Ako zvládnuť sviatky, keď je muž preč?
Baby ako by ste reagovali ak by bol vás muž každý rok celý december preč? Môj pracuje v medzinárodnej firme kde kvôli biznisu cestujú niekoľkokrát do roka do ďalekej cudziny. V priemere je preč každý každý treti mesiac na približne 3-3,5 týždňa. Je to dobre platená robota, ale časovo e náročná a každý rok je od 1.12. do .1.1. preč. Kým sme boli slobodní, dalo sa to. Vhodila som s kamoškami na lyžovačky, brala som vianočné služby a tak. Teraz máme dve deti a je to dosť citeľne, že s nami nieje doma 🙁
@mamina7070 presne tak. Uplne s tebou súhlasím. Na mesiac sa odtrepe za nejakou Thajcankou (to len ako priklad), ktorej tiež tlaci do hlavy, ze len december ma takto voľný a cez sviatky jej teda vynahradzuje cely rok. Tiez počas roka tam pravidelne chodi... kde vtedy a ako žije? Vie vôbec? Ale žena doma je spokojná, lebo prachy sa sypú, ma svoj standardik, moze pred ostatnými mudrovat a machrovat, aký je jej muz "dôležitý a nenahraditelny" , kde ona už všade bola... Ale to, ze muža nema celý mesiac, najmä cez sviatky, doma jej žily absolutne netrha. A pochybujem, že keď s nou Vianoce netravi co ja viem 10 rokov, ze potom zázračné začne.
@sisaka úplne zdieľam tvoj názor, tiež mame v rodine "nenahraditeľného" ale je to on kto si kladie podmienky a ešte sa nestalo žeby nebol jedny sviatky doma, áno občas strávi poldna na telefóne keď treba urgentne niečo riešiť ale sviatky nielen vianoce ale aj nový rok a aj veľkú noc trávi doma
Takže myslím ze tu to bude nejak inak s tou nenahraditelnostou a dúfam ze donesie domov aspoň 5cifernu sumu aj keď pochybujem a obetovať pre 3-4tis rodinu?
@jazula to by sa nemuselo páčiť jeho ,, druhej partnerke v cudzine,, keby tam príde ona aj s deťmi. 😅 či si vážne myslíš, že bohatý muž v cudzej krajine, je celý mesiac o suchu??? 😕 Buďme realisti, ak je aj fešák tak asi po večeroch nepozerá Farmu, alebo Varí celé Slovensko😉
@lienka.7 * Na mesiac sa odtrepe za nejakou Thajcankou (to len ako priklad), ktorej tiež tlaci do hlavy, ze len december ma takto voľný a cez sviatky jej teda vynahradzuje cely rok. *
Hlavným náboženstvom je budhizmus ku ktorému sa hlási 90% obyvateľov. Môžeme tu však nájsť aj islam a na juhu krajiny hinduizmus či animizmus. Thajsko vyznáva najstaršiu vetvu budhizmu – therévady a náboženstvo hrá dôležitú úlohu v každej oblasti života.
Medzi najvýznamnejšie oslavy v Thajsku patria oslavy Nového roka, ktorý sa oslavuje od 12. do 14. apríla. Taktiež sa oslavuje sviatok slúžiaci na privolania dažďa, kvetov a hojnej úrody ryže. Jedinečným sviatkom je vegetariánsky festival, ktorý sa koná počas taoistického pôstu. Pri tomto festivale sa jedia len bezmäsité jedlá, a možno vidieť aj rituálne prepichovanie častí tela.
@sasa1310 ved som pisala, ze peniaze su silna motivacia a aj ked to autorke vadi, prekusne to lebo muz zarobi slusne peniaze
Ja si myslím,že je tu každému jasné,že buď si autorka vymýšľa,alebo prikrasluje,alebo je naivná... nenahraditeľný - vychádzajú v ústrety a znesú modré z neba. Takže prvá blbosť. To cestovanie s deťmi ....ja neviem niekto ,kto má roky muža preč ,by od začiatku asi lietal,cestoval, zvykal deti na takýto život. Navyše ,keď lietam s deťmi,tak viem,že je pravdepodobnosť,že sa niečo na letisku stane,som pripravená, s tými peniazmi čo majú,prvá trieda,okrem iného opäť,prípadne prespanie v hoteli na letisku,ziadna katastrofa. Pokiaľ pán manžel nerobí lekára bez hraníc niekde v pusti v Afrike, Ázii,tak nevidím žiadne prekážky na cestu s deťmi. Silno pochybujem,že nenahraditeľný sa pohybuje v rizikovej zóne. No dobre,milá autorka. Takže toľko k tomu,nie,nie je normálne,aby bol roky otec na Vianoce. Stačí takto? Ja som doma ako furia urobila zľahka prednášku, o Tom,ako nesmie chytiť službu na Vianoce. Ani náhodou a ani nočnú,rannú,proste žiadnu. A čuduj sa svete,ma voľno,pekne to išlo naplánovať aj bez dovolenky. Takže keď niekto chce ,ide všetko,keď nie,tak nie.... tvoja vec,tvoj život. Zvládaš sama všetko,tak načo aj,však? Jemu je asi fajn,nepozná rodinné Vianoce. Ty vlastne tiež nie,tak čo by vám ako malo chýbat?
@maciatkolulu presne toto mi tiez nesedi, poznam rodiny, kde chlap pracuje v zahranici vacsinu roka, prip. ma poziciu, ze rok je v jednej krajine, dalsi rok/o dva roky inde,.. a ma deti a zenu a lietaju za nim/s nim.
tie deti si proste na taky zivot zvykli, inak to ani nepoznaju.
keby bol niekto domased a zrazu musi chodit, okej, ale deti si zvyknu na vsetko a oni boli rozcestovani od zaciatku vztahu uz pred detmi…..🤷🏼♀️
@zuzuliennka1 ved toto. Môj keď tak chvíľu robil, tak som chodila s ním. Najskôr sama, potom s jedným, potom s jedným a s bruškom a nakoniec s dvoma deťmi. A teraz su deti krasne zvyknuté. Jasne bolo to náročné, ale jednoducho keď sa chce, tak sa všetko dá.
@katkazocele nie isto kuka Nakupne Maniacky 😂😂😂
@aurora33 ono je náročné aj to,že je ženská Non stop a deťmi sama,takže podľa mňa kravina na Ntu. Radšej zoberiem deti a idem l,zjavne nie sú školopovinné,takže pekne akoby odchádzal ten nenahraditeľný zamestnanec preč,odišla by som s ním na celý december. Akože tvrdiť,že každé jedny Vianoce od čias čo spolu chodili,cez pôrody a deti je preč,je podľa mna blbosť. Akože môže to tak byť,ale nie z dôvodu pracovného vyťaženia....ale však každý vie čo a ako,nech si robí ako uzna.
neviem ako si to zoberieš ale moj nazor je takýto, dáva prednosť viac práci a peniazom, samozrejme treba mat peniazie a vyžiť a mat sa v živote dobre ale rodina je na prvom mieste a hlavne cez takéto krásne požehnane sviatky ako sú Vianoce 🙂 veľa ľudí prežíva hocičo ale musí si uvedomit ze rodina ma byt vždy prednejšia ako nejaký biznis, mal by to urobiť pre teba a pre deti viac peniazi za každú cenu mat nemusí ak viete dobre narábať s peniazmi 🙂
@lienka.7 👌🏻👌🏻😅bomba napísané toto je svätá pravda👌🏻👌🏻
Ak tvoj muz dokáže pre peniaze a robotu urobiť všetko tak má urobiť všetko aj pre rodinu… ako mu môžeš vo všetkom veriť ze tam iba pracuje po celé dni? Ak by bol taký podnikateľ skvely a veľký biznisman ako píšeš ze stále cestuje a rieši nejaky biznis tak by bol schopný ostať a vybaviť si voľno cez sviatky… ale podľa toho čo píšeš mu vôbec na rodine nezáleží ani na tebe keď stále rieši robotu a peniaze, čo už peniaze menia ľudí a tebe roky aj s deťmi utekajú… nájdi si iného muža 😄
Aj mne na tom niečo nepasuje 🤷♀️ mna by teda marha zaujimalo že ako čo ten tvoj pán manžel pracuje 🙈ak pises že mu ponúkli niekde o polovicu menej, potom pises že 1500€ tak mi z toho vychádza že aktuálne zarobí 3000€? Teda nič moc na taký exkluzívny Post ako to tu opisuješ a ešte ani voľno si nevie vybaviť cez sviatky ?🤷♀️To vam za toto fakt stojí byt väčšinu času oddelení a ešte aj s dvoma malými deťmi? Ved ich ani nevidí poriadne vyrastať, nemáte normálny rodinný život kde je rodina cez sviatky po kope 🫣 mne by takýto život veru nevyhovoval 🙈
@konikmodry111 počkaj,to myslíš vážne,že písala polovica by bola 1500????a teda zarobí 3000🙃,takže fajn,už o Tom myslím nemusíme diskutovať....vymýšľa v tom prípade. Lebo vysoké posty na takýchto miestach,plus nenahraditeľný človek,akých je málo ,sa pohybujú v absolútne odlišných platových videách🤣🤣🤣🤣. Nakoniec to bude kamionista....ako nie v zlom,ale reálne človek na takýchto pozíciách zarába trossssssicku vyšie🤣
Tak ako autorka? Cestujes aj s deťmi, alebo teda ideš veriť svojmu mužovi, že je taký nenahraditeľný, aj za taký slabý plat?
No nieco tu nie je v poriadku. Muz sa zasiva, podla mna. Moj muz je konatel spolocnosti, plus robi projekty pre inu spolocnost, vela cestuje, zili sme aj roky v krajine, kde Viance neslavia a predstav si, vzdy sa da a dalo zariadit aby travil Vianoce a aj ine sviatky s rodinou. Jeden rok dokonca priletel az 24.12.(my sme leteli domov tyzden pred nim).
Co sa lietania a celkovo cestovania tyka. Ake mas stare deti? (sorry necitala som celu diskusiu, uz je toho vela). Deckam sa da vysvetlit a aj bez vysvetlovania to ide. Jednoducho ideme a basta. Aj su zdrave, nemaju nejake neurologicke problemy, ze nechapu (autizmus atd.), tak od urciteho veku by som sa nepytala. Ty hladas len ako sa neda. Hladaj ako by sa to dalo. Keby si s detmi cestovala od narodenia, boli by zvyknute. My cestujeme prakticky od prveho dna "na svete", deti tiez obcas streckuju, ale nikdy nebol väcsi problem, vsetko sa da. A ano, aj 20 hodin s 2-3 prestupmi.
A napis, v akej firme teda roby. Ak ma vysoky post v nadnarpdnej company, tak ta s tym decembrom klame. Tam sa vzdy pozera na to, aby sviatky bud boli doma s rodinou, alebo ak sa naozaj neda, tak rodina ide za nim. A aj je to naozaj pravidelne 1.12.-1.1. tak je to napozaj klamstvo. NIKDE v nijakej nadnarodnej spolocnsti toto nie je.
@maciatkolulu Ano niekde pisala ze mu nukali polovicu a o par stran ďalej píše že mu núkali 1500€ 😅 ale možno sa aj mýlim 🙈 každopádne keby pán manžel ide vykladať tovar v Lidli vo Švajčiarsku by zarobil viac a ešte aj voľno by mal cez Vianoce 😅
@konikmodry111 asi tak nejak. A za tie 3 tis by v tom lidli ani nerobil 100%
@aurora33 necestuje nikde. Sedí doma na zadku a caka na koniec mesiaca kým sa jej mužíček domov nevráti a nedonesie potrebné money. Plat ma úplne normálny, to "extra" mu robia práve tie diéty. Aj známy to tak mal. On chodil do Kórei a stávalo sa, že vďaka takejto skuzobke mal diéty vyššie ako reálny plat. Cize preto autorka tu vypisuje, že inde mu toľko nedajú. No bez toho cestovania samozrejme ze nedajú. To, ze niekde žije mesiac paralelný život jej asi nevadí, ved to uz robi roky. Ani by som sa nečudovala, keby mal fakt niekde v tom zahraničí druhu "rodinu". Nepíše tu kde býva a pod. Je bežné, že tak vyznamni manažéri majú potom aj full servis zo strany firmy pre podporu rodiny. V zahraničných firmách uplne bezne. A inak, keď je taky super nenahraditeľný, prečo teda neostane v tom zahraničí? A autorka s deťmi sa tam môžu predsa presťahovať.

Môj NÁZOR.
Keby sa manžel každý rok v decembri na cely mesiac odtrepal a nevadilo by mu, že nie je s rodinou, tak by mi to vadilo.
Občasné služobné cesty, dokonca aj počas Vianoc by mi nevadili, keby neboli pravidelne každé Vianoce a manžel by slušne zarábal.
Absolútne mi to nesedí s tým covidom, poznám veľa ľudí, čo pred covidom chodili často na služobky, počas covidu sa zistilo, že dokonca netreba ani do kancelárie chodiť a všetko sa vybaví online. Väčšina mužov, čo poznám musia vybehnúť sem-tam do terénu (ropný priemysel), tí “nenahraditeľní” si diktujú podmienky, tí nahraditeľní robia to, čo im kážu. Vo väčšine kútov sveta vedia, čo su Vianoce a v tomto období si užívajú všetci voľno a nejde sa na 100%, aspoň teda v medzinárodných firmách