o 16:34

Nečítala som komentáre. Ale z vysoká by som sa ti na tu tvoju svadbu vysrala. To dieta je postihnuté a vy sa za neho hanbite? Aby ste nedopadli ešte horsie.

anonym_0e2db8
Včera o 16:34
@lentonie

@anonym_8ffdfa muž s ex mali návštevu a jeho sestra tam prišla ziapat že majú byť ticho, lebo dcéra,.... Tam nepočuť nič iné iba robte to, lebo moja dcéra, nerobte toto lebo moja dcéra,.....a keď ťa dáke dieťa kope je to jedno či je postihnuté alebo nie, tiež keby som bola v situácii jeho ex už by sme spolu neboli, našťastie si dal život dokopy a spoznal mňa, nechápem prečo mi tu dávajú ľudia rady keď nechápu všetky okolnosti a ja som normálne unavená vysvetľovať čo a ako sa dialo nechcem rozoberať životopis, moja budúca švagriná očakáva že nech sa deje čokoľvek musíme sa prispôsobiť lebo dcéra.... Nech sa deje čokoľvek nemôže nám vadiť že na kope, lebo ona je postihnutá, nemôže nám vadiť, že pri štedrej večery začne vrieskať že to počuť na celú ulicu, nám nemôže vadiť nič, tak sme sa začali úplne dištancovať a chodíme tam len na sviatky ja sa nedám predsa mlátiť nejakým deckom ani zdravým ani postihnutym ja chcem len radu čo povedať švagrinej ktorá dookola čaká že sa vo všetkom prispôsobime, že pribehneme keď bude niečo potrebovať..... My si chceme žiť sami a jedine čo chcem je mať kľudný obrat hostina mi nevadí veď keby aj rucala len počas obradu chcem ticho

@lentonie obrat či obrad?🙂....ono, ani pri svadobnom stole by som nechcela mať ukričané, ukakané dieťa....A čo ak by ste dali ban všetkým deťom? Tak to nebude brať osobne....

anonym_8ffdfa
Včera o 16:39
@anonym_0e2db8

@lentonie obrat či obrad?🙂....ono, ani pri svadobnom stole by som nechcela mať ukričané, ukakané dieťa....A čo ak by ste dali ban všetkým deťom? Tak to nebude brať osobne....

@anonym_0e2db8 Super napad.Teba prave rozmrazili?Nepustit tam deti a ani starsich nad 50,ti uz nemaju pravo zit.A skontrolovat zdravotne karty,nikto s diagnozou nech tam ani nepachne.A nech to neberu osobne.Manzelia su dokonali a ziadnu nedokonalost tam nestrpia,tak to uz pochop.

marsmykkok
Včera o 16:44
@ria_sprout

@lentonie vždy začať rozhovor tým, ako ju obdivujes a jej dcéru máš rada, že vieš že to majú ťažké a náročné. Veľmi sa tešis na svoju svadbu a chceš aby všetko dobre prebiehalo, máš určite plány, môžeš jej o tom porozprávať. A potom sa jemne uistiť, či bude ochotná s dcérou vyjsť ak by to množstvo ľudí na ňu vplývalo ťažko. Že tam bude miestnosť kde môže nabrat nové sily. (Skús takú miestnosť zistiť či tam je) Predpokladám že je neverbálna autistka, takže potrebuje najmä pokoj ak dostane nervový záchvat. Nie je to ľahké s takýmito ľuďmi, ale sú tu a vy máte takého v rodine. Na mnohych ani nevplývajú lieky. Nepomáhajú
Keď budeš dopredu nahnevana aké to bude nahovno a nebudeš jasne komunikovať svoje predstavy tak to nemôže dopadnúť dobre. Viem že by bolo pre teba najľahšie keby tam ani neboli. Ale je to sestra a neter tvojho manžela. Najbližšia rodina.

@ria_sprout No len aby nedostala nejaký záchvat a nebude chcieť von... Toto nie je 1,5 ročné 10 kilové dieťa čo na rukách vyvedieš von ak začne plakať... Je možné že je aj ťažšia váhovo ako matka jej, lebo takýto ľudia často bývajú obézny... 16 rokov to už má výšku dospelej a váhu ktovie akú... Teda tu ak byť niekde nablízku tak možno niekoľko desiatok metrov v parku poblíž nech nasáva atmosféru, ale ak dostane záchvat neruší to až tak obrad hoci možno to trocha počuť bude aj do obradnej miestnosti...

Možno pre mňa by bolo bezpečné že proste bude niekde dalej aby videla svadobčanov, nevestu pred obradom, po obrade nech ide zablahoželať s mamou, dať im nejakú výslužku a nech sa pohostia doma. Myslím že ani veľká hostina kde bude plno ľudí jej dobre neurobí, lepšie jej bude vychutnať si jedlo doma.

anonym_8ffdfa
Včera o 16:46
@marsmykkok

@ria_sprout No len aby nedostala nejaký záchvat a nebude chcieť von... Toto nie je 1,5 ročné 10 kilové dieťa čo na rukách vyvedieš von ak začne plakať... Je možné že je aj ťažšia váhovo ako matka jej, lebo takýto ľudia často bývajú obézny... 16 rokov to už má výšku dospelej a váhu ktovie akú... Teda tu ak byť niekde nablízku tak možno niekoľko desiatok metrov v parku poblíž nech nasáva atmosféru, ale ak dostane záchvat neruší to až tak obrad hoci možno to trocha počuť bude aj do obradnej miestnosti...

Možno pre mňa by bolo bezpečné že proste bude niekde dalej aby videla svadobčanov, nevestu pred obradom, po obrade nech ide zablahoželať s mamou, dať im nejakú výslužku a nech sa pohostia doma. Myslím že ani veľká hostina kde bude plno ľudí jej dobre neurobí, lepšie jej bude vychutnať si jedlo doma.

@marsmykkok mozno by si jej mohla prist prelepit pusu lepiacou paskou,aby ju nahodou nebolo z parku pocut az do obradnej miestnosti

anonym_0e2db8
Včera o 16:48
@anonym_8ffdfa

@anonym_0e2db8 Super napad.Teba prave rozmrazili?Nepustit tam deti a ani starsich nad 50,ti uz nemaju pravo zit.A skontrolovat zdravotne karty,nikto s diagnozou nech tam ani nepachne.A nech to neberu osobne.Manzelia su dokonali a ziadnu nedokonalost tam nestrpia,tak to uz pochop.

@anonym_8ffdfa ak nemajú gule na úprimný pokec so švagrinou, dávam jej tipy a rady, o ktoré tu žiada. Máš s tým problém?

lentonie
autor
Včera o 16:49
@anonym_8ffdfa

@anonym_0e2db8
@anonym_8ffdfa to som až tak zlý človek keď nechcem aby mi niekto vrestal počas obradu, normálne nadobúdame dojem, že by sme ju tam mali nechať robiť čo chce či prekrici oddavajúceho a mi nebudeme ani vedieť kedy povedať áno? Alebo nech kope a strká ľudí naokolo lebo je postihnutá tak to máme chápať a nechať sa vydierať švagrinou, to naozaj keď si platíme sami za všetko nemôžeme mať pekný a kľudný obrad, prečo celý život musí byť len o prispôsobovani sa postihnutej a ani naša svadba nemôže byť o nas

anonym_78d4a0
Včera o 16:50
@lentonie

@anonym_0e2db8
@anonym_8ffdfa to som až tak zlý človek keď nechcem aby mi niekto vrestal počas obradu, normálne nadobúdame dojem, že by sme ju tam mali nechať robiť čo chce či prekrici oddavajúceho a mi nebudeme ani vedieť kedy povedať áno? Alebo nech kope a strká ľudí naokolo lebo je postihnutá tak to máme chápať a nechať sa vydierať švagrinou, to naozaj keď si platíme sami za všetko nemôžeme mať pekný a kľudný obrad, prečo celý život musí byť len o prispôsobovani sa postihnutej a ani naša svadba nemôže byť o nas

@lentonie vsak naber odvahu a povedz jej to tak ako si to napísala tu. Ci nemáš na to gule ?

anonym_8ffdfa
Včera o 16:51
@anonym_0e2db8

@anonym_8ffdfa ak nemajú gule na úprimný pokec so švagrinou, dávam jej tipy a rady, o ktoré tu žiada. Máš s tým problém?

@anonym_0e2db8 Ty aj citas po sebe co pises?Bude niekde dalej,rychlo jej daj vysluzku a nech tahaju domov.Tam si lepsie vychutnaju jedlo.WTF?

lentonie
autor
Včera o 16:53
@anonym_78d4a0

@lentonie vsak naber odvahu a povedz jej to tak ako si to napísala tu. Ci nemáš na to gule ?

@anonym_78d4a0 bojím sa lebo ona sa potom uráža, vyčíta bratovi ako má pomáhať jej a nie mne, muž to síce odignoruje ale mňa to trápi lebo proti nám štve svokru

valria
Včera o 16:55
@anonym_78d4a0

@anonym_78d4a0 Príčetná matka takého dieťaťa by hádam urobila všetko tak, aby táto diskusia tu nemusela ani vzniknúť.

anonym_78d4a0
Včera o 16:56
@lentonie

@anonym_78d4a0 bojím sa lebo ona sa potom uráža, vyčíta bratovi ako má pomáhať jej a nie mne, muž to síce odignoruje ale mňa to trápi lebo proti nám štve svokru

@lentonie očividne ich nemusíš, tak nerozumiem preco ta to trápi

anonym_78d4a0
Včera o 16:57
@valria

@anonym_78d4a0 Príčetná matka takého dieťaťa by hádam urobila všetko tak, aby táto diskusia tu nemusela ani vzniknúť.

@valria asi ste nikdy nežili s postihnutým dieťaťom. Toto by iz pre mna rodina nebola.

misiak7777
Včera o 17:00
@mamaaja82

@lentonie nic zle ti neprajem ale tvoj postoj k tomu dietatu je priam desivy.Snad ti budu dopriate len zdrave deti.Tej zene skoncil zivot a este jej pride do rodiny nieco take ako ty,teba nazvat clovekom sa ani neda.

@mamaaja82 nehnevaj sa, ty máš tak postihnuté dieťa? Lebo ja poznám takú rodinu, už teraz 35 ročná 80 kg keď niekomu od nervov drbne, tak dovi. Mladší brat, zdravy, celý život prehliadany, lebo sestra.. mamka na antidepresívach, tatko robí 67 lebo nevyžujú.
Hej, všetky by brali takto postihnutého človeka nielen na svadbu, ale rovno adoptovali 😉

lentonie
autor
Včera o 17:06
@anonym_78d4a0

@valria asi ste nikdy nežili s postihnutým dieťaťom. Toto by iz pre mna rodina nebola.

@anonym_78d4a0 k nim nechodí nikto na návštevy, nikto sa s nimi nebaví okrem rodiny, aj ty len na sviatky, jeho mama ani sestra nemajú kamarátky okrem toho že dcéra kope a strká ľudí tam majú bordel a smrad, obe sú na to veľmi psychicky zle, to dieťa im úplne zničilo životy ony už nerozmýšľajú ako bežný ľudia sú spolahnuty na rôzne dobročinné organizácie ktoré im pomáhajú a správajú sa tak ako by im mali pomáhať všetci a všetci im ustupovat, mne je ľúto že takto dopadli ale ona si vybrala sama , že dieťa bude mať doma, žijeme sami a sami sa o seba staráme ja chcem len kľud na obrade nechcem nikomu ublížiť chcem len pokojnú svadbu

valria
Včera o 17:07
@anonym_78d4a0

@anonym_78d4a0 Fakt by si silou- mocou chcela byť na tej svadbe s vedomím a pod stresom, že tým znepríjemníš iným ich významnú životnú udalosť? Autorka tu neopísala vozíčkara, nevidomého či hluchonemého postihnutého, ale problémové, nevyspytateľné dieťa. Inak, aj to by ma zaujímalo, koľko má rokov, tuším to tu nepadlo

anonym_78d4a0
Včera o 17:08
@lentonie

@anonym_78d4a0 k nim nechodí nikto na návštevy, nikto sa s nimi nebaví okrem rodiny, aj ty len na sviatky, jeho mama ani sestra nemajú kamarátky okrem toho že dcéra kope a strká ľudí tam majú bordel a smrad, obe sú na to veľmi psychicky zle, to dieťa im úplne zničilo životy ony už nerozmýšľajú ako bežný ľudia sú spolahnuty na rôzne dobročinné organizácie ktoré im pomáhajú a správajú sa tak ako by im mali pomáhať všetci a všetci im ustupovat, mne je ľúto že takto dopadli ale ona si vybrala sama , že dieťa bude mať doma, žijeme sami a sami sa o seba staráme ja chcem len kľud na obrade nechcem nikomu ublížiť chcem len pokojnú svadbu

@lentonie ved a vas niekto núti pozývať ich na svadbu ? Sestru s neterou?

lentonie
autor
Včera o 17:08
@valria

@anonym_78d4a0 Fakt by si silou- mocou chcela byť na tej svadbe s vedomím a pod stresom, že tým znepríjemníš iným ich významnú životnú udalosť? Autorka tu neopísala vozíčkara, nevidomého či hluchonemého postihnutého, ale problémové, nevyspytateľné dieťa. Inak, aj to by ma zaujímalo, koľko má rokov, tuším to tu nepadlo

@valria 16 a je silná riadne

anonym_f1eb95
Včera o 17:09
@anonym_18c9e1

@lentonie len na okraj: neter je ťažká autistka, no po niekom to bude mať. Daj si pozor, aby si v budúcnosti nemala podobné dieťa - genetika je sviňa

@anonym_18c9e1 ona ma podviazane vajecniky