icon

Ako zvládnuť život bez vodičského preukazu?

11. jún 2025

Ahojte, poraďte, čo mám robiť, som úplne zúfalá a v koncoch. Prešla som na červenú na železničnom priecestí, vôbec som si ju nevšimla, ani zvukové znamenie tam nebolo žiadne. Oslňovalo ma Slnko oproti, proste som si červenú nevšimla. Navše auto 50 metrov predo mnou ešte prešlo, tak ma to nejak nenapadlo, že môže naskočiť červená a tak. Hneď za prvou zákrutou ma zastavili policajti a zadržali mi vodičský preukaz. Dali mi papier, na základe ktorého môžem ešte max. 15 dní šoférovať resp. dovtedy, kým mi nepríde poštou oznam o zadržaní vodičáku. Keď som sa spýtala policajta, na ako dlho mi zadržia vodičák, povedal že "asi rok". Skoro som doslova odpadla, normálne som si musela sadnúť 😕 Na auto som odkázaná, rozvážam deti do školy a na krúžky, bývam na predmesti BA mimo dosahu MHD. Ako to mám zvládnuť? Mám normálne nutkanie odísť z domu a niečo si urobiť, aby som ukončila toto trápenie. Ako ste vy alebo vaši partneri zvládli odobratie vodičáku? Dá sa zvyknúť na život bez auta, keď ste dovtedy denne šoférovali? Manžel šoférovať nemôže, začiatkom roka si roztrhol achilovku a nemá to ešte dobre, nemôže šoférovať, robí z domu.

Strana
z10
sandria
20. jún 2025

Kto to povedal policajt alebo právnik ?

autor
20. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba Naštudovala. Nič moc, skôr to vidím na taxi alebo prenájom nejakého malého bytu pre mňa a syna alebo ubytovňu. Verejnou dopravou mi to časovo vôbec nevychádza.

autor
20. jún 2025
@sandria

Kto to povedal policajt alebo právnik ?

@sandria Policajt, starší referent.

sandria
20. jún 2025

Ja by som sa odvolala a zašla aj za právnikom nemáš čo stratiť

barka1
20. jún 2025

Podla tvojho komentaru z 19.40 si fakt chorá a potrebujes pomoc.
Neverim, ze može jedna matka takto premyslat.

autor
20. jún 2025
@barka1

Podla tvojho komentaru z 19.40 si fakt chorá a potrebujes pomoc.
Neverim, ze može jedna matka takto premyslat.

@barka1 Ja za to nemôžem, kadečo mi behá po rozume, neviem to dostať z hlavy, antidepresíva ešte evidentne nezabrali. Ale strašne sa cítim :(

jozinxy
20. jún 2025

Vela odpovedi su take skodoradostne.
Neviem ako financne si silna, takze co by robil ten kdo je v plnke, prvy mesiac pouzivat daakeho " taxikara", medzi tym pozbierat hodnotenie, psychologa, psychiatra teba aj deti atd, ako trpite a s tym ist na odvolanie a mas velku sancu podmienky a pokuty.

autor
20. jún 2025
@abbey1

Vieš čo? Koľko dní už ubehlo a ty tu neustále vypisuješ o svojom zničenom živote? Ďakuje Bohu, že zjavne ani len netušíš, čo je to zničený život a môžeš sa takto rúhať!

@abbey1 Áno, nevedela som, čo je zničený život, teraz to viem. Zrazu som úplne zbytočná – neschopná pomôcť vlastnej rodine, neviditeľná a nepotrebná. Ako keby mi niekto odtrhol posledný kúsok identity. Rodine som na príťaž, nie oporou. A keď človek nemá pre koho, kam a ako ísť, na čo je vlastne ešte dobrý? Rodina potrebuje niekoho silného. Ja už nie som nič!

ivik4
20. jún 2025

Ty si hlavne hodna terapie 😃
Pana boha, ja by som sa mala pod ten vlak rovno hodit s mojim zdravotnym stavom lebo som len na obtiaz

alyson29
20. jún 2025
@sandria

Ja by som sa odvolala a zašla aj za právnikom nemáš čo stratiť

@sandria ja som jej to navrhla a aj celé rozpísala to podanie, úplne odignorovala môj komentár 🙂 komu niet rady, tomu niet pomoci.. môže plakať ďalej a hovoriť ako sa nič nedá.

dzulli1980
20. jún 2025

Nakoniec zistíme, že toto je nejaký troll, ktorý sa baví, lebo takto sa opustiť kvôli takejto v podstate banálnej veci je hodné psychiatra.

autor
20. jún 2025
@alyson29

@sandria ja som jej to navrhla a aj celé rozpísala to podanie, úplne odignorovala môj komentár 🙂 komu niet rady, tomu niet pomoci.. môže plakať ďalej a hovoriť ako sa nič nedá.

@alyson29 Podám odvolanie, hneď v pondelok budúci týždeň.

autor
20. jún 2025
@dzulli1980

Nakoniec zistíme, že toto je nejaký troll, ktorý sa baví, lebo takto sa opustiť kvôli takejto v podstate banálnej veci je hodné psychiatra.

@dzulli1980 Banálna vec??? Dve až dve a pol hodiny cestovania navyše, dve malé deti, z toho jedno po ťažkom zranení, navštevujúce rehabilitáciu, manžel s roztrhnutou achilovkou, ale inak všetko v poriadku!

vkatush
20. jún 2025

Ježiši, s tými komentármi by som ťa do ústavu zavrela a nie len vodičák zobrala.
Ty musíš byť strašne rozmaznaná, keď takto zmýšľaš a hovoríš. Len dúfam, že nie pred deťmi, lebo to čo potom z nich vyrastie.
Absolútne s tebou nesúcitim, neľutujem ťa a to som veľmi empatický človek. Ale to, čo ty tu stváraš je normálne psychická porucha a nemala by si mať vodičák vôbec. Keby taká reakcia 1-2 dni, keď sa to stane. Ale ty tu po 2 týždňoch rozprávaš, akoby si bola ochrnutá alebo oslepla a rodina sa o teba musí starať. Akoby si dostala štvrté štádium rakoviny alebo prišla o obe nohy. A mimochodom, poznám ľudí, čo čakajú posledné týždne, pri troške šťastia mesiace života. Takého, čo prišiel o obe nohy pomaly z dňa na deň. Čo sú postihnutí alebo ochrnutí a naozaj sú odkázaní na rodinu, stacionáre, pomoc od iných... A NIKTO z nich sa neľutuje tak ako ty.
No ja nemám slov. Spamätaj sa !

Ty musíš byť troll
Jeden zdravý človek takto nemôže rozmýšľať.

dzulli1980
20. jún 2025

Áno, je to banálna vec ... tak ako som písala vyššie, Ty nevieš, čo sú skutočné problémy ... ja a určite aj mnoho iných žien tu zažilo také facky od života, že tento Tvoj "mega" problém by zvládli ľavou zadnou ... a ak si tak labilná, že sa tu už týždeň ľutuješ kvôli v podstate ničomu, potrebuješ odborníka ... lebo keď prídu skutočné problémy, zošalieš sa.

autor
20. jún 2025

Zbohom

bejbs123
20. jún 2025

To uz sa uprimne neda citat,si totalne chora a cudujem sa,ze ti muz dovoli sa starat o 2 male deti,ked si totalne mimo.podla mna si pri policajtoch spravila totalnu scenu psychickeho zrutenia,tak ti dali takyto trest a dali poznamku psychopat.mam viacero kamaratov policajtov a prisne tresty davaju jasne takym,co toho uz maju v zazname a potom za spravanie,skratka aj s policajtmi musis vediet ako jednat.

sandria
20. jún 2025
@alyson29

@alyson29 myslim si, že to bolo inak ako opisuje. Hľadala som na google a väčšinou bolo písané ze dávajú vyššiu pokutu a ze môžu aj vidicak zobrat. Ale ak mala predtým všetko ok nebrali by jej rovno vodicak. Nebude to tak ako píše preto je asi z toho aj zrútená. A mala by sa zamyslieť nad sebou trochu. Väščina takýchto veci stáva keď život potrebuje dať niekomu stopku…

abbey1
20. jún 2025

Úprimne? Ten vodičák by ti vrátiť nemali. Ak si reálna osoba, a nie zabávajúci sa troll, tak potrebuješ dôkladnú liečbu. Za volantom môžeš byť nebezpečná nielen sebe.

alyson29
20. jún 2025
@sandria

@alyson29 myslim si, že to bolo inak ako opisuje. Hľadala som na google a väčšinou bolo písané ze dávajú vyššiu pokutu a ze môžu aj vidicak zobrat. Ale ak mala predtým všetko ok nebrali by jej rovno vodicak. Nebude to tak ako píše preto je asi z toho aj zrútená. A mala by sa zamyslieť nad sebou trochu. Väščina takýchto veci stáva keď život potrebuje dať niekomu stopku…

@sandria ja som písala aj v tom komentári, že aj keď sa prakticky "nič nestalo", je to považované za veľmi vážny priestupok, pretože ide o bezpečnosť pri vlakoch a tam sa tresty sprísňujú. Takže teoreticky by jej aj kvôli tomu mohli odobrať VP.. tam sa potom asi len pri prejednávaní priestupku môže stať, že jej ho vrátia a nasolia len veľkú pokutu, len to musí dobre odôvodniť. Ktovie ako to v skutočnosti bolo, no.. tiež som si vždy myslela, že ak nemáš žiadne priestupky pred tým, tak sa na niektoré veci prihliadá inak..

ika02
21. jún 2025

Ahoj, to odvolanie nech Ti napíše niekto z odboru dopravy. Súdny znalec, alebo aspoň právnik - prof. vodič. Lebo reakčný čas vodiča je 1-2 sekundy (kým si uvedomíš, že svieti červená a začínaš brzdiť ), brzdná dráha pri 30 km rýchlosti (povolená rýchlosť pred priecestím) je 4-6 m (podľa stavu vozovky, opotrebovania pneumatík, poveternostných podmienok...).
Je to priecestie, kde bliká biele prerušované svetlo, alebo nebliká žiadne a až keď ide vlak začne blikať červené svetlo?

eva7780
21. jún 2025

Známemu sa stalo dosť podobné, ale na prechode na dosť frekventovanom mieste,dostal 150 € pokutu
Ty si asi ešte nezažila nič horšie v živote, keď tu píšeš take somariny.

letfenixa
21. jún 2025

@autorka aj tvoj manžel sa cíti ako príťaž rodiny, keď nemôže šoférovať?

diaamax
21. jún 2025
@vkatush

Ježiši, s tými komentármi by som ťa do ústavu zavrela a nie len vodičák zobrala.
Ty musíš byť strašne rozmaznaná, keď takto zmýšľaš a hovoríš. Len dúfam, že nie pred deťmi, lebo to čo potom z nich vyrastie.
Absolútne s tebou nesúcitim, neľutujem ťa a to som veľmi empatický človek. Ale to, čo ty tu stváraš je normálne psychická porucha a nemala by si mať vodičák vôbec. Keby taká reakcia 1-2 dni, keď sa to stane. Ale ty tu po 2 týždňoch rozprávaš, akoby si bola ochrnutá alebo oslepla a rodina sa o teba musí starať. Akoby si dostala štvrté štádium rakoviny alebo prišla o obe nohy. A mimochodom, poznám ľudí, čo čakajú posledné týždne, pri troške šťastia mesiace života. Takého, čo prišiel o obe nohy pomaly z dňa na deň. Čo sú postihnutí alebo ochrnutí a naozaj sú odkázaní na rodinu, stacionáre, pomoc od iných... A NIKTO z nich sa neľutuje tak ako ty.
No ja nemám slov. Spamätaj sa !

Ty musíš byť troll
Jeden zdravý človek takto nemôže rozmýšľať.

@vkatush uplne suhlasim. Mne autorky bolo zo zaciatku aj luto. Este mam v cerstvej pamati, jak bol syn maly a ja s nim sama. No bez VP bych vola naozaj s … Ale jak som citala tie komentare dalej, tiez si myslim, ze by ten VP nemala dostat nas5 vobec. Takto psychicky labilna nestabilna osoba, nepatri za volant. Inak ano @autorka, ked sa tvojmu muzovi stal uraz, tiez je pritaz? Ma sa na voziku odtransportovat na zeleznicne priecestie a hodit sa pod vlak, lebo je pritaz rodine a nevie soferovat? Ako ty nie ze antidepresiva potrebujes, ty si zrela na hospitalizaciu na psychiatrii!!! Keby ta ten vlak “vzal” vies, ze by si nemusela zomriet ze? Mohla by si ostat na voziku dozivotne. To by si mala zivot uplne v poroadku len by ti prerobili auto na “bezbarierove? Ty vidis svoj prinos pre rodinu, iba v tom, ze ich rozvazas? Si naozaj velmi velmi velmi vazne narusena a ty ani nepatris za volant.

ciernysokol
12. júl 2025
@anonym_autor

Zbohom

@anonym_autor z prace domov mam dve zeleznicne priecestia. Pamatam si viac pripadov, ked boli pokazene a vsetci sme sli na cervenu, dalej ked naskoci cervena, auto, co nestihne zabrzdit, normalne prejde,urcite 2 s po.vsak neskoci na brzdu v sekunde,aby ten za nim donho nabural.mala si strasnu smolu. Odvolaj sa, ries, co sa da, ak z toho nic, nezufaj, pre nieco sa to stalo. Musis sa s tym zmierit, najst riesenie, ina moznost nie je. Ty ze nie si potrebna, ze si zlyhala?vsak na tebe stoji cela domacnost. Ako rodina sa neoddelujte, potrebuje ta aj mladsia. Najdi silu, pokombinuj taxi,mhd,znamych, vsetko prejde. Drzim palce!

Strana
z10