icon

Ako zvládnuť toxické rodinné vzťahy?

5. aug 2025

Ahojte chcela by som sa asi iba vyrozprávať mozno prečítať si iny pohľad na vec. S blízkou rodinou nemam dobre vzťahy, v skratke manipulácia, urážanie sa, vsetko musi byt podla nich inak trest tichom/ohovaranie v rodine. Rodicia a sestra žili v zahraničí ked som sa tehotna vydávala, iba muž a svedkovia kvoli tomu ze ked som nemohla volat celu rodinu nevolali sme nikoho. Urazili sa na mna a sestra sa so mnou mesiace nerozprávala. Vraj ako som sa mohla vydať bez mamy a sestry. Rodicia robili vzdy medzi nami rozdiely, sestra bola vzdy top a pomáhali jej a mna doteraz iba kritizujú. Po prvom porode ked som si vypočula ako robim vsetko nanič som sa prestala zdoverovat napr so spánkom dieťaťa alebo plačom lebo som za vsetko mohla ja. Po druhom porode sa na mna urazili ze som nechcela navstevy - rodicia boli v pôrodnici potom az ku koncu 600n. Mala byt v rodine detská oslava ked som bola druhý den po porode a urazili sa ze som nechcela ist ani nepustila staršie dieta. Sestra sa urazila na viac krat, ze nemohla prist do pôrodnice ani domov po porode, az ku koncu 600n sme ich zavolali na obed. Porod bol pre mna hrozne náročný dlhy vyvolavany, ťažko som to znášala keďže muž musel byt doma s dcérou. Maly sa skoro zadusil uz prišiel lekár na akútnu sekciu lebo malému padali ozvy niekoľko hodín ale nejak ho potom zo mna dostali. Proste som nechcela žiadne navstevy a chcela som byt nejaký cas iba s detmi a mužom. Mala som nejake zdravotne problémy v tehotenstve a od polovice aj lieky na tlak a mala som sa šetriť. Moja rodina mi robila stale nejake stresy, nútenie a tlak do návštev, mama mi v 8 mesiaci tehotenstva vynadala/vykricala ze sa o dcéru nestarám dobre-nevarim jej dobre a sposobujem zdravotne problémy (nie pravda). Prianie o pokoj počas 600n som komunikovala dopredu, rovnako som povedala ze kedykoľvek chcú vidiet deti je pre mna fajn možnosť ihrisko pri dome ze sa mozeme stretnut na chvilu. Podotýkam so staršou dcérou vzťah nemaju nikdy nekocikovali nepomáhali na ihrisku boli 2x ked mala dcéra rok a pol aj to iba ked som to navrhla ja. Nevadi mi to zvládli sme to s mužom sami iba pre obraz to píšem. Rodicia ma ohovárajú po rodine kvoli tej svadbe a tomu ze som nechcela cestovať k ním na navstevu s par tyzdnovym babom, sestra ma ohovára ze jej nedovolím vidiet deti pritom ona mi napisala ze so mnou skončila a zablokovala ma. Nevedela som jej vysvetliť ze sa necítim ani fyzicky ani psychicky dobre na navstevy. Nikto z nich sa nezaujímal ako sa mam alebo citim. Sestra mi napisala ze mna vidiet nechce iba si ponosiť maleho. Neviem ja nemam vobec chuť ju vidiet. Mam na nich strašnú zlosť a zároveň som hrozne smutná z toho ako do mna sli ako osy pred pôrodom aj po. Nikto nic ze ako to zvládam s detmi 1r9m a novorodenec. Otec medzi prvými otázkami po porode ze ci maly spi v postielke a preco ho nedám do kocika spat. Proste vzťahy medzi nami su dlhodobo nedobre a napäté. Mne je vyčítané ze sa so sestrou nebavim napriek tomu ze ona preukázala nulovú empatiu voči mne a ona ma zablokovala a nechcela si veci vydiskutovať. Viete velmi ma to trápi pretože ja ich vnútorne nechcem vidiet ani sa s nimi kontaktovať. Ked vidim správu mam kŕče v žalúdku, som stal ako klbko nervov co na mna zas vytiahnu. Vyčítajú mi ze tam nechcem prist spat s detmi na vikend (su velmi male +fajciarska domácnosť a necítim sa tam proste dobre). Ked poviem ze deti su male syn ma 10 týždňov a ze neviemnsi predstavit u nich prespať skrz kúpanie uspavanie atd proste nie. Tak oni začnú vyčítať ze u svokrovcov ci mozeme spat ked u nich nie. Je mi z toho velmi ťažko lebo mužova rodina je skvelá, tam sa citim ako doma, prijatá, pochopená, nezhadzovana a nekritizovana. Svokra ked mi napisala ze ma ma rada a ze je stastna ze som taka aka som som sa rozplakala. Kolko krat mi napíše aka som dobra mama a manželka a ze mi je vďačná ako sa dobre starám o deti a jej syna. Od mojich rodičov som nikdy nic take nepočula, práve naopak. Ja viem ze som dobra mama, snažím sa najviac ako viem aby mali moje deti šťastne detstvo, aby sa vedeli za seba postaviť a nemuseli udržiavať nasilu toxické vzťahy len preto ze je to rodina. Len sama neviem ako sa zachovať pri mojej rodine, keďže udržiavam tie vzťahy iba kvoli detom. Je pre mna velmi ťažké nieco povedat rodicom narovinu, vzdy sa rozplacem proste to psychicky nezvládnem. Moj názor nikdy nebol dôležitý a musela som sa naučiť byt ticho aby bol pokoj v rodine. Dakujem za prečítanie, neviem co som tým chcela vyriešiť no poteší ma nejaký názor mozno ludi co to maju s rodinou podobne 🙂

autor
5. aug 2025
@svetlonos

@anonym_autor všetkým vospolik napis kretenom, ze s nimi ukončuje kontakt za ich chovanie. A rovnako to rozpisu uplne celej rodine! Napis im ako sa hnusne chovajú a nemienim uz ani den tolerovať ich agresivitu voci tebe.
Nič viac a dodrz to pevné. To kto videl aby ti sestra povedala, ze teba vidieť nechceš ale popestovat maleho, nemat pochopenia pre teba, wtf??

@svetlonos nema pochopenie ani empatiu. Dala mi jasne najavo ze ja som jej ukradnutá. Chcela sa iba odfotiť s malým a poslať fotku do skupiny rodinnej aka je skvelá teta. Ona vzdy o sebe robi obraz dokonalosti a teraz sa hra na obeť a vykrikuje ze jej braním sa stýkať s detmi 🤦🏼‍♀️ ja tomu nerozumiem lebo ja by som v živote k nej takto nezachovala ked čakala babo alebo potrebovala klud po porode

autor
5. aug 2025
@denkabemommy

Kvôli toxického správaniu otcovej novej priateľky som s nimi úplne prerušila kontakty. Je tomu niekoľko rokov a mne sa žije ľahšie 🙂. Je to v poriadku ich odstrihnúť úplne, rob to, čo je najlepšie pre tvoju psychickú pohodu.

@denkabemommy rozumiem mne je vzdy ľahšie ked sa urazia a mam pokoj chvilu

autor
5. aug 2025

Viete mne je to ťažké komunikovať aj preto lebo oni sa bud tvária ze nic alebo ze oni su obeť. A ked sa snažím brániť pozerajú na mna a nechápu aky mam ZAS problem. Ja som si uz nechala vtlct do hlavy ze vytvaram problémy pritom si iba nenechám skákať po hlave. Uz som tu pisala myslím dva krat a radili ste mi to iste takze sa nic nezmenilo z ich strany, ja som iba obmedzila kontakt ale asi nie dostatočne

autor
5. aug 2025
@denkabemommy

Kvôli toxického správaniu otcovej novej priateľky som s nimi úplne prerušila kontakty. Je tomu niekoľko rokov a mne sa žije ľahšie 🙂. Je to v poriadku ich odstrihnúť úplne, rob to, čo je najlepšie pre tvoju psychickú pohodu.

@denkabemommy a ako riešite nejake rodinne oslavy, svadby, pohreby? Ignorujete sa tam? Pripadne vnúčatá ak su sa stretávajú?

zmrzlinka8
5. aug 2025

@anonym_autor ja len takú poznámočku mimo témy.
nie je to 600 nedelie. ako pises 600n.
lebo to nie je 600 nedieľ. iba 6.
jazyková poradňa:

Slovo šestonedelie patrí do historického dedičstva. Objavuje sa už v historických písomnostiach zo 16. storočia a v minulosti sa tento výraz používal aj v iných podobách, ako šestinedelie, šesťnedelie, šesťnedelí. Podstatné meno šestonedelie sa utvorilo univerbizáciou (zjednoslovnením) z lokálového spojenia číslovky šesť so slovom nedeľa ešte v predspisovnom období, ktoré sa od súčasnej kodifikovanej slovenčiny odlišuje pravopisom, gramatikou aj tvorením slov, a v tejto podobe sa zachovalo dodnes.

denkabemommy
5. aug 2025
@anonym_autor

@denkabemommy a ako riešite nejake rodinne oslavy, svadby, pohreby? Ignorujete sa tam? Pripadne vnúčatá ak su sa stretávajú?

@anonym_autor ja sa s ním nijak nekontaktujem, na pohreb idem ale jeho si nevšímam. Beriem ho ako cudziu osobu. Na rovnaké oslavy nás nepozývajú.

autor
5. aug 2025
@zmrzlinka8

jazyková poradňa:

Slovo šestonedelie patrí do historického dedičstva. Objavuje sa už v historických písomnostiach zo 16. storočia a v minulosti sa tento výraz používal aj v iných podobách, ako šestinedelie, šesťnedelie, šesťnedelí. Podstatné meno šestonedelie sa utvorilo univerbizáciou (zjednoslovnením) z lokálového spojenia číslovky šesť so slovom nedeľa ešte v predspisovnom období, ktoré sa od súčasnej kodifikovanej slovenčiny odlišuje pravopisom, gramatikou aj tvorením slov, a v tejto podobe sa zachovalo dodnes.

@zmrzlinka8 oki dakujem ja to poznám ako sestonedelie nikdy som sa nezamyslala nad zložením toho slova😅 ale fajn odľahčenie témy

madla60
5. aug 2025

@anonym_autor , prečo chceš pre svoje deti takýchto starých rodičov? Myslíš, že k ním budú iní? Radšej ich uchráň od nich, neboj, neublíži im to.

anonym_d4ad21
5. aug 2025

Tiež nemám v rodine dobré vzťahy,ja som bola vždy nič môj brat niekto.
Taktiež moje deti boli nič,bratove sú niekto.Samozrejme že mne aj mojim deťom to bolo dávané patrične pocítiť.
A takto sa to vlieklo nejaký ten rok až pokým som nepovedala dosť a odstrihla som celú rodinu.
A to podotýkam že býame v jednej dedine.Ani len sa na nich nepozriem a nie že ich ešte pozdraviť.Tí ľudia premňa už neexistujú a jediné čo ľutujem je to,že som takýto rez neurobila omnoho omnoho skôr.Ten duševný pokoj čo odvtedy zažívam je na nezaplatenie.

januska12323
5. aug 2025

Chápem, že je to ťažké ale takúto rodinu naozaj nepotrebuješ. Prvoradý ste vy s manželom a deťmi. Ak vás má niekto ničiť deti to naozaj vidieť nepotrebujú.

anonym_e3502f
5. aug 2025
@anonym_autor

Viete mne je to ťažké komunikovať aj preto lebo oni sa bud tvária ze nic alebo ze oni su obeť. A ked sa snažím brániť pozerajú na mna a nechápu aky mam ZAS problem. Ja som si uz nechala vtlct do hlavy ze vytvaram problémy pritom si iba nenechám skákať po hlave. Uz som tu pisala myslím dva krat a radili ste mi to iste takze sa nic nezmenilo z ich strany, ja som iba obmedzila kontakt ale asi nie dostatočne

@anonym_autor im ide práve o to, aby v tebe vzbudili pocit viny, nedaj sa nimi zdeptať. Na pohreb by som išla, na kar ísť nemusíš, ak by si sa s nimi mala stretnúť napr. na svadbe, nebudú tam len oni, kľudne by som sa išla zabaviť, ich by som ignorovala, ak to nedokážeš, išla by som len na sobáš, mladomanželom by som sa ospravedlnila, aj by som pravdivo povedala dôvod, to isté na oslavách

taktotedanie
5. aug 2025
@anonym_autor

Este dodám ze najväčšie konflikty vznikli ked som im nastavila hranice. Zrazu som prestala ustupovať pre pokoj v rodine a dala na prvé miesto seba manžela a hlavne deti.

@anonym_autor zablokovala by som vsetkych a nech im usta roztrhne od jedu a tych hlupych reci
Ja sa ti normalne cudujem, ze toto este zvladas a nechas tak so sebou manipulovat

ahhola
5. aug 2025
@zmrzlinka8

jazyková poradňa:

@zmrzlinka8 a mozno je to spravne, 600nedeli cca 12-13 rokov, teda do puberty a to su potom blacksabaty😂

ahhola
5. aug 2025

Autorka, pan Boh ti zoslal anjela, tvoju svokru a to je niekedy viac, uprimne ocenenie od cudzej zeny ako od pokrvnych... Cas vylieci, ked sa aj segra stane matkou, pochopi co teraz nechape. A ti hulici nech nehulia v byte, ked chcu navstevu, uz nie su 80.roky,kedy deticky pasivne fajcili vdaka blbcom hulicom, rodicom. 🍀

ahhola
Autor odpoveď zmazal
portret7
5. aug 2025

@anonym_autor urážanie, trestanie tichom, rola obete,…- to je čistá manipulácia. Tu nic iné nepomôže, iba držať sa tebou nastavených hraníc a obmedziť kontakt na minimum. Mat jasný ciel - tvoja rodina a vždy si ho prehrať v hlave, keď budú chcieť s tebou manipulovať. Bude to chvilu trvať, kým zistia, že si dostatočne asertivna a ich pokus o manipuláciu vždy zlyhá. Zažila som to, velmi mi pomohli rôzne videa a knihy na tuto tému. Postupne sa to zlepšovalo, nielen v mojom vnutri, že som nemala výčitky, ale aj okolie sa naučilo tolerovať moje “nie”. Chce to cas a nepoľavit. Btw tvoja svokra je vyhra👍držím palce.

autor
6. aug 2025
@anonym_d4ad21

Tiež nemám v rodine dobré vzťahy,ja som bola vždy nič môj brat niekto.
Taktiež moje deti boli nič,bratove sú niekto.Samozrejme že mne aj mojim deťom to bolo dávané patrične pocítiť.
A takto sa to vlieklo nejaký ten rok až pokým som nepovedala dosť a odstrihla som celú rodinu.
A to podotýkam že býame v jednej dedine.Ani len sa na nich nepozriem a nie že ich ešte pozdraviť.Tí ľudia premňa už neexistujú a jediné čo ľutujem je to,že som takýto rez neurobila omnoho omnoho skôr.Ten duševný pokoj čo odvtedy zažívam je na nezaplatenie.

@anonym_d4ad21 skvele ze si to zvládla. Nerobia ti problémy cez ostatnú rodinu? A oslavy v rodine ako riešite?

autor
6. aug 2025
@januska12323

Chápem, že je to ťažké ale takúto rodinu naozaj nepotrebuješ. Prvoradý ste vy s manželom a deťmi. Ak vás má niekto ničiť deti to naozaj vidieť nepotrebujú.

@januska12323 ano mas pravdu práve kvoli detom som to zacala riešiť

autor
6. aug 2025
@taktotedanie

@anonym_autor zablokovala by som vsetkych a nech im usta roztrhne od jedu a tych hlupych reci
Ja sa ti normalne cudujem, ze toto este zvladas a nechas tak so sebou manipulovat

@taktotedanie sestra vymazala a blokla vsade takze tam nemusím. A s rodicmi udržiavam od marca kontakt iba ze odpisem ked nieco chcú a ja sama pisem iba ked posielam foto deti raz týždenne. Prestala som robit veci co oni rozkazuju

autor
6. aug 2025
@ahhola

Autorka, pan Boh ti zoslal anjela, tvoju svokru a to je niekedy viac, uprimne ocenenie od cudzej zeny ako od pokrvnych... Cas vylieci, ked sa aj segra stane matkou, pochopi co teraz nechape. A ti hulici nech nehulia v byte, ked chcu navstevu, uz nie su 80.roky,kedy deticky pasivne fajcili vdaka blbcom hulicom, rodicom. 🍀

@ahhola sestra ma dve deti, len mala vzdy za zadkom rodičov, v domacnosti nic nemusela robit, obdobie 600n mala pokoj a jej navstevy nikto nenútil tak neviem ci to nechápe alebo je iba jej ego a potreba vyzerať pred rodinou väčšia. Vyčítala mi ze je jeho teta a videla ho posledná. Co nie je pravda lebo mužova strana ho videli iba rodicia tiez az po mesiaci lebo bývajú dalej. Ked som bola po mesiaci pozriet moju babku a poslala foto do rodinnej skupiny sestra tam napisala ze babka to tas take stastie ze si maleho uz mohla vidiet. Uplne chudatko. Ale proste ja si nebudem robit hanbu pred rodinou ze sa tam budeme doťahovať a mohla som jej napisat ze mohla si ho vidiet na ihrisku ale napisala ze ze poobede na ihrisko nechodíš lebo je teplo 🤦🏼‍♀️ a ona vie ze ja nebudem robit cirkus tak využíva ze jej kazdy uveri

autor
6. aug 2025
@portret7

@anonym_autor urážanie, trestanie tichom, rola obete,…- to je čistá manipulácia. Tu nic iné nepomôže, iba držať sa tebou nastavených hraníc a obmedziť kontakt na minimum. Mat jasný ciel - tvoja rodina a vždy si ho prehrať v hlave, keď budú chcieť s tebou manipulovať. Bude to chvilu trvať, kým zistia, že si dostatočne asertivna a ich pokus o manipuláciu vždy zlyhá. Zažila som to, velmi mi pomohli rôzne videa a knihy na tuto tému. Postupne sa to zlepšovalo, nielen v mojom vnutri, že som nemala výčitky, ale aj okolie sa naučilo tolerovať moje “nie”. Chce to cas a nepoľavit. Btw tvoja svokra je vyhra👍držím palce.

@portret7 ano ja som sa nastavila od marca tak ze ak ja nebudem chciet nejdeme ani na navstevu ani nebudem robit nic co oni chcú a budem im napriamo hovoriť preco nie. Skusim obmedziť este viac a ked to nepôjde preruším. Je normalne ze si vobec neuvedomujú ze robia nieco zle? Alebo vedia len sa naschval tvária aby som ja musela povedat nieco

ahhola
6. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola sestra ma dve deti, len mala vzdy za zadkom rodičov, v domacnosti nic nemusela robit, obdobie 600n mala pokoj a jej navstevy nikto nenútil tak neviem ci to nechápe alebo je iba jej ego a potreba vyzerať pred rodinou väčšia. Vyčítala mi ze je jeho teta a videla ho posledná. Co nie je pravda lebo mužova strana ho videli iba rodicia tiez az po mesiaci lebo bývajú dalej. Ked som bola po mesiaci pozriet moju babku a poslala foto do rodinnej skupiny sestra tam napisala ze babka to tas take stastie ze si maleho uz mohla vidiet. Uplne chudatko. Ale proste ja si nebudem robit hanbu pred rodinou ze sa tam budeme doťahovať a mohla som jej napisat ze mohla si ho vidiet na ihrisku ale napisala ze ze poobede na ihrisko nechodíš lebo je teplo 🤦🏼‍♀️ a ona vie ze ja nebudem robit cirkus tak využíva ze jej kazdy uveri

@anonym_autor ano, potom som sa zacitala do odpovedi a segra ma deti skor, tk je smutne, ako s tebou "zatocila" zo skusenostou matky a rodicky... asi si uvedomuje, ze bez rodicov je uplne nemozna a ty si vsetko zvladla sama, tak postvala starych a vyformovala rodinnu svorku proti tebe, babka by ich neupratala? To su tie typky, co by mali mat jedinacka, lebo uz 2.dieta ich zvadza k stvaniciam a preferenciam "lepsieho" decka, lebo to jedno ich opanta a zrejme aj financne vyciciava🍄

autor
6. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor ano, potom som sa zacitala do odpovedi a segra ma deti skor, tk je smutne, ako s tebou "zatocila" zo skusenostou matky a rodicky... asi si uvedomuje, ze bez rodicov je uplne nemozna a ty si vsetko zvladla sama, tak postvala starych a vyformovala rodinnu svorku proti tebe, babka by ich neupratala? To su tie typky, co by mali mat jedinacka, lebo uz 2.dieta ich zvadza k stvaniciam a preferenciam "lepsieho" decka, lebo to jedno ich opanta a zrejme aj financne vyciciava🍄

@ahhola Ano babka vzdy rodicov upratala nech mi daju pokoj a nechajú ma zit. Aj co sa týka tej svadby ma odzaciatku podporovala ze dobre robim

sova7
6. aug 2025

Ty už máš svoju rodinu. Muža deti jeho rodinu. Tu tvoju môžeš pokojne ignorovať. Nie je nutné udržiavať vzťahy s ľuďmi ktory ťa psychicky ničia len preto že máte rovnaku krv. Ak doteraz sa nepodarilo s nimi fungovat už to nepôjde. Predstav si že sú to úplne cudzi ľudia ktorých si pár krát stretla keby neboli tvoja rodina chcela by si s nimi udržiavať vzťahy? Alebo by si ich obisla oblúkom lebo ti to ako žijú a aký su vôbec nerobí dobre? A cudzím ľuďom ani im nic vysvetľovať nemusíš. Máš dve deti a potrebuješ byť v pohode pre ne. Si zodpovedná iba za seba deti a svoj zivot. Je na tebe koho v živote chces mať. Kto to nepochopi jeho problém

autor
6. aug 2025
@sova7

Ty už máš svoju rodinu. Muža deti jeho rodinu. Tu tvoju môžeš pokojne ignorovať. Nie je nutné udržiavať vzťahy s ľuďmi ktory ťa psychicky ničia len preto že máte rovnaku krv. Ak doteraz sa nepodarilo s nimi fungovat už to nepôjde. Predstav si že sú to úplne cudzi ľudia ktorých si pár krát stretla keby neboli tvoja rodina chcela by si s nimi udržiavať vzťahy? Alebo by si ich obisla oblúkom lebo ti to ako žijú a aký su vôbec nerobí dobre? A cudzím ľuďom ani im nic vysvetľovať nemusíš. Máš dve deti a potrebuješ byť v pohode pre ne. Si zodpovedná iba za seba deti a svoj zivot. Je na tebe koho v živote chces mať. Kto to nepochopi jeho problém

@sova7 nie keby nie su rodina urcite by sme neudržiavali kontakt. Len co deti. Ked budu vravieť ze im braním ich vidiet. Myslím ze oni su ten typ ludi co by aj dali na súd styk s vnucatom napriek tomu ze moc nemaju záujem. Dufam ze by súd nedal bez mojej prítomnosti to v žiadnom prípade. Nechcem im v tomto krivdiť nie su zlí starí rodicia deti maju radi to im asi jedine verim len im je uplne jedno co im daju jest a ze im fúkajú dym do tvare. Deti si skor kupujú hračkami ako časom a zážitkami.

sova7
6. aug 2025
@anonym_autor

@sova7 nie keby nie su rodina urcite by sme neudržiavali kontakt. Len co deti. Ked budu vravieť ze im braním ich vidiet. Myslím ze oni su ten typ ludi co by aj dali na súd styk s vnucatom napriek tomu ze moc nemaju záujem. Dufam ze by súd nedal bez mojej prítomnosti to v žiadnom prípade. Nechcem im v tomto krivdiť nie su zlí starí rodicia deti maju radi to im asi jedine verim len im je uplne jedno co im daju jest a ze im fúkajú dym do tvare. Deti si skor kupujú hračkami ako časom a zážitkami.

@anonym_autor ohrozujú zdravie detí. Porad sa s právnikom lebo takto ťa vydierajú cez deti. A kupovať si ich hračkami a ničiť zdravie fajčením tam deti dobre vzory do života nenaberu. Úprimný vzťah tam nie je a casom to deťom vysvetlis. Nesmieš sa nechať manipulovať a vydierat

sova7
6. aug 2025

Autorka u tvojich rodičov to vyzerá na prvky poruchy osobnosti. Manipulácia vydieranie egocentrizmus nulová empatia preferovanie jedného dieťaťa druhé je vždy to zle. Tu pomoze striktne im nastaviť hranice. A prísne ich musíš dodržiavať. Žiadne vysvetľovanie ani čakať pochopenie. Stanoviť si kontakt aký tebe vyhovuje a dodržiavať ho. Ich manipuláciu požiadavky nareky ignorovať. A porad sa s právnikom ako upraviť kontakt s vnúčatami ak si ho ty nezelas lebo zrejme keď nič nezaberie a budeš striktná a odstrihnes sa z ich vplyvu budú ťa vydierať cez deti. A inak tvoja sestra možno vyzerá že má všetko pomáhajú jej je miláčik ale ten čo vyhral a je na tom lepšie si ty. Ona bez nich nemôže nič

taktotedanie
6. aug 2025
@anonym_autor

@taktotedanie sestra vymazala a blokla vsade takze tam nemusím. A s rodicmi udržiavam od marca kontakt iba ze odpisem ked nieco chcú a ja sama pisem iba ked posielam foto deti raz týždenne. Prestala som robit veci co oni rozkazuju

@anonym_autor cudujem sa im vobec nieco posielas dakt

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
6. aug 2025
@taktotedanie

@anonym_autor cudujem sa im vobec nieco posielas dakt

@taktotedanie ano rozumiem, robila som to so zámerom ze som nechcela do toho zatahovat deti ked mam problem s rodicmi ja. Oni to zjavne chápu ze sa nic nedeje a berú svoje správanie za normalne ako vzdy.