Ako zvládnuť Vianoce, keď partner pracuje?
Ide ma poraziť. S priateľom sme sa dohodli že budeme teraz prvé Vianoce spolu, predtým sme boli s rodičmi. V práci si dohodol že zmeny zoberie kolega, my sme už všetko nakúpili vyzdobili, zajtra už sme mali len pripraviť večeru a oddychovať, proste mala som predstavu o takej idylke. A dnes som sa dozvedela že bude robiť aj 24 a 25 lebo kolega ochorel... Fakt som vytocena lebo priateľ to zas len prijal že bude robiť, prečo proste nepovedal že nie že nemôže. Vraj by bol z toho problém ale koho?? To nie je jeho chyba že to maju zle naplánované a potom to treba hentak zachraňovať na poslednú chvíľu. Netuším vôbec že čo robiť, rodičia išli dnes ku sestre, to je ďaleko a ani sa mi tam nechce veľmi. Priateľ začína o 12 a príde o 10 večer takže maximalne si mozeme dať raňajky zajtra. 26 sme mali ísť pozrieť rodinu a 27 už zas ja robím. Neviem, ja sviatky až tak neprežívam, ale hovorím mali to byť prvé spoločné Vianoce a teraz bude on robiť a ja sama doma.
Ako niekto písal spravte si Vianoce dnes.... Môj partner robí už piaty rok po sebe nielen Vianoce ale aj nový rok aj keď tento rok som sa už s prepáčením nahnevala a povedala ak si nevybaví voľno nebudú darčeky ani Vianoce. Lebo buď bude mať voľno Vianoce alebo nový rok.Pretože nemal chuť to riešiť so šéfom pritom robíme v jednej firme, iná pozícia iný šéf aj rozdelenie služieb. Ale vzhľadom na argumenty ktoré použil mu vyhovieť museli. Nepíšeš akú má prácu ale žiaľ si odvetvia ,kde sa jednoducho robí aj cez Vianoce. Ale aj v tých by mala byť určitá férovosť a keď nemôže jeden rok na ďalší by mu mali vyjsť v ústrety
Vieš čo, môj muž takto robil minulé vianoce deň pred a deň vianoc 🙂 a to máme tri deti. Takže som mala také nervy, lebo s tromi deťmi sa ťažko niečo pripravuje. Plus 25.26 mal nočné. Takže hrôza, celé vianoce o hovne, tento rok je našťastie doma, a dnes som mohla v pohode upratať, on spravil záchod a kúpeľňu, takže žiadne nervy, kľud. Naše prvé kľudne vianoce, nasrata by som bola ako pes, ale tak choroba si nevyberá.
Najhoršie je, keď človek niečo očakáva, keď sa to potom náhodou zmení, veľmi to sklame.. neboj, budete mať aj iné Vianoce..
sklamaná môžeš byť, ale aby ťa išlo poraziť?! Veď on za to nemôže, určite tiež nie je nadšený, a má to horšie, on bude pracovať, ty len sedieť ofučaná doma na zadku. Ty nepracuješ, že nevieš pochopiť, že v práci to proste občas tak chodí? Namiesto kontraproduktívneho vytáčania sa radšej rozmýšľaj, ako by ste si urobili pekné sviatky v čase, v ktorom je to možné
bud rada že máte kde byvat , zdravie v pohode, máte obaja prácu ,,a ste spolu
to že nebudete na vianoce spolu nevadí, dôležitejšie su iné veci
urobte si slavnostny obed, nabal kolače na olovrant alebo aj zajtra si urob vianoce ked musia byt aké si chcela
ešte sa toho zmení ...
Môj otec vždy na Vianoce pracoval. Vždy sme mali spoločnú večeru inokedy. Ni kedy na obed,niekedy až neskoro večer.
Môžeš buď trucovať alebo prosto prijať fakt, že môžete mať krásne Vianoce trošku neskôr. Ste obaja zdraví! Tak priprav nezabudnuteľné plány na večer.
Spravte si ,,pravoslavne Vianoce". Aj horsie veci sa stavaju.😎
Moj otec si braval casto smeny na Vianoce, Velkonocne sviatky, kedze sme uz neboli male deti. Ze nech maju rodiny s detmi volno. My sme na neho bud cakali, ked mal dennu, ze dosiel o nejakej 19,00 alebo ked isiel na nocnu, tak sme vecerali okolo tej 16,00-17,00 a neskor isiel normalne do prace. Alebo sme mu cez dennu ked mal doniesli vianocne jedlo, ze kapustnicu a tak, ked sme uvarili do obeda.
ja robim aj 25,26,31 a 1. a moj muz medzitym, ale stale si spravime s detmi vianoce aj tak
hlavne,že to neprežívaš

keby manželovi zavolali, že musí, lebo našli niekoho, koho dal do pátrania, tak musí a zdvihnúť sa aj od stromčeka, nikto sa ho nebude pýtať, či má, alebo nemá čas - 30 rokov sme nič neplánovali.....a sme tu...neraz sa stalo, že tri dni neprišiel z práce, lebo...... proste v niektorých povolaniach si nevyberieš
My sme tieto Vianoce 1x po 5 rokoch spolu na Vianoce kvôli tomu, že pracoval. Myslím tým celý deň vieme byt spolu... Predtým robil denne 12tky,takze sme sa videli až večer čo nie je také strašné a zvládli sme to. Tento rok to budú prvé Vianoce nášho syna tak sa tešíme obaja. Keby musel pracovať nerobila by som z toho tragédiu... Teraz nech pracujú iní za ktoré bral muž služby v ten deň lebo rodina, deti a podobne.
Chápem, ale zároveň ste len dvaja, môžete si Vianoce urobiť neskôr. My sme raz mali Vianoce 29.12. Proste sa inak nedalo.
my sme už mali 22.12. štedrý deň
@letfenixa čo by som ti tak k tomu 🤷🏻♀️ najskôr to bude našimi životnými skúsenosťami a uhlom pohľadu. Pre nás je to banalita, pre ňu v tejto chvíli 'koniec sveta'.
Autorka buďte kreatívni, vymyslite to inak. Urobte si slávnostné raňajky, užite si spoločnú chvíľu najviac ako sa dá. Podstatné je, že máte možnosť byť spolu. Aj my sme dnes v sekunde zmenili plány na poslednú chvíľu. Tiež nebudeme zajtra večerať podľa našich predstáv, a to máme aj deti. Spoločný večer si urobíme 25. Vždy sa dá, keď sa chce 🙂🤍
Keď nemate deti tak sa to ešte da prežiť, tak si urobíte večeru inokedy. Tiež pracujem 25 a mám deti a keby som musela ist do prace aj 24, tak idem aj keď nerada ale nikto sa za to na mna nemôže hnevať.
Vies co, teraz mu ukaz na svojom správaní, ze si nasiel tu najlepšiu zenu na svete. Podpor ho, dajte si Vianocne ranajky, kludne aj darceky, vecer ho čakaj s dobrou večerou, sexi oblecena. Ak je mozne, chod za nim do prace ak mu len donesies nejaku kapustnicu a nieco sladke. Ak nie nevadi, o desiatej je doma. A no stres. 24. je len datum a Vianoce mozu byt ktorýkoľvek den si vyberiete. 💐💐💐
Ja by som si skôr dala skorý obed. ;D
Tak ako pisu, bud si dajte slavnostny skory obed a po jeho navrate z prace darceky a pohodu pod stromcekom alebo neskoru veceru spojenu s darcekmi. Kolega ochorel, za to on nemoze. Chapem, ze si nahnevana, ale.. ved nie si uz mala, ze to prosto musi a musi byt presne v ten den a cas.
Nakoniec sme narýchlo spravili šalát dnes, aj rybu vyprazili, tak v rámci možností sme mali štedrý deň dnes. Nie je to podľa plánov, ale aspoň takto sa to podarilo.
Keby chce každý voľno na Vianoce, tak sa asi ďaleko nepohneme. Je úplne normálne, že keď niekto ochorie tak to musia ostatni nejak vykriť. Čo si to predstavuješ tak, že tam maju nejakeho človeka na gumičke ktorý vykrýva pnky ako je potreba? Taky luxus ako vykašľať sa na smeny ma tak maximálne brigádnik. Zamestnávateľ ma právo ho do prace stiahnuť, keď nie je iná možnosť. Ja mám tiež teraz 23 24 prácu. Nadšená z toho nie som, ale niekto tam musel ísť. A keďže minulý rok som ja mala voľno, tak tento rok musim. Nemôže mať jeden človek vždy pohodičku a ostatni zariaďte sa ako chcete
Príspevok by sa mohol volať aj
Ako si nezrela osoba dokáže pokaziť Vianoce pre prkotinu...
Naše prvé Vianoce..ja tehotná u našich,muž 24 hodín v robote,svokra urazena doma,lebo som si dovolila ísť k vlastnej mame a nie k nej...
Prežili sme všetci...a ešte veľa iných neplanovanych veci...
Všetko je o tom ako sa nastavíš v hlave...
Ja mam prve volne vianoce po 8 rokoch a asi najblizsie roky zas budem robit. Stava sa.
Taky je zivot, ja son tiez v praci aj 24 a 25
Je mi to ľúto že ti to nevyšlo podľa predstáv ale to je realita vieš koľko ľudí pracuje cez sviatky veľmi veľa urobte si pekný večer keď príde domov
na to ze sviatky neprezivas tak si dost vytocena pre nič ... no tak robi a co ... ja som roky tracila vianoce sama a dobre mi bolo ... akurat na rozdiel od teba ja viem existovat sama so sebou
Urob si pekný deň pre seba, kúpeľ so šampanským,vymasti celé telo,povystrajaj pri hudbe,daj si dobré jedlo a potom leháro pri filme a už ho máš doma.

@svetlonos ved toto, idealne je kvoli dovolenkam a volnu robit v skolstve, ziadny stres, ze clovek volno nedostane, alebo uz nema dovolenku, cele sviatky plus dni navyse doma, cele leto doma, vacsina profesii tieto benefity nema a musi sa prisposobit, ked potrebuje platit seky, nie vzdy sa da oponovat