Ako zvládnuť vianočný zhon a stres
Ahojte..každý rok si hovorím ze tento rok už sa nebudem stresovať, pripravím všetko postupne dopredu, lebo neznášam stres, zhon, naháňanie, v obchodoch milióny ľudí..ale ako každý rok to proste niečo skomplikuje,muž bol vyše mesiaca brutálne chorý, potom náročné bábätko pri ktorom stíham ledva základné veci, nikdy žiadna pomoc, rodinu mam ďaleko, staršia dcéra s ktorou sa treba učiť a pod...a to nehovorím o fungovaní na 4 prerusovanych hodinách spanku..a každý sa mi len smeje ze si vymýšľam ze ako môžem byť unavená a nestíhat, vsak kolke aj pracujú aj majú viac detí, a majú už nakúpené darčeky pobalene, napecene, doma poriadok, chodia si na večerné prechádzky a ja proste nič...na prechádzke som nebola ani nepamätám, neviem kedy mam baliť,kedy mám ísť na nákup keďže nesoferujem a obchody sú ďaleko, z netu som niečo objednala ale milión krát som len mala nervy ze tovar je iný ako na obrázku, alebo to nesedí a pod.. viem ze sú väčšie problémy, aj tých mam dosť ale teraz mi je toto ľúto ze nič nestíham, dcéra chce už 2 týždne robiť medovnicky ale nemám kedy ani to cesto spraviť..nemám vôbec vianočnú náladu, len chcem aby už bolo po nich..len som sa chcela vykecat, nechápem ako to väčšina žien všetko stíha, obdivujem..

Darčeky riešim postupne, už od septembra. Naučila som sa veci robiť postupne, po troche. A zvyšok, čo stihnem, tak stihnem. Koláče zasadne objednavam, robím iba medovníky s deťmi.
A práve pred 2 dňami sa mi pokazil roboticky vysavač, spálený motor, tak všade s metlou behám. Žehliť som už tiež prestala, ta eufória ma držala pokým sa dvojičky nezačali učiť jesť samé. Opinda mi to tu niekto, dávam mu handru do ruky a môže mi ísť čistiť, keď sa mu nepáči.
Veľký nakup som urobila cez víkend hneď ráno, pokým ešte nie je veľa ľudí v obchodoch a zvyšok, take prkotiny, už odbehnem do naších, menších potravín, kde sa ľudia nebijú s košíkmi.