icon

Ako zvládnuť život so svokrou v dome?

6. júl 2025

Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?

milagros77
6. júl 2025
@biba_18

@milagros77 mám pocit že už narušila - aby mne muž 1/2 roka niečo takéto tajil??

@biba_18 Nemám na to slov, u mňa by bol toto koniec manželstva. Ale nevieme ako to vlastne vníma autorka, odišla by?

hellionka
6. júl 2025

… v tomto Ti Tvoj muž presne ukázal za čo Ťa má aj s jeho matkou … za chuderu, ktorá nemá ani najmenšie právo niečo povedať do Vášho spoločného života … Ty si preňho asi len spolubývajúca a pre jeho matku sluška a kuchárka pre jej syna a pre ňu, keďže jej môžeš potom aj variť … S ňou sa dohodol že sa k Vám nasťahuje, zrekonštruoval dom a predali jej byt lebo si myslia, že Ty si hlupaňa, ktorá sa aj tak nakoniec podriadi … prepáč za úprimnosť asi je to drsné… len som sa sama vžila so toho príbehu …

marca12
6. júl 2025

Toto tvoj muz riadne prepiskol. Postavit manzelku pred hotovu vec ani sa s nou o tom neporozpravat. Aky mal dovod ti zatajit rak dolezitu vec?

michaela329
6. júl 2025

Ej... keď by už toto na mňa upiekli, asi by bolo zle. A žiadne návštevy od buka do buka - a ver tomu, že tú ženu budeš mať na krku ip, tieto typy bez kamošiek, neschopné sa socializovať, sa obvykle na nevesty nacucnú a je zle. No a to varenie by som teda tiež nerealizovala. Úprimne, u mňa by taká zrada zo strany muža bola na rozvod. Toto sa jednoducho nerobí poza chrbát m

autor
6. júl 2025
@colsami

Neodpovedala si - koho je vas dom, pozemok...? To je spolocne s muzom? Ci jeho? Alebo jeho dedicstvo?

@colsami pozemok môj a dom 80% je môj a tak to máme aj papierovo.

kernel
6. júl 2025

tak ked to mas takto, potom nemas co riesit, tvoj podiel ti jasne umoznuje rozhodnut a hotovo ked ju tam nechces, nutit ta nemoze a moze sa postavit na hlavu mamicka aj jej syn na bradavke kojeny!

Svokra nech ide do domovu dôchodcov a tam si môže uzivat do sýtosti!

hellionka
6. júl 2025

“V konečnom dôsledku som v momente súhlasila” … to som prečítala až teraz … čiže vlastne všetko v poriadku keďže autorka nakoniec súhlasila a muž so svokrou to vlastne vymysleli veľmi šikovne. Asi Ťa autorka dobre poznajú. Ostáva Ti už len zaželať pokojný život so svokrou.

tykat
6. júl 2025

No takto, do zahradneho domceka by som isla ja a ja jedina by som od neho mala kluce.
Mamu nech si muz kludne nastahuje do domu ak ju chce mat silou mocou pri sebe. Tak nech spolu gazduju.

mdse
6. júl 2025

V rodine máme jednu starú vdovu a všetci jej synovia chodia každý deň k nej, nevesty jej varia a upratujú. Pani nie je nikdy sama, ale ani si ju žiadna nevesta nevzala k sebe. Ich je viac bratov a v tomto prípade je to výhoda, že o rodiča je postarané a nikto sa necíti kvôli tej situácií zle.

motylik2559
6. júl 2025

Neviem z akeho dovodu nazyvate autorku hned hysterkou🤦‍♀️poznate ju snad osobne aka je? Mne sa teda nezda ako hysterka a to som si aj jej odpovede citala od zaciatku🤷‍♀️ To,ze so svokrou dobre vychadza je jedna vec, ale to co jej urobili poza chrbat je vec druha a zvlast je to svinstvo, ked jej muz vie, ze pozemok aj väcsia cast nehnutelnosti je jej, tak za nou mal ist ako za prvou len co sa mu ten napad zrodil v hlave a nie potajomky najprv vychystat "kôlničku" pre mamu, bez toho, aby autorke povedal,ze to rekonstruuje pre mamu a dozvie sa len tak verdikt o pol roka? Toto sa vam zda normalne? By som ozaj chcela vidiet poniektore z vas co ste ju nazvali hysterkou bez priciny, keby ste v tej realite boli miesto nej...urcite by ste svokre aj hostinu 5chodovu prichystali, s balonikmi a prizvali vsetkych susedov na "bašavel" lebo svokra bude byvat v domceku na zahrade a len tak medzi riadkami som sa to dozvedela ako posledna, co na tom ze väcsinu vlastnim ja🤦‍♀️ Ach, niektore rypacky si tu ozaj idu len vyplut jed zo zleho dna asi. Navyse autorka pise, ze svokra je ciperna a vsetko si dokaze sama zariadit a este autorke povie,ze aspon uz nemusi tolko varit? No to mi je teda uzasneeee, konfety by som jej strelila nad hlavu😄 Toto su veci, co by manzelia primarne mali spolu riesit nech by ta zena bola hocijaka, aj keby bola hysterka (co sa mi nezda pri autorke,ze je), ale stale je to jeho zena a toto je narusanie sukromia nech by svokra bola zlatom poliata od dobroty. To,ze su aj take rodiny,co chcu byt so svokrou prosim, je to vasa vec, ale treba citat s porozumenim, ze autorka zastanca toho nie je ako aj ine zeny co su rovnako takto nastavene a dali normalnejsie komentare k jej prispevku aspon pochopili o co autorke ide. Kazdy je iny, kazdy ma inak nastavene veci v zivote, tak to trochu tolerujte. Autorka, ja by som toto nenechala len tak a hodila by som s muzom razne rec s pripomenutim ak to nepojde inak, kto je väcsinovy vlastnik a ze to jednoducho prepiskol,ze ta o tom informoval s hotovou vecou az po pol roku a ze si vyslovene si neprajes, aby isla zit k vam a uved vsetky dovody. A nech sa aj naserie na teba...ako sa naserie tak sa casom odserie...pretoze jedina osoba, ktora ma pravo byt nastvana si ty.

som_realistka
6. júl 2025

Ak si uz sihlasila, no dobre, ale muz by nemal navarene najblizsi rok a o nedelnych obedoch by mohol snivat, jedine ze by sam varil. A este by som sa stazovala ze nemsm co jest.

bielasovicka
6. júl 2025

Autorka, ale vo vašom vzťahu nie je všetko v poriadku, však? Ináč by tvoj muž nezatajil takúto vec pred tebou. To predsa nie je možné, v normálne fungujucom vzťahu. Tak asi si sem niečo zabudla napísať. No ale tvoja vec.

zuzanockamt
6. júl 2025
@motylik2559

Neviem z akeho dovodu nazyvate autorku hned hysterkou🤦‍♀️poznate ju snad osobne aka je? Mne sa teda nezda ako hysterka a to som si aj jej odpovede citala od zaciatku🤷‍♀️ To,ze so svokrou dobre vychadza je jedna vec, ale to co jej urobili poza chrbat je vec druha a zvlast je to svinstvo, ked jej muz vie, ze pozemok aj väcsia cast nehnutelnosti je jej, tak za nou mal ist ako za prvou len co sa mu ten napad zrodil v hlave a nie potajomky najprv vychystat "kôlničku" pre mamu, bez toho, aby autorke povedal,ze to rekonstruuje pre mamu a dozvie sa len tak verdikt o pol roka? Toto sa vam zda normalne? By som ozaj chcela vidiet poniektore z vas co ste ju nazvali hysterkou bez priciny, keby ste v tej realite boli miesto nej...urcite by ste svokre aj hostinu 5chodovu prichystali, s balonikmi a prizvali vsetkych susedov na "bašavel" lebo svokra bude byvat v domceku na zahrade a len tak medzi riadkami som sa to dozvedela ako posledna, co na tom ze väcsinu vlastnim ja🤦‍♀️ Ach, niektore rypacky si tu ozaj idu len vyplut jed zo zleho dna asi. Navyse autorka pise, ze svokra je ciperna a vsetko si dokaze sama zariadit a este autorke povie,ze aspon uz nemusi tolko varit? No to mi je teda uzasneeee, konfety by som jej strelila nad hlavu😄 Toto su veci, co by manzelia primarne mali spolu riesit nech by ta zena bola hocijaka, aj keby bola hysterka (co sa mi nezda pri autorke,ze je), ale stale je to jeho zena a toto je narusanie sukromia nech by svokra bola zlatom poliata od dobroty. To,ze su aj take rodiny,co chcu byt so svokrou prosim, je to vasa vec, ale treba citat s porozumenim, ze autorka zastanca toho nie je ako aj ine zeny co su rovnako takto nastavene a dali normalnejsie komentare k jej prispevku aspon pochopili o co autorke ide. Kazdy je iny, kazdy ma inak nastavene veci v zivote, tak to trochu tolerujte. Autorka, ja by som toto nenechala len tak a hodila by som s muzom razne rec s pripomenutim ak to nepojde inak, kto je väcsinovy vlastnik a ze to jednoducho prepiskol,ze ta o tom informoval s hotovou vecou az po pol roku a ze si vyslovene si neprajes, aby isla zit k vam a uved vsetky dovody. A nech sa aj naserie na teba...ako sa naserie tak sa casom odserie...pretoze jedina osoba, ktora ma pravo byt nastvana si ty.

@motylik2559 V tom vzťahu bude asi komunikačný problém, lebo si neviem predstaviť, že manžel robí na záhrade rekonštrukciu pár mesiacov a ja ani netuším prečo a načo to vôbec robí.

lenuska9999
6. júl 2025

Ja by som išla tvrdo proti a robila by som riadny cirkus. Buď ona alebo ja. Vyhrážala by som sa normálne rozvodom a že nech tá vyplatí polovicou z domu, alebo ho predáte a nech si hľadá bývanie s mamičkou.. prečo by tvoja mama nemohla predať byt a nasťahovať sa k vám a užívať si peniaze z predaného bytu ? Toto je choré. A že povedal, že mamička apson nebude musieť variť ? A ty čo ju máš teraz obsakovať a vyvárať jej ? Uvidis budeš ju mať nasačkovanú v dome každý deň, aj keď “bývať” bude v záhradnom domčeku. Podľa mňa to vážne naruší váš vzťah a tvoje pohodlie a súkromie… nenechala by som to tak

netti87
6. júl 2025

Tak sme 3 😥 kazdy bozi den hadka, nervy, a stale je horsie a horsie, ja som stale na vine, ona je anjelicek. Stale tak robi veci, aby som dostala nervy, ohovara ,vysmeje... no ale , ked sa dostala do nemocnice nikto ju nenastivila. ked prisla domov pokracovala ...

motylik2559
6. júl 2025
@zuzanockamt

@motylik2559 V tom vzťahu bude asi komunikačný problém, lebo si neviem predstaviť, že manžel robí na záhrade rekonštrukciu pár mesiacov a ja ani netuším prečo a načo to vôbec robí.

@zuzanockamt Je to mozne, ale to mozeme mat len dohady, ze napr.to prestavia len za to,ze aby to nechatralo🤷‍♀️ Ten jej manzel mi nepride teda vobec uprimny z toho co tu bolo uz popisane autorkou...a zamlcat taku vec a postavit pred hotove ako sa len on a matka rozhodli mi dojde voci autorke max nespravodlive, ked on dobre vie, kto je aj väcsim vlastnikom...A keby aj boli polovicní vlastnici, co niesu, tak toto je zalezitost, ktoru od prveho napadu v hlave komunikujem s manzelkou nech by bola akakolvek...to je moj nazor🤷‍♀️

zuzanockamt
6. júl 2025
@motylik2559

@zuzanockamt Je to mozne, ale to mozeme mat len dohady, ze napr.to prestavia len za to,ze aby to nechatralo🤷‍♀️ Ten jej manzel mi nepride teda vobec uprimny z toho co tu bolo uz popisane autorkou...a zamlcat taku vec a postavit pred hotove ako sa len on a matka rozhodli mi dojde voci autorke max nespravodlive, ked on dobre vie, kto je aj väcsim vlastnikom...A keby aj boli polovicní vlastnici, co niesu, tak toto je zalezitost, ktoru od prveho napadu v hlave komunikujem s manzelkou nech by bola akakolvek...to je moj nazor🤷‍♀️

@motylik2559 Ťažko povedať, kde je pravda. Poznáme jeden názor. Chýbajú zvyšné dva.

motylik2559
6. júl 2025
@zuzanockamt

@motylik2559 Ťažko povedať, kde je pravda. Poznáme jeden názor. Chýbajú zvyšné dva.

@zuzanockamt Ale aky nazor tu este treba? Tu ide o byvanie a raz, ked je autorka proti, tak by to mal muz akceptovat a nie to este tajit taky cas. Tu nejde o prestavanie nabytku, kde by ozaj dalsie 2 nazory boli potrebne. Tu ide o to,ze muz si ide nastahovat matku do ich spolocneho byvania. Aky nazor este treba? Podla mna k tejto veci ziadny. Keby svokra povedala nazor, ze lebo ja tam chcem proste zit a hotovo? Lebo muz povie, lebo ja tam chcem mamu a basta? Ake ine nazory? A svokra predala byvanie bez toho, aby o tom vedela autorka a jej muz jej to tiez nepovedal, len jej to oznamil ako hotovu vec. Svokra je plne zdrava, nie je ani chora, aby bola odkazana 24/7 na syna a nema ani demenciu ani nic podobne. Ty by si bola s takymto pristupom ok, keby sa ti toto stane a este si vlastnikom pozemku aj 80% nehnutelnosti ty? No ja teda nie, to co jej urobili je rana pod pas.

kuko55
6. júl 2025

Mňa by rovno odviezli!!!
Ja potrebujem svoje súkromie, nie v záhradnom domčeku mamu, svokru, brata, tetu- max.1 rok- ak prerabaju dom,niečo sa stalo - no nie do konca života.....🫣🫣🫣
Ja mam jedného syna, v živote by som nesla 70 ročná k nim do záhradného domčeka- to budem mat ešte 5 rokov práce pred sebou 😉😉😉😜😜😜

palicka
6. júl 2025

Viem, mňa by možno netrápila svokra v Zahradnik domčeku, ale to, ako mi je to oznámené…. Asi s tým nič neurobíš, ale vzťah manžel ja by to určite poznačilo

autor
6. júl 2025
@hellionka

“V konečnom dôsledku som v momente súhlasila” … to som prečítala až teraz … čiže vlastne všetko v poriadku keďže autorka nakoniec súhlasila a muž so svokrou to vlastne vymysleli veľmi šikovne. Asi Ťa autorka dobre poznajú. Ostáva Ti už len zaželať pokojný život so svokrou.

@hellionka v tej chvíli som ani nevedela ako sa volám, nie ešte adekvátne ragovať

autor
6. júl 2025
@motylik2559

@zuzanockamt Ale aky nazor tu este treba? Tu ide o byvanie a raz, ked je autorka proti, tak by to mal muz akceptovat a nie to este tajit taky cas. Tu nejde o prestavanie nabytku, kde by ozaj dalsie 2 nazory boli potrebne. Tu ide o to,ze muz si ide nastahovat matku do ich spolocneho byvania. Aky nazor este treba? Podla mna k tejto veci ziadny. Keby svokra povedala nazor, ze lebo ja tam chcem proste zit a hotovo? Lebo muz povie, lebo ja tam chcem mamu a basta? Ake ine nazory? A svokra predala byvanie bez toho, aby o tom vedela autorka a jej muz jej to tiez nepovedal, len jej to oznamil ako hotovu vec. Svokra je plne zdrava, nie je ani chora, aby bola odkazana 24/7 na syna a nema ani demenciu ani nic podobne. Ty by si bola s takymto pristupom ok, keby sa ti toto stane a este si vlastnikom pozemku aj 80% nehnutelnosti ty? No ja teda nie, to co jej urobili je rana pod pas.

@motylik2559 Ďakujem za tieto slová

motylik2559
6. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 Ďakujem za tieto slová

@autor Za malicko🤗 Drz sa a bud silna!🍀

autor
6. júl 2025
@bielasovicka

Autorka, ale vo vašom vzťahu nie je všetko v poriadku, však? Ináč by tvoj muž nezatajil takúto vec pred tebou. To predsa nie je možné, v normálne fungujucom vzťahu. Tak asi si sem niečo zabudla napísať. No ale tvoja vec.

@bielasovicka Práveže je všetko ok. Ja toto sama nechápem. Chodí k nám 2-3x do týždňa a ani zmienka nič.

autor
6. júl 2025

Ďakujem vám za rady. Rozhodla som sa, že nedovolím nikomu obmedzovať moje súkromie, aj keby to bola moja mama, brat, alebo ja neviem kto. Toto sa jednoducho nemá takto robiť. Zavolala som svokru zajtra na návštevu a keď príde manžel z roboty bude veľká debata. Ďakujem ešte raz a dám vám vedieť. Nakopli ste ma riadne ďakujem

autor
6. júl 2025
@mdse

V rodine máme jednu starú vdovu a všetci jej synovia chodia každý deň k nej, nevesty jej varia a upratujú. Pani nie je nikdy sama, ale ani si ju žiadna nevesta nevzala k sebe. Ich je viac bratov a v tomto prípade je to výhoda, že o rodiča je postarané a nikto sa necíti kvôli tej situácií zle.

@mdse Ale toto není pre mňa problém. Čo koľvek bolo treba hneď som bola u nej doma. Keď mala dolámané ruky tak som sa o ňu ja starala. Upratala som jej byt, umyla okná. Toto je všetko ok, beriem to. Nákupy, lekáreň, doniesť a vyzdvihnúť nemám problém, ale toto je riadna podpásovka. Ako keby som ja nemala žiadne práva.

domkakvet
6. júl 2025

Neriesil to s tebou a este ked je vacsia cast domu tvoja? Si mozes byt ista, ze ju budes mat doma kazdy den a este si povie, ze jej budes varit a to kde nabrala, ze jej ides robit slusku? Ked predala byt nech si pekne za tie peniaze kupi druhy.

smajliica
6. júl 2025

@autorka na ťa obdivujem že to tak s kľudom berieš. Keby to je môj muž tak už má zbalené tašky nech sa do toho záhradného domčeku nasťahuje aj s mamičkou.

0kristina0
6. júl 2025

Toto bola riadna podpasovka od tvojho muza.

darina77
6. júl 2025

A nemohol to byť od zaciatku nápad tvojho muža? Nechce si náhodou z penazi za mamin byt kupit nove auto?