icon

Ako zvládnuť svokru, ktorá šíri klebety?

9. feb 2025

Ako vysvetliť svokre, že ma nezaujímajú klebety o cudzích ľuďoch. Lezie mi s tým už na nervy. Aj to že nedá pokoj. Neustále vypisuje mužovi, pýta sa hi na súkromné informácie ( nie on jej nič nepovie a stále jej opakuje, že nemá byť otravná ) ale ona si nedá povedať. 100x uz muž na ňu nakričal, že mech si hľadí svojeho ale ona stále nič. Čo s takým človekom? Všade musí byť a všetko potrebuje vedieť. A nebodaj keď ja niečo poviem ( čo dáva zmysel a mám pravdu) tak sa urazí a ide vyplakávať jej dcére. Už som z toho na dne. Nikdy som jej nič zlé nespravila, aj sme u nich bývali a všetko bolo vtedy v poriadku. Toľko peňazí čo so jej ja vrazila do jej domu toľko ona asi nikdy neuvidí ( nejde tu o peniaze ale nejaký princíp)

janickacrazy
9. feb 2025

Ona sa nezmení, proste je taká aká je. Ty sa s tým musíš jedine zmieriť alebo obmedziť kontakt.

lindous
9. feb 2025

Ak ste jej povedali "100x", tak netreba dúfať, že "101x" pomôže ... jedným uchom dnu, druhým von, keď sa vypytuje ignorovať, nepovedať jej nič, čo by mohla prekrútiť alebo zneužiť... ak začne niekoho iného ignorovať, tak len povedať "naozaj ma to nezaujíma" a nepočúvať, zmeniť tému... ak to nedávate, tak jedine obmedziť kontakt, s tým že ja osobne by som aj vysvetlila v tomto prípade prečo nemám zaújem komunikovať..

stanulienkat
9. feb 2025

Stareho psa novym kuskom nenaucis.

netti87
9. feb 2025

bude iba horsia 😩

deti95060810
9. feb 2025

len povedať že nevieš o kom rozpráva a nemáš na tieto kecy ani čas...

prasiatko30
9. feb 2025

Neodpovedat na vsetko na co sa pyta a ak to este aj vypisuje - vsak jej neodpisujte a mas to

hankab
9. feb 2025

Tiez mam taku svokru. Pred nami ohovara svoju dceru a pred dcerou nas. Pocas hodinovej navstevy pocujam klebety o vsetkych clenoch jej rodiny, susedoch, o tom kto zomrel, kto sa ku*vi a rozvadza. Jednym uchom dnu, druhym von. Dolezite je to ze moj (aj tvoj) muz vie aka je jeho mamicka a ze ti nema za zle, ked ti to vadi. Ja pretrpim 1 navstevu mesacne a viac neriesim, ked mi uz ide velmi na nervy tym, ze sa do vsetkeho montuje, tak ju uzemnim a sklopi usi. Potom ma samozrejme poohovara pri zvysku rodiny, ale je mi to fuk 😅

gov
Odpoveď bola odstránená
marca12
9. feb 2025

A robi ti dobre hadat sa s nou? Moja svokra je rovnaka. Jednym uchom dnu,druhym von. Nezmenim ju,ale ak s nou chcem vychadzat,musim ju brat taku,aka je. Nie je to nic tazke. Len treba zahodit svoje ego a hotovo. Naco sa s nou obaja hadate. Moj muz,ked sa ho nieco vypytuje,ju s kludom anglicana vie upratat a ziadna hadka nevznika. Sice sa urazi,ze jej nic nechceme povedat,ale to je jej problem. My sme boli slusny,ze ona sa urazi,to uz nie je moja chyba. A ideme dalej. Ziadne hadky nepotrebujeme.

tetapetra
9. feb 2025

Pošli ju k nám na koníka 🤣

vkatush
9. feb 2025

Mužova rodina je taká, hlavne jeho babka a sesternica, to najväčšie pletky na svete, všetko ti povedia a na každého sa pýtajú, aj keď ich po tých osobách nič. Fakt si k tebe sadnú a začnú sa vypytovať na každého ako keby nejaký dotazník chceli vyplniť.
Ja zväčša prikývnem, ehm, zaujímavé a mením tému alebo poviem, že neviem. Mňa to nezaujíma a ak ide o niekoho, kto ma zaujíma, opýtam sa priamo jeho.

Ešte keď ide o také dobré veci, že niekoho pochvália, povedia že sa mu darí, že je happy, také dokážem počúvať a sa z toho tešiť. Úprimne to prajem ľuďom.
Ale keď idú vyslovene len pletky roznášať alebo chcú vedieť drby, aby to povedali ďalej, mne sa to strašne protiví.

Takže rada, ignorovať. Iná už nebude a hlavne nie, keď ste jej už niekoľkokrát povedali.